Προς το περιεχόμενο

Αpussyα

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.576
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    14

Είδηση Σχόλια από Αpussyα

  1. Μόλις τώρα, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Και εγώ με δύο 6αρια μόνιτορ παίζω στο σπίτι εκτός από τον ενισχυτή. Απλά λέω αν κάποιος θέλει μια τέτοια λύση τα ενεργά ηχεια είναι καλύτερη all around λύση. 

     

    Στα ιδια είμαστε...

     

    Δεν ξέρω Κβά, θέλει ψάξιμο...δεν εινα ολα τα PAs ή οι εξειδικευμενες FRFR λυσεις ίδιες.

  2. 2 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Δεν βλέπω καμία χρησιμότητα σε αυτά.Καλυτερα δεν είναι να πάρεις ένα δύο ενεργά ηχεία και να μπορείς να τα έχεις και για φωνητικά;

     

    Θεωρητικά φυσικά και κάνεις την δουλεια σου και με PAs (δεν ξέρω ποιά και κατά πόσο ειναι FRFR).

     

    Λέω θεωρητικά γιατι δεν χρειάστηκα ποτέ μεγάλη ισχύ για τα μοντελερς μου οπότε προσωπικά με τα μονιτορς ειμαι μια χαρά.

     

    Αυτά είναι λυσεις για live, άτομα που έχουν χώρους και παίζουν με άλλους μουσικους κοκ.

     

    Προσωπικά είμαι περίεργος πως τα Fender θα σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό.

    • Like 1
  3. Ασχετο, αλλά η Fender φαίνεται να έκανε launch και τα FRFR της, FR-10 και FR-12.

     

    https://www.fender.com/en-US/audio/powered-speakers-1/tone-master-fr-10/2275100000.html

    https://www.fender.com/en-US/audio/powered-speakers-1/tone-master-fr-12/2275200000.html

     

    Για να δουμε και τι δουλειά έχουν κάνει και με δαύτα.

  4. Είδα fast forward το video του Todd (Australia ρεεεεεεεεεε!!!). Αν υπάρχουν 10 άτομα στον πλανητη που πραγματικά μπορουν να ρυθμίσουν και να ξεζουμισουν οποιοδηποτε μοντελερ, ο Todd ειναι ένας απο αυτούς.

     

    Τον ηχο τον αφήνω απέξω, στον "Plexi" σε κάποιο σημείο αν ειδα και ακουσα καλα, κάνει λιγο roll off το volume της κιθάρας, δεν ακουσα αυτό που "έπρεπε". Μπορεί να κάνω λάθος, δεν εχει σημασία. Δυστυχως ο Todd δεν φαινεται να ασχοληθηκε με δυναμικές, συμπεριφορα amps, αποκριση στην πένα κοκ.

     

    Παρα πολύ καλό UI, και πολύ ωραία υλοποιήση των footswitches και με τους encoders (διακοπτης και "ποντεσιομετρο" ταυτόχρονα, το έχουμε ξαναδεί, θα έπρεπε ολες οι εταιρείες να το είχαν ήδη υιοθετήσει). Aυτά βεβαια από χρήστη Fractal και Boss/Roland, οπότε στα μάτια μου αυτά δείχνουν πολλά βήμματα μπροστά.

     

    Βλέπω σαν audio interface υποστηριζει από 44.1-96Khz, δεν βρηκα πουθενά πληροφορίες για το resolution (16b, 24b).

     

    image.thumb.png.3071dbd753bf407180799f99b393d844.png

    (44.1Khz AD/DA)

     

    Από ένα πολυ γρηγορο ξεφυλλισμα του manual βλέπω οτι έχει Global EQ, Phantom Power (!!! αρα κοτσάρεις ενα πυκνωτικό και παιζεις με τα εφέ), έχουν προβλέψει για re-amping και επιτελους, USB-C σύνδεση (μαντέυω οτι δουλευει ως USB2 γιατί δεν χρειάζεται τίποτα παραπανω), αναφέρομαι στο format, πλέον όλα τέτοιο επρεπε να έχουν και όχι τα αργά ή γρήγορα προβληματικά Type-B.

     

    Βλέποντας το τι "βγαζει" η USB (routability σε αυτο το επιπεδο, μηδεν) υποθέτω οτι υπάρχει ενα μονο  hardcoded IN και ένα OUT.

     

    Αν κατάλαβα καλά μπορεις να προγραμματισεις τα footswitches αλλά μόνο per preset? Ποιος ξέρει..

    • Like 2
  5. 25 λεπτά πριν, vrasidas27 είπε

    Πιστευω πως με υποστηριξη κ απντεητ , θ'ανεβασουν την μπαρα. Δεν τους παιρνει αλλιως. Τωρα αν θα ειναι καλοι σε αυτον τον τομεα...

     

    Δεν θα ήμουν τόσο αισιόδοξος Μπίλ, όχι σε τόσο απρόσωπες εταιρείες των οποιων τις αποφάσεις δεν ξέρω και εγώ ποιο άσχετο με το αντικείμενο golden boy τις παίρνει...σε αυτό η FAS όσο υπάρχει ο Cliff δεν θα ξεπεραστεί ποτέ...μικρή εταιρεία, "οικογενειακή" με άτομο στο τιμόνι που ειναι και μουσικός, και coder, και υπεθυνος για το hardware και για τα παντα.

     

    25 λεπτά πριν, vrasidas27 είπε

    Ναι κατι εχω ακουσει...🤣

    Πιο πολυ ηθελα να εστιασω στο ο,τι το.. κβαντικο αλμα στο θεμα μοντελινγκ το εκανε η Φρακταλ.

    Αυτη τους εμαθε τα κολπα. Κ αν εξαιρεσεις το Κεμπερ που ειναι κατι διαφορετικο, ειχε βγαλει στην αγορα κ δευτερη γενια μεχρι να σταθει κατι διπλα της στο μοντελινγκ ως ανταγωνισμος (τωρα το πως στεκεται ειναι αλλο θεμα). Κ καθε μια γενια εχουμε σαφη βελτιωση. Με βηματα αυτην τη φορα, αλλα η συνεπεια της ειναι φοβερη. Κ ειναι κ τοπ στα update κ την υποστηριξη. Δε χρειαζεται δηλαδη ν'αλλαξει τη συνταγη σε τιποτα

     

    Βρε με το Kemper και το profiling...

     

    Πάρε ένα AF2 ή AF3 και κάνε Tone Matching ότι ήχο θέλεις, τουλάχιστον θα έχεις μετά ότι επιλογή υπάρχει σε αυτό το συμπαν να το φέρεις εκει που θέλεις ΑΝ το Tone Matching block δεν σου εχει κανει την δουλεια.

     

    Επίσης για τα IRs η FAS εχει και τα DynaCabs (διαλεγεις μικροφωνο, το μετακινεις στον χωρο κοκ). Δεν εχω ασχοληθει ιδιαίτερα μιας και που εδω και χρόνια χρησιμοποιώ ένα και μοναδικό τσαμπατζήδικο IR που μου κάνει ότι θέλω.

     

    Διαβασα αυτα που εγραψες για τα δυναμικά IRs, να πω την μαυρη αλήθεια, δεν κατάλαβα τι εννοεις. Impulse responses ειναι, "πολύ κοντά", "κοντά", "μακριά" ή "πολυυυυυυ μακρια". Όσο πιο "μακρια" τόσο περισσοτερο αποτυπώνουν τον "χώρο" σε γενικές γραμμες. (π.χ. 1024, 2048, 8000, 64000 samples). Προσωπικά δεν χρειάζομαι τιποτα παραπάνω απο IR με 8000 samples (170ms, Ultrares). Tα FullRes (64000 samples, 1,33sec) που τα δοκιμασα στο AF3 είναι περισσοτερο για "χωρο" και reverberation, αχρηστα οταν χρησιμοποιουνται μονα τους (για μενα).

     

     

    ΥΓ: μην το πολυψαχνετε, όταν μπει στα ραφια του Thomann, ας τα σκασει καποιος να το παρει και να το δοκιμασει. Εντος 30 ημερων τους το επιστρέφει πεσκεσι και παιρνει τα χρηματα του πισω χωρίς να πρεπει να εξηγησει κάτι. Ελα Vra, ψήνεσαι? Take one for the team, assούμε...🤩

     

    • Χαχα 1
  6. 5 ώρες πριν, vrasidas27 είπε

    Το fm3 turbo πλεον, εχει 1500. Κ ενω υπαρχει μεριδιο στην αγορα κ για τη φεντερ κ για newcomers (αν το προιον ειναι δυνατο), πως να αγνοησεις τα Φρακταλ?

     

    Βασικά, πάρτο ανάποδα...εχει κάποιος εμπειρία απο Fender και "ψηφιακα"? Επειδή έχουν περάσει και δύο Mustang από τα χεράκια μου, ασχέτως μοντελοποιησης, features κοκ, καλή τυχη με ότι εχει να κάνει με υποστηριξη, firmware updates κοκ με την Fender...το ίδιο και με την Boss και άλλες. Στην FAS τουλάχιστον με την υποψία bug ή οποιασδήποτε δυσλειτουργίας, βρισκεις άνετα ακρη και το πιο πιθανο (αν επιβεβαιωθει) είναι οτι στο επομενο firmware (που δεν θα ειναι σε 2 χρονια) θα λυθει το θέμα σου.

     

    Με την Line6 δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά με την Fender, όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

    1 ώρα πριν, vrasidas27 είπε

    Το συστημα μοντελινγκ της Φρακταλ πχ, ξερουμε οτι θα βελτιωνεται οσο βελτιωνονται οι επεξεργαστες.

     

    Πάρτο και αυτό διαφορετικά. Το modelling και οτι εχει σχέση με features θα βελτιώνεται στην FAS όσο από πίσω υπάρχει ένας Cliff Chase, ο οποιος μπορεί να μοντελοποιήσει όλα τα πολυσύμπαντα μαζί.

     

    Coder με μεγάλα κοχόνες, expert στο hardware και βλέπει πολυ μπροστά.

     

    Σε βεβαιώ οτι και τους ιδιους DSPs να είχαν όπως πριν απο 5 χρόνια, θα έβρισκε workaround, το έχει αποδείξει πολλές φορές.

     

    Αν ή όταν "φυγει", ζωή στα κατσικομούλαρα μας assούμε.

    • Like 1
  7. 14 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Μου εξηγείς γιατί αυτό είναι κακό σε παρακαλώ;

     

    4 ώρες πριν, Freedom είπε

    Κάνε ένα googlάρισμα για "starved plate tube designs". γιατί το έχουμε ξαναδεί το έργο πάμπολες φορές και σε ενισχυτές (προενίσχυση), πετάλια, πεταλιέρες, προενισχυτές κοκ.

     

    Κακό δεν είναι τίποτα εφόσον σου αρεσει ο ηχος του και θεωρείς οτι αξίζει την τιμή που του έχουν ορίσει.

     

    Κακό είναι εφόσον έχεις πληρώσει τόσα χρηματα, να αποδειχτει (ΑΝ είναι αυτό το case) οτι οι λάμπες λειτουργούν π.χ. στα 50Volts...που σημαίνει, marketing, gimmicks, πες το όπως θέλεις, το έχουμε ξαναδει το εργο...

     

    Περιμενε τουλάχιστον κάποιος μερακλής να το ανοιξει, να το μετρήσει για να δείς αν οι λαμπες ειναι διακοσμητικές ή οχι...

     

    • Like 1
  8. 59 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Έχω φίλους όμως που παίζουν χρόνια και το λένε. Και τα reviews αυτό λένε. Για να βγάλεις ήχο με τέτοιες λύσεις τύπου helix κλπ θέλει ψάξιμο. Και δεν έχω χρόνο για ψάξιμο. Μόνο για σχόλια στο noiz 😄

     

    Ασε τους φίλους και τα reviews, πήγαινε και παίξε με ένα που είναι στο budget σου και κρίνε μονος σου Νέκ.

     

    Το bold, άλλαξε το αλλιως ελπίζω να εχεις πολλά χρήματα για κάψιμο.

     

    Try before you buy Νεκ.

    • Like 1
    • Συμφωνώ 2
  9. 19 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Ε άμα δεν τις χρησιμοποιήσω γιατί να το πάρω; Πάω σε κάτι με λιγότερες επιλογές 


    Να ξαναρωτήσω, έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο τέτοιο μηχανηματάκι και είδες οτι για να βγάλεις ήχο πρέπει να ασχοληθείς με άπειρες ρυθμισεις?

     

    Με αυτά τα μηχανηματα δεν αγοράζεις "ρυθμίσεις" με το κιλο, αγοράζεις αλγόριθμους, hardware που να μπορεί να το τρέξει, features κοκ.

     

    Ο αριθμός των επιλογών είναι irrelevant, η τιμή δεν αυξάνεται με τον αριθμό των επιλογών. Οι επιλογές είναι το interface που σου έχει δώσει ο κατασκευαστής. Μπορεί να μην τις χρησιμοποιήσεις ποτέ, αλλά αν ποτε τις χρειαστείς είναι εκεί. Επίσης οι επιλογές δεν ειναι για ΕΣΕΝΑ απαραίτητα, είναι για κάποιον που θέλει να διαμορφώσει τον ήχο του (που δεν είναι ίδιος με αυτό που θελεις εσυ) με το δικο του gear (που δεν είναι ίδιο με το δικό σου) με τα δικά του μέσα αναπαραγωγής και χώρο (που δεν ειναι ίδια με τα δικά σου), την δική του παράνοια (που δεν είναι ίδια με την δικιά σου) κοκ.

     

    Δεν ξέρω πως είναι στις άλλες εταιρείες αλλά ότι και να πάρεις της ίδιας γενιάς, τρεχει τους ιδιους αλγοριθμους και προφανώς εχει το ιδιο interface (και άρα και επιλογές). Η τιμή/διαφορές έχουν να κάνουν με το format, υπολογιστική ισχύ, extra features που έξαρτώνται και απο την υπολογιστική ισχύ και απο το format, κοκ.

    • Like 1
  10. 7 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Το tonex από την άλλη που ανέφερα, όπως και το stomp, και το helix, τα axefx, τα quad cortex και τα λοιπά εργαλεία, το καθένα προσφέρει κάτι διαφορετικό και καλό, αλλά θέλει άπειρο tweaking η όλη φάση.

     

    Ανθρωπε μου, έχεις χρησιμοποιήσει κατι απο όλα αυτά και χρειάστηκες "άπειρο tweaking"?

     

    Μην τρελλαθούμε κιόλας, άλλο να εχουν 1.000.000 επιλογές και ρυθμίσεις, άλλο να ΠΡΕΠΕΙ να τις χρησιμοποιήσεις.

    • Like 1
    • Συμφωνώ 1
  11. 33 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Και είναι και πιο tube-like, αφού έχει τις λάμπες εκεί.

     

    Καλά, αυτό μην το δένεις σκοινί-κορδόνι ειδικά σε τέτοια μαραφέτια.

     

    Κάνε ένα googlάρισμα για "starved plate tube designs". γιατί το έχουμε ξαναδεί το έργο πάμπολες φορές και σε ενισχυτές (προενίσχυση), πετάλια, πεταλιέρες, προενισχυτές κοκ.

    • Συμφωνώ 3
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου