Προς το περιεχόμενο

MrPhok

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  34
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral
 1. Καλησπέρα! Έχω έναν Fender Bassbreaker 45 αγορασμένο από το Νάκα πριν ένα χρόνο, ο οποίος μέχρι τώρα δε μου είχε εμφανίσει κανένα πρόβλημα. Εδώ και δυο μέρες, ωστόσο, και κατά ακανόνιστα χρονικά διαστήματα ενώ τον χρησιμοποιώ, παράγει έναν περίεργο ήχο, παρόμοιο με αυτόν που δημιουργείται ακουμπώντας το βύσμα του καλωδίου στον μαγνήτη της κιθάρας. Επισημαίνω ότι λογικά δεν πρόκειται για πρόβλημα στο input jack του ενισχυτή αφού το πρόβλημα παρουσιάζεται όποια απ' τις τρεις εισόδους κι αν χρησιμοποιήσω(Normal, Bright, Both). Εκτός αυτού, δοκίμασα με διαφορετικά καλώδια και με την κιθάρα απευθείας κουμπωμένη στον ενισχυτή. Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 2. Τα tone controls συνέχεια, θα δοκιμάσω να πειραματιστώ ξανά με το ύψος των μαγνητών. Όσο για το τελευταίο δεν ξέρω να σου απαντήσω.
 3. Παίζω με έναν Fender Bassbreaker 45 και η κύρια παραμόρφωση μου αυτή τη στιγμή έρχεται απ' το Jam Rattler+. Απ' τα βιντεάκια στο γιουτιούμπ δεν μπόρεσα να καταλάβω πολλά πράγματα όμως. To eq μοιάζει καλή ιδέα.
 4. Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να εντοπίσω τι είναι αυτό ακριβώς που με χαλάει στους μαγνήτες μου. Ίσως να ρίχνω σ' αυτούς το φταίξιμο γιατί ό,τι και να κάνω, δε φτάνω ποτέ σ' έναν ήχο που να με ικανοποιεί απόλυτα. Το πιο συνηθισμένο παράπονο μου είναι οι ενοχλητικές υψηλές συχνότητες από τις οποίες δεν μπορώ να απαλλαγώ χωρίς ο ήχος μου να χάσει τη ζωντάνια του ή να γίνει πολύ μουντός. Ίσως πράγματι να είναι καλύτερη ιδέα να δοκιμάσω σε πρώτη φάση καπάκια αντί για εξ ολοκλήρου αντικατάσταση.
 5. Καλημέρα! Στα πλαίσια μιας γενικότερης αναβάθμισης εξοπλισμού, επεξεργάζομαι την ιδέα αλλαγής μαγνητών στην εν λόγω κιθάρα (Gibson SG Special Faded αγορασμένη προ εξαετίας). Ειδικότερα, σκέφτομαι το κλασικό σετάκι της Duncan Jazz neck/ JB bridge. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι το εξής. Αξίζει μια τέτοια αναβάθμιση στο συγκεκριμένο όργανο; Θα δω ουσιαστική διαφορά στον ήχο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων ;)
 6. Αν λοιπόν έψαχνα έναν ενισχυτή- όπως αυτοί που περιγράφετε- με καλό καθαρό κανάλι ώστε να κουμπώνουν πάνω τα πετάλια τι θα προτείνατε; Σκοπεύω πάντως να τσεκάρω και τον Screamer που πρότεινε ο φίλος παραπάνω, αλλά και τον Ironheart.
 7. Κατέβηκα κέντρο και δοκίμασα ορισμένους ενισχυτές αλλά δυστυχώς κανένας δε με κάλυψε. Ο HT40 της Blackstar ενώ ήταν αρκετά ενδιαφέρων στο ρυθμικό κομμάτι δε με ικανοποίησε ο lead ήχος του. Πέρασα και από το Λογοθέτη ο οποίος δεν είχε διαθέσιμο τον TH30, οπότε δοκίμασα λίγο τον Dark Terror που μου φάνηκε πολύ τσιριχτός (θα φέρει μου είπε τον TH30 τέλη του μήνα, αλλά αν χρησιμοποιεί το ίδιο κύκλωμα με τον Terror δε νομίζω να με κερδίσει). Θα δοκιμάσω να πάρω μαζί και κάποια πετάλια μήπως μπορέσω να φτιάξω λίγο τον ήχο με ένα μπουστ κι ένα ντιλέι.
 8. Με τις αγγελίες παραμένω αρκετά διστακτικός. Πώς θα μπορέσω να αξιολογήσω έναν ενισχυτή που δεν έχω ιδέα πώς ακούγεται καινούριος;
 9. Mε το συγκεκριμένο Marshall έχω παίξει πολλές φορές και πάντα δυσκολεύομαι να φτάσω σε ένα ηχητικό αποτέλεσμα που να με ικανοποιεί. Άλλωστε τα 100W σε κάθε περίπτωση δε νομίζω να τα χρειαστώ. Οι παρακάτω είναι ορισμένοι ενισχυτές που έχω υπόψιν και που σκοπεύω να πάω να δοκιμάσω, οπότε οποιαδήποτε άποψη ή εμπειρία σχετικά και με τους συγκεκριμένους θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη. -Engl Ironball E606 -Engl Screamer E335 -Orange TH30 -Blackstar HT Club 40/50
 10. Ευχαριστώ κατ' αρχάς για τις συμβουλές και τις προτάσεις σου. Είναι αλήθεια ότι δεν είμαι εξοικειωμένος με τις αγορές μέσω αγγελιών οπότε παραμένω διστακτικός. Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο κατάστημα που να φέρνει Mesa Boogie στην Αθήνα; Από κει και πέρα, στον Τρίμη θα πάω σήμερα το απόγευμα, ίσως περάσω κι από το Λογοθέτη που φέρνει Engl και Orange. Έχετε κάποια εμπειρία με τους ενισχυτές της Engl ή της Blackstar;
 11. Κοίτα προς το παρόν ο μόνος ενισχυτής που είχα ποτέ στο σπίτι είναι ένας Marshall MG15 τον οποίο όμως δε χρησιμοποιώ. Στα στούντιο όπου κάνω συνήθως πρόβες έχω δοκιμάσει διάφορους λαμπάτους Marshall, έναν Engl και έναν Randall. Παίζω με αρκετά πετάλια γι' αυτό θα ήθελα ο ενισχυτής να έχει και FX loop, θα προτιμούσα ωστόσο τo βασικό distortion μου να έρχεται από τον ενισχυτή. Και το distortion αυτό θα αποτελέσει και την προτεραιότητα μου στην επιλογή του ενισχυτή. Από κει και πέρα όμως θέλω οπωσδήποτε και ένα αρκετά καλό καθαρό κανάλι. Αρκετά ενδιαφέροντες μου φαίνονται οι Blackstar αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάποιον. Με τους Marshall από την άλλη δεν κατάφερα ποτέ να πετύχω τον ήχο που έψαχνα.
 12. Hey guys! Αποφάσισα να προβώ στην αγορά λαμπάτου ενισχυτή και χρειάζομαι ιδέες και προτάσεις. Κατ' αρχάς να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει σε πρώτη φάση συγκεκριμένος περιορισμός ως προς την τιμή, αλλά θα προτιμούσα οι προτάσεις να μην ξεπεράσουν αρχικά τα 1.500 ευρώ. Θα ήθελα, επιπλέον, οποιονδήποτε ενισχυτή μου προτείνετε να είμαι σε θέση να τον δοκιμάσω εδώ στην Αθήνα. Χρησιμοποιώ κατά βάση μια Gibson SG Faded και μια Fender Joe Strummer Tele. Με ενδιαφέρει να βρω έναν ευέλικτο ενισχυτή με τουλάχιστον 2 κανάλια, με τον οποίο να μπορώ να παίξω και μέταλ χωρίς τη βοήθεια κάποιου boost. Θέλω, δε, να μπορώ να τον χρησιμοποιώ τόσο στο σπίτι όσο και σε πρόβες. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά ;)
 13. Καλησπέρα παιδιά, χρόνια πολλά! Έχω πρόβλημα με το πετάλι delay μου (Vox Delaylab). Ενώ τους πρώτους μήνες λειτουργούσε κανονικά, τον τελευταίο καιρό την ώρα που το χρησιμοποιώ αλλάζει μόνο του τις ρυθμίσεις. Άλλοτε αλλάζει το feedback, άλλοτε το mix, άλλοτε αλλάζει εντελώς τύπο delay. Έχει κανείς το συγκεκριμένο πετάλι; Έχει κανείς καμιά ιδέα περί του τι ενδέχεται να φταίει;
 14. Χευυυ!!! Πριν δύο μέρες ήμουν σ' ένα λάιβ, παίξαμε, μια χαρά όλα, μέχρι που τελειώσαμε κι έπρεπε να κατέβουμε από τη σκηνή. Ήρθε λοιπόν ένας τύπος από τους υπεύθυνους για το stage να με βοηθήσει να μεταφέρω τα πετάλια μου. Ε όπως είχε στα χέρια του 2-3 πετάλια του έπεσε το wah, ένα Dunlop SW-95 Slash Wah συγκεκριμένα, το οποίο τώρα δε λειτουργεί. Για την ακρίβεια, ενώ ανοίγει, προκαλεί ένα αισθητό volume drop και κάνει τον ήχο πιο μουντό. Αλλά το εφέ, το wah δε λειτουργεί, δεν προκαλεί καμιά μεταβολή στη συχνότητα όπως θα όφειλε να κάνει κατά τη χρήση του. Οπότε, τι κάνω; Τι μπορεί να έχει συμβεί; Διορθώνεται; Ξέρετε κάποιον που να μπορεί να το φτιάξει; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 15. MrPhok

  Fuzz

  Να σου πω την αλήθεια αυτό το 30 ευρώ με τρομάζει, έχω κακή εμπειρία με φτηνά πετάλια
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.