Προς το περιεχόμενο

estpany

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  138
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

24 Excellent

Σχετικά με τον estpany

 • Rank
  Musician

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
  Μπάσο
  Τύμπανα
 • Gear List
  Basses Guitars and Roland V drums
 • My Band(s)
  The Banana Splits Tribute Band
 • Επάγγελμα
  ---
 • Youtube
 • Τόπος
  Αθήνα
 1. Κοίτα... μπορείς και να την λύσεις και να την βάλεις μαζί με τη θήκη στο ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ. Δεν στο είπαμε φυσικά, γιατί σε αφήσαμε να το σκεφτείς ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ !
 2. Μήπως πρέπει να αφήσεις και τη θήκη λίγο στον ήλιο ? Μήπως να της κάνεις και κανένα ελαφρύ τρίψιμο με πανί νωπό (με απλό σαπούνι) ή σφουγγάρι κουζίνας?
 3. Μπάσο. Δεν χρειάζεται ούτε χορδές να αλλάζεις ... και άσε τους επίδοξους Angus να παιδεύονται με τριακοστά δεύτερα την ώρα που εσύ θα παίζεις τέταρτα (ή και όγδοα αν είσαι μερακλής) !) Α, και δεν θα ψάχνεσαι ποτέ για πένες λίγο πριν την πρόβα... Οσο για πεταλάκια ... άλλο ένα έξοδο που θα γλιτώσεις ! Γιατί ότι και να βάλεις πάνω (μόνο και μόνο γιατί ΕΣΥ θες να κάνεις του κεφαλιού σου ) κανείς απ'το κοινό σου δεν θα προσέξει τη διαφορά !
 4. Και επειδή το καλό τραγούδι ποτέ δεν είχε έτοιμη συνταγή, δεν ήταν ποτέ εξ'αρχής αυτοσκοπός ή επίδειξη τεχνικής και πολύπλοκης σύνθεσης, αλλά είναι αποτέλεσμα της Καλής Τέχνης του να διηγείσαι Παραμύθια :
 5. Εχμ.. Η αναλογία δεν είναι σωστή, προφανώς από βιασύνη... Ο λόγος (Χκ/10)/(Χμ*1000) δεν ισούται με (Χκ/Χμ) / (10000) , αλλά με Χκ/Χμ* 10000. Βέβαια το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο : λιγότερα ευήκοα ώτα για περισσότερους οργανοπαίχτες. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό μπορεί να βοηθήσει τη συζήτηση... είναι και η ώρα προχωρημένη...
 6. Καλημέρα και καλό κουράγιο στον ανήφορο της εκμάθησης αλλά και της επιλογής οργάνων ! Οσον αφορά στην εκμάθηση, σε κάθε σου βήμα θα είσαι λιιιγο καλύτερος από πριν .... εκτός κι αν (ως άλλος Σίσυφος) επιλέξεις να κινηθείς χωρίς καθόλου επαφές με "πραγματικούς μουσικούς" , δηλαδή κάποιον Δάσκαλο ή στη χειρότερη Εμπειρους Μουσικούς που θα σε ανεχθούν στα πρώτα σου βήματα (και όντας απελπισμένοι για μπασίστα στο γκρουπάκι τους) Σε ότι αφορά στα όργανα , συνήθως οι πρώτες "φθηνές" αγορές καταλήγουν στα αζήτητα του smart.noiz γρήγορα , οπότε αν θες πραγματική οικονομική πρόταση ξέχνα τα πολύ φθηνα και τις προτάσεις που "μιμούνται" ακριβότερα όργανα... Στην πράξη καλό είναι η "έκπτωση" στην τιμή να γίνει αποκλειστικά με την αγορά μεταχειρισμένου οργάνου : 1. Μπάσο : Μια χαρά θα είσαι με τις από καιρό δοκιμασμένες Ibanez , που ξεκινούν από το πολύ καλό GSR-180 (που παίζει πάντα ως μεταχειρισμένο) και που με κάθε "ανώτερο" μοντέλο , ανεβαίνει κάθε φορά αισθητά και η ποιότητα τους. Κάποιοι προτιμούν τις επίσης φθηνές Fender Squier λόγω του αναγνωρίσιμου "fender" ήχου (σε παλιότερα τουλάχιστον ακούσματα...) 2. Ενισχυτής : Εδώ ... τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, αφού το ζητούμενο είναι τα πολλά watt ώστε με έναν ενισχυτή να βγάλεις και την μελέτη αλλά και πρόβες (έστω με ηλεκτρικά τύμπανα). Οι "κλασσικές" προτάσεις εδώ είναι η σειρά της Fender Rumble που αρχίζει από τα 15 ή τα 25watt αλλά δεν θα καλύψουν μια πρόβα και ο ήχος τους είναι απλά μέτριος...., αλλά και κάποιες υλοποιήσεις της Ampeg ή της Laney σε λίγα watt που και πάλι δεν θα καλύψουν ικανοποιητικά και κάποια πρόβα με τύμπανα. Γενικά : πάλι, αν βρεις αρκετά watt σε μεταχειρισμένο... κινήσου προς τα εκεί (αλλά άκουσε το πρώτα.. υπάρχουν πολλές μούφες) Προσωπικά θα προτείνω ως εξαιρετική μέση λύση τον ενισχυτή της Eden EC10 στα 50W, που έχει πράγματι ζεστό μπάσο ήχο αλλά και απόδοση αν χρειαστεί σε μια πρόβα με κιθάρα, πλήκτρα, τύμπανα.
 7. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα δυστυχώς .... Πάντα κάθε επόμενη πλάκα μπετόν στηρίζεται στις κολώνες ή στην υποκείμενη τοιχοποιία. Αν ο θόρυβος ήταν αερόφερτος, δηλαδή μέσω κυμάτων αέρα ---> παίζει δυνατά τηλεόραση, τρομπέτες, παιδιά που τσιρίζουν, τότε και μόνο τότε θα πρότεινα να κολλήσεις αυτοκόλλητα ηχομωνοτικά στο ταβάνι, ή σε μεσότοιχο με άλλους γείτονες και πράγματι θα άκουγες τη διαφορά. Στην περίπτωση σου , θα πρέπει να τα βάλεις στο ταβάνι σου ,αλλά και να πείσεις τον γείτονα να τα τοποθετήσει στο δικό του πάτωμα ... κάτω από το τελικό του δάπεδο ώστε να γίνεται η απόσβεση κραδασμών που από ότι λες είναι το κυρίως πρόβλημα σου.
 8. Μόλις άκουσα το άσθμα (γιατί έχω χρόνια δεκαετίες να ακούσω Metallica..). Με κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει (την κάσα την βάζει loop) :
 9. Μάπα το snare. Και σίγουρα υπάρχουν καλύτερες κάσες εκεί έξω...
 10. estpany

  Coldplay - Game of Thrones

  Και στο πιάνο ο Ζούκεμπεργκ ?? Πολυτάλαντος ..
 11. Τις "8 track tape" (στο 2:18) τις προλάβαμε κάποιοι.. σε αυτοκίνητα (πατεράδων, θείων κ.λ.π.) αρχών του '70
 12. Ίσως ο ήχος του p bass (με κομμένα τα πρίμα) να βγαίνει τελικα πιο εύκολα απο ένα πάμφθηνο οργανο...
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.