Προς το περιεχόμενο

djpikos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή djpikos

0

Φήμη

  1. Καλημέρα και πάλι και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!! Ο driver του οργάνου έχει εγκατασταθεί κανονικά. Τι κατάφερα μέχρι τώρα έχει ως εξής: Μπαίνοντας στο global -> midi διάλεξα ως προφίλ το nuendo. To clock send ενεργοποιημένο και το Local control επίσης. Στο midi in control -> chord 1 midi channel (7) cho2 midi channel (8) Στο midi in channel -> channel 7 -> control channel 8 -> control Midi out channel -> Channel 7 -> chord Channel 8 -> chord Με αυτές τις ρυθμίσεις έχω input στο κανάλι του οργάνου στο logic. Βλέπω δηλαδή να παίρνει σήμα. Όλα τα tutorials λένε να κάνω ένα aux channel το οποίο να παίρνει Input από τα midi channels που έχω ορίσει το korg. Ό,τι midi port και να βάλω στο Input το aux δεν παίρνει σήμα. Όμως, αν βάλω τα ακουστικά μου στο korg, παίρνω ακριβώς ότι έχω γράψει στο midi, ακριβώς το ίδιο παίξιμο. Τελικά μήπως πρέπει να συνδέσω και το output του korg στο input της κάρτας ήχου μου (εκεί που γράφω τα μικρόφωνά μου δηλαδή) και να το γράφω μετά ως audio αντί να παιδεύομαι να πάρω σήμα μέσω redirection των καναλιών του logic? Έχει κανείς καμία ιδέα?
  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις οδηγίες. Θα το δοκιμάσω το βράδυ και ελπίζω να βγάλω ήχο!!! Σε ευχαριστώ και πάλι
  3. Μέχρι εδώ κατανοητό. Το πρόβλημα όμως είναι πως δοκίμασα από το Logic όλα τα πιθανά midi ports από το 1-16 έπαιρνα σήμα αλλά πάλι δεν έβγαζε ήχο. Ήθελα να εξαλείψω κάθε περίπτωση ότι ξέχασα κάποιο port και τα δοκίμασα όλα αλλά δεν είχε αποτέλεσμα
  4. Όχι αυτό δεν το γνωρίζω. Είδα κάποιες ρυθμίσεις που έχει στα midi του αλλά να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα και πολλά. Τι εννοώ: Έχει π.χ τα drums σε 4 midi channels. Δεν λέει όμως πως να ορίσω ποιο midi channel θέλω για τα connections μέσω των midi ports που έχει το όργανο. Πχ. διαλέγω το port 2 για το pc Γνωρίζεις πως το ορίζω αυτό?
  5. Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Αναφέρω πως το Logic βλέπει το korg ως korg γιατί το Logic στις ρυθμίσεις του οργάνου έχει αριθμό από banks όπου ο κάθε factory ήχος αντιστοιχεί σε μία από αυτές. Το όργανο είναι συνδεδεμένο και με usb και με midi καλώδια. Κλασσικά ως midi in στην κάρτα ήχου -> midi out στο korg και Midi out στην κάρτα στο midi in του korg. Δεν γνωρίζω αν το korg έχει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση στο midi out του σε ποιο midi κανάλι παίζει όπως και στο midi in του. Μάλλον εκεί πρέπει να βρίσκεται το πρόβλημα γιατί όντως αν δηλωθεί στο Logic το σωστό midi channel θα αρχίσει να παίζει. (βάση των videos που έχω δει) Όταν πατάω πλήκτρα δε στο korg βλέπω πως το κανάλι μου στο logic παίρνει σήμα κανονικά.
  6. Καλημέρα στο forum και από μένα, Έχω ένα setup ενός Korg PA3x το οποίο το συνδέω με το mac mini μου μέσω USB και midi καλωδίων για να το δουλέψω με το logic 10.3 με μία κάρτα focusrite 24 (firewire). Βασικός μου σκοπός είναι να έχω κάποια takes από midi στο logic τα οποία θα παίρνουν τους ήχους από το korg. Βλέποντας άπειρα videos στο youtube έχω καταφέρει να βλέπω στο logic το korg, ως korg PA3x, παίζοντας πλήκτρα να παίρνω σήμα, αλλά ό,τι και να κάνω δεν παίρνω ήχο. Ίσως δεν έχω κάνει σωστή δήλωση των midi channels που χρειάζεται, πράγμα το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω απόλυτα. Να σημειώσω πως στο korg δεν έχω τους factory ήχους αλλά έχω περάσει custom setup με ήχους. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου