Προς το περιεχόμενο

jimmysbluesmoke1992

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    14
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από jimmysbluesmoke1992

  1. Χαίρετε φίλοι. Γνωρίζει κάποιος κάποιον τεχνικό για σέρβις σε ακορντεόν? Είναι σε σχεδόν άριστη κατάσταση, απλά θέλει άνοιγμα/φύσημα (έχει σκόνη), ένα πληκτρο κολλαει και ίσως κάποιον έλεγχο στο κουρδισμα (αν και μου ακουγεται σωστο, αλλα εκατσε πολύ καιρό). 

  2. Ευχαριστώ πολύ για τις γνωμες. Νομίζω πως δε συμφωνω στη μη μεταφραση, αυτή η έλλειψη γλωσσικών εργαλείων έχει καταστήσει πιο δυσπρόσιτη τη γνώση σε μη αγγλόφωνους χρήστες, ακριβώς γι αυτό σκοπεύω να αναλάβω την εργασία (προσωπικά είμαι δίγλωσσος). Το να αποδεχόμαστε την πρακτική και τη γλώσσα της άκριτα επειδη δεν εχει ασχοληθεί κανείς με το να την τυποποιησει το θεωρώ λάθος, γιατι καταλήγουμε να περιοριζουμε τις επιλογες μας και την κατανοηση μας για το τι κανουμε. Ειδατε σε αυτη τη συζητηση ποσο φτωχοι ειμαστε στο να σκεφτούμε  εναν ευστοχο όρο για κατι τοσο θεμελιώδες όπως το track, που και πάλι ξένο όρο χρησιμοποιούμε για να συνενοηθουμε (κανάλι). Γιατί να μοιαζει λογικό στα αγγλικά να το πεις διαδρομή, και στα γαλλικα οπως ειπε ενας φιλος παραπανω πιστα? αυτοι γιατι μπορουν?

     

    ΥΓ. Προφανώς και κάποιοι όροι δε μεταφράζονται. Θα ηταν αστείο να μεταφραστει το plug in, το video, το effect και το vst, θα ειχαμε αποτελεσματα σαν τη γλωσσα του στρατου, που έγραφε "προμαγειρεμένο φαγητό μετα κρέατος" και εννοουσε κονσέρβα.

  3. Είστε όλοι πολύ καλοί. Η επισήμανση περί tempo track/automation track ολοσωστη, δεν το χα σκεφτει.  Το πίστα μοιαζει πολύ εύστοχο ακομα και στην αγγλική νοοτροπία, καθώς track είναι και όρος του στίβου, μοιαζει πιο κοντινο από τον όρο ίχνος. Και η λωριδα ενδιαφερουσα.

    Είμαστε ακόμα στο track, και που να μπουμε στα βαθιά, τον ηπιαμε.

  4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πέφτω ακριβώς πάνω στα προβλήματα που εξέθεσες. Στρέφομαι προς τον όρο "όργανο", που είναι μακριά από το αρχικό γλωσσικά, αλλά το κοντινότερο που μπορώ να σκεφτώ νοηματικά

  5. Γεια σας φίλοι. Ετοιμάζω τη μετάφραση ενός DAW στα ελληνικά και οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Μέχρι στιγμής το μόνο που βρήκα ήταν αυτό: 

    https://www.politeianet.gr/books/9789602902059-sumboulopoulos-andreas-nakas-lexiko-oron-tis-sugchronis-mousikis-technologias-24370

    και δεν το έχω καν στα χέρια μου. 

    Όποιος έχει χρόνο και όρεξη μπορεί να συζητήσει εδώ και να κάνει προτάσεις.

    προς το παρόν με ενδιαφέρει η γνώμη σας για την απόδοση του όρου track, το οποίο είναι διαφορετικό από το chanel, οπότε ο όρος κανάλι μάλλον αποκλείεται.

  6. Γεια σας αγαπητοί φίλοι. Έχω μια μπάντα με πρωτότυπο υλικό, έχουμε ένα δίσκο που παίζει εδώ και καιρό (self-released), κάποια λαιβς, γενικά μια σταθερή ανοδική πορεία. Φτάνουμε στο σημείο να συζητήσουμε το τυπικό νομικό και φορολογικό πλαίσιο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να μην πουλάμε τη δουλειά και το μερτς μας σαν τους κλέφτες και με το φόβο. Τι έχετε να προτείνετε;

  7. Όσον αφορά τα DAW: λίγο πολύ όλα σου δίνουν τις ίδιες δυνατότητες περίπου, ειδικά αν μπλέξεις με 3rd party plugins. Κάποια υπερέχουν σε κάποιους τομείς, άλλα σε άλλους. Είναι ξεκάθαρα ζήτημα επιλογής (και τύχης). Προσωπικά δουλεύω reaper, που το βρίσκω ιδιαίτερα φιλικό και ευέλικτο σαν περιβάλλον, είναι πρακτικά free, εξαιρετικά customisable, και ΠΑΝΑΛΑΦΡΟ!!! Μπορώ βέβαια να πω ότι από τα built in plugins δουλεύω μόνο το 5%-15%. Αν έχεις ένα basic οικειακό pc, συνιστώ reaper χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς οτιδήποτε άλλο θα στο γονατίσει πιθανότατα.
    ΤΙΠ: το πιο δύσκολο είναι αυτό που δεν ξέρεις. σε κάθε περίπτωση, όπου επιλέξεις να δαπανήσεις χρόνο θα σου επιστραφεί σε γνώση και εμπειρία.
    Καλά κουράγια.

    PS. ό,τι χρειαστείς σε σχέση με το reaper, feel free to contact me

    • Like 3
  8. 6 λεπτά πριν, dimgoutz είπε

     

    Ο μονος που μου ερχεται αυτη τη στιγμη ειναι ο Φιλιππος Κωνσταντινιδης απο την blue fx pedals. Μου ειχε κανει κατι μοντες σ ενα plexitone τον επρηξα αρκετα μπορω να πω... Γαιδουρινη υπομονη και μια χαρα παλικαρι. Τωρα απο τιμες δεν εχω ιδεα φιλε δε σκαμπαζω αναλογως βεβαια τι θεμα εχει το πεταλι σου.

    Ευχαριστώ για την πληροφορια. που μπορω να τον βρω?

  9. Χαιρετώ την παρέα. Διαθέτω ένα deluxe big muff (EHX) pedal, με gate και mid boost. Δεν δουλεύει και χρειάζομαι κάποιον τεχνικό να το δει.  Θα εκτιμούσα γνώμες, στοιχεία επικοινωνίας ή σχετικά threads για τεχνικούς στη Θεσ/νίκη που θα μπορούσαν να το τσεκάρουν. 

  10. Γεια σε όλους. Μπαίνω  στο ψητό: χρησιμοποιώ μια focusrite saffire 26 i/o (firewire) σε ένα project studio. Όλα έβαιναν καλώς για 6 μήνες, ώσπου αναίτια  το pc έπαψε να την αναγνωρίζει. Στο Device manager μου λέει device_power_failure. Χρησιμοποιώ windows 8.1 N, τα οποία δεν έχουν built-in drivers 1394. Σκέφτομαι να κάνω φορματ πίσω στα 7αρια, στα οποία έχουν. Thoughts?

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου