Προς το περιεχόμενο

Ledge

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  243
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

12 Good

Σχετικά με τον Ledge

 • Rank
  Musician

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Ledge

  αγορα μπασου εως 400 ευρω

  Καλημέρα! Εφόσον δεν είσαι αποκλειστικά μπασίστας, θα σου πρότεινα αυτό που έκανα. Πάρε ένα Harley Benton γύρω στα 150 ευρώ και άλλαξε τους μαγνήτες. Το τελευταίο δεν είναι και απολύτως απαραίτητο, γιατί και με έναν μέτριο κομπρέσσορα, μπορείς να κάνεις τη δουλειά. Μ' ένα σωστό σετάρισμα, παίζουν μια χαρά. Προσωπικά έχω το Harley Benton JB-75MN NA Vintage Series και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κρατάει κούρδισμα και είναι στιβαρή κατασκευή. Τώρα όσον αφορά αυτά που λες περί βάρους και αργής ταστιέρας, ίσως θα έπρεπε να πάρεις κάποιο short scale μπάσο, μικρότερης δηλαδή κλίμακας (μικρότερο μανίκι).
 2. Ledge

  Εργαλεία και υλικά για μικρο-επισκευές

  Καλημέρα. Όσον αφορά τα ηλεκτρικά της κιθάρας, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα κολλητήρι με μεταβαλλόμενη ένταση, διότι τα απλά πιάνουν μια μέγιστη θερμοκρασία, που μπορεί να μη σου κάνει σε ευαίσθητες κολλήσεις π.χ. γειώσεις σε ποτενσιόμετρα, τα οποία καίγονται σχετικά εύκολα. Πολύμετρο σε πρώτη φάση πιστεύω δε σου χρειάζεται. Ίσως μια τρόμπα αναρρόφησης καλάι, σε περίπτωση που κάπου υπάρχει περίσσιο καλάι και θέλεις να το αφαιρέσεις. Επίσης το καλάι χωρίς μόλυβδο είναι δυσκολότερο στην επεξεργασία. Μιας και αναφέρεσαι σε διαφορετικές κιθάρες, μια χρήσιμη πληροφορία για τους humbuckers που έχουν περαιτέρω παραπάνω από 2 καλώδια σύνδεσης (πέρα από το hot και τη γείωση), καλό να έχεις υπόψιν σου ότι τα χρώματα μπορεί να είναι διαφορετικά από εταιρεία σε εταιρεία http://www.planetz.com/humbucker-wiring/
 3. Ledge

  Βοήθεια, κόλησα!

  Υπάρχει και ο τρόπος του Robert Johnson, αν βιάζεσαι τόσο πολύ... Πέρα από την πλάκα, μην αποθαρρύνεσαι. Είναι νωρίς ακόμα. Ο Segovia χρειάστηκε περίπου 100.000 ώρες εξάσκησης για να φτάσει εκεί που έφτασε. Εξαρτάται πάντα τι θέλεις να κάνεις. Αλλά θα συμφωνήσω με τον Gkourmoul1: το θέμα είναι να το φχαριστιέσαι.
 4. Ledge

  Ποιο High gain πεταλι για back up?

  Εξαρτάται πόσο high gain εννοείς. Αν αναφέρεσαι σε ήχο Dimebag Darrell και βάλε, προσωπικά θα έπαιρνα ένα boss metal zone ή ένα boss metal core, μεταχειρισμένο από τις αγγελίες, και θα έβαζα το πρώτο στη λούπα του ενισχυτή. Μεταχειρισμένα τα βρίσκεις γύρω στα 50 ευρώ.
 5. Ledge

  Τα φώτα σας {περι μετρονόμου}

  https://en.wikipedia.org/wiki/Coke_Studio_(Pakistani_TV_program) Το logo είναι πάντως του τηλεοπτικού καναλιού.
 6. o Jack White πάντως με την κουρδισμένη πλαστική του κιθάρα μια χαρά τα πήγε...Αλλά άλλη ιστορία κι αυτή
 7. Δε νομίζω να είναι τόσο μεγαλύτερη, γιατί τα string trees είναι ουσιαστικά μια ενδιάμεση στήριξη. Επίσης μια άλλη διευκρίνιση γιατί μπορεί να υπάρξει παρανόηση σ' αυτά που είπα πριν περί ροπών: το κούρδισμα είναι ανάλογο της απόστασης. Μπορεί να απαιτείται μεγαλύτερη τάση για να επιτευχθεί ο ίδιος τόνος. Αλλά for someone's shake...αρκετά με την ανάλυση. Παίξτε (πανκ) μουσική!
 8. Ισχύει. Γιατί είναι μεγαλύτερη απόσταση με την ίδια τάση. Άρα αυξάνεται η ροπή (μετακίνηση). Η ροπή είναι (για ακόμη μια φορά) δύναμη επί απόσταση. Άρα κρατώντας ίδια την δύναμη (τάση χορδών) και αυξάνοντας την απόσταση, αυξάνεις τη ροπή, hence (που λένε και στο χωριό μου) τη "βύθιση". Συνεπώς, αλλάζοντας σε 10-38 που λέει και ο SF, έχεις μικρότερες τάσεις, αλλά λόγω διατομής υλικού.
 9. Τάση είναι. Όταν κάνεις bend, ουσιαστικά τραβάς το κλειδί προς τη γέφυρα, και το σημείο που στηρίζεται η χορδή στη γέφυρα προς το κλειδί. Η λέξη "βύθιση" ήταν λίγο αυθαίρετη και χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την μετακίνηση της χορδής κατά το bend. Το θέμα είναι απλό: αν μεγάλωνε η απόσταση ανάμεσα στο κλειδί και τη γέφυρα, για να καταφέρεις να φτάσεις στο ίδιο κούρδισμα τη χορδή, θα έπρεπε να ασκήσεις μεγαλύτερη τάση. Σκέψου το όμως και με τις εντεκάρες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε μία jazzmaster. Αυξάνεις την τάση χρησιμοποιώντας πιο "σκληρές" χορδές, συνεπώς μεγαλύτερης διατομής
 10. Αυτό δεν ονομάζεται εφελκυσμός. Εφελκυσμός είναι όταν σε ένα σώμα, αντικείμενο, εφαρμόζονται αξονικά δύο αντίθετες σε φορά δυνάμεις που δημιουργούν την τάση του προς επιμήκυνση. Το αντίθετο ονομάζεται θλίψη, πληροφοριακά (καθόλου άσχετο με το ανθρώπινο συναίσθημα, αλλά τελείως άλλο θέμα). Η δε ελαστικότητα είναι η ιδιότητα των σωμάτων να επανέρχονται στο αρχικό τους σχήμα, όταν παύει η άσκηση μιας εξωτερικής τάσης. Στην περίπτωση μη επαναφοράς στην αρχική κατάσταση, τα σώματα ονομάζονται πλαστικά. Ο συντελεστής ελαστικότητας εξαρτάται από τη φύση του υλικού. Άλλο να τεντώνεις έναν σπάγγο και άλλο μια ατσάλινη χορδή. Κρατώντας την τάση ίδια ανάμεσα σε δύο σημεία στήριξης, αλλά μεταβάλλοντας την απόσταση μεταξύ τους, αλλάζει η βύθιση. Χοντροκομμένα θα μπορούσαμε να πούμε η "ροπή", μιας και η ροπή ισούται με δύναμη επί απόσταση. Μηδενική ροπή σημαίνει πάκτωση επί της ουσίας. Π.χ. αν η απόσταση κλειδιού-γέφυρας ήταν 5 εκατοστά με την ίδια τάση, θα ήταν υπερβολικά δύσκολο να μετακινηθεί η χορδή με bend.
 11. Σιγά...δάκρυσα...Αλήθεια, και τα υπόλοιπα πετάλια που χρησιμοποιείς, πού πωλούνται; Σε βιοτεχνίες; Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις και να λες ό,τι θέλεις. Είναι δικαίωμά σου. Αλλά είναι και δικό μου δικαίωμα να θεωρώ ότι δεν πείθομαι από αυτά τα "ανθρωπιστικά" επιχειρήματα. Είναι ο καπιταλισμός, οκ; Σου αρέσει, δεν σου αρέσει, τον χρησιμοποιείς κι εσύ, κι εγώ και όλοι μας. Αν νομίζεις ότι αγοράζεις μόνο από "καθαρούς" και "τίμιους" κατασκευαστές, και σε βοηθάει να κοιμάσαι ήρεμος το βράδυ, τότε εμένα δε μου πέφτει λόγος. Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις. Αλλά τα υπόλοιπα πετάλια που έχεις από mainstream κατασκευαστές, βγάλ'τα, γιατί εκείνα παράγονται σε ανήθικα corporations. Το ίδιο και ένα σωρό προϊόντα που καταναλώνεις καθημερινά. Μού φαίνεται απλά υποκριτικό αυτό που κάνεις. Ξεθάβεις τα άπλυτα κάποιων, ενώ υπερασπίζεσαι κάποιους άλλους. Αν είναι να διαλέξεις τον δύσκολο δρόμο, τουλάχιστον κάν' το στο σύνολο, και όχι όπου σε βολεύει και για ό,τι σε βολεύει να λες.
 12. Ledge

  Θόρυβος από Boss Noise Suppressor (NS-2)

  Δοκίμασε να κάνεις τη συνδεσμολογία που κάνεις, αφαιρώντας ένα ένα τα πετάλια σου. Ή δοκίμασε να δεις αν στο κάνει σε όλα. Δοκίμασε κάποιο άλλο drive. Μήπως το κάνει με συγκεκριμένο πετάλι
 13. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_rock_bands
 14. Ledge

  Θόρυβος από Boss Noise Suppressor (NS-2)

  https://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?317344-NS2-and-delay-FX-loop τσέκαρε αυτό το λινκ, μήπως βρεις κάτι
×

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύχρηστη. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.