Προς το περιεχόμενο

tasosv

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    30
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από tasosv

  1. το λεω απο τη πρωτη προταση οτι δεν εχουν σχεση μεταξυ τους οι κιθαρες αυτο που ηθελα απο το ποστ ηταν να δημιουργηθει μια κουβεντα(εμπειριες προτασεις κλπ) για αυτα τα δυο ειδη με αναλαφρη διαθεση οπως κ ο τιτλος αλλωστε... ,τπτ πιο βαθυ, ωστε μεσα απο αυτη τη κουβεντα να παρω καποιες γνωσεις και οταν θα ερθει η ωρα,αν ερθει να εχω μια γνωμη παραπανω. μια αντιστοιχη κουβεντα θα μπορουσε να ηταν les paul (hh) vs strat (sss) καμια σχεση μεταξυ τους αλλα θα γινοταν πανηγυρι απο τα σχολια νομιζω.
  2. ωραια φαινεται θα τη τσεκαρω!με ενδιαφερουν και τετοιες προτασεις σ ευχαριστω!
  3. σιγουρα εχει κ η εμφανιση τον ρολο της ετσι,πχ ας πουμε πολλες φορες εχω πει θα παρω μια strat για δευτερη να ξεμπερδευω αλλα μολις τη βλεπω μου φευγει .ξερω τι ειναι κ τι κανει αλλα δεν... περα απ αυτο ομως ειναι ο ηχος πρωτα και μετα τα υπολοιπα. αφου παρω απο τις απαντησεις σας τα εφοδια που χρειαζομαι θα βγω για δοκιμες!
  4. τωρα εχω gibson lp(με αρκετα φαρδυ μπρατσο) οποτε ειναι πιο κοντα στο semi hollow λογικα σε σχεση με fender.σιγουρα θα καταληξω μονος μου απλα σε θεωρητικο επιπεδο θα ηθελα γνωμες εμπειριες pros-cons κλπ. πχ ξερω για τις jaguar οτι εχουν προβλημα με τη γεφυρα. γιατι το bigsby θα κανει τα πραγματα ζορικα;δεν εχω ιδεα δεν εχω παιξει ποτε με τετοια κιθαρα
  5. Kαλησπερα φιλοι, ξερω καμια σχεση η μια με την αλλη!πως εφτασα σ αυτο το αδιεξοδο; ειμαι σε διαδικασια αναζητησης κιθαρας (σε θεωρητικο επιπεδο βεβαια προς το παρον γιατι δεν υπαρχει κ ρευστο) και εχω κολλησει οποτε ισως με τη κουβεντα και τις γνωσεις σας να ξεκολλησω. Κ τα δυο ειδη μ αρεσουν κ αν κ ηχητικα ειναι διαφορετικες χρησιμοποιουνται και τα δυο στα ειδη μουσικης που με ενδιαφερουν.(garage,surf,post punk,indie κλπ). περα απο τον ηχο λοιπον που ειναι καθαρα θεμα γουστου θα ηθελα τη γνωμη σας ως προς την κατασκευη ,το playability κ οτι αλλο νομιζετε οτι θα βοηθουσε. για να μην ξεφυγει και η κουβεντα το budget το υπολογιζω στα 500 (καινουργια-μεταχειρισμενη).για τις semi -hollow με ενδιαφερει μονο με bigsby και οπου semi-hollow στο μυαλο μου αυτη τη στιγμη στριφογυρναει το ονομα gretsch(υπαρχουν καινουργιες γυρω στα 500, πειτε κ γνωμες γι αυτες αν ειναι ευκολο) αλλα προτασεις για αλλες μαρκες ειναι φυσικα πανω απο καλοδεχουμενες.
  6. παιδια η αγορα εγινε σημερα :D,100 ευρω απο τις αγγελιες το hof.πραγματικα καινουργιο με το κουτι του ,βιβλιαρακι και καλωδιακι για pc.δεν εχω παιξει ακομα, αυριο θα το λιωσω
  7. το small clone το παλιο,το εχω ωστε ν βγαινει μια dark-ιλα τυπου bauhaus joy division κ γενικα post pυnk αισθητικη.
  8. σε καταλαβαινω απολυτα κ σ ευχαριστω,αλλα ειναι κ θεμα γουστου λιγο ολα αυτα εκτος του πρακτικου του θεματος.προσωπικα δεν με τραβανε οι φετες κ τα πολυ εξειδικευμενα πραγματα απο την αλλη οπως ειπα δεν υπαρχει περιπτωση να κουβαλησω κατι τετοιο στη προβα πχ. ενω το πεταλακι θα ειναι παντα στο βαλιτσακι. κ μιας κ λες για αμαξια ειναι το ιδιο,τη φεραρι θα την εχεις στο γκαραζ κ θα τη βγαζεις μια στο τοσο το γκολφακι θα το λιωσεις,αντε να βγεις με τη φεραρι μες στο κεντρο αθηνας ;D .
  9. με εχεις βοηθησει παρα πολυ ρε φιλε σ ευχαριστω,εχεις καταλαβει τι θελω κ μου λες αυτο που θελω ν ακουσω. μεχρι τωρα η σειρα που τα εχω ειναι drive-chorus-tremolo-delay. μες στη βδομαδα θα το εχω το reverb οποτε θα ξεκινησω πειραματα
  10. μεχρι στιγμης κ εγω το hof σκεφτομαι ,για ολα τα παραπανω, ειδα λιγο κ το rv7 κ φενεται κ αυτο δυνατο ομως κ εχω ψιλοκολλησει τωρα. Δεν θα το καψω ομως πολυ,σημερα το βραδυ θα γινει η δουλεια οποτε ''αν εχει καποιος να πει κατι ας το πει τωρα'' ;D
  11. με επιασες φιλε!κατι τετοιο θελω ,βεβαια σε καποιες περιπτωσεις ισως χρειαστω κ το spring για πιο psychobilly πραγματα.μια που με εχεις καταλαβει στη σειρα που τα βαζει στο video το delay που πιστευεις οτι πρεπει να μπει;
  12. μπα δεν ειμαι για τετοια,σκεψου οτι αλλαξα και το pedal board της gator το θηριο κ πηρα τη pedalbag της ehx που ειναι πουπουλο για να μη κουβαλαω.συν οτι το budget ειναι οριακο δεν παει παρα πανω. ευχαριστω παντως. η αληθεια ειναι οτι και εγω το hall of fame λιμπιζομαι αλλα θελω να παρω κ καμια γνωμη ετσι για να φυγει καθε ενδοιασμος ;D
  13. Καλησπέρα,οπως λεει και ο τιτλος ειμαι σε αναζητηση reverb πεταλιου.το budget ειναι στα 100 ευρω και εννοειται πως ενδιαφερομαι και για μεταχειρισμενο,κυριως! θα ηθελα τη γνωμη σας κυριως για το hall of fame το οποιο υπαρχει και στις αγγελιες αλλα και γαι τα διαφορα boss που υπαρχουν. Εκτος απο αυτα βεβαια ειμαι ανοιχτος σε προτασεις. το χρειαζομαι κυριως για garage,psychobilly,post punk και για δημιουργια spooky και dark ατμοσφαιρας. και επι της ευκαιριας θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι καλυτερα να το βαλω στο loop η στο τελος της σειρας.(σιγουρα ειναι σχετικο αυτο αλλα θα ηθελα και μια γνωμη) το delay το εχω στη σειρα και παιζω με καθαρο καναλι και drive απο πεταλι. ευχαριστω πολυ!
  14. Καλησπερα σε ολους,ευχαριστω για τη βοηθεια αλλη μια φορα.οντως ηταν το παιξιμο τελικα,για την ακριβεια η θεση του χεριου,το εφερα πιο κοντα στο neck και δειχνει να δουλευει,δεν εχω κανει κατι αλλο και δεν εχει σπασει καμια χορδη οποτε μαλλον ειμαι στο σωστο δρομο.
  15. εχει αυλακια εργαστασιακά τελικά η δικιά μου
  16. προφανώς κ δεν σπάνε αυτόματα σε οποιον δεν κάνει τα παραπάνω και οπως εγραψα το πρώτο πραγμα που θα κάνω ειναι να μη πάιζω κοντά στη γέφυρα κ να προσαρμώσω καπως το παιξιμο μου, και μετά τα υπόλοιπα, αφου όπως είπαν κ αλλοι ετσι διορθωθηκε το πρόβλημα. όπως κ να εχει όμως καθε πρόταση κ λύση έχει την αξία της και τη κρατάω είτε χρειαστεί είτε δεν χρειαστει.Αν κ δεν γραφω συχνά όποτε το κάνω πάντα μαθαίνω κατι οπότε καλό ειναι να υπάρχουν διαφορες απόψεις νομιζω. Εμαθα κ το wrap around που δεν το ήξερα! :)
  17. Αν κ όχι metal εχω τα ιδια συμπτώματα! 1. ναι κατευθειαν μέσα αλλά στο σπίτι βγαίνει εξω σε δωματιο με αφυγραντήρα ;) αλλα θα την περνάω μ ενα πανάκι πριν μπει στη θηκη.(απο τεμπελιά δεν το κάνω..) 2.στη παλιά μπορεί να είχε, η καινούρια είναι κομπλέ 3.μπαίνουν σωστα εχω πάρει το οκ κ απο μαστορα,αλλα πες κ εγω να εχω κάνει λαθος εχει σπάσει κ 2 βδομάδες μετα απο σεταρισμα πχ(απο διαφορετικούς μαστορες). οχι δεν εχω κανει κατι τετοιο. Παιδιά ευχαριστώ πολύ παντως για τις απαντησεις θα σας ενημερωσω για ο,τι νεότερο . μια προχειρη λογική ιεραρχηση με λύσεις που προτείνατε παντως ειναι, προσοχή στο παιξιμο ,καθαρισμα με πανακι ,wrap around όταν αλλάξω χορδες και ελπίζω να λυθεί το θέμα μου, αν όχι ξαναρωταω και για πιο extreme λύσεις.κ πάλι ευχαριστώ!
  18. χμμ αυτο το κάνω κ εγώ κ το σκεφτομουν οτι μπορεί να φταίει κ κυρίως επειδη σπαει συνεχεια η ιδια χορδή,στη τελευταία προβα το είχα στο νου μου αλλα οι κακες συνήθειες δν κοβονται και τελικά εσπασε ;D. παντως αφου οντως ισχύει αυτό κ εχει γίνει κ σε εσενα θα το προσέχω περισσοτερο θα κανω και το wrap-around και πιστευω να γλυτώσω γιατι εχει καταντησει κουραστικό να αλλαζω την ιδια χορδη καθε τοσο!
  19. Δεν ειναι χαμηλά καθόλου ισα ισα για να δω αν φταιει αυτό το εχω ανεβασει αρκετα ψηλα. Tα saddles δεν νομίζω να φταίνε ρε γαμωτο γιατι η γεφυρα ειναι ολοκαινουρια κ ειναι αρκετα καλη νομίζω Το wrap-around φίλε μου ειναι πολύ καλή ιδέα! θα το κάνω! δεν το ήξερα αυτό είναι η αλήθεια ,στην ουσία θα μεταφερθεί όλη η πίεση πάνω στο tailpiece κ θα χαλαρωσει στη γεφυρα. θα κάνω πρωτα αυτό με τις χορδές που εχω τωρα και αν δεν γίνει τπτ θα βαλω κ εντεκάρες να δω. θα κάνω τα πειραματα και θα σας ενημερώσω σ ευχαριστω πολύ για το tip!
  20. ναι στη ουσία κανει ''κρακ'' ετσι οπως παίζω και ''ξετυλίγεται?'' απο τη γεφυρα και μετα ένα δαχτυλο περίπου.δεν εννοω σπάει με την έννοια οτι κόβεται. στην ουσία γι αυτό αλλαξα τη παλια τη γεφυρα, αν κ δεν είχε κ τπτ και εβαλα θεωρητικά καλυτερη.ηδη μου εχουν σπάσει 2 χορδες όμως και την εχω βάλει ενα μηνα. σηκωσα κ το tailpiece πιο ψηλά για να τσεκάρω μηπως τις τραβάει πολυ αν κ δεν το είχα ποτε να πατάει στη κιθαρα και πάλι τπτ.δεν δείχνει να εχει κάτι το nut (λόγο σημείου που γινεται όλη η ιστορία) αλλά θα τσεκάρω μια που το είπες.
  21. Καλησπέρα σε όλους κ όλες,όπως λέει ο τίτλος εχω πρόβλημα με τι ΡΕ χορδή,κάποια στιγμή έσπαγε και η ΛΑ καμιά φορά αλλα τωρα με πάει σερί η ΡΕ.Τους τελευταίους μήνες δε που είμαι σε μπάντα και παίζω πολύ συχνά καθε 2 πρόβες σπάει η χορδή.H χορδή σπάει στο bridge παντα. Eχω λοιπόν μια gibson les paul 70s tribute απο αυτες ,των 700 e τεσπα,ειχε το κλασσικό bridge που έχουν αυτού του επιπέδου οι κιθαρες .αφου έσπασε η χορδή 5-6 φορές την αλλάζω και βάζω μια tone-pros των 60 e ,μετα απο 2 πρόβες σπάει πάλι αλλά επειδη οι χορδές ήταν σχετικά καινούριες δεν τις άλλαξα με τη καινούρια γέφυρα, οπότε λέω μπορεί να την είχε φάει η παλιά, αλλάζω χορδές κάνω μια πρόβα και στη μέση της δευτερης προβας σπάει πάλι. οι τελευταίες χορδές ήταν οι d'addario ΝYXL πάντα δεκάρες και standard κουρδισμα, εχω βαλει ernie ball και elixir (με τη παλιά γεφυρα όμως) . σκέφτομαι να δοκιμάσω και εντεκαρες να δω τι θα γίνει. εσεις τι πιστευεται ρε παιδια?τι μπορει να συμβαίνει? ισως φταίει το παίξιμό μου αλλά γιατι σπάει μόνο η ΡΕ δεν μπορω να το καταλάβω. ??? σας ευχαριστώ όλους!
  22. Χαιρετώ όλους τους φίλους, Εχω ενα πικ απ technics sl 2000 μεταχειρισμένο και πιστεύω οτι χρειάζετε σερβις. Αλλαγή ιμαντα σίγουρα αλλα δν ξέρω αν θέλει κ κάτι άλλο.Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποιον μάστορα στην Αθήνα που μπορω να το πάω και περίπου πόσο μπορει να ξεκινανε οι τιμές για τέτοιου είδους δουλειές;(το μίνιμουμ δηλαδη, μόνο για ιμάντα κ τα βασικά σε ένα σέρβις που κοιτάει ο μάστορας).θα προτιμούσα κ το DIY αν πιστευετε οτι είναι εφικτό κ υπάρχει καποιος οδηγός γι αυτό. Επίσης θα ηθελα να αλλάξω βελόνα καποια στιγμή,τι προτείνετε;σε λογικές τιμές οχι τιποτα 100ευρα! :) Το δευτερο σκέλος της ερωτησης ειναι για τον καθαρισμό των δίσκων.εσείς πως τους καθαρίζετε;εχω δει διάφορα απο ειδικά υγρά,απο azax μέχρι πλύσιμο στο νεροχύτη!(καλά αυτό το τελευταίο δεν παιζει σίγουρα αλλα το λέω!) Δεν είμαι ανθρωπος που θα πάρει 10 μπουκαλακια καθαριστικά 5 βουρτσακια κλπ αλλα ουτε να τα πλύνω στο νεροχύτη προφανώς,οπότε θα ήθελα μια μέση λύση σοβαρή αλλα κ οικονομική. Είμαι νέος στο χόμπι γι αυτό κ οι ερωτήσεις! Σας ευχαριστώ πολύ όλους
  23. Καλησπέρα σε όλους! τελικά βρηκα στις αγγελίες εναν πολύ ωραίο vc 15 UK και είμαι πολυ ευχαριστημένος και με πεταλάκια κάνεις ότι θες.το clean του είναι πολύ ωραίο και οταν σπαει ακόμα καλύτερο! σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες και σορυ που αργησα να σας απαντησω!
  24. Μπαίνει στη λίστα!δεν τον είχα ακούσει ειναι η αλήθεια λόγο τιμής(απαγορευτική σε καινούριο) αλλά αν κάτσει στις αγγελίες μεχρι 500 και πρόλάβω θα το σκεφτώ πολύ!είναι δυνατό εργαλείο!
  25. Φιλοι μου μετα απο ψαχτήρι καθως δεν τα περιμενω όλα έτοιμα ;D εχω να σας πώ τις εντυπώσεις μου και να κανουμε αλλη μια κουβεντα πανω σ αυτά. Ενα βάσικό που διάβασα χθες σε αλλο θέμα στο φορουμ είναι επί λέξη ''οι φθηνοί laney είναι βαθιά κίνα'' αυτό με έκανε να ψάξω όλους τους ενισχυτές που είχα στο μυαλό μου να δω τη πραγματική τους καταγωγη κ όχι της μαμας τους ετσι λοιπον είδα ότι οι περισσότεροι που ειχα βάλει στο ματι ηταν κινα(βιεντναμ οι μαρσαλ mexico fender νομίζω).Θ μου πεις τωρα, κ δίκιο έχεις, κ τι περίμενες με τοσα λεφτά ,αλλά το βάζω σαν ερωτηση,ειναι σοβαρός παραγοντας αυτός ωστε να με αποτρέψει να πάρω εναν τετοιο ενισχυτή σε σχέση με εναν απο αγγλία η γερμανία ας πούμε?να πώ οτι όλη αυτη η σκέψη μου ηρθε μετα απο αυτο που διάβασα πρόσφατα κ δεν εχει ωριμάσει σαν ιδέα μεσα μου οπότε ειναι ευκολο καποιος ν μου αλλάξει τη γνωμη και το ευχομαι γιατί εχω δει ωραία μηχανηματα. Λοιπόν πριν διαβασω αυτό που εγραψα παραπάνω ειχα ξεχωρίσει και θα πώ γιατι τους παρακατω ενισχυτές. laney vc15(548e),laney irt15 head(444e),h&k tubemeister 18 twelve combo(589e),blackstar 20studio combo675e), engl e315 gigmaster 15(499e) τιμες thomann ολοι εχουν footswitch,reverb,fx loop οι combo εκτος απο τον Η&K(δυστυχως) εχουν external speaker laney vc15 κ blackstar δεν εχουν power soak οι αλλοι ειναι κ για ηχογραφηση silent o laney vc15 εχει 10αρι ηχειο :( βασικα ο engl τα έχει όλα.ο blackstar κ λόγο τιμής πάει τελευταίος με διαφορά.αν έβαζα μια σειρά value for money μάλλον θα ήταν engl,H&K,laney irt15,laney vc15,blackstar αλλά επειδη δεν έχω εμπειρία σε λαμπάτους θα θελα τη γνώμη σας για αλλη μια φορά πάνω σ αυτά που σας παρουσίασα. να πώ ότι καθημερινά τσεκάρω τις αγγελίες και εχω βρεί πόλλους 50αρηδες και 100αρηδες που δεν μου κάνουν οπότε αν κάτσει κάτι απο αυτους που εχω γράψει το βλέπω.εχω βρει μόνο τον engl αλλα περιμένω τις απαντήσεις σας πρωτα. Ευχαριστώ πολύ όλους κ πάλι
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου