Προς το περιεχόμενο

kpeyos

Moderator
  • Αναρτήσεις

    2.226
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    12

Αναρτήσεις από kpeyos

  1. 17 λεπτά πριν, S9F είπε

    Επειδή είμαι "not too old, but not quite young" και έχω κρατησει τους ενισχυτές που θέλω να έχω για παντα σε head/4X12 format και δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις σε ότι αφορά τα VSTs(?), έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα με το lag ή υφίσταται ακόμα?

    Εγώ παίζω απροβλημάτιστα με ένα καλό PC (i9 11ής γενιάς) και μια Antelope ZenQ με Thunderbolt4.

     

    Όμως έχει έρθει και φίλος που ήθελε να τσιμπάει την Telecaster με τα νύχια και να μπιστάει και παραπονέθηκε ότι δεν είναι ο ίδιο. Αλλά μου φάνηκε λίγο ακραία περίπτωση. Έτσι κι αλλιώς με plugin παίζεις. Ούτε έγω θα πετάξω τους ενισχυτές μου για να παίζω αποκλειστικά με αυτά.

     

    Btw χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στο forum. Μου άρεσε να σε διαβάζω.

    • Like 1
  2. Μόλις πήρα χαμπάρι ότι η Atomic Amplifiers έβαλε δωρεάν όλη τη σουϊτα ενισχυτών. Τους κατέβασα, είναι αξιοπρεπέστατοι και εξαιρετικά responsive! Kάνεις μόνο λογαριασμό και κατεβάζεις. Από εδώ: https://tonocracy.com/

     

     

     

    • Like 1
    • Ευχαριστώ 1
  3. To Studio One δουλεύω εγώ. Δε νομίζω ότι πλέον θεωρείτε "ανερχόμενη δύναμη" όπως γράφτηκε πριν, αυτό ίσως να ίσχυε μέχρι καμιά 5ετία πιο πριν. Σήμερα θεωρείτε το πιο εύχρηστο DAW για τη home χρήση που θα του κάνει το 95% των χρηστών. Όλα drag & drop και πολύ πιο ευκολονόητο για κάποιον που ξεκινά από την αρχή από οποιοδηποτε άλλο DAW. 

     

    Tα ProTools, Logic & Cubase έχουν λειτουργίες και καλύτερο workflow για πολύ σοβαρές παραγωγές, για 100αδες tracks, μίξεις surround κλπ κλπ κλπ, αλλά για κάποιον που θέλει να κάνει μια μίξη και mastering σε πιο απλά πράγματα είναι bloatware. 

     

    Aν ασχολούμουν με dance βέβαια θα επέλεγα Ableton ή BItwig μην πω ακόμη και FL Studio. Έχουν μια καμπύλη μάθησης αλλά πραγματικά αξίζουν και με το παραπάνω τον κόπο. 

     

    @MGs Όπως και να 'εχει ο OP έχει μια χαρά έγκυρες απορίες, κι επειδή είναι και μέλος που δε συμμετέχει στον καθημερινό χαβαλέ μπορεί κάτι γραμμένο πιο άκομψα να παρεξηγηθεί.

     

     

  4. 6 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

     

    Οι SE θεωρώ ότι αξίζουν τον κόπο. Τα κλειδιά δεν εχουν κανένα θεμα, οι μαγνήτες είναι ποιοτικοί, αλλά έχουν vintage χροιά και χαρακτήρα, και τελικά είναι αθαρά θέμα γούστου. Τα ηλεκτρικά ειναι άψογα, ξύλα και βάψιμο πάρα πολύ καλά, και η γέφυρα είναι αρκετά καλή για την κατηγορία χρημάτων που κοστίζει το όργανο. Εάν θέλει κάποιος PRS κάτω από 1000 ευρώ, αξίζουν τον κόπο. 

    Περίεργο, γιατί όσο διαβάζω για τις SE σχεδόν όλοι ξεκινούν από τα κλειδιά να αλλάζουν. 
     

    Όσο για τους μαγνήτες των PRS, αυτοί είναι ολόκληρο ανέκδοτο:


    Για δεκαετίες στα Αμερικάνικα μοντέλα κυμαίνονταν σε επίπεδα από τραγικό χάλι μέχρι επιεικώς αηδία. Αυτή ήταν και η δική μου εμπειρία αλλά και το πιο συχνό παράπονο ολόκληρου του TGP (που ξεκίνησε ως Birds & Moons, ανεπίσημου forum της PRS και είχε τους πλέον σκαλωμένους PRSάκηδες). Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τους Vintage Bass & Treble; Tους #6; Τους #7; Τον HFS; Tους Dragon II; Αν δεν ήταν υπερβολικά ένρινοι ήταν σκοτεινοί και κάποιες φορές κατάφερναν να είναι και τα δύο ταυτόχρονα 😅

     

    Οι μαγνήτες στις PRS έστρωσαν κάπως πριν λίγα χρόνια όταν εισακούοντας τα παράπονα αγόρασαν μια Leesona και ξεκίνησαν κι αυτοί να τυλίγουν PAFs. Ως τότε αν κάποιος ήθελε σώνει και ντε PRS μαγνήτες, έψαχνε να βρει κάποιο σετ Dragon I. Που δεν ήταν και αυτοί κάτι ιδιαίτερο.

     

    Οι μαγνήτες με τους οποίους έπαιζε το 90% των ψαγμένων PRSάκηδων ήταν είτε Lollar Imperials είτε WCR Darkburst/Godwood.

     

    Εγώ στην Αμερικάνικη έβαλα DiMarzio PAF Masters και σώθηκα. Οπότε είμαι δύσπιστος. Όπως δύσπιστος είμαι και για tremolos επιπέδου Ali Express 😅😅😅 (Γιατί δε νομίζω να κοστίζουν παραπάνω σε αυτές τις κιθάρες των 500ευρώ λιανική). 

     

    Αλλά δεν έχω δοκιμάσει κιόλας οπότε...

  5. 17 ώρες πριν, odis13 είπε


    Παντως αυτες (οι SE CE) ειναι προφανως φτιαγμενες στα πρωτυπα των κανονικων CE, που με τη σειρα τους ηταν πρακτικα μια Custom 22/24 με bolt-on μανικι, και κατα τη γνωμη μου ηταν πολυ παρεξηγημενα οργανα.

    Εδώ θα πώ, κι ας έχω Αμερικάνικη PRS Singlecut πως για μένα οι CE24 είναι οι μόνες PRS που αξίζει να έχει κανείς αν λαμβάνει ως κριτήριο τον χαρακτήρα. Εμένα αυτή η κιθάρα μου έρχεται πρώτη στο μυαλό για PRS modern rock ήχο.

     

    Δεν έχω παίξει ποτέ SE, αλλά και μόνο με δεδομένο το κακό hardware που πολλοί λένε ότι έχουν, δεν ξέρω αν αξίζουν τον κόπο. Δηλαδή αν είναι να δώσεις μετά κανα 300άρι για μαγνήτες και κλειδιά...κι αυτή η CE SE έχει και tremolo...ωχ, ωχ, ωχ...

  6. Αν και δουλεύω σε PC, η γενική θεώρηση είναι ότι τα Silicon Macs είναι καλύτερα από τα Intel στο Logic.

     

    To πιθανότερο είναι ότι τρέχεις κάποιο-α plugins που δεν είναι για για Apple Silicone αλλά μόνο για Intel και σου δημιουργούν προβλήματα. 

     

    Πολλές εταιρείες διευκρινίζουν αν τα plugins τους τρέχουν και στις δύο CPUs ή έχουν διαφορετικές εκδόσεις.

     

    Στη θέση σου θα ξεκινούσα κάνοντας freeze τα tracks μέχρι να βρω το πρόβλημα και μετά στο προβληματικό track ένα ένα αφαίρεση των plugins.

     

    Τώρα αν το ότι φορτώνει ένα μη συμβατό plugin δημιουργεί πρόβλημα ακόμη κι αν είναι ανενεργό, δεν το ξέρω, ας μιλήσουν οι Mac users.

  7. Εμένα για DAW με εξυπηρετούν δύο οθόνες καλύτερα. Στη μία τα events και στην άλλη μικτής και fx. 

     

    Αλλά ο καθένας βολεύεται διαφορετικά ανάλογα και με το πόσο αραιά, στριμωγμένα, μικρά, μεγάλα θέλει να βλέπει τα πράγματα. 

     

    Η σύντροφος για παράδειγμα προτιμά τη λύση της μιας μεγάλης οθόνης για σχεδιασμό. 

  8. 1 λεπτό πριν, trolley είπε

     

    Έχω δύο εν' ενεργεία, και δύο στο κουτί τους για την αποφράδα μέρα που τα εν' ενεργεία πάθουν κάτι.

    Κι εγώ μια Telecaster, σε περίπτωση που οι υπόλοιπες 7 κιθάρες μου σταματήσουν ξαφνικά να παίζουν 😅

    • Χαχα 3
  9. 1 λεπτό πριν, LK είπε

    Ψυχοθεραπεία.

    Έγκυρο επιχείρημα στο οποίο δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να διαφωνήσει.

     

    Εγώ επειδή κατ΄επάγγελμα φτιάχνω πολλά και διάφορα πράγματα να δουλεύουν τα τελευταία 25 χρόνια, δε θα μπορούσα να έχω και το ίδιο hobby. Ίσα ίσα, πάρα πολλά πράγματα που μπορώ στην ιδιωτική μου ζωή να επισκευάσω τέλεια, τα αναθέτω σε τρίτους.

     

     

    • Like 1
  10. 8 λεπτά πριν, trolley είπε

    Τα NUC είναι μικρά, βολικά, πάμφθηνα - γι' αυτό τα αγοράζου(ν/μ)ε, όχι για τον Celeron. Έχω ένα τέτοιο, είναι αναμμένο εδώ και πέντε χρόνια, με Windows 10, κατεβάζει updates, κάνει restart μόνο του, ούτε βενζίνη θέλει ούτε τίποτε.

    Ναι ΟΚ, ο καθένας ό,τι θέλει φυσικά. Αλλά αξίζει για 100€, ίσως και λιγότερα, να κάθεται κάποιος να κατεβάζει λειτουργικά, ενημερώσεις, να ψάχνει εφαρμογές Android κλπ κλπ, εν ολίγοις να ξοδεύει χρόνο πιθανώς πολλαπλάσιας αξίας, ενώ μπορεί να έχει ένα εντελώς απροβλημάτιστο PC?


    Εγώ ρώτησα για να μάθω μπας και το συγκεκριμένο έχει τίποτα ειδικές ικανότητες που δεν ξέρω.

     

    ΥΓ Επίσης: Πόσο πιο φθηνά είναι τα NUC που κάποιος συνεχίζει να τα προτιμάει; 

  11. Εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω μάλλον, αν έχει την καλοσύνη κάποιος να μου εξηγήσει. Aυτή τη στιγμή μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα refurbished με 100€, 4ης γενιάς i5 κλπ κλπ. Ποιός ο λόγος που κάποιος χάνει τον χρόνο του με ένα Celeron? Επαναλαμβάνω, ειλικρινής απορία. 

  12. Υπάρχουν άπειρα βίντεο στο YouTube που μπορούν να σε βοηθήσουν να μιξάρεις hip hop beats πολύ καλύτερα απ' το να καθόταν κάποιος εδώ να σου γράψει μια μικρή ραψωδία 🙂

     

    Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως το beat είναι ένα στοιχείο του κομματιού και στο τέλος όλα πρέπει να δουλέψουν αρμονικά. Αλλιώς θα μιξάρεις ένα beat που είναι πολύ μπροστά κι αλλιώς κάτι που κάθετα πολύ πιο πίσω απ' τη φωνή ή και άλλα samples, όπως συχνά συμβαίνει στο Ελληνικό hip-hop.

     

    Αφού δεις μερικά βίντεο, πάρε κάποια γνωστά κομμάτια που σου αρέσουν στο είδος και ψάξε και γι αυτά στο YouTube για τη μίξη. Μετά προσπάθησε να αναπαράγεις το ίδιο αποτέλεσμα.

     

    Τέλος, τα κομμάτια θα χρειαστούν και mastering για να φτάσουν να ακούγονται σε ικανοποιητικά levels. To τελικό eq & compression δηλαδή. Αφού φτάσεις σε ένα σημείο να τα δουλέψεις όλα αυτά, παίρνεις το κομμάτι που έχεις δουλέψει και κάποιο κομμάτι αναφοράς που του μοιάζει και τα ακούς στο αμάξι σου. Αν εκεί είσαι καλά, έχεις ήδη προχωρήσει αρκετά.

     

  13. Καλησπέρα. Τί εννοείς "σε ποιες περιπτώσεις";

     

    Γενικά δεν είναι απαραίτητο, αλλά κάποιοι μέσω του pitch και του eq κουρδίζουν μπότα και ταμπούρο να έχουν τον μέγιστο συχνοτικό συντονισμό στην τονική του κομματιού. Άλλοι το πηγαίνουν κι ένα βήμα παραπέρα και κουρδίζουν όλα τα τύμπανα σε διάφορες νότες της κλίμακας του κομματιού, ιδιαίτερα αν το κομμάτι έχει πολλά toms. 

     

    Με την ίδια λογική μπορείς να κουρδίσεις στην πέμπτη ή σε οποιοδήποτε άλλο διάστημα επιθυμείς, απλά η πέμπτη είναι το αμέσως πιο σύμφωνο διάστημα μετά την τονική.

     

    Όλα αυτά δεν είναι καθόλου απαραίτητα. Πολύ πιο σημαντικό στα beats κατ' εμέ είναι να μην υπάρχουν περίεργοι συντονισμοί και αδειάσματα στα μπάσα. Να μην ακούγεται πολύ δυνατά η μία νότα επειδή συντονίζει μπότα με μπάσο και μετά αδειάζει όλο το κομμάτι όταν αλλάζει η νότα του μπάσου. Αυτό πετυχαίνεται με multiband compressor, αλλά θέλει εμπειρία.

  14. Δεν υπάρχει κάποιος απαράβατος κανόνας. Μπορεί ακόμη και το μπάσο να γραφτεί stereo αν αυτό σου αρέσει η εξυπηρετεί την παραγωγή.

     

    Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως είτε μιλάμε για lead κιθάρες, είτε για lead vocals συνηθίζεται η μονοφωνία.

     

    Παρόλα αυτά θα μπορούσε κάποιος πχ να έχει γράψει mono ακόμη και τα τύμπανα και να βάλει από πάνω stereo leads για να απλώσει ο χώρος της μίξης. 

     

    Σε όλα χρειάζεται μια ισορροπία. Ένα άδειο κέντρο σε μια μίξη συνήθως ακούγεται εντελώς χάλια, αλλά από την άλλη αν νοιώθεις ότι στο κέντρο έχουν αρχίσει και μπουκώνουν τα πράγματα, αντί να κόψεις από το συχνοτικό εύρος των οργάνων μπορείς να παίξεις με τους χώρους. Είτε να στείλεις κάτι πιο πίσω με reverb/delays, είτε να το στείλεις left/right για να αποσυμφορήσεις την κατάσταση.

    • Ευχαριστώ 1
  15. O καθένας έχει το δικαίωμα να πουλάει όσο θέλει. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να παραπληροφορεί.

    Από τη στιγμή που το forum εδώ αποτελείται από ανθρώπους που γνωρίζουν, μπορούν και οι αγγελίες του να έχουν ένα καλύτερο φίλτρο. Στην περίπτωση της αγγελίας για την οποία άνοιξα το νήμα, ο πωλητής υποχρεώθηκε να αναφέρει ότι η κιθάρα που πουλούσε είναι αντίγραφο και όχι πραγματική Gibson Custom και να αναπροσαρμόσει φυσικά και την τιμή. 

     

    Αλλιώς έτσι όπως πάει το πράγμα θα γεμίσουμε και εδώ κιθάρες από το Ali Express. 

  16. 1 ώρα πριν, Maple είπε

    Οποιος μένει σε εναν απλό χαρακτηρισμό.. τι να πω.. αξίζει να τη πάθει.

     

    Εδώ με σεβασμό θα διαφωνήσω. Αν θέλουμε να έχει κάποια αξία εδώ η κοινότητα και να μην είναι άλλη μια πλατφόρμα πωλήσεων που βρίθει απατεώνων, δεν είναι πια και τόσο δύσκολο να πατήσουμε ένα report και να γράψουμε με πέντε λέξεις τις ενστάσεις μας. Κι ας κρίνει μετά η διαχείριση.  

  17. 6 λεπτά πριν, LK είπε

    Αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα έχει ένας εκατομμυριούχος....χρόνο.

     

    Ο χρόνος δεν περισσεύει και δεν περίσσευε ποτέ. Έχεις 30-40 ποιοτικά χρόνια πάνω στη Γη αν είσαι τυχερός και από αυτά στην πραγματική ακμή σου, πνευματικά και σωματικά βρίσκεσαι για μια 20ετία. Κι όλα αυτά αν δε σου πέσει ξαφνικά κανα πιάνο στο κεφάλι, που πρέπει να το χεις κι αυτό σε κάποια άκρη του μυαλού σου.

  18. 3 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

    Εσύ προσαρμόζεσαι στις ''ιατρικές έρευνες'', οι αρχαίοι, το έλεγαν ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟ

    Πολύ πιο βασικά πράγματα. Πόσα από τα σημερινά ΤΙΓΚΑΡΙΣΜΕΝΑ στη ζάχαρη (η φρουκτόζη είναι το ίδιο επιβλαβής) ήμερα φρούτα υπήρχαν πριν 5.000 χρόνια; Μια έρευνα θα σας σοκάρει😄

  19. 13 ώρες πριν, LK είπε

    Πάντως αν ήμουν εγώ εκατομμυριουχος προτεραιότητα μου θα ήταν να ήμουν η καλλίτερη εκδοχή μου σε όλα τα επίπεδα,  σωματικά-νοητικά-συναισθηματικά-πνευματικά.

    Τον φτωχό μπορώ να τον δικαιολογήσω,  τον πλούσιο,  όχι. 

    Η καλύτερη εκδοχή είναι υποκειμενική. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις όταν αφιερώνεις τον πολύτιμο χρόνο σου κάπου. Εσύ κάνεις κοιλιακούς, ο άλλος προσπαθεί να ξεπεράσει τον YJM στην κιθάρα, ο τρίτος ταξιδεύει τον κόσμο. 

  20. 2 λεπτά πριν, Άγιος είπε

    Κάνω έναν συνειρμό για το πως ταιριάζει η διαλειμματική νηστεία με τη φύση του ανθρώπου από προ-κτισεως κόσμου, αναφέρομαι στον κυνηγό / τροφοσυλλέκτη άνθρωπο ο οποίος το πιθανότερο είναι να μην έτρωγε και κάθε μέρα Αν το σκεφτείς βγάζει νόημα, η διαλειμματική ήταν στη φύση του ανθρώπου ασύγκριτα μεγαλύτερο διάσημα από το να ανοίγει το ψυγείο ανά δίωρο

    Μέσα σε δυο τρεις γενιές κάνεις τον ίδιο σκύλο, με το ίδιο βασικό DNA από Ροτβάιλερ, Πεκινουά. Μέσα σε 20 χρόνια μπορείς να κάνεις τη χλόη λάχανο 2 κιλών.

     

    Ο άνθρωπος προσαρμόζεται μέσα σε ελάχιστες γενιές στο περιβάλλον του όπως όλα τα έμβια όντα, ζώα και φυτά αυτού του πλανήτη.

     

    Το να ανατρέχουμε στον τροφοσυλλέκτη, 5, 10 ή 250 χιλιάδες χρόνια πριν δεν έχει νόημα. Ο άνθρωπος έχει προσαρμοστεί. Αυτό έχει αποδειχτεί από άπειρες ιατρικές έρευνες.

     

    Υπάρχουν υπέροχα βιβλία για το θέμα, όπως αυτά του Dawkins. Προτείνω το Selfish Gene ή το The Greatest Show on Earth.

  21. Το synthesizer φτιάχνει ήχους δικούς του, το controller σε βοηθάει να ελέγχεις κάτι η λουπιερα δεν ξέρω τί είναι αλλά φαντάζομαι κάτι με το οποίο επεξεργαζεσαι λούπες, δηλαδή μικρά κομμάτια μουσικής στα οποία έχεις κάνει κοπτοραπτικη

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου