Προς το περιεχόμενο

ManosSouranakis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    63
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή ManosSouranakis

0

Φήμη

  1. Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση! Μπορείς να μου πεις αν η μοκέτα πρέπει να έχει κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές (π.χ. είδος, υφή, υλικό, πάχος) η μήπως δεν παίζουνε ρόλο και μπορώ με οποίαδηποτε να κάνω δουλειά? Σε ευχαριστώ και πάλι!
  2. Καλησπέρα σε όλους! Έχω αρχίσει και φτιάχνω ένα μικρό Home Studio στο 2ο δωμάτιο του σπιτιού μου για να γράφω κανένα Demo και κανένα Cover. Τελευταία ψάχνω στο ιντερνετ περί ακουστικής βελτίωσης και επειδή για τους τοίχους θέλει πολύ ψάξιμο ακόμα είπα να ξεκινήσω με το πάτωμα. Το δωμάτιο έχει μωσαικό πάτωμα (είναι παλιάς κατασκευής η πολυκατοικία). Η ερώτηση μου είναι η εξής: Να βάλω χαλί στο πάτωμα και αν ναι, να βάλω καποιο χαλί που να καλύπτει όλο το πατωμα του δωματίου ή να βάλω ένα πιο μικρό ίσα ίσα να καλύπτει εκεί που κάθομαι? Από την άλλη μήπως είναι καλύτερη λύση η μοκέτα που θα καλύπτει όλο το πάτωμα και θα είναι και πιο οικονομική? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  3. Έψαξα αρκετά το θέμα pink noise τις τελευταίες εβδομάδες καο δυστυχώς μόνο από το ιντερνετ ότι βρήκα μιας και απο ηχολήπτες οι περισσότεροι που ρωτησα δεν χρησιμοποιούσαν ποτέ "τέτοιο πράμα". Για να καταλάβω λοιπόν πως λειτουργεί το όλο θέμα.Βάζεις να παίξει ένα pink noise στα ηχέία και βλέποντας την κυματομορφή στο rta απλά σηκώνεις- χαμηλώνεις συχνότητες στο γραφικό eq σου ώστε να είναι όσο το δυνατόν όλα flat και μετά να παίξεις με το παραμετρικό? Ξεκίνησα σε ένα μαγαζί να παίζω και έχουμε μόνομα στημένο ένα BSS FCS 966 EQ και θέλω να το δοκιμάσω.
  4. Φίλε Παμαγιώτη δεν μπορείς να συνδέσεις μεταξύ τους ενεργό με παθητικό και ο λόγος είναι απλός. Ο ενισχυτής του ενεργού ηχείου είναι μελετημένος και σε ισχύ για το ηχείο καθε αυτό συγκεκριμένα.Οπότε δεν μπορεί να δώσει εξτρά ισχύ για άλλο ηχείο ανεξαρτήτου το πόσα watt είναι. Επίσης θα παρατηρήσεις ότι ελάχιστα ενεργά ηχεία έχουν είσοδο/έξοδο Speakon που είναι η κύρια σύνδεση για τα παθητικά ηχεία. Για δική σου δουλειά αν είναι για μικρά live έως 300 άτομα προτίμησε τα ενεργά ηχεία ώστε να μην κουβαλάς ενισχυτές.Επίσης απ όσο γνωρίζω τα ενεργά έχουνε και ενσωματωμένο Limiter και crossover ενώ πολλά παθητικά όχι οπότε γλυτώνεις και εξτρά κουβάλημα/αγορές αυτών.Το καλό με τα παθητικά είναι πως πρακτικά μπορείς να τα στήσεις όπου θέλεις (Ακόμα και να τα κρεμάσεις σε καμμιά κολώνα) μιας και θέλουνε μόνο ένα καλώδιο με βύσμα speakon για να τροφοδοτηθούν. Με τα ενεργά έχεις εκτός από το καλώδιο σύνδεσης και το καλώδιο τροφοδοσίας οπότε σε περιορίζει λιγάκι στο πού θα τα τοποθετήσεις, εκτός αν έχεις 3-4 πολύπριζα με μεγάλο καλώδιο.Επίσης τα παθητικά είναι και περίπου 20% πιο οικονομικά από τα ενεργά αλλά υπολόγισε ότι την διαφορά αυτή θα την υπερχρεωθείς για να αγοράσεις έναν καλό ενισχυτή. Για 3-4 ηχεία πάρε ενεργά. Αν θέλεις πολλά ηχεία και έχεις και φορτηγάκι :P πάρε παθητικά.
  5. Τέλεια!!! σε ευχαριστώ πολύ npap!Μια τελευταία ερώτηση, όταν λές να στείλω από τα lr out του εφε σε strereo return στην κονσόλα δεν εννοείς σε ένα στέρεο κανάλι ε? Στην κονσόλα μου (allen&heath zed 16fx) send return έχει μόνο σε RCA ακριβώς πάνω από ένα κανάλι stereo.
  6. 3 Καλώδια στο σύνολο έχω φτιάξει. 1 από αρσενικό xlr σε καρφί balanced για το In του εφέ στο aux της κονσόλας και 2 καλώδια από XLR θυληκό σε καρφί balanced για το out του εφέ για να μπεί σε στέρεο κανάλι στην κονσόλα.Το θέμα μου είναι σε ποιό routing option όμως?
  7. Τα είδα...Ωστόσο δεν γράφει ξεκάθαρα κάπου αν θέλω να συνδέσω ένα εφέ (μία μηχανή) με ποιόν τρόπο να τα συνδέσω. Ουσιαστικά θέλω να πάρω από το ένα In του εφέ και να στείλω σε ένα aux και έπειτα να πάρω και τα 2 out του εφέ (L-R) και να τα συνδέσω στην κονσόλα σε ένα στέρεο κανάλι.Δεν γράφει πουθενά ποιό routing option είναι κατάλληλο για αυτό... :(
  8. Το είδα αυτό με τα routing options αλλά δεν έβγαλα άκρη... εγώ 1 εφέ θέλω να στέλνω stereo.τα αλλα που εχει με μπερδεψαν. parallel, dual mono, dual return. περισσότερο μπερδεύτηκα παρά έκανα δουλειά. Φίλε γιώργο μήπως ξέρεις ποιό routing απ όλα αυτά μου κάνει;
  9. Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα tc electronic m one xl το οποίο έχει 2 in και 2 out όλα με xlr βύσματα και μια κονσόλα allen & heath zed 14 η οποία έχει 4 aux και 4 στέρεο κανάλια. Μου έίπανε πως έίναι πολύ καλύτερο ποιοτικά να συνδέσεις στέρεο ένα εφέ αντί για μόνο. Πώς θα το συνδέσω? Αν συμδέσω το left in του εφέ σε ένα aux στην κονσόλα και μετά πάρω τα out και τα συνδέσω σε 1 στέρεο κανάλι θα κάνω δουλειά? Αλλιώς πώς γίνεται. Ευχαριστώ!
  10. Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να βάλω με κάποιο τρόπο μια οθόνη να μου δέίχνει το rta για να βλέπω συχνότητες και db όταν φτιάχνω το eq σε ένα χβρο? Σκέφτηκα μιας και έχω ipad και το συνδέσω σε μια έξοδο στην κονσόλα με rca, να βάζω σε ένα άλλο κανάλι ένα pink noise και να στέλνει σήμα στο ipad και να μου δείχνει στάθμες στο Rta app. Στην κονσόλα θα έχω συνδεδεμένο ένα παντοκατευθυντικό μικρόφωνο πολύ πιο αξιόπιστο από το μικρόφωνο του ipad για να το βάζω στη μέση του χώρου του ρκάστοτε live. Θέλω δηλαδή στην οθόνη του ipad απλά να μου δείχνει τις τιμές του rta οι οποίες θα ελιναι μέσω του παντοκατευθυντικού. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα? Μήπως υπάρχει πιο απλός τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο? Ευχαριστλω εκ των προτέρων!
  11. Μπορείς να αγοράσεις ένα Neumann KMS 105 το οποίο είναι κυρίως για live αλλά γράφει εκπληκτικά στο studio. Αν δεν θα το χρησιμοποιήσεις ποτέ σε Live πιστεύω πως δεν αξίζει να δαπανήσεις 500 ευρώ για να πάρεις ένα μικρόφωνο μόνο για το studio.Δεν αξίζει η ηχητική διαφορά σε ποιότητα από τα 180 ευρώ που έχει το nt1a με ένα της τάξης των 500.Σίγουρα θα είναι καλύτερο αλλά δεν θα πείς (ουάου!!!).Γνώμη μου είναι να μαζέψεις λίγα χρήματα ακόμη και να πας σε ένα μεταχειρισμένο neumann tlm 102-103 που τα δίνουνε γύρω στα 800-900 ευρώ.
  12. ManosSouranakis

    JBL PRX 715 VS EV EKX15

    Σαν κάτοχος και χρήστης των EKX 15P θα σου πρότεινα να κατευθυνθείς σε αυτά με κλειστά μάτια. Άψογη ποιότητα ήχου, πολύ δυνατά (134db) Τρομερό DSP Control στο πίσω μέρος,πολύ ελαφριά και όχι πολύ ογκώδη και κάτι πολύ σημαντικό για μένα, είναι φτιαγμένα σαν ΤΑΝΚ! Τρομερή ποιότητα κατασκευής και πάρα πολύ στιβαρά ηχεία. Μου ρίξανε ένα ηχείο από τα 2 μέτρα που ήταν σε τρίποδο (λάθος δικό μου που το έβαλα τόσο ψηλά) έφερε 5-6 τούμπες στο τσιμέντο και όταν το είδα είχε απλά κάνει κάποια βαθουλώματα η σίτα μπροστά και είχε σπάσει λιγάκι το ξύλο στην γωνία. Στο εσωτερικό δεν κατάλαβε Χριστό! Μη σου πώ ότι έπαιζε και καλύτερα από το άλλο. :P Ειδικά αν τα συνδιάσεις με τα sub τους θα εκπλαγείς από το ηχητικό αποτέλεσμα! Go for it!
  13. Tα LINE ARRAY τα ανέφερα για να σου φέρω ως παράδειγμα πως θεωρώ υπερβολή να πάρω laptop,κάρτα ήχου κτλπ. Δεν πρόκειται να ακουστεί η διαφορά στους χώρους που στήνω και στο κοινό που απευθύνεται το κάθε live. Δική μου καθαρά άποψη. Απλά θέλω να καταλάβω αν συμφέρει να έχεις αναλογικό εξοπλισμό και περισσότερο κουβάλημα στήσιμο,stage box κτλπ απ ότι να έχεις μια ψηφιακή και να κάνεις τα πάντα από κει. όσον αφορά το ηχητικό αποτέλεσμα πάντα.
  14. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ξέχασα να αναφέρω πως στήνω για λαικα δημοτικα και εντεχνα σχήματα. Αυτό που μου προτεινεις σίγουρα ακούγεται καλύτερο σαν ιδέα αλλά μήπως είναι πολύ βαβούρα για το τίποτα; θέλω να πω. Δεν νομίζω να καταλάβει κανείς την διαφορά από κάτω ιδιαίτερα στο εφέ. Ειδικά αν λές πως είναι και ακριβή η κάρτα ήχου. Δεν ξέρω αν τα σκέφτομαι σωστά, πάντως με το ίδιο σκεπτικό το καλύτερο θα ήταν αντί για τα 15άρια να πάρω και να στήνω 2 σειρούλες line array και 4 sub. Αν έχω κάπου λάθος διόρθωσέ με. Απλώς προσπαθώ μα βγάλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με 1500 ευρώ. :)
  15. Καλησπέρα σε όλους! Δουλεύω ως ηχολήπτης και έχω 4 ηχεία Ev 15άρια Ekx 15p και 2 sub ekx 18sp με μια μικρή 16άρα allen n heath κονσόλα με δικό της εφέ. Μέχρι στιγμής όλα είναι εντάξει με το αποτέλεσμα απλά θέλω να κάνω αναβάθμιση στον τομέα κονσόλα και σκεφτόμουν να αγοράσω μια soundcraft Gb4 16 και ένα rack με μια φέτα lexicon mx400xl και ένα γραφικό equalizer BSS opal FCs 960. Από την άλλη βέβεια μιας και είμαι μόνο με ΙΧ όχημα και δεν έχω φορτηγάκι μου φαίνεται πως θα έχω πρόβλημα χώρου και μεταφοράς. Τσίμα τσίμα θα τα χωράω. Οπότε μπήκα στη σκέψη μήπως πάω κατευθείαν σε ψηφιακή, συγκεκριμένα την behringer x32 compact για την οποία έχω ακούσει τα καλύτερα (midas προενισχυτές, πολύ καλά εφέ κτλπ). Θα υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στο ακουστικό αποτέλεσμα? Θα αξίζει να πάω στην αναλογική και να κουβαλάω περισσότερα και να έχω περισσότερο στήσιμο ξεστήσιμο κάθε φορά, ή να πάω στην ψηφιακή και να τα έχω όλα σε ένα??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου