Προς το περιεχόμενο

Mercury

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    31
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Mercury

  1. Ρε παιδία, μήπως ξέρει κανείς σας τι ακριβώς παίζει με τα copyrights τραγουδιών που ακούγονται σε ταινίες; Πως λειτουργεί το όλο θέμα; Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τραγούδια αρκεί να αναφέρει δικαιώματα/δημιουργούς/ερμηνευτές κτλ στα credits ή πρέπει να εξασφαλίσει κάποιου είδους άδεια πρώτα;
  2. Mercury

    αν εχεις φωναρα....

    Μπορεί να μην διαθέτουν καλή φωνή, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως διαθέτουν μεγάλο θράσος για να εμφανιστούν στην TV. Μπορεί να το παίζουν χαζοί, αλλά από την στιγμή που πολλοί από αυτούς βγάζουν χρήματα από τέτοιες καταστάσεις, πείτε μου εσείς ποιός είναι πιο χαζός? Ο χαζός, ή οι χαζοί που τον ακολουθούν? :lol:
  3. Ρε παιδιά είναι το ίδιο ricofon που πουλάνε στα μέρη μας με 15 και 16 ευρώ/τ.μ.???
  4. Αν δεν κάνω λάθος φέρνει ο Διαμαντόπουλος. Πάντως θα σε συμβούλευα να ρίξεις και καμιά ματιά στο thomann να συγκρίνεις τιμές...
  5. Ρε παιδιά, υπάρχει κανένας γνώστης (ή έστω κάποιο link) που μπορεί να μου εξηγήσει απλά με 2 λογάκια (άντε 3 το πολύ :) ) τι στο καλό σημαίνουν όλα αυτά τα νούμερα δίπλα στις περιγραφές των ηχείων, και κυρίως ο διαχωρισμός των watts σε ορισμένα, όπως πχ 300W bass + 100W treble Θα ήθελα να αγοράσω ένα ζευγάρι full range loundspeakers, για να ρίχνω φωνή και πλήκτρα στην διάρκεια της πρόβας και έχω βρει το The Box PA502 A Είμαι σε καλό δρόμο ή θα πρέπει να ψάξω για κάτι πιο συγκεκριμένο?
  6. Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανείς με τι κολλάνε το ricofon πάνω στις γυψοσανίδες? Κάτι πήρε το αυτί μου για βενζινόκολλα αλλά φοβάμαι μην μείνει η έντονη μυρωδιά της μέσα στο studio και καταλήξουμε να φτιάχνουμε...κεφάλι αντι για τραγούδια :P
  7. Καμ ον πιπολ, σει σαμθινκ! Δεν έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω ρε παιδιά?
  8. Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. @Skatanas665 Φίλε Skat από όσο έχω καταλάβει σε τέτοιες περιπτώσεις ότι πληρώνεις παίρνεις, και δεν είμαι διατεθιμένος να το ρισκάρω. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ακούσει τίποτα ούτε για το site ούτε για τον εξοπλισμό που μου έδειξες. Βέβαια μπορεί να έτυχε... @CHRISL Τα έχω διαβάσει όλα τα σχετικα (και μη) posts Chris και η αλήθεια είναι πως αν δεν ασχολήσε ιδιαίτερα με το άθλημα πιο πολύ σε μπερδεύουν. Γιαυτό έκανα το ποστ αυτό με τις σχετικά περιοσρισμένες επιλογές, μπας και δω το φως το αληθινό :lol: :lol:
  9. Ήρθε η ώρα να βάλω και έγω ένα λιθαράκι σε αυτό το τιτανομεγιστοτεράστιο έργο :lol: Προσέξτε κάτι μαγνήτες...
  10. Μπα, δεν έπιασε... Σοβαρά τώρα...καμία βοήθεια?
  11. Οκ ξέρω...σας τα έχω κάνει μπαλόνια, ή αν προτιμάτε τσουρέκια (για να είμαστε μέσα στο κλίμα των ημερών :lol: ) αλλά νομίζω πως φτάνω σε μια άκρη! Περίληψη: Χρειάζομαι μια κονσόλα και ένα ζευγάρι PA αυτοενισχυόμενα για το home studio (12-13τμ) με σκοπό την χρήση τους στην πρόβα που θα κάνω με την μπάντα (2 φωνές, 2 κιθάρες, μπάσο, ντραμς, πλήκτρα). Στα ηχεία θα πέφτει η φωνή και σε ορισμένα κομμάτια τα πλήκτρα. Επίσης (αργότερα) με την προσθήκη μιας κάρτας ήχου θα γράφω τις πρόβες στο pc (όλα τα όργανα εκτώς από τα ντραμς), οπότε η κονσόλα θέλω να έχει τις απαραίτητες εξόδους. Το budget πάνω-κάτω θα το καταλάβετε... :roll: Έχω βρει/ακούσει για τα παρακάτω: ΚΟΝΣΟΛΕΣ 1) http://www.soundcraft.com/product_sheet.asp?product_id=26 2) http://www.thomann.de/gr/mackie_dfx_12.htm 3) http://www.thomann.de/gr/yamaha_mg_124_c.htm 4) http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_2222_fx.htm PA HXEIA 1) http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_b215a.htm 2) http://www.thomann.de/gr/db_technologies_opera_210_live.htm 3) http://www.thomann.de/gr/the_box_pa502a_aktives_fullrangesystem.htm 4) http://www.thomann.de/gr/the_box_ta12_demo.htm Δεν έχω εμπειρία πάνω στα μηχανήματα αυτά, γιαυτό περιμένω από εσάς απόψεις. Τι θα διαλέγατε από τα παραπάνω? Πείτε μου όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί καίγομαι!! :evil: P.S. Ευχαριστώ εκ των προτέρων... :P
  12. Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ ρε παίδες. Κάτι σε active full-range speaker για να βγάζω την φωνή κατά την διάρκεια της πρόβας έχετε να προτείνετε? 200-300e περίπου?
  13. Κατ'αρχήν ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις. Έχω ακούσει πως σε γενικές γραμμές τα Behringer είναι καλά μηχανήματα, και επιπλέον δεν ξέρω ποιές άλλες μάρκες να κοιτάξω...γιαυτό ρώτησα αν υπάρχουν εναλλακτικές :wink: Κιθάρες και μπάσο θα έχουν δικούς τους ενισχυτές, τα ηχεία τα θέλω μόνο για την φωνή. Ας μείνουμε στα βασικά λοιπόν, 1)Οι κονσόλες πως σας φαίνονται? έχετε εμπειρία με κάποια απο αυτές ή κάποια άλλη πρόταση στα ίδια χαρακτηριστικά/χρήματα? 2)Τα eurolive που είχα εντοπίσει, όντως δεν είναι μόνιτορς:cry:. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια που έχετε χρησιμοποιήσει και μείνατε ευχαριστημένοι? (στα ίδια περίπου φράγκα, 200-250e/piece)
  14. Φαίνεται πως θα έχεις ήδη ψηφίσει κάποια άλλη φορά και το έχεις ξεχάσει...ή κάποιος άλλος ψήφισε με το account σου :) By the way, Γιάννης, πληκτράς, τραγουδιστής και μαθητευόμενος συνθέτης :D Γειά σε όλους!!
  15. Ακόμα μια ερώτηση, σε περίπτωση που θα θέλω να συνδέχω ένα drum machine στην κονσόλα, να υποθέσω πως θα πάει στην stereo είσοδο?
  16. ΚΟΝΣΟΛΑ Λοιπόν, μου φαίνεται πως θα καταλήξω σε κάποια κονσόλα τύπου http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_2222_fx.htm ή http://www.thomann.de/gr/behringer_pmx2000_europower_powermixer.htm Αυτό που θέλω βασικά είναι να γράφω στο pc καμιά προβούλα και να μπορώ να την "πειράζω" μετά με την ησυχία μου στο cubase. Θα γράφωουμε φωνητικά,κιθάρες,μπάσο,και πλήκτρα ταυτόχρονα (τα drums στο cubase). KΑΡΤΑ ΗΧΟΥ Σε αυτό το σημείο, έρχεται η κάρτα ήχου. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με τον τομέα της ηχοληψίας θέλω για ακόμα μια φορά τα φώτα σας... Να υποθέσω πως πρέπει κάθε όργανο να πέφτει σε ξεχωριστό κανάλι στην κάρτα ήχου από την κονσόλα, για να μπορεί να περάσει στο pc ή λέω μπαρούφες? :wink: Τι τεχνικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει η κάρτα ήχου που θα χρειαστώ? ΜΟΝΙΤΟΡΣ Όσον αφορά τα μόνιτορς, αν και δεν το έχω πολυσκεφτεί, πιστεύω πως κάτι κοντά στα 200W είναι αρκετό. http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_b212a.htm Υπάρχει κάτι καλύτερο στα ίδια περίπου φράγκα? Γενικά κάθε παρατήρηση-πρόταση είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη, μιας και έχω μάυρα μεσάνυχτα :? στο όλο θέμα. θενκς α λοτ γκάις :D !!
  17. Ευχαριστώ για την βοήθεια παίδες!
  18. Γειά χαρά! Με ενδιαφέρει η αγορά εξοπλισμού home studio, αλλά είμαι στο ψάξιμο ακόμα 8O Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει 2-3 Ελληνικά sites γιατί αν και έκανα μια μικρή έρευνα μέσω google, δεν κατάφερα να βρω πολλά πράγματα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου