Προς το περιεχόμενο

maroras

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  52
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

1 Neutral

Σχετικά με τον maroras

 • Rank
  Musician
 1. Μια σκέψη έκανα ρε παιδιά, χαχαχα! Πάντως γέλασα γιατί φάνηκε ότι το πήρες πολύ προσωπικά! Ναι, σύμφωνα με αυτά που θέλω και τα λεγόμενα εδώ μέσα κλίνω προς τον V22 και το πολύ πολύ να κάνω ένα upgrade λαμπών στην πορεία αν δεν μου αρέσουν οι stock. Θα περιμένω βέβαια εντυπώσεις κι από τον gkourmoul1 και βλέπουμε. Για τη χρήση πεταλιών-πεταλιέρας τον χρειάζομαι κι εγώ, γι' αυτό δεν θέλω να σπάνε εύκολα τα καθαρά του. Ναι, τις έψαξα λίγο τις λάμπες στο google..άλλες έχουν περισσότερο gain, άλλες λιγότερο. Αυτά θα τα δω στην πορεία όμως. Αν δω πως αρχικά με καλύπτει ο stock ήχος, όλα καλά! Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!
 2. Καμία σχέση με αυτά που έγραψες bill και ούτε λέω κάτι προσωπικά σε κάποιον, απλά έκανα κάποιες σκέψεις..ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιος να προσπαθεί να σπρώξει τον εξοπλισμό του μέσω του forum. Και δεν λέω ότι έγινε στο συγκεκριμένο post, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να συμβαίνει..έτσι δεν είναι; Δεν στοχοποιώ κάποιον, ίσα ίσα να βοηθήσετε προσπαθείτε. Να ξεκαθαρίσω απλά πως στην αρχή του post δεν με βοηθούσε ο τρόπος των απαντήσεων. Εννοώ δεν ήθελα απλά να μου πει κάποιος αν είναι ή όχι μάπα ο οποιοσδήποτε ενισχυτής. Ήθελα να αναφέρει τους λόγους που του αρέσει ή όχι κάποιος ενισχυτής. Βέβαια καταλαβαίνω πως δεν έχουμε όλοι το χρόνο να γράφουμε κατεβατά και το σέβομαι, αλλά απαντήσεις του τύπου "μάπα", ''πεταμένα λεφτά'',''τέλειος" κλπ δίνουν μια γενική εικόνα χωρίς αιτιολόγηση. Σε καμία περίπτωση δεν είπα πως ο οποιοσδήποτε είναι πωλητής κάποιας εταιρείας ή ότι ξέρει όλους τους πωλητές στο noiz..απλά έκανα μια σκέψη ότι μπορεί να συμβαίνει η προσπάθεια προώθησης εξοπλισμού και στο forum..δεν είναι απίθανο. Ευχαριστώ για την ανάλυση σου, μου έδωσες χρήσιμες πληροφορίες. Nαι, είμαι καινούριος στην αγορά λαμπάτου ενισχυτή..δεν είπα ότι έχω εμπειρία. Το ξέρω πως ο fender hot rod deluxe είναι πολύ καλός, όμως δεν θέλω να πάρω μεταχειρισμένο γιατί είμαι στην επαρχία και δεν μπορώ να τον δοκιμάσω. Καινούριος κάνει περίπου 800 ευρώ. Να ξέρεις διάβασα και εξέτασα τις προτάσεις του καθενός ξεχωριστά, απλά σου είπα παραπάνω τι με χάλασε. Αυτό που μου άρεσε ήταν όταν είδα απαντήσεις με γεγονότα και εντυπώσεις (όπως τη δική σου τώρα) που με έκαναν να ξεδιαλύνω κάπως τα πράγματα. Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση ούτε με εσένα ούτε με τα υπόλοιπα μέλη στη συζήτηση. Απλώς έκανα κάποιες σκέψεις και επιπλέον ο γραπτός λόγος είναι εύκολο να παρεξηγηθεί. Ευχαριστώ πολύ!
 3. Εγώ είμαι στα βόρεια, χαχα. Έλεγα αν ήμασταν κοντά και δεν είχες πρόβλημα να δοκίμαζα τον v55. Σου ήρθε η παραγγελία; Αν ναι, ποιες οι εντυπώσεις σου;
 4. Αυτό σκέφτομαι κι εγώ.. 300 ευρώ κάνει, ας του δώσω μια ευκαιρία κι αν δεν μου αρέσει ο ήχος του στην τελική, τον πουλάω. Αν όμως πάρω ένα ενισχυτή μεταχειρισμένο της τάξεως των 500 ευρώ (που δεν μπορώ να δοκιμάσω αφού είμαι στην επαρχία ), νομίζω θα τα κλαίω τα λεφτά μου αν δεν μου αρέσει ο ήχος του (ή αν έχει κάποιο πρόβλημα). Απλά γενικά ήθελα να δω ποιος ενισχυτής από τους τρεις θα έκανε καλύτερα τη δουλειά που θέλω.
 5. Από αυτά που άκουσα στο youtube σε ένα βίντεο που το σύγκρινε με άλλα ηχεία, μου άρεσε περισσότερο το turbosound. Έγραψες ότι είσαι από Κρήτη..από που;
 6. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Γενικώς θεωρώ πως δεν είναι σωστό όταν ανοίγεις ένα θέμα στο forum και ρωτάς για συγκεκριμένα πράγματα, να προσπαθούν να σου αλλάξουν γνώμη χωρίς επιχειρήματα (λέγοντας πχ είναι μάπα-κινεζιά). Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα πράγματα στις μέρες μας κινεζιές είναι. Το μάπα για κάποιον μπορεί να είναι αυτό που ψάχνει κάποιος άλλος και η εξήγηση είναι απλή..δεν ψάχνουμε όλοι τον ίδιο ήχο. Στην τελική μπορεί να υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να σου αλλάξουν γνώμη για να πάρεις τον ''τάδε'' μεταχειρισμένο ενισχυτή που πουλιέται στις αγγελίες και που τελικά είναι δικός τους..ποτέ δεν ξέρεις (ελπίζω να κάνω λάθος). Γενικά όμως χαίρομαι που στην πορεία οι περισσότεροι μου ανέλυσαν με λεπτομέρειες την εντύπωση που είχαν από τους συγκεκριμένους ενισχυτές.
 7. Αυτή πρέπει να είναι η τιμή του head. Ο combo v22 πρέπει να έχει γύρω στα 300 ευρώ.
 8. Σωστά παιδιά..επαρχία, Κρήτη. Εδώ δεν έχει τίποτα για να δοκιμάσεις, όσο αφορά λαμπάτους ενισχυτές τουλάχιστον. Ήθελα να δοκιμάσω τον fender super champ που είναι στο budget μου (για να μου φύγει και η ιδέα), πήγα στο κατάστημα και δεν τον είχαν. Οπότε ρώτησα αν μπορούν να τον φέρουν. Η απάντηση ήταν θετική, αλλά στην αρχή μου ζήτησαν προκαταβολή. Με τα πολλά συμφωνήσαμε να τον φέρουν (χωρίς να πληρώσω κάτι) κι αν δεν μου άρεσε θα τον κρατούσαν για εκθεσιακό στο μαγαζί. Τελικά δεν μου άρεσε και δεν τον αγόρασα. Τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν stock ούτε σε φτηνά πετάλια. Ήθελα να παραγγείλω ένα πεταλάκι και μου είπαν ότι θα κάνει 20-25 μέρες να έρθει.. Οπότε καταλαβαίνετε την κατάσταση που επικρατεί. Επειδή είμαι στην επαρχία λοιπόν αποκλείω τα μεταχειρισμένα, εκτός κι αν βρω να δοκιμάσω κάτι εδώ.
 9. O bugera v55 έχει 6L6 τελικές. Τι διαφορά θα έχουν στον ήχο σε σχέση με τις άλλες λάμπες;
 10. Αν δεν μου αρέσουν οι stock λάμπες μπορώ να βάλω αλλού τύπου λάμπες (ποιοτικά καλύτερες εννοείται) από αυτές που έχει ο bugera v22; Για παράδειγμα αν δεν μου αρέσουν οι EL84 που φοράει, μπορώ να τις αλλάξω σε EL34 ή 6L6, ή αναγκαστικά πρέπει να είναι του ίδιου τύπου και οι επόμενες (EL84 δηλαδή); Αν ναι, μπορώ να κάνω το ίδιο και με τις προενισχυτριες λάμπες; Το stock turbosound μια χαρά μου ακούγεται στο you tube σε σχέση με άλλα ηχεία (πχ celestion), αλλά αν δεν το ακούσεις από κοντά..τι να πεις..
 11. Δεν παίζω hard rock ή metal για να θέλω τρελά γκάζια. Με ενδιαφέρει περισσότερο το καθαρό κανάλι (για να ταιριάξω καλά τα πετάλια μου ή πεταλιέρα) κι αν έχει και καλό βρώμικο κανάλι, το χρησιμοποιώ..αν όχι, αναλαμβάνουν τα πετάλια. Είσαι ευχαριστημένος με τον ενισχυτή; Τον προτείνεις σαν καλή επιλογή;
 12. Αυτό επειδή ο μουσικός είναι αιώνιος έφηβος;
 13. Αν ο κιθαρίστας σας έπαιζε με διπλούς μαγνήτες (που φαντάζομαι πως ναι λόγω νεαρής ηλικίας ) σίγουρα θα έσπαγε πιο εύκολα. Έχω απαντήσει παραπάνω για ποιο λόγο δεν θέλω μεταχειρισμένο. Ο vox ac15 σπάει γενικώς εύκολα από ότι έχω ακούσει, έχει περιορισμένα χαρακτηριστικά και κάνει 600ευρώ. Ενισχυτής που δεν σπάει πολύ εύκολα είναι o fender blues junior (κι αυτός στα 600ευρώ) αλλά δεν ξέρω αν θα μου κάνει γιατί δεν έχει fx loop, είναι μονοκάναλος και έχω την εντύπωση πως είναι για μπλουζιές όπως λέει και το όνομά του. Ο fender hot rod deluxe έχει ωραίο καθαρό και χαρακτηριστικά αλλά κάνει 800 ευρώ καινούριος.
 14. Από ότι βλέπω και ότι ακούω στο video το καθαρό του marshall dsl 20cr σπάει αρκετά..βλέπω ότι παίζει με την telecaster, το neck μαγνήτη και το gain στο 12 και σπάει αρκετά. Φαντάζομαι πως αν θα χρησιμοποιήσει bridge μαγνήτη θα γίνουν πιο βρώμικα τα πράγματα..και δεν το θέλω αυτό στο καθαρό κανάλι. Μήπως ο bugera v22 infinium είναι τελικά η καλύτερη λύση; Είναι πιο ελαφρύς από τον v55 infinium, θα παίζει πιο άνετα στο σπίτι και θα μπορεί να παίξει σε πρόβες και σε live με μικρόφωνο μπροστά (δε νομίζω να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω τον ενισχυτή σαν monitor). Ακόμη, έχει πιο καλές κριτικές σε σχέση με τον v55 infinium..ξέρει κανείς τον λόγο; Αν μπορείτε πείτε μου εν συντομία τις διαφορές των power amp λαμπών EL84, EL34 και 6L6. Από ότι βλέπω όλοι οι ενισχυτές έχουν στην προενίσχυση 12AX7 όποτε η διαφορά είναι στο power amp μάλλον.
 15. Ισχύει ότι ο bugera v22 infinium είναι κλώνος τύπου vox/marshall ενώ ο v55 infinium τύπου fender/mesa; Με τα 55watt θα μπορώ να παίξω στο σπίτι;; Ο marshall λες είναι για άλλη δουλειά.. Μπορείς να μου πεις παραπάνω λεπτομέρειες και εντυπώσεις; Από ποτέ και μετά αρχίζει να σπάει το καθαρό κανάλι του marshall (πχ gain στο min-9-12-3-max);; Παρεμπιπτόντως παίζω με telecaster, κυρίως καθαρά και βρώμικα ρυθμικα.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.