Προς το περιεχόμενο

dimsonic

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    20.926
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    160

Άρθρο Σχόλια από dimsonic

  1. και ήταν 8track και σε τρανζιστοράτη κονσόλα. Η διαφορά από τη λάμπα είναι εμφανέστατη.

    Αλλά όταν ξεκίνησαν να ηχογραφούν σε δικάναλο, τρικάναλο, τετρακάναλα, από νωρίς ήταν παντρεμένα (με bouncing πχ φωνητικά με ντέφια, ή μια κιθάρα με μια φωνή) και αυτά πλέον ...δεν χώριζαν.

     

     

    (επίσης για την ιστορία είχαν γράψει ένα δυό κομμάτια σε άλλο στούντιο (trident, olympic) από την εποχή του λευκού αλλά ήταν μετρημένα).

    Τα master μέχρι και λευκό ήταν μονοφωνικά.

  2. 6 ώρες πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε

    Και φυσικά να μην ξεχνάμε τα τραγικά παναρίσματα που είχαν τα άλμπουμ των Beatles. Κατ'εμέ, μόνο το Abbey road ήταν σωστά παναρισμένο. Και πιό πρόσφατα το Let it be ..naked. Αλλά απ'την άλλη, μιλάω εγώ, που γράφω πάντα όλα τα όργανα stereo..

    το abbey road ήταν το μόνο που είχε master εξ αρχής για stereo.

    Όλοι οι δίσκοι των beatles μέχρι τότε είχαν master αποκλειστικά mono. Στην αμερική (capitol) βγήκαν fake stereo και αργότερα στην Αγγλία ξαναέγιναν master για stereo αρχικά χωρίς την έγκριση των 4 και του Martin. 

    Γι αυτόν τον λόγο πολλοί ορκίζονται ακόμα και για τις mono εκδόσεις ως τις "ιερές". Να μην ξεχνάμε ότι λόγω έλλειψης tracks αρκετά εφέ έλαβαν χώρα και κατα τη διάρκεια του master, οπότε δεν είναι δυνατόν σήμερα να αναπαραχθούν σε καμιά stereo έκδοση ακόμα και από τις αρχικές ταινίες.

  3. με κάπου 5 ζευγάρια μόνο akg στο σπίτι μεταξύ άλλων, η θυγατέρα διαλέγει απλώς όποιο βρει μπροστά της για να βάλει στο Roland.

    Αλλά γενικώς όπου πάει ακούει με το κινητό.

    Μέχρι και δικό της σύστημα της έβαλα στο δωμάτιό της...αλλά εις μάτην.

     

    Όμως όταν έρθει η ώρα βρίσκει διαφορές που εγώ δεν βρίσκω.....

  4. εγώ θα πρότεινα το εξαιρετικό πρόγραμμα riff station που έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίσεις συχνοτικά το όργανο που θέλεις να βγάλεις.

    Εννοείται ότι εκτός απ αυτό μπορείς και να ρίξεις την ταχύτητα όσο θες μέχρι να τα καταφέρεις

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου