Προς το περιεχόμενο

kourou

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    7
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Gear List
    Sonor Select Force
    Roland TD3+

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή kourou

0

Φήμη

  1. Γεια χαρά και πάλι. Μεταξύ Yamaha HS80 και HS8 τι προτείνετε; Τα καινούργια (HS8) διαβάζω ότι έχουν ελαφρώς λιγότερο τονισμένες τις χαμηλές συχνότητες (το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο με συμφέρει λόγω του ότι επιθυμώ να ακούγεται η μπότα), αλλά από την άλλη αυτό δεν είναι και το ζητούμενο στα monitor, να είναι όσο πιο "flat" γίνεται; Ευχαριστώ. Εδώ ένα videάκι σύγκρισης:
  2. Βρήκα μεταχειρισμένα τα HS80 στο ebay, τώρα αν θα τα πάρω θα δείξει από την τιμή που θα φτάσουν (έψαξα κι εδώ στις Αγγελίες αλλά δεν βρήκα κάποιον που να τα δίνει), απ' ό,τι κατάλαβα επίσης έχουν αντικατασταθεί από τα HS8 πλέον και δεν κυκλοφορούν τα HS80. Τώρα σχετικά με τα HS80, βλέπω ότι η απόκριση είναι από 42Hz, θα χρειαστώ και woofer για τις χαμηλές συχνότητες (μπότα) μήπως; Ευχαριστώ.
  3. Ναι, όντως, αναφερόμουν σε drums recording μόνο. Για την μπάντα έχουμε ήδη κονσόλα, οπότε σε όποια επιλογή κι αν κατέληγα εγώ για τα drums (κάρτα ήχου, preamps, κονσόλα) θα έστελνα left-right stereo για τα drums και θα "ξεμπέρδευα". Δεν ανησυχούμε για την υπόλοιπη μπάντα επομένως. Όπως όλα δείχνουν πάω για το ADA 8200 και στο μέλλον βλέπουμε. Για τα καλώδια θα επανέλθω αν έχω ερωτήσεις/απορίες. Το θέμα του monitoring δεν έγινε γαργάρα, το αντίθετο, απλά ήθελα πρώτα να ψάξω να δω μήπως υπάρχουν ήδη threads σχετικά με αυτό πριν ρωτήσω εδώ. Μιας και τέθηκε όμως, προτάσεις για την περίπτωση μου; Αν υπάρχουν δηλαδή "στοχευμένα" για drum recording/mix; Μας ενδιαφέρει να μην ξεφύγει μεν το κόστος, αλλά να μην είναι και του πεταματού. Γύρω στα 300 ευρώ, ας πούμε, βρίσκω κάτι της προκοπής ή πρέπει να ανέβω; Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
  4. Ωπ, δεν ήξερα ότι με ADAT μπορώ να κάνω το κόλπο που γράφετε. Η Impact Twin που έχω λειτουργεί μια χαρά, λιγότερο από δύο χρόνια είναι που την αγόρασα. Με κάποιο από τα δύο Behringer γλιτώνω πολλά λεφτά, όντως. Λογικά προς το Ada 8200 προσανατολίζομαι, καθώς το Octopre MKII κοστίζει αρκετά, σε σημείο που με τα ίδια πάνω-κάτω λεφτά παίρνω και μια κάρτα ήχου. Και στην χειρότερη αν δεν μου κάνει το πουλάω και παίρνω κάτι άλλο. Μεταξύ ADA 8000 (http://www.thomann.de/gr/behringer_ultragain_pro8_digital_ada8000.htm) και ADA 8200 (http://www.thomann.de/gr/behringer_ada_8200_ultragain.htm?sid=df5316f8293abc5168574d16205c3f14) να πάω για το δεύτερο; Αξίζει ή όχι για τα 50 ευρώ διαφορά; Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να γνωρίζω; Λογικά με την Impact Twin και το ADA 8200 είμαι κομπλέ για να ηχογραφήσω drums ή χρειάζεται και κάτι άλλο; Πχ παίζουν ρόλο τα καλώδια; Ευχαριστώ.
  5. Η Focusrite 18i20 έχει στον thomann 495 (http://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_18i20.htm), όσο και η Saffire Pro40 (http://www.thomann.de/gr/focusrite_saffire_pro_40.htm). Αν και ξεπερνά ελαφρώς το όριο των 500 ευρώ που έχω θέσει, η Motu 8Pre μήπως είναι ιδανικότερη επιλογή; Θέλω να πω, για 27 ευρώ διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες, μήπως αξίζει να κοιτάξω αυτήν; Έχει βέβαια το κακό ότι είναι USB αντί firewire (παρότι θεωρητικά διαβάζω πως το usb2 είναι γρηγορότερο από το firewire, κάποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο). Εντωμεταξύ, πρέπει να έβγαινε και σε firewire παλιότερα γιατί την έχω δει σε αρκετά site, αλλά σε όποιο κατάστημα κι αν πάω λέει "item not available", την κατήργησαν, ποιος ξέρει. Γενικά διαβάζω καλά λόγια για τη Motu, αλλά δεν μπορώ (ακόμα) να "ερμηνεύσω" τα χαρακτηριστικά της. Αν υπήρχε κάτι κοντά στα 400 ευρώ θα είχε νόημα να μπω στο δίλημμα, αλλά για τόσο μικρή διαφορά μεταξύ focusrite και motu μάλλον η δεύτερη είναι καλύτερη περίπτωση, σωστά; Ευχαριστώ για την απάντηση!
  6. Καλησπέρα! Ευχαριστώ για τις πρώτες απαντήσεις, απ' ό,τι φαίνεται η κάρτα ήχου είναι προτιμότερη επιλογή, δεδομένου του ότι το budget είναι σχετικά περιορισμένο, οπότε δεν μπορούμε να πάμε σε ακριβή κονσόλα. Έχετε να προτείνετε κάρτες ήχου για την περίπτωση μου; Δηλαδή 8 εισόδους για mic, phantom power που διαβάζω ότι χρειάζεται για τα overhead, αν έχουν και MIDI ακόμα καλύτερα για να την εκμεταλλευτώ και για τα ηλεκτρονικά drums, έξοδος ακουστικών επίσης θα βοηθούσε, usb ή firewire, με κόστος μέχρι 500 ευρώ. Αν παίζει ρόλο, το μηχάνημα που θα "κουμπωθεί" είναι ένα macbook pro mid 2012 (8GB DDR 3, 2.9 GHz i7). Η μοναδική ηχογράφηση που έχω κάνει είναι με Logic Pro, αν και λόγω MIDI δεν χρησιμοποίησα καθόλου eq και εφέ, είχα σετάρει τους ήχους κατευθείαν από τα plugin (για τα v-drums χρησιμοποιώ κυρίως το superior drummer). Στα live είχα μαζί το macbook και την κάρτα ήχου (μια TC Electronic Impact Twin) και έβγαιναν τα drums από εκεί, οπότε υποθέτω ότι με τον ίδιο τρόπο θα μπορούμε να βγούμε live και με την νέα κάρτα ήχου και τα φυσικά drums (δεν ξέρω με το latency τι παίζει βέβαια). Από EQ, effects και compressors δεν έχω την παραμικρή ιδέα και αναγκαστικά θα τα ψάξω όταν συνδέσω τα μικρόφωνα και αρχίσω να πειραματίζομαι, αλλά μέχρι τότε δεν νομίζω να μπορώ να εντρυφήσω και πολύ περισσότερο. @Hysplex: Φαντάζομαι ότι έχει νόημα να ηχογραφείται το κάθε κανάλι χωριστά. Οπότε αν έχετε προτάσεις για κάρτα ήχου, παραπάνω από ευπρόσδεκτες!
  7. Καλησπέρα σε όλους! Πρώτο μήνυμα εδώ, ελπίζω να γίνω κατανοητός και να διατυπώσω το ερώτημα/δίλημμα όσο πιο κατατοπιστικά γίνεται. Ως κάτοχος Roland V-Drums μέχρι στιγμής δεν είχα αντιμετωπίσει προβλήματα όσον αφορά την ηχογράφηση των drums ή και σε περιπτώσεις live. Για την μεν ηχογράφηση μια σχετικά "απλή" κάρτα ήχου με είσοδο MIDI έκανε τη δουλειά, για το δε live συνδέαμε την έξοδο από το brain του Roland στην κονσόλα και όλα οκ. Πριν λίγο καιρό απέκτησα το πρώτο μου φυσικό set, οπότε και αρχίζουν τα θέματα... :) Για αρχή, έχω καταλήξει στο εξής set μικροφώνων (λόγω τιμής -- ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον αναβαθμίσω σε κάτι καλύτερο): http://www.thomann.de/gr/audix_fusion_fp_7_drum_set.htm Από εκεί και πέρα με ενδιαφέρει τόσο η ηχογράφηση των drums σε δικό μας χώρο (όχι σε κάποιο υπάρχον studio δηλαδή, όπου υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός), όσο και το να βγαίνουν τα drums live (πολλές φορές μιλάμε για μικρές/τοπικές παραγωγές, χωρίς ύπαρξη ηχολήπτη και εξοπλισμού -- όργανα και PA δικά μας). Οπότε, πέρα από τα μικρόφωνα, το επόμενο θέμα που τίθεται είναι: κάρτα ήχου ή κονσόλα με usb; Οι κάρτες ήχου με 8 εισόδους είναι αρκετά πιο ακριβές από μία αντίστοιχη κονσόλα με usb (πχ http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_x2222_usb.htm), αλλά φαντάζομαι είναι προτιμότερες αν θέλω να ηχογραφήσω κάτι. Από την άλλη, η κονσόλα δεν προϋποθέτει και ύπαρξη υπολογιστή για να βγούμε live, συν του ότι είναι και φθηνότερη, οπότε...; Βέβαια, στην περίπτωση της κάρτας ήχου, εφόσον διαθέτει και MIDI, θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω και για τα ηλεκτρονικά drums και να πουλήσω την υπάρχουσα. Καθότι εντελώς νέος στο κομμάτι "recording & p.a.", ελπίζω να μην σκέφτομαι λάθος ή να έγραψα καμιά κοτσάνα 8)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου