Προς το περιεχόμενο

HellFire

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.475
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

Ότι δημοσιεύτηκε από HellFire

  1. HellFire

    Not all Telecasters are created equal!

    Στα εξωτερικά,στας Ελβετίας.
  2. HellFire

    Not all Telecasters are created equal!

    Να είσαι καλά Βασίλη και ας βρασιδιζεις! Με έφαγε η ξενιτιά και τα διαβάσματα φίλε.
  3. HellFire

    Not all Telecasters are created equal!

    Ο Βασίλης ανέβασε εδώ στο νοιζ δύο ηχογραφήσεις που έκανε με την Tle που πλέον του ανήκει. Παραθέτω το λινκ για όποιον ανατρέξει στο μέλλον σε αυτήν εδώ κατασκευή και θελήσει να έχει εικόνα για το πώς ακούγεται η κιθάρα.
  4. Μιας και τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι εκτός εργαστηρίου, είπα να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες από προηγούμενη κατασκευή μου "για τα μάτια του κόσμου!"
  5. Έφτιαξα και μια ebony pale moon ταστιέρα να υπάρχει ,θα αποφασίσω στο τέλος πια από τις δύο θα μπει επάνω στο μπράτσο.
  6. Ευχαριστώ πολύ! Το σκεφτόμουν και εγώ αλλά μάλλον θα το εφαρμόσω σε κιθάρα που να είναι καθαρά μέταλ. Σαλάχια από την Fukushima!
  7. Αφού όλοι είσαστε πολύ διακριτικοι και δεν ρωτάτε θα το πω μονος μου. Όταν καθάρισα την ταστιέρα από το περίσσευμα της λευκής ρητίνης,το αποτέλεσμα μου φάνηκε αρκετά αδιάφορο και έτσι αποφάσισα να αραιωσω μπλε ανιλινη και να χρωματισω τα inlays. Πιστευω ότι είναι καλύτερα έτσι.
  8. Θα έρθει και η σειρά της που θα πάει....
  9. Καθαρισμός της ταστιερας από το περίσσευμα της ρητίνης.
  10. Αν διαλέξεις το μπλε χάπι θα την βλέπεις σαν τελεκαστερ, αν όμως διαλέξεις το κόκκινο χαπί, πάλι τελε θα είναι αλλά θα έχεις τόσο πονοκέφαλο που δε θα σε νοιάζει! Η επιλογή είναι δική σου!
  11. Προτζεκτς Αυτή τελειώνει και μετά πάμε για αλλα!
  12. Σήμερα χτύπησε το κουδούνι ένας τύπος ,μου είπε κάτι ακαταλαβιστικα και στο τέλος με ρώτησε το όνομα μου. Με έβαλε να υπογράψω ένα χαρτι και μου παρέδωσε ενα κουτί γεμάτο παλιοξυλα. Βρε που πάει ο κόσμος.
  13. Στην αρχή ήθελα τα inlays της ταστιερας χρυσά αλλά η δοκιμή με έκανε να αλλάξω γνώμη. Τελικά κατέληξα σε κάτι πιο σίγουρο, λευκό, που πάει και με όλα τα χρώματα.
  14. Χρησιμοποίησα το Vectric Aspire , δεν έβαλα το Fusion για να ξεκουραστεί και λίγο ο fusiongtr μέρες που είναι, για να σχεδιάσω την ταστιέρα. Με το ίδιο πρόγραμμα έφτιαξα τα inlays και τις εγκοπές των ταστων.
  15. Οι μπάρες ενίσχυσης από γραφίτη χρησιμοποιούνται σε μπράτσα που είναι πολύ λεπτά και υπάρχει φόβος ότι από την πίεση των χορδών θα σκευρωσουν, ηλεκτρικες κιθάρες , μπάσα, κλασικές κιθάρες κλπ. Όπως επίσης όταν στο μπράτσο χρησιμοποιείται ξύλο το οποίο είναι σχετικά μαλακό, πχ korina -limba κλπ. Σε όργανα με μπράτσο παχους medium thick, thick , D etc και κατασκευες απο ξύλο όπως μαόνι,maple κλπ πιστεύω ότι η προσθήκη graphite reinforcements maple είναι απλά θέμα μάρκετινγκ. Επειδή προσωπικά έχω πιστοποίηση για κατασκευές και επισκευές πάνω σε σύνθετα υλικά, carbon, graphite , πολυεστερικά κλπ δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να έρθω σε επαφή πέρα από τη δουλειά μου όπου και χρησιμοποιω ειδικά ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας) ,με τέτοια υλικά. Ο λόγος απλός. Μια ίνα fiber καρμπον η κέβλαρ έχει πάχος 5 με 7 micron μια ανθρώπινη τρίχα έχει 70 micro ,ενώ ένα λευκό αιμοσφαιριο έχει πάχος 25 micron. Οι ίνες των σύνθετων υλικών λοιπόν μπορούν να περάσουν μέσα από το δέρμα σου στο αίμα και από την αναπνευστική οδό στα πνευμόνια. Κολλάνε πάνω στα ρούχα και στους τοίχους, αερομεταφερονται παρα πολύ μακριά από το σημείο που τα επεξεργάζεσαι με μια μικρή ριπή αερα. Όταν μπουν στο σώμα μένουν για πάντα εκεί και είναι λόγος να αποκτήσει κάποιος πολυ σοβαρά προβλήματα υγείας. Και θα μου πεις τώρα. Εντάξει αν την πάρω έτοιμη κομμένη? Ναι οκ και αν σου πέσει κατω ? Και ανοίξει? Με μια φορά θα πεις , δεν γίνεσαι!!! Ναι, αλλά αξίζει ? Σόρρυ αν σε κούρασα ,απλά τροφή για σκέψη. Υστερόγραφο: φαντάσου ότι κάποτε ήθελα να φτιάξω μια all carbon κιθάρα, τώρα δεν το σκέφτομαι καν. Μην σου πω πια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση που ένα κομμάτι από carbon σπάσει.
  16. Ναι είναι inlay που δοκιμάζω για μια αλλά κιθάρα, θα μπει στην ταστιέρα!
  17. Εκτύπωσα ένα radius block στο 9.5" για το τελικό φινίρισμα της ταστιέρα πριν να κοπούν οι εγκοπές για τα τάστα. Η συνέχεια γνωστή!
  18. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν πρέπει να κοιμάσαι καλά!
  19. Σχεδίασα την ταστιέρα στο fusion 360 με radius 9.5 και κλασική διάσταση από τεστιερα les paul μειων το πάχος του binding που θα βάλω.
  20. Κόψιμο καναλίου για την βέργα του μπράτσου. Καθαρή κοπή με το κανάλι να αγκαλιάζει την βέργα όσο σφιχτά πρέπει.
  21. Τώρα σε ότι ελεύθερο χρόνο έχω προσπαθώ να σχεδιάσω το μπράτσο. Μια les paul που βρήκα στο ίντερνετ και δοκιμαστικά έκοψα το μπρατσο της σε ένα σκραπ ξύλο που είχα ,το προφίλ δε βγήκε καλό. Το βασικό σε ένα cnc είναι καταρχήν η στιβαρότητα της κατασκευής και πόση βάσει θα δώσεις στην ακρίβεια,ballscrews, controllers,main board κλπ. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για να μην ζαλίζω τον κόσμο που πιθανόν δεν τον ενδιαφέρει το θέμα. Πιο παλιά είχα ένα άλλο cnc που το πήρα χωρίς να δουλεύει και το έφτιαξα ,ότι και αν είχα κάνει σε αυτό το μηχάνημα ,το αποτέλεσμα ήταν μέτριο μιας και έπασχε πολύ σε θέμα στιβαρότητας.
  22. Ο ένας μαγνήτης που έχω στο νου μου να βάλω επάνω είναι ο Bill Lawrence HB-R είναι περίπου στα 7.9 KΩ, στην άλλη θέση θα παίξω με κάποιον Seymour Duncan, δυστυχώς όσους SD έχω είναι χωρίς καπάκι και απ'οτι βλέπω τα καπάκια τους είναι λίγο τσιμπιμενα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου