Προς το περιεχόμενο

sephiroth

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    38
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή sephiroth

0

Φήμη

  1. Έχε υπ'όψιν σου ότι οι tune-o-matic χρειάζονται και μεγαλύτερη γωνία μεταξύ μπράτσου και σώματος απ'ότι το τρέμολο. Εκτός και αν ο μάστορας που θα σου κάνει τη δουλειά σκάψει το σώμα ώστε η γέφυρα να κατέβει στο ύψος που είναι τώρα το τρέμολο. Εν κατακλείδι δεν αξίζει η διαδικασία. Πούλησέ τη και πάρε μία κιθάρα όπως τη θες.
  2. Το ουσιαστικό (και μετρήσιμο) όφελος που έχω δει πρακτικά όσο καιρό περνάω τις χορδές από πάνω είναι ότι δεν βρίσκουν στο πίσω μέρος της γέφυρας και αυτό βοηθάει λίγο στο κούρδισμα. Το ίδιο πετυχαίνεις εάν σηκώσεις το tailpiece λίγο παραπάνω. Αισθητικά (και μόνο) το προτιμώ χαμηλά και γι'αυτό περνάω έτσι τις χορδές.
  3. Δεν χρειάζεται μεγάλο κομμάτι πανί. Ένα λεπτό κομμάτι φανέλας κάνει τη δουλειά, ίσα-ίσα να ακουμπάει πάνω στα ελατήρια ώστε να μην τρίζουν. Το μόνο πρόβλημα που θα σου δημιουργήσει αυτό είναι ότι εάν χρησιμοποιείς το τρέμολο θα πιάνεται το πανί στο σπείρωμα του ελατηρίου. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να δοκιμάσεις λύσεις όπως λαστιχένια σωληνάκια, αθόρυβα ελατήρια κλπ. Ψαξε στο youtube, υπάρχουν άπειρα βίντεο.
  4. Κατά πάσα πιθανότητα είναι τα ελατήρια του τρέμολο. Ξεβίδωσε το καπάκι στο πίσω μέρος της κιθάρας και δοκίμασε να βάλεις κάτι το οποίο θα αποτρέπει τους κραδασμούς των ελατηρίων (π.χ ένα κομμάτι πανί). Υπάρχουν λύσεις γι'αυτό το πρόβλημα (ειδικά ελατήρια, λαστιχένια σωληνάκια κλπ), απλά προσδιόρισε πρώτα ότι όντως αυτό είναι το πρόβλημά σου.
  5. Δοκίμασε να τις εναλλάξεις μεταξύ τους. Δοκίμασε να βάλεις τη λυχνία του βρώμικου καναλιού στο καθαρό και αντίστροφα.
  6. http://www.orangeamps.com/rockerverb-50100-mkii-heads/ Εδώ θα βρείς τί λάμπες παίρνει ο ενισχυτής σου. Έχε υπ' όψιν σου όμως ότι θα χρειαστεί ρύθμιση του bias του ενισχυτή. Κρίνοντας από το γεγονός ότι ρωτάς, θα σου πρότεινα να πάς εκεί απ'όπου αγόρασες τον ενισχυτή, να τους εξηγήσεις το πρόβλημα και να ζητήσεις να σου το φτιάξουν.
  7. Αυτό δεν αποκλείει πρόβλημα με τις λάμπες. Προσπάθησε να αποκλείσεις όλα τα άλλα, καλώδια, κιθάρες κλπ.
  8. Καλησπέρα φίλε μου. Το πρόβλημα όπως το περιγράφεις μου φαίνεται ότι έχει να κάνει με τις λάμπες του ενισχυτή. Ο μικροφωνισμός και η απώλεια έντασης είναι κλασσική ένδειξη του ότι οι λάμπες θέλουν αλλαγή.
  9. Καλημέρα. 1) Έχω την εντύπωση ότι οι Crawlers δεν είναι wax potted (το λέω αυτό με κάθε επιφύλαξη), οπότε μπορεί να σου προκαλούν feedback σε μεγάλες εντάσεις. 2) Δοκίμασε αφού κάνεις mute τις χορδές να πιάσεις τον μαγνήτη. Μου έχει τύχει σε κιθάρα το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου και διαπίστωσα ότι σε σχετικά μεγάλες εντάσεις, επειδή κινούνταν ελάχιστα ο μαγνήτης μου δημιουργούσε feedback. Αν φταίει αυτό, βάλε λίγο αφρολέξ ανάμεσα στο μαγνήτη και τα τοιχώματα της φωλιάς του.
  10. Καλημέρα φίλε μου! Η πλειοψηφία αυτών που γράφουν στο mylespaul ασχολείται περισσότερο με το εάν το χρώμα των πλαστικών της κιθάρας είναι vintage-correct παρά με την ίδια την κιθάρα. Το sustain έχει να κάνει περισσότερο με το σετάρισμα της κιθάρας παρά με οτιδήποτε άλλο. Έχει καλά κομμένο Nut? Έχει πολύ χαμηλό action?, οπότε αναπόφευκτα οι χορδές βρίσκουν στα τάστα και χάνεις λίγο sustain, τί μέγεθος χορδών φοράς? κλπ. Επίσης είναι λογικό στις ανοιχτές χορδές να έχεις περισσότερο sustain καθώς το μήκος τους είναι μεγαλύτερο και συνεπώς η ταλάντωσή τους. Στο 12ο τάστο οι χορδές έχουν μικρότερο μήκος μέχρι τη γέφυρα και συνεπώς η ταλάντωσή του είναι συντομότερη. Εάν η κιθάρα δεν έχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα (ελατωματική γέφυρα πχ), θα σου έλεγα να μην προβληματίζεσαι με τη διάρκεια του sustain. Άλλωστε οι ηλεκτρικές κιθάρες έχουν φτιαχτεί για να παίζονται ΜΕ ενισχυτή. Οπότε μή σε αγχώνει το γεγονός ότι ακουστικά δεν ακούς sustain για ώρες. Αυτή την εμμονή με το sustain δεν την κατάλαβα ποτέ (δεν αναφέρομαι σε σένα Goumis, είναι γενικό το σχόλιο). Κιθάρα σωστά σεταρισμένη αποκλείεται να μην έχει sustain μερικών δευτερολέπτων. Αν δε σου φτάνει αυτό κάνε vibrato.
  11. Στο manual λέει ότι το presence επιρρεάζει όλα τα κανάλια. Οπότε δοκίμασε τις συμβουλές του ginargiros
  12. συγνώμη που ξαναεπεμβαίνω, αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην ξέρεις εάν έχει presence control ο ενισχυτής και να συζητάς για αλλαγή λυχνιών. Πρωτού προβείς σε αγορές τσέκαρε οτι δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο οι ρυθμίσεις σου.
  13. Θα σου πρότεινα να παίξεις λίγο με το χειριστήριο του presence. Βάλε το κάτω από τη μέση και δές τι γίνεται.
  14. Καλημέρα φίλε μου, όταν λές ότι ο ενισχυτής τσιρίζει εννοείς ότι ο ήχος του είναι πολύ πρίμος ή ότι μικροφωνίζει; Πειραματίσου λίγο με το presence του ενισχυτή (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Το ίδιο πρόβλημα σου παρουσιάζει είτε έχεις συνδεδεμένο το G major είτε όχι; Δοκίμασε τον ενισχυτή χωρίς αυτό.
  15. Καλησπέρα. Τη μπάρα (το σιδεράκι που λές) θα πρέπει να την κατεβάσεις τόσο, ώστε οι χορδές από την μπάρα μέχρι τα κλειδιά να είναι παράλληλες με το headstock. Δές αυτή την εικόνα πχ http://www.ibanezcollectors.com/discus/messages/14/3102.jpg
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου