Προς το περιεχόμενο

DiddleyBow

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή DiddleyBow

0

Φήμη

  1. Ανοίγεις μεγάλο θέμα αλλά θα προσπαθήσω να το κρατήσω μικρό: Στην αίσθηση στο χέρι, στον ήχο και στα υλικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω "ψάχνεις αυτό". Το τι ψάχνεις θα σου βγεί παίζοντας διάφορες κιθάρες. Μπορεί να απολαμβάνεις το sustain, μπορεί η αίσθηση που θα σου αφήνει στο χέρι ένας λαιμός τύπου Wizard να σε ξετρελαίνει, μπορεί να σε μαγέψει ο ήχος των single coil. Σιγά σιγά χτίζεις τις προτιμήσεις σου. Είμαι της γνώμης πως δεν υπάρχει τέλεια κιθάρα, μόνο η τέλεια κιθάρα(ες) για σένα. Και δεν είναι καν σίγουρο πως θα καταλήξεις να σου αρέσουν οι Gibson ;) Παίζε με όσο πιο πολλές κιθάρες μπορείς για να καταλάβεις καλύτερα τι ψάχνεις. Θα βρείς πολύ τίμιες προτάσεις σε λόγικές τιμές, τα παιδιά έδωσαν link για μερικές πριν, απλά μην περιοριστείς στα ονόματα Fender και Gibson ψάχνοντας. Κοίτα και τις εξαιρετικές Ibanez, Schecter, Dean, Jackson, ESP κλπ στα ίδια λεφτά.
  2. Δεν είναι κάτι που φαίνεται εύκολα απο μια φωτογραφία, αλλά συνήθως δεν είναι καθόλου πιστά αντίγραφα των κανονικών. Γι αυτό αν δείς σε κινέζικες σελίδες θα παρατηρήσεις πως οι φωτογραφίες που έχουν πολύ συχνά είναι απο γνήσια μοντέλα και δεν έχουν σχέση με αυτό που φτάνει στον αγοραστή. Καταλαβαίνω τον πειρασμό, αλλά απλά θα καταλήξεις με κακής ποιότητας κομμάτια απο κολλημένα ξύλα, στραβά/απρόσεκτα κομμένο nut και frets που θα θέλουν απο levelling κατ' ελάχιστο μέχρι και ολική αντικατάσταση. Έχω δεί και fretboard φουσκωμένο κατα σημεία σε τέτοια κιθάρα. Οι μαγνήτες είναι το τελευταίο. Η πιο low-end κιθάρα που θα βρείς στην αγορά θα παίζει καλύτερα (χωρίς δόση υπερβολής) γιατί απλά οι ρέπλικες δεν είναι μουσικά όργανα. Είναι καλές για διακόσμηση του τοίχου αλλά μέχρι εκεί. Δεν πάω καν στον ήχο, για να φτάσουμε στον ήχο πρέπει πρώτα να είναι playable.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου