Προς το περιεχόμενο

Go_Forth

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    20
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Go_Forth

  1. Iris, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Όντως, η καλή θέληση δεν διαφαίνεται, ειδικά από ορισμένα μέλη που το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία ενός CD. Γι αυτό και προσπάθησα σε προσωπικό επίπεδο να γνωριστώ με τα παιδιά που έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον, αλλά, δεν μου επετράπη κάτι τέτοιο. Σε ευχαριστώ πολύ και για την απάντησή σου στο προσωπικό μήνυμά μου. Θα μιλήσουμε εκτενέστερα εκτός noiz και σε προσωπικό επίπεδο πλέον όσον αφορά το τί ακριβώς μπορεί να γίνει. Job calling now... ΥΓ.: Μέσα στο noiz υπάρχουν παιδιά με ταλέντο, μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν, αν και είναι πολύ λίγα, πάρα πολύ λίγα.
  2. 1. Αν ξαναδιαβάσεις προσεκτικά στην 1η σελίδα του Θέματος "CD με συνθέσεις μελών του www.noiz.gr, θα καταλάβεις ότι ο yameth όταν γράφει "Μετά και κατά τη διάρκεια του live, ας το ξανασυζητήσουμε" δεν αναφέρεται στο live, αλλά, αναφέρεται στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου CD. Να μην είσαι βιαστικός στην ανάγνωση των μηνυμάτων. Και από τη στιγμή που ο yameth δεν επιθυμεί να αναλάβω εγώ την πρωτοβουλία έτσι ώστε να έχει κυκλοφορήσει το CD έως τέλη Μαίου, δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί του. Μεγάλος άνθρωπος είναι, χρόνια στο χώρο είναι, κάτι παραπάνω από μένα θα ξέρει. 2. Όσον αφορά την ανταπόκριση, από τη στιγμή που ο yameth μου απαγόρεψε να έχω προσωπική επικοινωνία με τα μέλη επί του θέματος διαγράφοντας το post μου, αρκούμε στην ανταπόκριση που υπάρχει εδώ στο Forum και η οποία ομολογουμένως με εκπλήσσει ευχάριστα! Το Θέμα "CD με συνθέσεις μελών του www.noiz.gr" έχει σχεδόν τον ίδιο αριθμό αναγνώσεων με το Θέμα "Διοργάνωση Live", παρόλο που το 1ο ξεκίνησε μόλις πριν 2 βδομάδες, ενώ το 2ο τον Ιανουάριο!!! Φαντάσου να είχε δοθεί το πράσινο φως για αποστολή συμμετοχών, όπως συνέβη και με το Θέμα του Live! Θα είχε πάρει φωτιά το Θέμα του CD!!! 3. Μακάρι να βγουν όχι μόνο ένα, αλλά, αργότερα και περισσότερα CDs. 4. Μπορεί για σένα οι δηλώσεις ενός ιδιοκτήτη δισκογραφικής εταιρίας να σε αφήνουν παγερά αδιάφορο, για κάποιους άλλους, όμως, είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφέρω εδώ ότι ο Iris ως ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρίας υποσχέθηκε να μας βοηθήσει και να αναλάβει την κυκλοφορία και προώθηση του CD! Εν αναμονή, λοιπόν, του μέλους "Iris"... ΥΓ.: Σε ευχαριστώ πολύ για την "πρόσκληση" στο Live. Ελπίζω να τα καταφέρω να έρθω και να γνωριστούμε και από κοντά.
  3. Eyeprotocol, θα πρέπει να απευθυνθείς αποκλειστικά στον Admin του site, δηλαδή στον yameth. O yameth έχει διαγράψει το post μου όπου καλούσα εγώ προσωπικά τα μέλη του noiz.gr, έτσι ώστε έως τέλη Μαίου το CD να βρίσκεται στα δισκοπωλεία. Πιθανότατα να επιθυμεί ο ίδιος να αναλάβει την όλη δουλειά, μιας και έχει δηλώσει:
  4. Iris, χαιρόμαστε για το ενδιαφέρον που έδειξες, αρκεί να μην είναι για άλλη μια φορά μόνο λόγια και τίποτα περισσότερο. Πολλοί υπόσχονται πολλά και λένε ακόμα περισσότερα, αλλά, πάρα πολύ λίγοι είναι οι άνθρωποι που κάνουν πράξεις τα λόγια τους. Χωρίς να αναφέρεις το όνομα της δισκογραφικής εταιρίας της οποίας είσαι ιδιοκτήτης, θέλουμε να ακούσουμε την άποψή σου πάνω στο τί είναι αλήθεια και τί είναι ψέμα από όλα όσα προαναφέρθηκαν. Όπως καταλαβαίνεις, έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους νεοανερχόμενους καλλιτέχνες να γνωρίζουμε τί ακριβώς συμβαίνει μέσα στις δισκογραφικές και πώς ακριβώς λειτουργούν, ειδικά από τα χείλη ενός ιδιοκτήτη μιας τέτοιας εταιρίας. ΥΓ.: Περιμένω απάντηση και στο προσωπικό μήνυμα που σου έστειλα.
  5. Δεν θα πέσω στην παγίδα να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, μιας και το κάθε site έχει και τον καραγκιόζη του που αυτοαποκαλείται επαγγελματίας και κατά καιρούς διασκεδάζει το κοινό, πετώντας τις π@π@ριές του! Το να προσπαθείς να πείσεις ότι για home εφαρμογές τα monitors είναι καλύτερα από ένα ζευγάρι κορυφαία ακουστικά, είναι σα να προσπαθείς να πείσεις ότι ο ήλιος ανατέλει από τη δύση! Κάπου τα έχεις μπερδέψει. Όσον αφορά τα κλιπαρίσματα, ναι, υπάρχουν κλιπαρίσματα εξαιρετικά χαμηλής έντασης που το ανθρώπινο αυτί αδυνατεί να τα πιάσει σε ένα monitor όσο έμπειρο αυτί κι αν είναι, αλλά, είναι πολύ εύκολο να τα ακούσει στα ακουστικά. Έχω ακούσει με επαγγελματικά ακουστικά μερικές παραγωγές του εμπορίου με κλιπαρίσματα, ελπίζω να μην ήσουν εσύ ο ηχολήπτης!!! Από ό,τι φαίνεται, λειτουργείς στον χώρο σου με την ελληναράδικη λογική "πολλοί θα το ακούσουν, λίγοι θα το καταλάβουν" και γι αυτό δεν κάθεσαι ατέλειωτες ώρες να λιώσεις για να ελέγξεις αν είναι όλα τέλεια. Ακούς το αποτέλεσμα στα Monitors μερικές ωρίτσες, το θεωρείς οk και πάμε γι άλλα μετά!!! Δεν είναι, όμως, έτσι. Πιθανότατα είσαι ερασιτέχνης που αυτοαποκαλείται επαγγελματίας. Anyway. Μιλάμε για ακουστικά, ενώ εσύ πετάχτηκες στους ενισχυτές, μας αποκάλεσες στενόμυαλους, προβληματικούς στην όραση, προβληματικούς και στην ακοή, ημιμαθείς, ανυποψίαστους, βλάκες, κωλόπαιδα, κλπ, κλπ!!! Τώρα έχουμε πειστεί πλήρως ότι είσαι καλλιτέχνης!!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!! Αλλά, επειδή είμαστε ευγενικοί και καλλιτέχνες κατ εμάς - φλώροι κατ εσένα - γι αυτό και δεν ανταποδίδουμε! Μπορείς να κρατήσεις τα φιλαράκια σου, ευχαριστούμε, δεν θα μπούμε στην παρέα!!! Τέλος, δεν χρειαζόμαστε απολύτως καμιά συμβουλή από σένα!!! Ούτε επιθυμούμε να σε πληρώσουμε!!! Μας διασκεδάζεις μέσα από το noiz.gr και μάλιστα δωρεάν!!! Αν οι συμβουλές σου είναι να αγοράζουμε monitors για οικιακή χρήση ( !!! ) , ευχαριστούμε πολύ, δεν θα πάρουμε!!! ΥΓ.: Ελπίζω τουλάχιστον να είσαι άνθρωπος που τηρεί τον λόγο που δίνει και να μην απαντήσεις!
  6. Το να μιλάμε για Σχολές Μουσικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, είναι σαν να μιλάμε για Βαριά Αυτοκινητοβιομηχανία στην Αλβανία! Μην τρελαθούμε! Με τί υποδομές και με τί προσωπικό τολμάνε να θέλουν να λέγονται "Σχολές Μουσικής Τεχνολογίας";;; Μόνο ένα παράδειγμα θα σας μεταφέρω για να καταλάβετε τί εστί Ελληνική Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας: Φοιτητής: "Κύριε Τάδε, πώς μπορούμε να κάνουμε "αυτό" "; Απάντηση Καθηγητή: "Μισό να το ψάξουμε και θα το βρούμε"!!!!!! Τα συμπεράσματα δικά σας! 1. Ο καλύτερος Οδηγός μέσα από τον οποίο θα μάθεις τα πάντα για οποιοδήποτε προιόν αγοράζεις -και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα πάντα- είναι το Manual του κάθε προιόντος που αγοράζεις. Κανένας άλλος άνθρωπος, όσο σπουδαγμένος κι αν είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Manual. 2. Τα χρήματα που θα δώσεις συνολικά στις διάφορες "σχολές" ( γύρω στα 8.000 ευρώ ) για να βλέπεις έναν καθηγητή να "ψάχνεται" την ώρα του μαθήματος, μπορείς να τα επενδύσεις σε τέτοιον σοβαρό, επαγγελματικό και υπερσύγχρονο εξοπλισμό που ούτε και ο καθηγητής της συγκεκριμένης "σχολής" δεν θα έχει στην κατοχή του. 3. Αντί να χάσεις τον χρόνο σου σε μια σχολή, όπου οι περισσότεροι είναι 18ρηδες πιτσιρικάδες εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν γραφτεί μόνο και μόνο για να πάρουν αναβολή στράτευσης, επικρατεί μπάχαλο μέσα στις αίθουσες και όχι μόνο, κλπ, πέσε με τα μούτρα πάνω από τα μηχανήματα και προγράμματα που θα αγοράσεις και μάθε να τα χειρίζεσαι τέλεια κάνοντας το Manual τον καλύτερο σου φίλο. Μπες και στο Internet για extra πληροφορίες. Ελπίζω να βοήθησα. Φιλικά.
  7. Ακουστικά SENNHEISER HD 25 ????? LOL Εκτός κι αν ήθελες να γράψεις 250, αλλά και πάλι είναι πάρα πολύ παλιά τα 250. LOL όχι για την εταιρία που είναι κορυφή, αλλά, για το πανάρχαιο μοντέλο ακουστικών που αναφέρεις. :D No offense, ok ? Τα κορυφαία ακουστικά της SENNHEISER αυτή τη στιγμή είναι τα HD 650. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτερα ακουστικά αυτή τη στιγμή από τα HD 650 της SENNHEISER για οποιαδήποτε μίξη.
  8. Σύνθεση - Ενορχήστρωση με Music Workstations. Πλήκτρα rule! :)
  9. Φίλε, not_guilty, ο καθένας μας προσωπικά είναι υπεύθυνος για το πως θα παρουσιάσει τη δουλειά του στο ευρύ κοινό. Εσύ πιστεύεις ότι το Internet είναι μονόδρομος για να δείξεις την δουλειά σου, εγώ δεν το πιστεύω. Εσύ και κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες μπορείτε να ακολουθήσετε την κατ εσάς αποκλειστική οδό του internet. Εγώ και κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες προτιμούμε και το internet, αλλά και τα real δισκοπωλεία, στα οποία έχει πρόσβαση ο περισσότερος κόσμος. Δεν θέλω να σου αναφέρω εδώ τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πόσοι Έλληνες έχουν σύνδεση στο internet και πόσοι εξ αυτών κάνουν αγορές μέσω Internet, γιατί θα σε απογοητεύσω. Φιλικά! ΥΓ. : Προσωπικά, γνωρίζω όλα τα ελληνικά sites και όχι μόνο, στα οποία μπορεί ένας καλλιτέχνης να ανεβάσει μουσική του. Σε πληροφορώ ότι κανένας από τους καλλιτέχνες που ανεβάζουν δουλειές τους στο internet δεν έχει κάνει κάτι το σπουδαίο, μιας και αυτοί που ακούν τη μουσική τους δεν υπερβαίνουν σε αριθμό ( ειδικά για τα ελληνικά sites ) τα 400-500 άτομα. Αν βγούμε, όμως, από τον μικρόκοσμο του internet, η αγορά ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
  10. :) antοuan_z, είμαι χαλαρός και ήρεμος! Απλά, προσπάθησα -θέλω να ελπίζω με επιτυχία- να προλάβω το μπάχαλο που ορισμένα μέλη προκαλούν με διάφορα αστεία τους σε διάφορα θέματα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό από το κυρίως θέμα του topic. Φιλικά! ΥΓ.: Μη δώσεις συνέχεια και απαντήσεις περί αστείων κλπ. Ας αφήσουμε το συγκεκριμένο θέμα να εξελιχθεί ομαλά. Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Παιδιά, ok, καλό το αστείο, αλλά, να μην ξεφύγουμε από το θέμα. Δε θέλω να δω κατεβατά ολόκληρα με αστεία επί του θέματος, το οποίο είναι άκρως σοβαρό, ειδικά για εμάς που έχουμε πολύ υψηλές βλέψεις για Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι καλό και το humour, αλλά, αν θέλετε να το συνεχίσετε, μπορείτε να το κάνετε στην Κατηγορία "Περί ανέμων και υδάτων".
  12. Γεια και πάλι! Να απαντήσω πρώτα στον φίλο problematic. Κάνε το εξής που θα σου πω: Γράψε ένα μουσικό αροστούργημα σε οποιοδήποτε είδος μουσικής. Κατόπιν, ως νέος καλλιτέχνης, στείλτο σε οποιαδήποτε δισκογραφική εταιρία επιθυμείς. Καμιά δεν θα επενδύσει πάνω σου χρήματα. Στη συνέχεια, πάρε ακριβώς το ίδιο κομάτι που έγραψες, δώστο σε ένα πολύ γνωστό παραγωγό-συνθέτη του χώρου ( η σύνθεση να παραμείνει η ίδια, αλλά, αυτός να βάλει το όνομά του, ότι δηλαδή το έγραψε αυτός ). Σε πληροφορώ ότι σε λιγότερο από 6 μήνες θα δεις το τραγούδι σου στα ράφια των δισκοπωλείων με το όνομα του παραγωγού-συνθέτη. Οι δισκογραφικές εταιρίες στις μέρες μας δεν επενδύουν πλέον σε νέα πρόσωπα, αν δεν πληρωθούν πρώτα από αυτά. Στον konu57, έχω να πω τα εξής: 1. Μια επαγγελματική εταιρία θα σου δώσει ένα επαγγελματικό προιόν. 2. Αν το CD του noiz.gr αποτελείται από 20 καλλιτέχνες, τα χρήματα που θα δώσει ο καθένας θα είναι περίπου 100 ευρώ. Με 100 ευρώ στο σπίτι δεν θα αγγίξεις ούτε το 10% του τελικού αποτελέσματος της επαγγελματικής εταιρίας όσον αφορά τόσο την ακουστική ποιότητα των CD, όσο και την ποιότητα και ποσότητα σε σελίδες των εξωφύλλων του κάθε CD ξεχωριστά. 3. Αν επιχειρήσεις να πουλήσεις σε LIVE εμφάνισή σου δικό σου CD έτσι στο ξεκάρφωτο χωρίς νόμιμα χαρτιά και χωρίς να κόβεις αποδείξεις, το πιο πιθανό είναι να σε κλείσουν μέσα.
  13. Σαφώς και προτιμώ να κάνω εγώ με τους συνεργάτες μου το marketing plan και την προώθηση παρά η εταιρία. Αν και μεταξύ μας, δεν είναι και λίγοι οι καλλιτέχνες που έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε εταιρίες και εξακολουθούν να βρίσκονται στην αφάνεια! Πολλές φορές η προώθηση ενός νέου καλλιτέχνη από μια εταιρία είναι από κακή έως και ανύπαρκτη. Μη νομίζεις πως επειδή θα σε αναλάβει μια δισκογραφική εταιρία, θα έχεις και πολύ καλή προώθηση! Εταιρία και άριστη προώθηση είναι 2 πράγματα που δεν συμβαδίζουν απαραίτητα! Επειδή τυχαίνει να είμαι μέσα στο χώρο και ορισμένοι φίλοι μου-τραγουδιστές να είναι παιδιά μεγάλων επιχειρηματιών της νύχτας, ξέρω πάρα πολύ καλά τί σου λέω.
  14. Nepal, όλα τα απαιτούμενα έξοδα, αλλά και ο ΦΠΑ 19%, αναφέρονται αναλυτικά στην προηγούμενη σελίδα του θέματος και μάλιστα στο πρώτο post μου. Από τη στιγμή που ένας καλλιτέχνης είναι και ο παραγωγός της δουλειάς του και οι συνθέσεις του είναι 100% δικές του και όχι διασκευές, μπορεί ανετότατα και νομιμότατα να κυκλοφορήσει όσα CD επθυμεί και σε όσα αντίτυπα αυτός θέλει. Όσον αφορά το CD του noiz.gr, αν οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουμε ΔΕΝ είμαστε μέλη της ΑΕΠΙ, αλλά, ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και δώσουμε την άδεια κυκλοφορίας των συνθέσεων μας σε έναν άνθρωπο ( μουσικό παραγωγό, οποίος και θα "πληρώσει" για την όλη παραγωγή-στην ουσία εμείς θα του δώσουμε τα χρήματα, γι αυτό και βάζω εισαγωγικά- ), η δουλειά είναι πλέον εφικτή και σύμφωνα με το νόμο. Αυτός θα είναι ο υπεύθυνος κυκλοφορίας του CD για το νόμο, στο όνομά του θα κοπούν οι αποδείξεις κλπ. . Οι δισκογραφικές πλέον δεν έχουν κανένα νόημα ύπαρξης, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι για να βγάλει ένας νέος καλλιτέχνης ένα CD με μια εταιρία θα πρέπει να πληρώσει από πάνω και την εταιρία, αντί η εταιρία να πληρώσει με χιλιάδες ευρώ προκαταβολικά το νέο καλλιτέχνη για να προτιμήσει τη συγκεκριμένη εταιρία! Ακόμα κι όταν θέλω να κυκλοφορήσω ένα solo album, γιατί να δώσω 10.000 ευρώ σε μια εταιρία μόνο και μόνο για να μου βάλει τη στάμπα της πάνω στο CD, τη στιγμή που με το 1/5 των χρημάτων αυτών μπορώ να κάνω μόνος μου τη δουλειά και τα υπόλοιπα 4/5 να τα δώσω για προώθηση της δουλειάς μου στα ΜΜΕ;
  15. Φίλε, problematic, γεια σου! ...Όχι, μια δισκογραφική εταιρία δεν είναι απαραίτητη για να βγει ένα CD / LP στην ελληνική και ξένη αγορά. Αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε.
  16. Μετά από πολλή φασαρία και αφού αντί να με καλωσορίσετε με πιάσατε από τα μούτρα, χαίρομαι που ξεκλειδώθηκε το Θέμα! Ο διαχειριστής gerasimos με κατηγόρησε ότι ήμουν διαφημιστής της FABELSOUND και 3 φορές διέγραψε τα μηνύματά μου! Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν ανήκω στο διαφημιστικό τμήμα της εταιρίας, αλλά, ούτε και σε κάποια άλλη θέση της εταιρίας! :D Ενδεικτικά ανέφερα την εταιρία, μιας και είναι η μεγαλύτερη στο χώρο, με χαμηλότερες τιμές ( λογικό και συμφέρον για μας, λόγω του όγκου της ) και εκεί γίνεται η κοπή των μεγαλύτερων μουσικών παραγωγών. Η μουσική μας πρέπει να κυκλοφορήσει σε real μορφή και όχι internetική! Στο Internet έχουν πρόσβαση πολλοί λίγοι άνθρωποι, ενώ στα δισκοπωλεία το 100%. Είναι χαμένος χρόνος και κόπος να ανεβάζεις δουλειές σου μόνο στο διαδίκτυο. Υπάρχουν και άλλα sites όπου οι καλλιτέχνες ανεβάζουν τη μουσική τους, αλλά, δυστυχώς την ακούν μόνο 5-10 άτομα, μεταξύ τους δηλαδή. Οπότε, προσωπικά το θεωρώ ανόητο.
  17. Πώς σας φαίνεται η ιδέα να κυκλοφορήσουμε 1 CD με δικές μας συνθέσεις; Έχω μπροστά μου αναλυτικά όλα τα απαιτούμενα έξοδα για τη δημιουργία του CD, τα οποία έχουν ως εξής: 2.000 CDs : Η μήτρα από 2.000 CDs και πάνω είναι δωρεάν. ¶ρα, δεν θα πληρώσουμε απολύτως τίποτα. Tα 2.000 CDs με 4 χρώματα πάνω στον ψηφιακό δίσκο, μαζί με 2.000 τετρασέλιδα εμπροσθόφυλλα και 2.000 μονοσέλιδα οπισθόφυλλα + 2.000 πλαστικά κουτιά κοστίζουν 0,85 ευρώ το καθένα. Σύνολο 1.700 ευρώ. Η ταινία ασφαλείας για τα 2.000 Cds κοστίζει 0,04 ευρώ η καθεμιά. Σύνολο 80 ευρώ. ΦΠΑ: 19% ¶ρα: 1.700 + 80 + 338.2 (ΦΠΑ) = 2.118,2 Αν συνεργαστούμε 20 καλλιτέχνες, το τελικό κόστος για κάθε καλλιτέχνη προσωπικά ανέρχεται σε 105.91 ευρώ. Νομίζω πως περίπου 100 ευρώ δεν είναι πολλά για την κυκλοφορία των τραγουδιών μας. Περιμένω σχόλια σας και τυχόν απορίες. Και πάλι καλημέρα! Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο CD δεν θα πρέπει να είναι μέλη της ΑΕΠΙ, αλλά, ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και η συνολική διάρκεια του κομματιού που επιθυμούν να κυκλοφορήσουν δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4 λεπτά στην περίπτωση που οι καλλιτέχνες είναι 20.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου