Προς το περιεχόμενο

FuzzYesPls

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  37
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

15 Good

Bio

 • Mojo
  Μπάσο
 • Επάγγελμα
  γουοναμπι μουσικός
 • Τόπος
  ανάμεσά σας
 1. Ένα κανάλι στο Youtube streamάρει ασταμάτητα μουσική η οποία παράγεται αυτόματα μέσω τεχνητής νοημοσύνης: Η μπάντα ονομάζεται DADA BOTS και οι δημιουργοί χρησιμοποιούν τεχνολογία "deep learning software", που βασίζεται σε υπολογιστική αρχιτεκτονική που "μαθαίνει" patterns από μεγάλο input δεδομένων (μουσικής death metal) ώστε να μπορεί να προβλέψει μουσικά στοιχεία και ακολουθίες που συνηθίζονται ώστε να τις αναπαράξει. Το αποτέλεσμα ξεπερνάει τα όρια του τι μπορεί να παράξει το ανθρώπινο σώμα, και αυτό είναι εμφανές στο ξεκάθαρα αφύσικο αποτέλεσμα κυρίως στα φωνητικά αλλά και στις ταχύτητες των drums ή στα shreds της κιθάρας. Εσάς τώρα πως σας φαίνεται αυτή η εξέλιξη; Εγώ λέω να αναπτύξουμε και ένα AI ώστε να ακούει αυτά που φτιάχνει, να κλείσουμε με το θεματάκι μουσική σαν άνθρωποι, και να ξεκινήσουμε το ψάρεμα. Πηγή
 2. Ααχ η εποχή μας... η εποχή που κατασκευάζουμε πράγματα μόνο και μόνο επειδή μπρούμε. εχμ.. ποιος από εδώ ενδιαφέρεται για startup κιθάρας από χοιρινό γύρο;
 3. Να σαι καλά!! Όχι κίνησα γη και ουρανό αλλά τελικά το πορτοκαλί ήταν limited edition, και απ' ότι μου είπαν από το customer support της Fender δεν υπάρχει σχέδιο επανακυκλοφόρησης στην Ευρώπη προσεχώς. Το Sonic Blue πήρα, που ήταν η επόμενη επιλογή μου. Πάντως για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι vibe βγάζει ένα παραδοσιακό Mustang. Πάντα ήθελα ένα μπάσο με JP configuration και επειδή έχω μικρά χέρια ήθελα οπωσδήποτε ένα Shortscale, οπότε μου κάθησε όμορφα το συγκεκριμένο.
 4. Υπάρχει μια διακριτή γραμμή ανάμεσα στο να εκφράσω την αντιπάθειά μου, και στο να είμαι αγενής και τοξικός. Εκτός και αν μου ξέφυγε κάτι, δεν είδα κάποιον να είναι αγενής και τοξικός εδω.
 5. Λογικές που κατακρίνουν την αντιπάθεια είναι "δήθεν" επειδή η αντιπάθεια είναι μέρος της φύσης του ανθρώπου. Η κριτική μου παραμένει στη λογική και όχι στο πρόσωπο. Δεν κάνω παράθεση επειδή δε θέλω να μετατραπεί σε προσωπικό το ζήτημα, και είναι αμαρτία να ψάχνομαι για μανούρα μια τόσο ωραία μέρα.
 6. Ήρθε αργά η απάντησή σου βρε συντεκνε ήδη το αγόρασα! Σίγουρα χαλιεμαι λίγο που δεν είχα την ευκαιρία να ψάξω τις προτάσεις σου πριν πάρω την τελική απόφαση, αλλά μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που κρατάω στα χέρια μου.
 7. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω κάποιες λογικές εδώ. Πιο συγκεκριμένα τις δήθεν ηθικίστικες λογικές που κατακρίνουν την αντιπάθεια. Είμαστε μουσικοί, και κρίνουμε μουσικούς. Στην προκειμένη κρίνουμε επίσης ένα δημόσιο πρόσωπο. Αν για κάποιους η μουσική και η δουλειά του Ιωάννη Αναστασάκη είναι απεχθής δεν είναι κακό να το εκφράσουν σε κόσμιο επίπεδο(όπως κάνουν και αυτοί που τη θεωρούν αξιόλογη), και είναι λογικό να γίνει στα πλαίσια ενός βίντεο που αναφέρεται σε ένα θέμα που δεν είναι αντικειμενικό, όπως έχει αποδείξει και το παρόν νήμα. Τέλος για εσάς που νιώθετε ότι αδικείται ένας μεγάλος μουσικός, μη ξεχνάτε ότι αυτή η συζήτηση κρατάει στην επιφάνεια ένα θέμα που προορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον δημιουργό για promotion. 11 σελίδες σε λιγότερο απο 24ωρο. Όλοι χαρούμενοι είμαστε.
 8. Δεν υπάρχουν αυτονόητα εν έτει 2019. Η γη είναι επίπεδη για μερικούς! lol
 9. Νομίζω ότι οι παράγοντες είναι περισσότερο εξωγενείς της μουσικής παραγωγής. Με άλλα λόγια νομίζω ότι δεν φταίνε ούτε οι υπολογιστές, ούτε τα plugins, ούτε και οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν. Φταίει μία τάση που ακολουθεί ο δυτικός πολιτισμός γενικότερα σε όλες τις πτυχές της παραγωγής του, τους τελευταίους δύο αιώνες, και που από αυτή την τάση δυστυχώς δεν κατάφερε να γλιτώσει ούτε η μουσική. Αυτή η τάση είναι ο εξορθολογισμός των διαδικασιών παραγωγής. Το να μεταφράζονται δηλαδή τα πάντα με όρους αποδοτικότητας, προβλεψιμότητας και ελέγχου. Με άλλα λόγια οι διαδικασίες παραγωγής να εξαρτόνται από διαγράμματα με αριθμούς, οι οποίοι είναι διαχειρίσιμοι, και οι οποίοι αποσκοπούν στο κέρδος μιας βιομηχανίας. Η Rock ξεκίνησε απέναντι από αυτή τη λογική. Η βασική της προϋπόθεση ήταν η ελευθερία της δημιουργικότητας των μουσικών, και όχι το κυνήγι κάποιων "industry standards". Όταν οι διάφοροι μουσικοί παραγωγοί είδαν τις δυνατότητες που είχε η μουσική απελευθέρωση στις νέες γενιές και το potential για τεράστιο κέρδος, εξορθολόγισαν τις διαδικασίες της μουσικής παραγωγής της συγκεκριμένης μουσικής, δημιουργόντας τη μουσική βιομηχανία όπως την ξέρουμε. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η Pop μουσική της μαζικής παραγωγής. Ό,τι δεν ακολουθεί τα "industry standards" της μουσικής βιομηχανίας μένει στο περιθώριο και πολύ δύσκολα θα φτάσει να ακουστεί στο ευρύ κοινό. Η χρήση υπολογιστών, τα plugins και οι πρακτικές των τεχνικών της μουσικής λοιπόν, είναι πιο πολύ το σύμπτωμα μιας τάσης παρά η αιτία. Για εμένα, η στιγμή που η Rock πέθανε, ήταν όταν άρχισε να ακολουθεί αυτές τις διαδικασίες, και να μπαίνει στα καλούπια μιας γραμμής παραγωγής εργοστασίου, όπως η Pop.
 10. Καλησπέρα παιδιά, Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κάποιος γιατί δεν μπορώ να βρω το Mustang PJ στο Orange Capri χρώμα. Να περιμένω; Υπάρχει περίπτωση να το κυκλοφορήσει πάλι η Fender ή να πάω για το άσπρο;
 11. Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα combo ενισχυτή για μπάσο και θα ήθελα τα φώτα σας επειδή δεν είχα ποτέ μου εμπειρία με τέτοιου είδους ενισχυτές, εκτός απο αυτόν που μου έσπρωξε ο θείος που μου πούλησε το πρώτο μου μπάσο πριν 15 χρόνια ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται μαζί μας(ο ενισχυτής! Ο θείος είναι πολύ καλά). ;D Τον θέλω και για practice στο σπίτι, τζαμάρισμα σε μικρούς χώρους, αλλά και για ηχογραφήσεις με μικρόφωνο. Το μπάσο μου είναι ένα Αμερικάνικο Fender J Bass 75' Reissue και γενικά παίζω funk/progressive rock και πολύ slap. Οι βασικές παράμετροι που έχω στο μυαλό μου είναι αυτές: Σχετική φορητότητα: Δε θέλω να είναι πάρα πολυ ογκώδης (ένα ηχείο και καλό) και θέλω να μπορώ να τον κουβαλάω απο εδώ και απο εκεί (με όχημα πάντα). Φαντάζομαι ότι ένας λαμπάτος κινδυνεύει σε συνθήκες συνεχούς μετακίνησης οπότε κατευθύνομαι προς solid state μεριά. Ήχος: Ναι πολύ γενικό και υποκειμενικό και ξέρω οτι πρέπει να ακούσω με τα αυτιά μου για να βγάλω συμπεράσματα, αλλά αυτό που εννοώ είναι οτι σε πρώτη φάση θέλω ηχείο και ενισχυτής να έχει δυνατότητες ώστε να αποδίδει ικανοποιητικά το εύρος των συχνοτήτων του οργάνου. Ποιότητα: Θέλω κάτι που έχει δοκιμαστεί, κάτι που θα μείνει, κάτι που θεωρείται ένα απο τα staples στην κατηγορία του. Budget: 200-400€ Δεν ξέρω κατα πόσο είναι ρεαλιστικές οι απαιτήσεις μου σε σχέση με το budget αλλά είμαι ανοιχτός σε συμβιβασμούς.
 12. Καλησπέρα Θα αγοράσω το Zoom H5 και θα χρειαστεί να του αγοράσω και μία SD. Η χρήση που το θέλω είναι για να το κουμπώνω σε κάμερα Dslr και να γράφω με ένα gun. Κυρίως για προενίσχυση δηλαδή, μιας και οι dslr είναι γνωστές για τον θόρυβο που βγάζουν στην εγγραφή ήχου. Γενικά δεν ξέρω τι παίζει με τις ταχύτητες εγγραφής και τον ήχο στις SD γι' αυτό και δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς να πάρω. Διάβαζα οτι για προηγούμενα μοντέλα όπως το Zoom H4n, φθηνές και αργές SD κάναν κάποιου είδους θόρυβο στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτή εδώ θεωρητικά θα μπορούσε να δουλέψει χωρίς πρόβλημα;; Πόσο πρέπει να είναι η ταχύτητα εγγραφής για να γίνει σωστά η δουλειά;
 13. Καλησπέρα σε όλους! Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό subforum αλλά δε βρήκα κάτι πιο σχετικό. Ήρθα επειδή χρειάζομαι τα φώτα σας! Έχω μία οθόνη Dell S2340L η οποία παίρνει HDMI και έχει το κλασσικό 3.5mm out. Έχω επίσης 2 Prodipe Pro5 active monitors. Όσο τα έχω στο pc τα συνδέω μέσω της κάρτας ήχου και όλα καλά όλα ωραία. Σε ένα μήνα βγαίνει το Nintendo Switch (νέα gaming κονσόλα για όσους δεν ασχολούνται) η οποία συνδέεται με HDMI, και επειδή δεν έχω τηλεόραση και η οθόνη δεν έχει built-in ηχεία, θα έχω ένα θεματάκι με τον ήχο. Πρακτικά σκεφτόμουν να πάρω αυτό το καλώδιο: HosaTech CMP-153 3ft 3.5mm TRS to Dual 1/4 inch TS Stereo Breakout Cable έτσι ώστε να συνδέω απο το out της οθόνης με το stereo 3.5mm κατευθείαν στα ηχεία με τα δύο mono 6.3mm. Θα δουλεύει? ??? Επίσης αν δουλεύει, μήπως υπάρχει στην Αθήνα κάπου κάποιο μαγαζί που να πουλάει τέτοια καλώδια για να μη πετάω τα λεφτά μου στα μεταφορικά της Amazon? Ευχαριστώ! :)
 14. Καλή επιλογή! ;) Μεγειές και καλές δημιουργίες!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.