Προς το περιεχόμενο

Tasospelt

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    160
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Tasospelt

  1. Χαχα , ήταν αρκετά φαγωμένα απ οτι μου ειχε πει τοτε ο τεχνικος γι αυτο και έκανα αλλαγή μια και καλή. Anyway , μετά πήρα tele και ησύχασα..! ( Η tele πάντα νικάει στο τέλος :P !)
  2. Πωπω συγκινηθηκα 5 χρόνια πριν! :) Τελικά πάντως έκανα αλλαγή τάστων , έτσι για την ενημέρωση ;)
  3. H Λα μειζονα όμως έχει και ντο # και στο παράδειγμα ντο φυσικό άρα και b5 . Γι αυτό είπα ότι τη δανείζει απο τη Λα μελωδική ελάσσονα όπου εκεί η VI ειναι b5. Αλλά η εξήγηση σου είναι η σωστή όντως τώρα που το ξαναβλέπω.
  4. Δηλαδή VI (b5) = F#m7 (b5) σε δευτερη αναστροφή . Και έχουμε πτώση VI(b5) V7 I.. Οπότε ναι σα δανεισμός της VI7 της μελωδικης ΛΑ ελάσσονας. Βέβαια και η άποψη του manosx σα Ρε ενάτης στέκει.
  5. Θα λεγα οτι δικαιολογείται σα δανεισμός απο την μελωδική ΛΑ ελάσσονα το ντο φυσικό.
  6. Tasospelt

    Brad Paisley's new rig

    Σχετικά με τύπους bend , το neck bend μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη ταστιέρα της κιθάρας;
  7. Διόρθωση καθώς μίλησα με το λογιστη μου, οι μουσικοι εκτελεστές υπάγονται απο 1η Ιουλίου στο Φ.Π.Α με τα νέα δεδομένα.
  8. Ακουσα οτι απο 1η Οκτωβριου οι μουσικοι υπαγονται και στο ΦΠΑ ενω πριν απαλλασόντουσαν. Τώρα οσο αφορα ΤΕΒΕ και ΙΚΑ ειναι πολυ μπερδεμένα τα πράγματα. Εγω είμαι ΤΕΒΕ ως 'μουσικος εκτελεστης' με ΑΠΥ (το λεγομενο "μπλοκάκι") αλλά τώρα θέλω να δω αν μπορώ να πάω ΙΚΑ διατηρώντας το ΑΠΥ. Υπάρχουν κάποια παραθυράκια στο νομο αλλα θα πρέπει να βρεις και λογιστή που ξέρει γιατί δυστυχώς δε γνωριζουν πολλοι τι γινεται με την ασφάλιση των μουσικών .
  9. Εάν έχεις δεύτερο OD για booster δε μπορεί να μπει μετά απο το πρώτο OD?Εξαρτάται και τι ακριβώς θες να boostάρεις gain ή volume?
  10. Ο Σταύρος έβαλε ο τι του είπα εγώ αφου με ρωτησε. Δε γνωριζα τη διαφορά μεταξυ των 2 γεφυρών ως προς την ευαισθησια για το gain. Η κιθάρα σεταρισμένη ήρθε μια χαρά γι αυτο και δε πιστευω τοσο οτι ειναι θεμα λαθους τοποθετησης μαγνητη.
  11. Αποσο βλέπω είναι βιδωμένος σταθερά. Θα τη πάω για σετάρισμα έτσι κ αλλιώς τώρα οπότε θα τσεκάρω και για τα υπόλοιπα και θα δοκιμάσω και το σφουγγάρι. Μια τελευταια γενικη ερωτηση , η 3 saddle γεφυρα με την 6αρα έχουν καμία σχέση ως προς το ξεκούρδισμα χορδών; Και οσo αφορα το setup για τη ρυθμιση υψους και intonation η 6αρα φαίνεται πιο πρακτική ή λαθος ;
  12. Σ ευχαριστώ Superfunk , λόγω απειρίας και λόγω εμφάνισης προτίμησα τη 3 saddle αλλά όπως φαίνεται το vintage δε συνυπάρχει πάντα με το μοντέρνο !
  13. Superfunk η κιθάρα μου έχει τη 3 saddle bridge (wilkinson) στη πρώτη photo που έβαλες.
  14. Ναι Κώστα αυτο θα κοιτάξω περι μονωσης και για το κερωμα (waxing) που είπα προηγουμένως. Θα τη παω για setup και θα δω τι παιζει.
  15. Καταρχάς η κιθάρα ειναι σχεδον μια κοπια της fender american deluxe tele απο τα πιο γνωστα μοντέλα tele της fender , αν θεωρεις οτι αυτο ειναι τοσο ψαγμένο όργανο να αναθεωρήσεις εσυ περι γνωσεων εξοπλισμού. Αν διαβασες καλα μιλάω για θέση 9 η ωρα στο volume που σημαινει στο 1/4. Και με το gain λιγο πιο πανω απο τη μέση . Θεμα μπαταριας δε τιθεται χρησιμοποιώ τροφοδοτικο.
  16. Ναι και με το visual sound route 66 . Δε νομιζω οτι ευθυνονται τα πετάλια τείνω πιο πολυ στο θέμα των Samarium CN μαγνητών. Ειναι οι ιδιοι που φοριουνται στις american deluxe tele της fender (designed by B.Lawrence).
  17. Μονο οταν ενεργοποιώ το bb preamp που δίνει gain στον ήχο. Και συγκεκριμένα μόνο στον bridge μαγνήτη. Διάβαζα τώρα για κέρωμα μαγνητών που εξαλοιφει το μικροφωνισμο αλλιώς να κοιτάξω αν έχει γίνει λάθος wiring ;
  18. Παιδια sorry σας μπέρδεψα εγώ με τις εννοιες.. Φυσικα και δε παίζω φάτσα στον ενισχυτη δημιουργώντας αυτο το feedback. Πλάτη παίζω και μάλλον ο σωστός όρος ειναι οτι η κιθάρα μου "μικροφωνίζει"..
  19. Ναι ουσιαστικα feedback (δεν έβρισκα τη λέξη :P) Θα δοκιμάσω αλλα είναι μερικά stage δυστυχώς που δε σου επιτρέπουν να απεχεις πάνω απο 1 -2 μέτρα.. gdevelek: διαφορετικο καλωδιο μεταξυ κιθαρας ενισχυτη ναι εχω δοκιμασει , τώρα δε ξέρω αν μεταξύ των πεταλιών υπάρχει θέμα με τα καλώδια αλλα αυτό μάλλον θα δημιουργούσε απλό hum
  20. Καλησπέρα, Παίζω με μία νεοαποκτειθεισα telecaster( Σ.Ντούκα) με Samarium Cobalt Noiseless μαγνήτες και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Στα drive χρησιμοποιώ το xotic bb preamp και σε ρυθμισεις volume 9 o clock , gain 1 o clock (οχι υψηλες δηλαδη) η κιθάρα αρπάζει αν ανεβάσω είτε λιγο volume η gain και βγάζει σφύριγμα. Δε μιλάω για hum αλλά για σφύριγμα όπως των μικροφωνων αν τα πας κοντά σε ηχειο. Ως συνέπεια παίζω σε ένα συγκεκριμενο level και δε μπορώ να boostaρω ευκολα για πιο lead ήχο. Είναι θέμα ισορροπίας που θα πρέπει να βρώ με τους νέους μαγνήτες και τα όρια τους ; Απλά σε μια αλλη strat με EMG δεν αντιμετώπιζα προβλημα και με το gain σε διπλάσιες ρυθμισεις . Ειναι θεμα low high output επισης; Ευχαριστω εκ των προτερων
  21. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Το πήρα μεταχειρισμένο παρόλα αυτά το έβγαλε στη πορείο το συγκεκριμένο θόρυβο. Το χω δοκιμάσει και μόνο χωρίς άλλα πετάλια συνδεδεμένα και ο θόρυβος δε φεύγει. Θα το πάω στα Εξάρχεια στο Κουρμπή.
  22. Καλησπέρα Εχω προβλημα με το RC Booster της Xotic, με το που παταώ το διακοπτη ακούγεται το κλικ απο το πατημα πολυ δυνατά και βγάζει και ενοχλητικο φύσημα. Το προβλημα δεν ειναι απο το τροφοδοτικο το τσέκαρα. Γνωριζετε ατομα απο Αθηνα η Θεσσαλονικη για επισκευη πεταλιών; Ευχαριστώ
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου