Προς το περιεχόμενο

johnwow13

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  82
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

3 Neutral

Σχετικά με τον johnwow13

 • Rank
  Musician

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Επάγγελμα
  Μουσικός
 • Τόπος
  Χανιά
 1. Τελικά μετά από διάφορους πειραματισμούς και με τους 2 τρόπους ,πλέον χρησιμοποιώ τον 1ο που όπως είπατε είναι ο πιο "σωστός". Με αυτόν τον τρόπο στην αρχή που τον δοκίμαζα, δεν άκουγα δυνατά τα subs γιατί δεν έβαζα φουλ τα ποτενσιομετρα (master output) της ui24r αλλα τα έβαζα στις 14:00 (που θεωρείτε ότι είναι το unity,νομίζω δηλαδή). Τώρα τα βάζω φουλ και τα sub ακούγονται τζι τζι. Βέβαια ενώ τα sub τα έχω φουλ απο το ποτενσιομετρό τους , ενώ τους δορυφόρους ,επειδή έχουνε μεγαλύτερο ΜΑΧ SPL απο τα sub, τους έχω ελαφρώς πιο χαμηλά. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
 2. Ο μονος λογος που πηρα τα 15ρια sub αντι τα 18, ειναι οτι τα 18 ειναι 37 κιλα και πρεπει να τα ξεφορτωνω μονος μου. Νομιζα οτι τα 15 sub θα κανανε εξισου δουλεια και θα ξεκουραζανε του δορυφόρους.
 3. Και εγώ συμφωνώ για το ισορροπημένο φάσμα με τον 1ο τρόπο, ωστόσο δυστυχώς δεν βλέπω τα sub με αυτόν τον τρόπο να έχουν την ανάλογη ένταση που έχουν οι δορυφόροι. Και το θέμα είναι ότι μου λείπει η μπασίλα. Μήπως φταίει ότι είναι με 15ρι woofer? Βλέπω ότι τα συγκεκριμένα έχουν max SPL output 131 db ενώ αυτά με τα 18 έχουν 134 db. Επίσης οι δορυφόροι έχουν 134 db max SPL. Μηπως τελικα δεν κανει καλό σεταρισμα το 15ρι sub με τον 15ρι δορυφόρο? Δυστυχως το 15ρι sub ηταν μονοδρομος για μενα , γιατι ειναι 25 κιλα και μπορώ να το κουβαλάω μόνος μου ,ενώ το 18 ειναι 37 κιλά..Πάντως έχουν ακριβώς την ίδια τιμή: https://www.thomann.de/gr/jbl_prx815xlfw.htm https://www.thomann.de/gr/jbl_prx818xlfw.htm Με την μπάντα παίζουμε κλασικό ροκ και 80's κυρίως, το 18ρι άραγε θα ήταν καλύτερη επιλογή, ή γίνεται δουλειά και με το 15ρι? Ξέρω ότι δεν κάνει για συναυλίες, αλλά πόσα άτομα στο περίπου μπορεί να καλύψει ένα τέτοιο σύστημα σε εξωτερικό χώρο?
 4. Καλησπέρα στην παρέα! Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα: Έχω ένα ηχοσύστημα PA το οποίο αποτελείτε απο 2 δορυφόρους JBL PRX815 και 2 Sub JBL PRX815XLF, όλα αυτοενισχυόμενα. Κονσόλα έχω την soundcraft UI24R Είμαι προβληματισμένος όσο αφορά τρόπο που πρέπει να συνδέσω τα subs για να έχω την μέγιστη απόδοση τόσο των sub όσο και των δορυφόρων. 1ος : Main out κονσόλας --> Sub input , Hi pass sub output --> δορυφόρος. 2ος : Main out κονσόλας --> δορυφόρος input και Aux output κονσόλας --> Sub input. Πίστευα ότι ο 1ος τρόπος φαίνεται καλύτερος και πιο απλός, αφού οι χαμηλές συχνότητες θα παίζουν μόνο από το sub και έτσι θα οι δορυφόροι θα παίζουν πιο ξεκούραστα και καθαρά. Δυστυχώς όμως με αυτόν τον τρόπo τα sub παίζουν κάπως χαμηλά σε σχέση με τους δορυφόρους παρότι το ποτενσιομετρο και στα sub και στους δορυφόρους είναι φουλ. Με τον 2ο τρόπο, στέλνωντας από το aux μόνο τα όργανα που έχουν μπάσες συχνότητες, μπορώ να κάνω τα sub να παίζουν πιο δυνατά όμως είμαι λιγο προβληματισμένος με το τι συχνότητες ακριβώς πρέπει να στείλω στους δορυφόρους. Πχ στο μπάσο και την μπότα αφού θα βγαίνουν από τα sub οι χαμηλές, πρέπει να βάλω low cut στους δορυφόρους, ή είναι καλό να τους αφήσω να παίξουν όλο το φάσμα των συχνοτήτων που παίζουνε? Έχουμε μια ροκ μπάντα και ένα από τα καλά της Ui24r είναι ότι μπορείς να βάλεις ένα στικάκι και να κάνεις απλή ηχογράφηση με ένα απλό πάτημα. Συνηθως ηχογραφούμε όλα μας τα live. Ένα προβλημα που δημιουργεί ο 2ος τρόπος συνδεσμολογιας, είναι ότι αν βάλεις τα sub να παίζουνε τα μπάσα και βάλεις low cut στους δορυφόρους, στην ηχογράφηση χάνεις τα μπάσα. Ξέρω, δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτήν την ζωή, αλλά τελικά για εσάς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος συνδεσμολογίας?
 5. Ήθελα να κάνω τραμπα τους μαγνήτες των 2 Strat που έχω, δηλαδή να βάλω τος texas special στην μεξικάνικη και τους μεξικάνικους στην μεταχειρισμένη (αμερικάνικη,αυτή που φαίνεται στην φώτο προφίλ μου, πιο ευκολοπαιχτη από την μεξικάνικη) και ο μαγνήτης χάλασε στην αλλαγή..αυτό μου είπε αυτός που τους άλλαξε βασικά (εγώ δεν ανακατεύομαι με κολλήσεις) αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τι μου είπε και δεν τον ρώτησα πολλές λεπτομέρειες.
 6. Σε ευχαριστώ πολύ αλλά με το να χαλάσει ο μαγνήτης μου ήρθε σαν ευκαιρία για να κάνω μια αλλαγή και να πειραματιστώ λίγο. Αυτό που θα ήθελα είναι να βρω καποιους μαγνήτες που να μην είναι πολύ πριμάτοι αλλά ούτε να humbackerizoυνε. Έχω και μια άλλη Strat που την είχα πάρει μεταχειρισμένη, και ο τύπος που την είχα πάρει μου είχε πει ότι είχε αλλάξει τους μαμίσιους και είχε βάλει Texas Special, αλλά μου φαίνεται ότι ακούγεται λίγο παραπάνω πριμάτη από όσο θα ήθελα, αν και σε ειδικές καταστάσεις τον χρειάζομαι αυτόν τον ήχο, αλλά γενικά χρειάζομαι κάτι πιο ισορροπημένο όσο αφορά τα μπάσα ,μεσαία και τα πρίμα. Γενικά εγώ παίζω με μια jackson με humbuckers κλασικ ροκ και 80ς μέχρι μεταλικα και την strat την θέλω για ορισμένες περιπτώσεις.
 7. Το θέμα είναι οτι προτιμούσα να παίζω με αυτούς αντί με την άλλη κιθάρα που είχε τους Τexas special που ακουγόντουσαν πολύ πριμάτοι
 8. Αυτή ειναι η μεξικάνικη στρατ που έχω. Την είχα παρει το 2004. Υπάρχει κανένας τρόπος για να βρω τι ακριβώς μαγνητες φορούσε?
 9. Εδώ έχει πληροφορίες για τους διάφορους μαγνήτες της φέντερ όσο αφορά τα πριμα, μπασα, μεσαία και το total power του set https://www.fender.com/articles/gear/a-guide-to-fender-single-coil-stratocaster-pickups Αυτό το total power να υποθέσω έχει να κάνει με την ένταση που δίνουν οι μαγνήτες του σετ? Ισχύουν οι πληροφορίες που λέει άραγε? πχ λέει ο Fender Custom Shop Custom '69 Stratocaster έχει total power 1/5 ενώ ο Fender Original '57/'62 Stratocaster έχει 5/5..λογικά αν τους βάλουμε αυτά τα 2 σετ να παίξουν σε ένα ενισχυτή με το ίδιο volume, θα ακούγεται αρκετά πιο δυνατά το ένα από το άλλο?
 10. Γεια χαρά σε όλους! Έχω μια μεξικάνικη Strat, η οποία είχε 3 single coils (μαμίσιους) της οποίας χάλασε ο Neck μαγνήτης και είπα να τους αλλάξω όλους. Μου άρεσε ο ήχος τους γιατί δεν ήταν τόσο πριμάτος όσο ο ήχος των Texas Special που έχω σε άλλη κιθάρα, αλλά δεν ξέρω τι ακριβως ήταν. Θα ήθελα να δοκίμαζα τους Fender Noiseless Gen4 StratocasterSet αλλά φοβάμαι να μην humbuckερίζουνε πολύ, μιας και θέλω να παραμείνω στον κλασικό ήχο της Strat . Τι γνώμη έχετε για αυτούς? Μπορείτε να μου προτείνετε ένα σετ single coils Fender (θέλω να είναι fender ) που να μην humbackerίζει και να μην είναι πριμάτοι όσο οι Texas Special? Υ.Γ.: Γιατί οι περισσότερες Fender Strat στο Thomman άνω των 1500 Ευρώ φοράνε Noiseless Gen4 ή V mod μαγνήτες? Αυτοί οι V mod επίσης τι λένε?
 11. Ο βασικός λόγος που δεν θέλω την 2Χ12 είναι ότι προσπαθώ να ελαχιστοποιήσω την ένταση στο πατάρι, και η 1Χ12 μπορεί να μην ακουγεται τόσο καλά όσο η 2X12 αλλά σίγουρα είναι πιο ήσυχη. 2ος λόγος είναι ότι είναι πιο βαριά, αν και για τον καλό ήχο τύφλα να έχουν τα κουβαλήματα! Για το booster τώρα..ο βασικότατος λόγος που δεν θέλω μπουστερ είναι ότι δεν θέλω να πατάω πολλά πετάλια αλλάζοντας απο καθαρά (πολύ καθαρά) σε βρώμικα και το αντίθετο. Φτανουν τα delay και το clean boost για σόλο. Βέβαια ένα Βοss SD-1 το έχω εκεί να βρίσκεται αλλά συνήθως δεν το χρησιμοποιώ.
 12. Αν πάρω τον EVH πρέπει να πάρω και την καμπίνα του, την 1Χ12 που έχει (άλλα 300), γιατί εγώ έχω μόνο 2Χ12 και 4Χ12 (οι οποίες σκονίζονται σε ενα υπόγειο). Η αλήθεια είναι δεν ψήνομαι πολύ να διαθέσω 2-3 χιλιάρικα για να πάρω axe fx & και kemper Εχω την gt-1000,αν δεν θέλω να κουβαλώ ενισχυτές. Έχει κανείς εμπειρία στο πόσο διαφέρει όσο αφορά τον ήχο από τα axe fx και kemper?
 13. Είναι τόσο πρόβλημα τα λίγα βατ άμα υπάρχει μόνιτορ? Να μου πεις αλλιώς ευχαριστιέσαι τον ήχο από την καμπίνα και αλλιώς από το μόνιτορ. Πάντως τον Dsl40 τον παίζω πάντα στα μισά βατ και με ένταση αρκετή όση χρειάζεται μέχρι να αρχίσει να δουλεύει η τελική λάμπα. Στα κανονικά βατ (40), πρέπει να είναι υπερβολικά δυνατά για να δουλέψει η τελική..ήδη έχω αποκτήσει κάποια μόνιμη εμβοή οπότε δεν με παίρνει άλλο.
 14. Αυτό το ΙR loader, αν και δεν το έχω δοκιμάσει φαίνεται μια καλή λύση για να γλυτώσεις τα προβλήματα του μικροφώνου. Βεβαια δεν ξέρω αν χάνει κάπου αλλού σε σχέση με το μικρόφωνο. Για την καμπίνα ίσως η 1Χ12 για μένα θα ήταν πιο κατάλληλη, ειδικά σε κλειστούς χώρους και μικρές σκηνές που πρέπει να κρατάμε την ένταση του πάλκου χαμηλά. Βέβαια η 2Χ12 και η 4Χ12 έχουν άλλη χάρη.
 15. Καλά σίγουρα γούστα είναι αυτά. Επίσης το Axe Fx ίσως έχει διαφορά από την Gt1000. Τεράστιας σημασίας παράγοντας είναι η ένταση. Αν δεν περάσεις κάποιες στάθμες έντασης οι προενισχύτριες ακούγονται σαν αγέλη τζιτζικιών.Αλλά άμα την περάσεις, εκεί είναι που καταλαβαίνεις την διαφορά με το ψηφιακό.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.