Προς το περιεχόμενο

kpeyos

Moderator
  • Αναρτήσεις

    2.227
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    12

Είδηση Σχόλια από kpeyos

  1. Η μεγάλη μερίδα των επαγγελματιών μουσικών πάντα περνούσε δύσκολα: Είτε γιατί αναγκαζόταν να ζει ως περιοδεύον θίασος, είτε γιατί έπρεπε να ικετέψει κάποιον ευγενή για χορηγίες, είτε γιατί έπρεπε να πείσει τον μαγαζάτορα ότι θα του φέρει κόσμο στο μαγαζί να τρωγοπίνει, είτε γιατί έπρεπε να πείσει τη δισκογραφική ότι θα πουλήσει τους δίσκους της με κέρδος.

     

    Η σημερινή εποχή δεν είναι τίποτα διαφορετικό. Απλά έρχεται μετά από μια πάρα πολύ σύντομη παρένθεση που ήταν η εποχή του CD όπου το περιθώριο κέρδους ήταν τεράστιο (καθώς το μέσο ήταν πάμφθηνο και η παραγωγή πλήρως αυτοματοποιημένη) οπότε επέτρεπε ακόμη και σε μένα τον κακομοίρη ημι-επαγγελματία πουλώντας 300 CD να βγάζω τουλάχιστον τα έξοδα των ηχογραφήσεων.

     

    Σήμερα βέβαια δεν πληρώνω ούτε το 1/10 σε ηχογραφήσεις γιατί η τεχνολογία έχει προχωρήσει και μπορώ ένα μεγάλο κομμάτι να το καταφέρω με ένα απλό σπιτικό PC. Αυτό όμως έχει και το αντίτιμο ότι όλοι μπορούν να το κάνουν. Άρα οι νέοι μουσικοί είναι μια σταγόνα στον ωκεανό σήμερα. Ενώ παλιότερα, αν κατάφερνες να περάσεις το φίλτρο επιλογής, ακριβώς επειδη αυτό υπήρχε, ήταν κάπως καλύτερες οι πιθανότητες.

     

     

     

    • Like 2
  2. 14 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Μήπως υπάρχει καμία προσομοίωση τριξίματος πατώματος ή τζαμιών όταν παίζει δυνατά ο ενισχυτής;

    Η ακόμη και προσομοίωση βρισίματος γειτόνων.;

    Φαντάζομαι ότι σε κάποια sample libraries θα μπορέσεις να τα βρεις 😉

    • Χαχα 1
  3. 18 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

     

    Όσα μπιχλιμπίδια ανέφερα έχουν περάσει από τα χέρια μου, συμπεριλαμβανομένου και του H9. Επίσης χρησιμοποιώ Eventide plugins εδώ και χρόνια. Παρ'όλα αυτά δε συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, το "δεν το πιάνουν" μου φαίνεται υπερβολή. Ναι μεν δεν είναι 1 προς 1 το αποτέλεσμα, αλλά δε μοιάζουν και Mooer μπροστά του.


    Διευκρινίζω: Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν πιάνουν την ίδια χροιά με τα Eventide. Καλώς η κακώς είναι μια εταιρεία που έχει αφήσει στίγμα στον ήχο των 80ς και των 90ς σε άπειρες κλασικές ηχογραφήσεις και κάποιες φορές θέλεις αυτόν ακριβώς τον ήχο. Όχι ότι τα άλλα δεν είναι καλά, απλά δεν είναι Eventide. Δεν μπορούν δηλαδή να υποκαταστήσουν τα Eventide για αυτόν που ψάχνει αυτούς τους ήχους.
     

    18 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

    Το H90 πλέον μπορεί να ρυθμιστεί έτσι, τουλάχιστον αυτό είπε ο Pete Thorn στο demo που έκανε. Εξακολουθώ να το βρίσκω αρκετά ακριβό για αυτά που προσφέρει και θα εξηγήσω με ποια λογική το λέω.


    Οκ γι αυτό είπα ότι δεν ξέρω, λίγο που το είδα είχα καταλάβει ότι δεν μπορείς να τρέξεις και pre/post (4 cable method) και stereo out για τον β' αλγόριθμο ταυτόχρονα, αλλά δεν κάθησα να το ψάξω πολύ.
     

    18 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

    Με βάση την τσέπη μου, αν κάτι κοστίζει πάνω από 2 καινούργια Strymon, τότε πρέπει να μην έχει "ναι μεν, αλλά". Θα πρέπει να λύνει στο 100% το πρόβλημα για το οποίο το αγοράζω.


    Πιάνω μόνο τη Strymon απ τις εταιρείες που ανέφερες για να κάνω ένα case in point. Εμένα πχ δε μου αρέσει καθόλου η συγκεκριμένη εταιρεία κι έχουν περάσει απ τα χέρια μου το brigadier, το lex, το mobius και το timeline. Δεν μπορώ να καταλάβω τί βρίσκει ό κόσμος σε αυτό υπερβολικό flitering που έχουν όλα της τα εφέ που τα κάνει όλα στα αυτιά μου να ακούγονται πλαστικά και το χάλια midi. Αλλά είναι γούστα αυτά και γι αυτό επιστρέφω στο α' μου επιχείρημα ότι κάποια πράγματα δεν είναι τελικά και τόσο συγκρίσιμα. Είναι νομίζω και αντικειμενικά δύσκολο να αρέσει σε κάποιον το ίδιο ο ήχος της Strymon και της Eventide, δεδομένου του πόσο διαφορετικοί είναι. 

    Πάντως στην ουσία δε διαφωνούμε, το H90 είναι πολύ ακριβό. 


     

    • Συμφωνώ 1
  4. 2 ώρες πριν, BillTrantos είπε

    Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις και Fractal AX8, ή FX8, ακόμα και Helix Stomp ή μεταχειρισμένο LT, που μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα και με περισσότερη ευελιξία.


    Ναι μεν, αλλά ο ήχος της Eventide είναι αυτός που είναι και τα άνωθι αναγραφόμενα δεν μπορούν να τον πιάσουν. 

    Στο θέμα τώρα. Μέχρι πριν 1,5 έτος αν θυμάμαι καλά, μπορούσε κάποιος να αγοράσει μέχρι και 4 H9 Core και να τα αναβαθμίσει σε H9 Max αυτόματα αν κατείχε ένα Η9 Max. Αυτό ναι, σύμφερε. Μπορούσες να έχεις δύο Eventide Max, δύο αλγόριθμους δηλαδή και να κανονίσεις να μεταβιβάσεις και καμιά άδεια και μ' αυτά και μ' αυτά αν το κυνηγούσες το κόστος έβγαινε σχεδόν στα μισά απ όσο στοιχίζει ένα Eventide H90. 

    Επίσης το να έχεις δύο Η9 είναι πιο βολικό από άποψη συνδεσιμότητας: Μπορείς να βάλεις ένα στην αρχή της πεταλιέρας σε ρύθμιση pre/post και να έχεις εκεί τα φίλτρα, τα synth engines και τα harmonizers πριν το drive και το άλλο στο τέλος ώστε να μπορεί να δουλέψει stereo για τα delays ή τα reverbs. Τώρα για το H90 δεν ξέρω αν και πώς μπορεί να σου προσφέρει την ίδια ευελιξία...

     

    Οπότε αν βγάλουμε απ την εξίσωση τους καινούργιους αλγόριθμους, είναι μεγάλο βήμα πίσω η κατάργηση του H9 Core και η κυκλοφορία του H90. Κυρίως έχει έρθει να συγκαλύψει το γεγονός ότι η Eventide έχει πολύ μεγάλη έλλειψη σε chips και η κυκλοφορία του Core ήταν πλέον ασύμφορη. Το ξέρω γιατί ζήτησα να αγοράσω μια μητρική για ενα Pitchfactor και μου εξήγησαν απ την Eventide ότι λόγω της κατάστασης δε στέλνουν πλέον κάρτες και πρέπει να το στείλω σε αυτούς για να το φτιάξω. 

    ΥΓ: Θέλω να αφήσω εδώ και άλλη μια σημαντική πληροφορία: Το μεγάλο πλεονέκτημα του H90 σε σχέση με το H9 είναι ότι πλέον μπορεί να δεχτεί live levels μέχρι +14db ενώ το H9 μπορούσε μέχρι +4 db. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πιθανότατα το H90 μπορεί να μπεί και σε fx loop ενισχυτή όπως τα factor pedals, πράγμα που το H9 δεν μπορεί να κάνει, είναι αποκλειστικά για instrument levels. 
     

    • Like 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου