Προς το περιεχόμενο

Aristodemos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Aristodemos

  1. Γεια σας παίδες. Δίλημμα. Έχω το Zoom B3, σκέφτομαι να πάρω το Boss ME 50B. Τι νομίζετε? Ποια η άποψη σας? Παίζω hard/heavy σε μια μπάντα, doom/death σε άλλη. Οι ήχοι στο Zoom είναι ωραίοι, ειδικά τα drive/dist/fuzz αρκετά καλά, όπως επίσης και τα modulations (chorus/phasers etc). Απλά στο zoom μόνο 3 εφέ έχεις, και καμιά φορά ήθελα ακόμα ένα compressor π.χ, για να μην ψάχνομαι στην σκηνή πριν τα λάηβ. Απλά να πω ότι δεν είμαι επαγγελματίας, (σίγουρα με αυτή την μουσική ούτε τα έξοδα σχεδόν δεν τα βγάζω), οπόταν δεν ζητώ και την απόλυτη ποιότητα. Παίζω με ένα warwick corvette του 97, και με ένα fender mim, συνήθως με DI από την πεταλιέρα, ή από το xlr του Marshall MB4210 ενισχυτή μου. Ποια η άποψη σας? Το Boss δεν το ξέρω, ότι ακούω από το ίντερνε... Φχαριστώώώώώώώ
  2. ;D Απόλυτα κατανοητοί. Σας ευχαριστώ, δεν θέλω άλλα κούτσουρα .
  3. Γεια σας παίδες. Έδωσα ένα yamaha bb που είχα (και τώρα μου έμεινε μόνο ένα από αυτά :) ), και τώρα "πρέπει" να πιάσω άλλο μπάσο. Επειδή την έχω πάθει πολλές φορές με μεταχειρισμένα σκέφτομαι να πάρω ένα καινούριο. Συγκεκριμένα το μοντέλο που αναγράφεται στον τίτλο ( pete wentz p bass squier). Επειδή όμως εδώ στην Κύπρο δεν το έχει κανείς να το τσεκκάρω, ας δοκιμάσω κάτι άλλο. Σε σχέση με mim p bass precision τι λέει παίδες? Βασικές διαφορές ή και ομοιότητες? Καμιά βοήθεια?
  4. έχω και τα δύο. κοίτα, λειτουργικά το β3 είναι πιο πρακτικό όταν το θέλεις να λειτουργεί ως 3 ξεχωριστά πεταλάκια. έχει xlr output, πράγμα αρκετά χρήσιμο, και συνδέεται με Usb καλώδιο για την δημιουργία ήχων πιο εύκολα, κτλ κτλ. έχει και looper 40 δεύτερα, drum patterns για τζαμάρισμα, κουρδηστήρι , οπόταν λειτουργεί και ως κανονική πεταλιέρα. το ms60b έχει πιο λίγα εφέ, κουρδηστήρι, αλλά έχει την επιλογή να βάλεις 4 εφέ σε οποιαδήποτε σειρά θες, σε αντίθεση με το β3 που έχει δυνατότητα για μόνο 3. επίσης, το ms60b δεν σου παρέχει την δυνατότητα να ενεργοποιείς/απενεργοποιείς όλα τα εφέ της κάθε patch που έχεις κάνει ήδη όπως το β3, αλλά μόνο 1 εφέ κάθε φορά (εκτός φυσικά εάν σκύψεις/το δουλέψεις με τα δάκτυλα τελοσπαντων και έχεις 2-3 δεύτερα περισσότερο καιρό, οπόταν κάνεις ότι θες πάλι). ηχητικά τα βρίσκω τα ίδια, αφού έχουν και το ίδιο τσιπ μέσα. εδώ να πω ότι εγώ χρησιμοποιώ κυρίως τα distortion/overdrive εφέ, και κάποτε κανένα chorus. εάν έχεις το β3 και είσαι ευχαριστημένος, μείνε με αυτό. εγώ πήρα και το άλλο γιατί δεν είχα χώρο να το βάλω στο pedal board που είχα σκοπό να κάνω (είχα....), αλλά μάλλον θα μείνω και εγώ με το β3 στο τέλος. αυτά... :)
  5. Οι orange φίλε είναι αρκετά καλοί, με καλό καθαρό ήχο. Έχει και κουρδιστήρι απάνω, θα είσαι κομπλέ ;) Για τους Eden δεν έχω άποψη για τα μικρά watt, αφού αυτός που έχει το προβάδικό που πάμε είναι στα 320 watt με καμπίνα 4 δεκάρια ηχεία. Πάντως ο συγκεκριμένος βγάζει πολλά γκάζια. Οι fender σου βγάζουν ένα πιο απάλό(όχι μεταλλικό) ήχο, σχεδόν παλιομοδίτικο, αν τον λέω καλά. Εγώ θα πήγαινα με τον orange. Με 25 watt όχι δεν τζαμάρεις με ακουστικά ντραμς, εκτός αν εννοείς μόνο κιθάρα/μπάσο και ηλεκτρονικά ντραμς. Με 50 κάτι γίνεται, και πάλι εξαρτάται όμως και από την ποιότητα του ενισχυτή σου, των ηχείων, πόσο ξυλοκόπος είναι ο ντράμμερ (αν έχετε), αν θα παίζει τα ηλεκτρονικά και θα ρυθμίζεις εντάσεις από εκεί, ο ενισχυτής της κιθάρας, κτλ κτλ. Εγώ τζαμάρισα και με 35watt ένα Yamaha που έχω και είναι 30 χρονών, αλλά πάιζαμε πιο απαλά όλοι. "Τα πάντα ρεί" που έλεγε και ο Ηράκλειτος :P Για την κάρτα ήχου, ιδέαν δεν έχω :o Γιατί όμως να κάψεις κάτι από το μόνιτορ σου? Ούτε εγώ γνωρίζω πολλά από ηλεκτρονικά, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
  6. Χμ.... Εγώ έχω το el capitan από epiphone. Νταξ, δεν θα το πάρω και για καντάδα, για σπίτι και για εξάσκηση μια χαρά είναι. Το έχω έξω από την θήκη και το γρατσουνάω όποτε μου έρθει. Απλά για αυτό το συγκεκριμένο ισχύει ότι χάνεται με την παραμικρή "παρεμβολή". Πάντως εγώ του βάζω ένα acoustic pre amp αν θα γράψω τίποτα στο pc (+ οτιδήποτε άλλα εφέ). Και πάλι, δεν βγάζει πολλά γκάζια. Παρεπιμπτόντως, το είδα σε ένα μαγαζι εδώ στην Κύπρο στα 430 ευρά!! (πολλά δεν είναι?) Αντάλλαξα ένα squier p bass για αυτό, μια και μου περίσσευαν τα ηλεκτρικά :)
  7. Δεν είναι ότι θέλω απαραίτητα 15άρα, απλά προσπαθώ να βρω την πιο οικονομική λύση που να με ικανοποιεί. Όλα είναι στο τραπέζι... Και γω προσπαθώ να καταλάβω τι θέλω να πετύχω. Άσε, είμαι μεγάλη περίπτωση... ;D Ένας από τους λόγους που χώρισα head με cabinet. "Έβαλα" το head σε θήκη από μεταλλικό πλέγμα με τρύπες (λαμαρίνα), όπως αυτό που έχει μπροστά από τα μεγάφωνα, για καλύτερο εξαερισμό. Ευχαριστώ παίδες για την βοήθεια.
  8. Και γω για φέντερ θα πήγαινα. Έχουν ωραίο ήχο γενικά και μια χαρά είναι για τους λόγους που τον θες (για τα watt αναφέρομαι). Αν θες όμως τσέκκαρε και τον TC Electronics. Μια φορά που τον είχα ακούσει σε ένα κατάστημα εδώ στην Λευκωσία μου άρεσε πάρα πολύ ( ήταν το 15'' ηχείο για να είμαι ειλικρινής).
  9. Ειδικά την φέντερ, θα γούσταρα τρελά. Δυστυχώς δεν μου κάνουν γιατί είναι στα 8ohms :'(
  10. :) Ευχαριστώ πολύ. Σκέφτομαι να πάω για αυτήν την καμπίνα http://www.thomann.de/gr/warwick_wca_115_4.htm Έχει κανείς καμιά εμπειρία? Εναλλακτικά θα πάω για την marshall mbc 115, οπόταν πάμε για 150 ευρώ επιπλέον, πράγμα στενάχωρο από πολλές απόψεις... :-\
  11. Γεια σας παίδες και κορασίδες. Είναι το πρώτο μου πόστ εδώ, και ελπίζω να μην κάνω/πω καμιά πατάτα... :) Στο δια ταύτα... Μια βοήθεια θα ήθελα αν μπορείτε. Μετά από πολύ ψάξιμο, έπεσε στα χέρια μου ένας combo ενισχυτής marshall mb4 210 στα 4 ohms, που λέει ο κατασκευαστής ότι βγάζει 300w RMS με τα 2 δεκά-ιντζά του. (Άσχετο, αλλά εγώ τώρα ξεβίδωσα το head για να λειτουργεί και αυτόνομα, αν θέλω να το πάρω κάπου). Λέει ότι φτάνει 450w στα 2 ohms με επιπλέον εξωτερική καμπίνα (ο κατασκευαστής λέει δηλαδή). Άρα, από τα λίγα που ξέρω, πρέπει να ενώσω τον combo μου με καμπίνα των 4ohms, για να φτάσω τα 2ohms σύνολο, και στο max 450w. Επειδή όμως εδώ στην Κύπρο καμπίνες μπάσου στα 4ohms σπανίζουν, εάν το ενώσω με καμπίνα των 8ohms, τι θα έχω? Καμιά φωτιά μήπως? :o Ή πιο λίγα watt RMS? Ευγνώμων...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου