Προς το περιεχόμενο

TamTam

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2.626
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    19

Video Comments από TamTam

  1. Εξαιρετικό Odis, ευχαριστούμε!

     

    Με πιάνεις και μαλάκα τώρα γιατί πρώτη φορά ακούω και για τον John Fahey και για την Αmerican Primitive σχολή που ανάφερες και έπεσα με τα μούτρα στο Google! (διπλό ευχαριστώ λοιπόν)

     

    Και ένα σχόλιο για τα αγαπημένα μου 70s τα οποία τα θεωρώ κορυφαία από μουσική άποψη , πιο πολύ κι από τα 60s. και σε όλα τα είδη της μουσικής: ο Fahey που τώρα πρωτακούω κομμάτια του, μου θυμίζει έναν άλλο σπουδαίο και παραγνωρισμένο ακουστικό κιθαρίστα της ίδιας πάνω κάτω εποχής, στην Αγγλία, τον John Renbourn.
    Όταν τον είχα ανακαλύψει στο Λονδίνο και σήκωσα ό,τι βρήκα από δισκογραφία του, οι ροκάδες στο Camden με σνομπάριζαν λέγοντας ότι "ακούω english folk".
    Ωστόσο, το στυλ με τα ανοιχτά κουρδίσματα που μιξάρει blues, βικτωριανή μουσική και αυτό που σήμερα θα αποκαλούσαμε country, έχει πολλές ομοιότητες κτγμ.
     


    Ακου και αυτό το αριστούργημα, αν δεν το ξέρεις
     

     

    • Like 1
  2. 4 ώρες πριν, BillTrantos είπε

    Έχω λιώσει και τους 2 δίσκους του, όπως και τις συμμετοχές του με τα αδέρφια Landreth. Φανταστικός παίκτης, έχει και ηχάρα και πολύ ωραία τραγούδια. Φοβερός και στο slide επίσης.

    Και στο Youtube του ανεβάζει ωραία πράγματα επίσης

    • Like 1
  3. Δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει το Klone που να μην μπορεί να κάνει κάποιος με ένα καλό overdrive με "σώμα" και pick sensitivity.
    Προσωπικά, από τότε που παίζω με βασικό ήχο μου το Βarber Compact Direct Drive (το παλιό, το πράσινο, με το TS τσιπ JC κλπ), ξεφορτώθηκα το AnalogMan POT και μια άλλη σειρά από drive, μπουτίκ και μη. Με τα drive του Josh δεν κατάφερα να δεθώ ποτέ. Είναι πολύ αναμενόμενα - προβλέψιμα και μου ακούγονται "άγονα", με εξαίρεση το Morning Glory...
    Τώρα πια, αν χρησιμοποιήσω δεύτερο drive κατά καιρούς θα είναι μόνο για να boostάρω τοn basic tone του Barber: και ό,τι και να το "ταϊσω" μετά ή πριν, μια χαρά το κάνει adapt: από Bad Monkey μέχρι Skreddy Lunar Module Fuzz.

    Επιπλέον, επειδή είναι ευέλικτο ηχητικά, με range από Marshall μέχρι Tubescreamer και από fat dirty boοst μέχρι transparent od, μου έχει λύσει λιγο τα χέρια στο εξής, ότι πλέον αναζητώ drives που να μην είναι στην ίδια κατηγορία, αλλά μια κατηγορία μόνα τους, για να τα ματσάρω με το Barber. Σιγά που δεν θα έβρισκα να ασχολούμαι!

    Tέτοια drives θεωρώ τα: Rat, Mudhoney, κάτι γαμάτα fuzz τύπου Black Arts |Toneworks κλπ. όχι τα τύπου Klone βέβαια! Αυτά είναι hype pedals για rock stars 😄

    Ετσι αυτή τη στιγμή από drive έχω:
    Barber CDD, Skreddy Lunar Module Mini Deluxe, Moen Deep Blue Drive, Bad Monkey, ΕΗΧ East River Drive (το είχα βάλει αγγελία, αλλά μάλλον θα το κρατήσω εν τέλει). 😉

    (σορι για τα πολλά αγγλικός)

  4. 4 ώρες πριν, ggsaxman είπε

    το αρχικό ερώτημα-αν θυμαμαι καλά-ήταν " αν έπρεπε να έχετε 1 μόνο πετάλι,τι θα ήταν"


    Δεν συμφωνώ, αλλά ΟΚ. (το ερώτημα toy OP είναι "μπορώ να αγοράσω μόνο ένα πετάλι, τι να είναι αυτό")

    Απαντώ ωστόσο στο ερώτημα, όπως το θέτεις ("αν έπρεπε να έχετε 1 μόνο πετάλι,τι θα ήταν"):
    -"Τι είδος μουσικής παίζεις/θες να παίξεις? Κουρδιστήρι έχεις;"
     

  5.  

    8 λεπτά πριν, ggsaxman είπε

     

     

    Και λίγα λες 😉


    Ε, τότε γιατί προτείνεις να αγοράσει οτιδήποτε άλλο εκτός από κουρδιστήρι? Δεν καταλαβαίνω.
    Επίσης, αν σου δίνει ο ενισχυτής σου drive, γιατί αγόρασες και άλλα;

    Εν συντομία: επειδή το βίντεο είναι ελάχιστα διαφωτιστικό και γνώμη μου είναι ότι πάντοτε θα πρέπει να επιλέγει κάποιος τον εξοπλισμό του με βάση τις ανάγκες του (τι είδους μουσική θέλει να παίξει ας πούμε, είναι πρωταρχικό), δεν υπάρχει απάντηση σε ένα τόσο γενικό ερώτημα - εκτός ίσως από το ... κουρδιστήρι.

    Θέλεις να παίξεις death metal; Shoegaze? Βlues? Surf? Υπάρχει πάντα κάποια trademark διαφορά στο τι θα πρέπει να επιλέξεις για να σε φέρει πιο κοντά στον ήχο που θες.
    Μου φαίνεται εντελώς λάθος να θέλεις π.χ. να παίξεις traditional jazz και το πρώτο πετάλι που θα αγοράσεις να είναι ένα POG-2 ή ένα fuzz. Ένας κομπρέσορας, ένα boost ή ένα καλό chorus ίσως είναι περισσότερο on spot.
    Αντίστοιχα και με όλα τα άλλα είδη μουσικής: με την ίδια λογική που δεν θα πας να μελετήσεις jimi hendrix έχοντας σαν βασικό/πρωταρχικό σου εξοπλισμό ένα phaser. Γνώμη μου.

  6. 40 λεπτά πριν, ggsaxman είπε

    Εννοείται,φίλοι,ότι χωρίς κουρδισμένο όργανο είναι περιττή όποια άλλη συζήτηση!Αλλά μιάς και υπάρχουν εδω και πολλά χρόνια και κουρδιστήρια άλλου τύπου ,παίρνεις το αγαπημένο σου delay ( ή overdrive στην απίθανη περίπτωση που δεν σου δίνει ο ενισχυτής σου).
    Βέβαια εγώ που τα γράφω αυτά πριν λίγο καιρό αγόρασα το TU-3 Boss γιατί το λιμπίστηκα! 🙂


    Μάλλον είχες ήδη delay ή overdrive pedal (στην απίθανη περίπτωση που δεν σου δίνει ο ενισχυτής σου), σωστά μάντεύω;

  7. 9 ώρες πριν, mpamps είπε

    ΤΙ μπάντα!

     

    Εγω μάλλον θα διάλεγα Steve Gaines.


    Κι εγώ... αλλά είναι εντυπωσιακό (πάντα ήταν με αυτούς), το πώς εκμεταλλευόταν ο καθένας τον χαρακτήρα του οργάνου (Les Paul VS strat VS explorer) σε ήχους και ερμηνεία και πώς τα έδεναν όλα μαζι///. Π.χ. από τον ιδιο δίσκο, θυμάσαι το Ain't No Good Life?
    Η πρώτη φράση της κιθάρας (Les Paul) ακούγεται σαν... σαξόφωνο. Τίποτε στην τύχη. Γιατί και στο live (άκου παρακάτω στο 2:38) την κάνει να ακούγεται ακριβώς όπως και στο άλμπουμ... Πολύ σπουδαίοι παιχταράδες τι να λέμε

     

    • Like 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου