Προς το περιεχόμενο

johnwow13

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  78
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

1 Neutral

Σχετικά με τον johnwow13

 • Rank
  Musician

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Επάγγελμα
  Μουσικός
 • Τόπος
  Χανιά
 1. Ήθελα να κάνω τραμπα τους μαγνήτες των 2 Strat που έχω, δηλαδή να βάλω τος texas special στην μεξικάνικη και τους μεξικάνικους στην μεταχειρισμένη (αμερικάνικη,αυτή που φαίνεται στην φώτο προφίλ μου, πιο ευκολοπαιχτη από την μεξικάνικη) και ο μαγνήτης χάλασε στην αλλαγή..αυτό μου είπε αυτός που τους άλλαξε βασικά (εγώ δεν ανακατεύομαι με κολλήσεις) αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τι μου είπε και δεν τον ρώτησα πολλές λεπτομέρειες.
 2. Σε ευχαριστώ πολύ αλλά με το να χαλάσει ο μαγνήτης μου ήρθε σαν ευκαιρία για να κάνω μια αλλαγή και να πειραματιστώ λίγο. Αυτό που θα ήθελα είναι να βρω καποιους μαγνήτες που να μην είναι πολύ πριμάτοι αλλά ούτε να humbackerizoυνε. Έχω και μια άλλη Strat που την είχα πάρει μεταχειρισμένη, και ο τύπος που την είχα πάρει μου είχε πει ότι είχε αλλάξει τους μαμίσιους και είχε βάλει Texas Special, αλλά μου φαίνεται ότι ακούγεται λίγο παραπάνω πριμάτη από όσο θα ήθελα, αν και σε ειδικές καταστάσεις τον χρειάζομαι αυτόν τον ήχο, αλλά γενικά χρειάζομαι κάτι πιο ισορροπημένο όσο αφορά τα μπάσα ,μεσαία και τα πρίμα. Γενικά εγώ παίζω με μια jackson με humbuckers κλασικ ροκ και 80ς μέχρι μεταλικα και την strat την θέλω για ορισμένες περιπτώσεις.
 3. Το θέμα είναι οτι προτιμούσα να παίζω με αυτούς αντί με την άλλη κιθάρα που είχε τους Τexas special που ακουγόντουσαν πολύ πριμάτοι
 4. Αυτή ειναι η μεξικάνικη στρατ που έχω. Την είχα παρει το 2004. Υπάρχει κανένας τρόπος για να βρω τι ακριβώς μαγνητες φορούσε?
 5. Εδώ έχει πληροφορίες για τους διάφορους μαγνήτες της φέντερ όσο αφορά τα πριμα, μπασα, μεσαία και το total power του set https://www.fender.com/articles/gear/a-guide-to-fender-single-coil-stratocaster-pickups Αυτό το total power να υποθέσω έχει να κάνει με την ένταση που δίνουν οι μαγνήτες του σετ? Ισχύουν οι πληροφορίες που λέει άραγε? πχ λέει ο Fender Custom Shop Custom '69 Stratocaster έχει total power 1/5 ενώ ο Fender Original '57/'62 Stratocaster έχει 5/5..λογικά αν τους βάλουμε αυτά τα 2 σετ να παίξουν σε ένα ενισχυτή με το ίδιο volume, θα ακούγεται αρκετά πιο δυνατά το ένα από το άλλο?
 6. Γεια χαρά σε όλους! Έχω μια μεξικάνικη Strat, η οποία είχε 3 single coils (μαμίσιους) της οποίας χάλασε ο Neck μαγνήτης και είπα να τους αλλάξω όλους. Μου άρεσε ο ήχος τους γιατί δεν ήταν τόσο πριμάτος όσο ο ήχος των Texas Special που έχω σε άλλη κιθάρα, αλλά δεν ξέρω τι ακριβως ήταν. Θα ήθελα να δοκίμαζα τους Fender Noiseless Gen4 StratocasterSet αλλά φοβάμαι να μην humbuckερίζουνε πολύ, μιας και θέλω να παραμείνω στον κλασικό ήχο της Strat . Τι γνώμη έχετε για αυτούς? Μπορείτε να μου προτείνετε ένα σετ single coils Fender (θέλω να είναι fender ) που να μην humbackerίζει και να μην είναι πριμάτοι όσο οι Texas Special? Υ.Γ.: Γιατί οι περισσότερες Fender Strat στο Thomman άνω των 1500 Ευρώ φοράνε Noiseless Gen4 ή V mod μαγνήτες? Αυτοί οι V mod επίσης τι λένε?
 7. Ο βασικός λόγος που δεν θέλω την 2Χ12 είναι ότι προσπαθώ να ελαχιστοποιήσω την ένταση στο πατάρι, και η 1Χ12 μπορεί να μην ακουγεται τόσο καλά όσο η 2X12 αλλά σίγουρα είναι πιο ήσυχη. 2ος λόγος είναι ότι είναι πιο βαριά, αν και για τον καλό ήχο τύφλα να έχουν τα κουβαλήματα! Για το booster τώρα..ο βασικότατος λόγος που δεν θέλω μπουστερ είναι ότι δεν θέλω να πατάω πολλά πετάλια αλλάζοντας απο καθαρά (πολύ καθαρά) σε βρώμικα και το αντίθετο. Φτανουν τα delay και το clean boost για σόλο. Βέβαια ένα Βοss SD-1 το έχω εκεί να βρίσκεται αλλά συνήθως δεν το χρησιμοποιώ.
 8. Αν πάρω τον EVH πρέπει να πάρω και την καμπίνα του, την 1Χ12 που έχει (άλλα 300), γιατί εγώ έχω μόνο 2Χ12 και 4Χ12 (οι οποίες σκονίζονται σε ενα υπόγειο). Η αλήθεια είναι δεν ψήνομαι πολύ να διαθέσω 2-3 χιλιάρικα για να πάρω axe fx & και kemper Εχω την gt-1000,αν δεν θέλω να κουβαλώ ενισχυτές. Έχει κανείς εμπειρία στο πόσο διαφέρει όσο αφορά τον ήχο από τα axe fx και kemper?
 9. Είναι τόσο πρόβλημα τα λίγα βατ άμα υπάρχει μόνιτορ? Να μου πεις αλλιώς ευχαριστιέσαι τον ήχο από την καμπίνα και αλλιώς από το μόνιτορ. Πάντως τον Dsl40 τον παίζω πάντα στα μισά βατ και με ένταση αρκετή όση χρειάζεται μέχρι να αρχίσει να δουλεύει η τελική λάμπα. Στα κανονικά βατ (40), πρέπει να είναι υπερβολικά δυνατά για να δουλέψει η τελική..ήδη έχω αποκτήσει κάποια μόνιμη εμβοή οπότε δεν με παίρνει άλλο.
 10. Αυτό το ΙR loader, αν και δεν το έχω δοκιμάσει φαίνεται μια καλή λύση για να γλυτώσεις τα προβλήματα του μικροφώνου. Βεβαια δεν ξέρω αν χάνει κάπου αλλού σε σχέση με το μικρόφωνο. Για την καμπίνα ίσως η 1Χ12 για μένα θα ήταν πιο κατάλληλη, ειδικά σε κλειστούς χώρους και μικρές σκηνές που πρέπει να κρατάμε την ένταση του πάλκου χαμηλά. Βέβαια η 2Χ12 και η 4Χ12 έχουν άλλη χάρη.
 11. Καλά σίγουρα γούστα είναι αυτά. Επίσης το Axe Fx ίσως έχει διαφορά από την Gt1000. Τεράστιας σημασίας παράγοντας είναι η ένταση. Αν δεν περάσεις κάποιες στάθμες έντασης οι προενισχύτριες ακούγονται σαν αγέλη τζιτζικιών.Αλλά άμα την περάσεις, εκεί είναι που καταλαβαίνεις την διαφορά με το ψηφιακό.
 12. Έχω την gt1000 συνδεδεμένη στον dsl40cr μεσώ 4 cable, και δοκιμάζω τον ήχο που βγαίνει από τον προενισχυτη του dsl και τον ήχο που βγαίνει από τις προσομοιώσεις των ενισχυτών της gt1000 παρακάμπτοντας τον προενισχυτη του dsl. O οργανικός ήχος που βγαίνει από της προενισχυτριες λάμπες είναι καλύτερος από αυτόν που βγαίνει από την ψηφιακίλα των προσομοιώσεις τις πεταλιέρας. Και όσο μεγαλώνει η ένταση τόσο πιο πολύ το καταλαβαίνεις. Εκεί που χάνουν οι ενισχυτές δυστυχώς πιστεύω είναι στην μεταφορά του ήχου από την καμπίνα στο PA μέσο μικροφώνου. Το μικρόφωνο δυστυχώς δεν μπορεί να πιάσει ακριβώς τον ήχο που βγαίνει από την καμπίνα και να τον μεταφέρει στο PA χωρίς απώλειες ή χωρίς να το χρωματίσει λίγο διαφορετικά, και με λίγο κακή ηχοληψία μπορείς να κάνεις ένα ενισχυτή που ακούγετε καλά από την καμπίνα, να ακούγεται χάλια στο PA.
 13. Έχω την GT1000, πολύ πρακτική και ευέλικτη αλλά στο αυτί μου κάτι λείπει. Προτιμώ να παίζω με τον dsl40, και σπίτι και live. Βεβαια όλη η μαγεία είναι όταν υπάρχει η ανάλογη ένταση.
 14. Στο φαρ ουέστ της Κρήτης, την Κίσαμο!
 15. Δυστυχώς μένω Κρήτη και δεν είναι έυκολο πεταχτώ Αθήνα αυτήν την περίοδο.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.