Προς το περιεχόμενο

Ledge

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    513
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Αναρτήσεις από Ledge

  1. 8 λεπτά πριν, BassicallyGuitarist είπε

    Όλα πράγματα που αναφέρονται στη παρτιτούρα.

     

    Σωστά, αλλά πόσα bpm κατεβαίνει το κομμάτι όταν γράφει rallentando; Το πολύ ίντερνετ δεν χρειάζεται, μού φαίνεται και όχι ο μαέστρος. Το ίδιο και η ημιμάθεια που το ακολουθεί.

    • Like 1
  2. 2 ώρες πριν, fenderiarhs είπε

    Μετα λοιπον απο ολη αυτη την περιπετεια και αφου απυηδησα αρχισα να πειραματιζομαι με μιξεις δυο (η και περισσοτερων) πεταλιων,

    Κάνω ακριβώς το ίδιο, έχοντας το booster πάντα μετά το drive για παραπάνω headroom. Αν δε, βάλει το Boss GE-7, διορθώνεις όπως θες τον ήχο, ανάλογα με το κάθε πετάλι. Και να βράσω και τα μπουτίκ και τα hand-wired :P

    • Συμφωνώ 2
  3. 15 ώρες πριν, Prodromos είπε

    Καλησπέρα, έχω το Dunlop KH 95 signature wah και κάνει έναν περίεργο clicking ήχο κάθε φορα που το ανοίγω. Δεν φταίει ούτε η κιθάρα ούτε ο ενισχυτής ούτε τα καλώδια. Φταίει το πετάλι και δεν ξέρω γιατί. Θα εκτιμούσα αν με βοηθουσατε η μου προτείνατε κανέναν τεχνικό.

    Καλησπέρα! Δοκίμασε να βάλεις ένα πετάλι με buffer στο τέλος της αλυσίδας, κι ας είναι και κλειστό, π.χ. ένα boss ds-1. Το πιθανότερο είναι να συμβαίνει λόγω true bypass.

    • Συμφωνώ 1
  4. Boss DD-3, Tc Electronic Flashback Version 1, EHX memory man with hazarai, αλλά τελευταία αγαπημένο είναι ένα πάμφθηνο Joyo Digital Delay που μιμείται τα αναλογικά, γιατί βγάζει κάτι από τη μουντίλα του boss dm-2, χωρίς να ξεπαραδιαστείς. Στα θετικά είναι και το αληθινά απαίσιο λογότυπο με τον δράκοJY-JF-08.jpg.42b0c2d0ebf5981ce09ccfde0e460313.jpg

    • Like 2
  5. 13 ώρες πριν, doubletrouble είπε

    IMG_3412.jpg

    IMG_3413.jpg

    IMG_3415.jpg

    IMG_3416.jpg

    IMG_3417.jpg

    IMG_3420.jpg

    Στο κάτω jack γιατί δεν είναι κολλημένα τα μεσαία pins στην πλακέτα; Επίσης νομίζω πρέπει να είναι αυτό που σου είπαν περί κολλήσεων. Ξαναζέστανε όσες είναι θαμπές ή αυτές των καλωδίων

  6. Μπορείς να βάλεις και δημοπρασία με τον μεγαλύτερο τσίπη και να βραβεύεται και τέλος του κάθε μήνα...Θα κάνει θραύση στο νόιζ. Έχω βαρεθεί να απαντάω σε μέηλ τύπου "δίνω τόσα και το παίρνω τώρα"

    • Χαχα 1
  7. Λάιβ σε φοιτητικό μέταλ φεστιβάλ στις εστίες της Ξάνθης το 2005, τότε που είχαμε μια doom/death μπάντα της κακιάς ώρας. Πριν έρθει η σειρά μας ντράμερ την "πίνει" με έναν άλλο ντράμερ ενός γκρουπ που έχει ήδη παίξει, ο κιθαρίστας κατεβάζει ένα μπουκάλι βότκα,, ενώ ο μπασίστας κι εγώ νηφάλιοι. Το σκέφτομαι το θέμα και αποφασίζω βλακωδώς να πιω και γω αλκοόλ, για να "συντονιστούμε" καλύτερα. Βγαίνουμε όλοι τύφλα εκτός από τον μπασίστα. Χάλια μαύρα κι άραχνα. Μπαγκέτες πέφτουν, το τέμπο έχει πάει -30bpm, δεν ακούμε στο πατάρι. Η ibanez που έπαιζα τότε, είχε μόνο μπλε inlays στο πλάι του μπράτσου και καθόλου πάνω στην ταστιέρα. Με το που ανάβει κάτι μπλε φώτα ο ηχολήπτης για ατμόσφαιρα, τα inlays εξαφανίζονται λόγω ίδιου χρώματος, και αλλού πατάω, αλλού βρίσκομαι. Η επιτομή φυσικά της ηλιθιότητας ήταν ότι είχαμε αποφασίσει να κάνουμε διασκευή το "Love, Hate, Love" των Alice in Chains σε κανονικό κούρδισμα...Πού πας ρε Καραμήτρο...Εδώ με drop σε ημιτόνιο και δεν βγαίνει...Παραδόξως όμως δεν ήμαστε οι χειρότεροι. Έπαιζε μια άλλη μέταλ μπάντα με θεόφαλτσο τραγουδιστή. Με πλησιάζει λοιπόν ένας μεταλλάς για να μου πει πόσο άθλια παίζουν, και εκείνη την ώρα ξεκινάνε κακήν κακώς να παίζουν το "Raining blood" των Slayer. Ο τύπος γουρλώνει τα μάτια και τρέχει για pongo...

    • Χαχα 3
  8. 59 λεπτά πριν, gutter είπε

    Και οι μεν αρνητές είναι οι εκφραστές του παρακμιακού τραγουδιού που χέ***καν στο τάλιρο στα 90ς

    Σαν να σου λέει δηλαδή το αφεντικό σου "έλα μωρέ, εντάξει, αφού πληρώθηκες τους προηγούμενους μήνες καλά, τί τον θελεις τον μισθό;"

     

    1 ώρα πριν, gutter είπε

    και ο δε Παπαδόπουλος είναι μια γλίτσα και μισή, λέρα και φτηνιάρης.

    Το ότι δεν συμπαθείς κάποιον φυσιογνωμικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον χαρακτηρίζεις, χωρίς να τον γνωρίζεις τον ίδιο και το ποιόν του. Δεν τους πληρώνει ο Παπαδόπουλος. 

     

    Πολύ καλά έκανε και αρνήθηκε. Αν δεν σου αρέσει μια εκπομπή, μην τη βλέπεις. Μην αφορίζεις όμως σαν κάποιον άλλο Παπαδόπουλο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, και ποιος είναι και ποιος δεν είναι άξιος. 

    • Like 4
  9. 1 ώρα πριν, Superfunk είπε

    Πάλι καλά που το έκανες μια φορά μόνο

     

    Κάτι ξέρεις εσύ! :P Αν έβλεπες τον τρόπο με τον οποίο το είπε, θα καταλάβαινες ότι δεύτερη φορά ΔΕΝ μ' έπαιρνε... 

    • Χαχα 1
  10. 31 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

     

    Δεν ισχύει αυτό που λες. Πρέπει να μπορεί να καταλαβαίνει και να δέχεται ο ένας τον άλλον. Ούτε η διαφορά μόρφωσης παίζει ρόλο, ούτε οι μουσικές προτιμήσεις.

    Μόρφωση δεν είναι μόνο τα πτυχία. Κάποτε τα είχα με μία δασκάλα που άκουγε σκυλάδικα. Η τηλεόραση ήταν μονίμως ανοιχτή, δεν έχανε επεισόδιο από τη Λάμψη, και όταν μια φορά άνοιξα να διαβάσω ένα βιβλίο, ενώ εκείνη έβλεπε Λάμψη, μού είπε: "Τί το θες το βιβλίο;". 

    • Like 2
    • Χαχα 1
  11. 6 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

    Είναι καλό να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα είδη, να πέρνουμε ιδέες και να μαθαίνουμε από παντού χωρίς προκαταλήψεις.

     

    Πιστεύω όμως ότι η νοοτροπία, συνεπώς και όλη η ζωή μας συνδέεται άμεσα με το είδος μουσικής που προτιμάει κάποιος, και όσο σημαντικότερη είναι η μουσική για τον καθένα, τόσο μεγαλύτερη και η επιρροή της μουσικής στην καθημερινότητα κάποιου.

    Υπάρχουν οι "φανατικοί" μουσικοί, υπάρχουν και αυτοί που απλά ακούν ότι κάτσει στο ράδιο και δε τους καίγεται καρφί.
    Υπάρχουν αυτοί που θέλουν συναυλίες, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να τα σπάνε στα μπουζούκια.
    Υπάρχουν αυτοί που ακούν μουσική όλη μέρα στο σπίτι ασταμάτητα, υπάρχουν και αυτοί που θα ακούσουν μόνο σε ειδικές περιστάσεις.

     

    Η ερώτηση προφανώς είναι κυρίως για αυτούς που η μουσική είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής τους.

     

    Αν έχετε ήδη σύντροφο, ακούτε το ίδιο είδος? Αν όχι, πόσο σας έχει επιρρεάσει?
    Αν δεν έχετε σύντροφο, σας απωθεί το ενδεχόμενο να είναι τελείως διαφορετικό αυτό το χαρακτηριστικό?

    Δεν έχω σύντροφο την παρούσα φάση, αλλά στο παρελθόν οι περισσότερες πρώην μου άκουγαν παρόμοια μουσική. Πιστεύω περισσότερο μετράει το συνολικό ταίριασμα μεταξύ των δύο, στο οποίο παίζει ρόλο η πνευματική καλλιέργεια γενικότερα. Δηλαδή ένα ζευγάρι για να μπορέσει να μείνει μαζί, ο ένας πρέπει να βρίσκεται πάνω κάτω στο ίδιο μορφωτικό επίπεδο με τον άλλο, ακόμα κι αν ακούει εντελώς διαφορετική μουσική. Από την άλλη, έχω έναν καλό φίλο που η γυναίκα του ακούει λαϊκά και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά προϋποθέτει και συμβιβασμούς/υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές/

    • Like 2
  12. 9 minutes ago, dimsonic said:

    να μην έχει γίνει πέτρα)

    Το ρετσίνι πέτρα είναι. Δεν είναι ρευστό. Το δοξάρι θέλει πολλές φορές πέρασμα για να πάρει ρετσίνι. Αν είναι εντελώς καινούριο, μπορείς να ρίξεις μια σταγόνα οινόπνευμα πάνω του, ή να το χαράξεις ελαφρά, για να εφαρμόζεται καλύτερα.

    Edit: Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρεις να χτυπάς μόνο μια χορδή/νότα τη φορά. Οι χορδές του βιολιού έχουν πολύ μικρότερο radius από της κιθάρας, και είναι και περισσότερες.

  13. 2 minutes ago, dimsonic said:

    η επόμενη δοκιμή θα είναι αυτή. Απλά προβληματίζομαι που θα πρέπει να βάλω ρετσίνι στο δοξάρι και θα λερώσω τις χορδές.

    αν δεν παίζεις με flatwound, που μοιάζουν με τις χορδές του βιολιού, θα είναι για πέταμα μετά οι χορδές. Και αυτό γιατί το δοξάρι το ρετσινιάζεις σε όλο το μήκος. Αλλιώς δεν παίζει

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου