Προς το περιεχόμενο

Flotzen

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  96
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

64 Neutral

Σχετικά με τον Flotzen

 • Rank
  Musician

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Style
  Rock
 • Gear List
  MusicMan Axis SuperSport
  Suhr Classic Custom Strat SSS
  Tom Anderson Classic HH
  Kourbis Amps
 • Day job
  Μικρομέτοχος στην ατομική μου επιχείρηση
 • Τόπος
  Άρτα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

464 προβολές προφίλ
 1. Αυτό εδώ σε rosewood https://www.jimdunlop.com/44616532001-formula-65-care-products/ Κάθε δύο μήνες περίπου. Καθαρίζει και ενυδατώνει. Η ταστιέρα φαίνεται πιο "φρέσκια" μετά από κάθε χρήση του. Σε maple τίποτα, μόνο καλό τρίψιμο - στεγνό καθάρισμα σε κάθε αλλαγή χορδών.
 2. Φαντάσου να έπινα τι θα γινόταν...
 3. Κουρεύτηκα και έπεσε η θερμοκρασία του. Είπα να αφήσω τα chords και να το πάω και λίγο στο σόλο. Δεν θα παίξω D, χαλάλι.
 4. Ή και ντιμινουίτες που δίνουν ωραία arpeggios. Βέβαια, μπορείς να το αναλύσεις και λίγο περισσότερο και να γίνει πόλεμος. Αυτή εδώ, ας πούμε, η D13b5b9 (ή αλλιώς η 10 σελίδες thread σε λιγότερο από 24 ώρες αποκλειστικά και μόνο για μια συγχορδία) σχηματίζει 2 τρίτονα. Αν θεωρήσουμε το Ab ως G# τότε έχουμε F#-C και D-G#. Χαμός.
 5. Πιθανώς, το ονομάζει D γιατί θα παίζει το μπάσο D, που συνήθως δίνει την τονικότητα. Γενικότερα, η συγκεκριμένη είναι μια δεσπόζουσα της G. Σε G λύνεται, έτσι αναφέρθηκε τουλάχιστον. Ή το ονομάζει D γιατί έτσι του ήρθε αυτουνού . Για παράδειγμα, μου βγήκε μια πολύ ωραία συγχορδία κάποια στιγμή που γρατσούναγα την κιθάρα η οποία ήταν D Ab C G, στο πέμπτο τάστο της Α η D. Κατευθείαν σκέφτηκα κάτι σε D minor είναι. Όταν έκανα ανάλυση όλου του θέματος με αυτά που προηγούνταν και αυτά που ακολουθούσαν μου βγήκε ότι είναι Fm7 9 13. Χωρίς να έχει F. Όταν κάποιος δει στην παρτιτούρα κάτι μόνο με ονομασία ρωτάει και τους άλλους τι παίζουν εκεί και παίζει ό,τι του αρέσει περισσότερο. Κάτι που προσεγγίζει το D13b5b9, αντίστοιχα με 2-3-4-5-6-7-όσες-θέλει-νότες συγχορδία.
 6. Μπύρα έπρεπε να βάλω από νωρίτερα αν ήξερα ότι τράβαγε τόσο. Έχω 3-4 στο ψυγείο απ'την καραντίνα που θέλουν να καταναλωθούν απεγνωσμένα.
 7. Έχετε βοηθήσει αρκετά στο δικό μου κάψιμο απόψε. Όχι ότι δεν το ευχαριστιέμαι. Είπαμε, μέχρι χτες μόνο Dorian. Δεν έχω υπάρξει ποτέ αυθαίρετος, σας παρακαλώ... Με βάση την αρχική συγχορδία έχουμε 6 φθόγγους δεδομένους. Μας λείπει μόνο η G φυσική στην οποία αναφέρθηκε ότι λύνεται αυτή η περίφημη πλέον D13b5b9, που δεν θα τη δω στον ύπνο μου απόψε γιατί πολύ απλά δεν θα κοιμηθώ. Άρα, η κλίμακα που θα σχηματιστεί θα είναι η ανωτέρω.
 8. Είχα μείνει σε περιβάλλον D13b5b9 και προσπάθησα να θρέψω τη σκέψη μου από εκεί.... Είναι και αργά...
 9. Πιο σωστά είναι Eb και όχι D# αφού είναι D b9. Οπότε η κλίμακα που θα δίνει από C, ας πούμε, θα είναι C D Eb F# G Ab B. Δηλαδή Hungarian Minor ή Gypsy Minor που έχει δυο συνεχόμενα ημιτόνια και είναι πολύ ενδιαφέρουσα κλίμακα.
 10. Σωστά, ξεφύγαμε. Άρα, ή θα ακούγεται και η ανοιχτή D στην δική του πρόταση ή θα προσεγγιστεί ως Ab, άρα, αντικατάσταση δεσπόζουσας και πάλι μέσα θα είναι ή θα παιχτεί χωρίς D και ας παίξει και το μπάσο τίποτα. Ζητιάνοι θα γίνουν οι μπασίστες;
 11. Γιατί να είναι BFBb; C Eb B θα είναι και θα ακούγεται D13b9. Ή μόνο οι τρεις τους θα ακούγεται ένα ωραίο Cminmaj7.
 12. Στην περίπτωση 4 6 4 5 4 7 δεν θα έχει καθόλου D όμως. Αν είχε δεν θα ήταν μικρή και μεγάλη τρίτη. Θα ήταν μεγάλη έκτη - μικρή έβδομη.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.