Προς το περιεχόμενο

jimmy

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    33
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή jimmy

0

Φήμη

  1. αν δεν κάνω λάθος το κομμάτι λέγεται love story(where do i begin) και είναι από andy williams
  2. Πιο πιθανό μου φαίνεται να κοστίζει 2500 ευρώ παρά 1300 αφού αφού και το performer edition που στην αμερική έχει 3000 δολάρια, εδώ έχει 3000 ευρώ, και νομίζω ότι τα 500 ευρώ για αυτά που προσφέρει το performer σε σχέση με το OLD SCHOOL δεν είναι τίποτα
  3. Πάνω κάτω συμφωνώ μαζί σου eye. Η δική μου άποψη είναι ότι όταν έχουμε να κάνουμε με παραγωγές καθαρά ηλεκτρονικής μουσικής, τότε ένα home studio, μπορεί να βγάλει αξιοπρεπώς ένα καλό αποτέλεσμα(τώρα πρέπει να λάβουμε υπ'όψη εξοπλισμό, ηχολήπτη όπως είπες κι εσύ κλπ.). Άν τώρα μιλήσουμε για εξωτερικές ηχογραφήσεις φυσικών οργάνων, φωνές, τύμπανα κλπ., τότε τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και όσο γνώστης κι αν είναι κάποιος, μάλλον θα είναι μεγάλες οι διαφορές.
  4. Πιστεύεις δηλαδή πώς αν στο λονδίνο δώσεις 20 λίρες(30 ευρώ), θα γράψεις σε στούντιο με ssl και neve και όχι σε βελτιωμένο home studio? Επίσης αυτός ο ηχομονωμένος χώρος που αναφέρεις, έχεις ιδέα πόσα χρήματα χρειάζεται για να γίνει σωστή μελέτη και να έχει σωστή ακουστική? Εκτός αυτού το ότι εγώ κι εσύ και οι περισσότεροι που έχουν home studio, έχουμε πάνω κάτω ότι εξοπλισμό χρειαζόμαστε εμείς για τη μουσική μας, ενώ ένας επαγγελματίας έχει δώσει χρήματα για να πάρει καμιά εικοσαριά μικρόφωνα περισσότερα, άλλα χρήματα για ενισχυτές, ντραμς και ότι άλλο χρειαστεί ο οποιοσδήποτε πελάτης που παίζει διαφορετικό είδος, δεν πιστεύεις οτι διαφοροποιεί λίγο το studio του από ένα καλό home studio?
  5. Μα φυσικά και είναι υποκειμενικό το να πείς ότι από δύο τελείως διαφορετικές αλλά συνάμα πολύ καλές ηχογραφήσεις μου αρέσει η τάδε, πολύ απλά γιατί είναι διαφορετικές και δεν εννοώ διαφορετικές ποιοτικά(π.χ. κομπρέσσορας των 100ευρώ και κομπρέσσορας των 5000 ευρώ), αλλά στο θέμα της επεξεργασίας του ήχου(πολύ ή λίγο κομπρεσσαρισμένο). Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για δύο πολύ κακές ηχογραφήσεις, όπως είναι αυτές του εν λόγω κομματιού, οι οποίες έχουν τόση σχέση μεταξύ τους, όσο οι λύκοι με τα πρόβατα. Άν με ρωτήσεις λοιπόν, τι μου αρέσει από τα δύο, θα σου πώ τα πρόβατα. Άν με ρωτήσεις γιατί, μπορώ να σου πω, αλλά θα είναι κάτι υποκειμενικό. Στο τι από τα δύο είναι καλύτερο και πιο σωστό όμως, μάλλον δε μπορεί να υπάρξει απάντηση. λυκοπρόβατα Kατ'εμε, δεν υπάρχει αντικειμενικά "καλή" παραγωγή. Υπάρχει αψεγαδιαστή μεν, αλλά όχι καλή. Γιατι μια αψεγάδιαστη παραγωγή μπορεί να έχει όλα τα όργανα στην σωστή ένταση, αλλά παρολαυτά να μην έχει πιάσει το ηχόχρωμα που ήθελε να βγάλει ο μουσικός. Μια πιο "χύμα" παραγωγή θα μπορούσε να το πιάσει και για μένα να είναι καλύτερη, για σένα να είναι χειρότερη και το αντίστροφο. Υποκειμενικότητα υπάρχει στο "αυτός είναι καθαρός ηχος"(για παράδειγμα), όχι στο αν αυτή η παραγωγή είναι καλύτερη από την άλλη. Πάντα θα πρέπει να εξετάζουμε το χρώμα που ήθελε να βγάλει από μέσα του το κομμάτι και μετά να δούμε ποια παραγωγή του πάει περισσότερο(η οποία δεν θα είναι κατ αναγκην η πιο καθαρή ή η πιο κρυστάλλινη). Με πρόλαβε ο forensick
  6. Μα δεν καταλαβαίνεις ότι η ερώτηση του τόπικ είναι τι μας ΑΡΕΣΕΙ? Δηλαδή πώς να εξηγήσεις γιατί το κίτρινο σου αρέσει περισσότερο από κάποιο άλλο χρώμα?
  7. πολύ σωστά το χειρίστηκε ο Bloody και αν από την αρχή ο Geok το χειριζόταν ανάλογα, φαντάζομαι (και γνωρίζοντας τον eye) δεν θα υπήρχε συνέχεια Συμφωνώ κι εγώ με τα περισσότερα από όσα λές npap, απλά θα πρέπει να παραδεχτείς ότι ούτε ο Geok αλλά ούτε και κανένας άλλος, πέρα από την "ερασιτέχνη" εαυτό σου(εννοώ την ερασιτεχνική πλευρά του εαυτού σου, για να μην παρεξηγηθώ), δε χειρίστηκε σωστά το θέμα, μια και είναι ο μόνος που απάντησε στο αρχικό ερώτημα της αρέσκειας, χωρίς να μπεί σε συγκρίσεις. Ακόμα κι αυτή η απάντηση όμως, θα ήταν τελείως εντός θέματος μόνο άν η ερώτηση ήταν η εξής: "σας αρέσει κάποιο από τα δύο mix και αν ναι, ποιό?", μιά και όπως είπες, δε σου αρέσει κανένα από τα δύο. Μάλλον αυτός είναι κι ο λόγος που όλοι αποφεύγουν να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους αγαπητέ alterego. Και έτσι απλά για να απαντήσω κι εγώ, θα πω ότι μου άρεσε περισσότερο, ή μάλλον μου φάνηκε λιγότερο κακό το πρώτο mix.
  8. Μα καλά είμαστε σοβαροί τώρα? Έχουν πέσει χωρίς κανένα λόγο τόσα άτομα στον geok και του λένε ότι η δουλειά του είναι ψιλοάχρηστη και ότι όποιος τον πληρώνει είναι κορόιδο, μετά του λένε πως του έκαναν πλάκα και απορούν γιατί αρπάζεται και τώρα θα τον βγάλουμε και κακό επειδή αποφεύγει να σχολιάσει το παραπάνω μπλα μπλα? Μα πώς να το σχολιάσει όταν το αμέσως προηγούμενο ποστ από το δικό του λέει λίγο πολύ πως το μόνο που χωρίζει τους "home-advanced-studio-musicians"(φανταστικός τίτλος!) από τους αμιγώς επαγγελματίες του χώρου, είναι μόνο λίγα τετραγωνικά μέτρα? Κι εγώ home studio έχω, αλλά μην τρελαθούμε κι όλας. Ρε συ eye, ούτε εσένα ξέρω, ούτε τον geok, ούτε και κανέναν άλλο εδώ μέσα, απλά τόσα πόστ σε ρωτάνε γιατί αυτή η επίθεση προς το πρόσωπο του κι εσύ αντί ή να εξηγήσεις αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ή να ζητήσεις μια απλή συγγνώμη που παραφέρθηκες και να τελειώσεις το θέμα, απλά παίζεις με τις λέξεις και προσπαθείς να βγάλεις τον άνθρωπο τρελό.
  9. Μπορεί να μην έχει καλή ακουστική ο χώρος σου(πλάκα κάνω) Όλα τα σύνθ που έχουν αναφερθεί καλά είναι σε γενικές γραμμές, απλά στην τιμή που ψάχνεις επειδή όπως είπε και ο ourdarkness ψιλοδύσκολο να βρείς καινούργιο κάποιο από τα analog που έχεις πει, και επειδή το ms2000 δε νομίζω να υπάρχει πια στο εμπόριο, θα σου πρότεινα το nord lead το οποίο είναι μια χαρά ειδικά αν είναι το πρώτο σου, ή το radias για το οποίο όμως δε μπορώ να μιλήσω με σιγουριά γιατί δεν το έχω. Άν πάντώς πάρεις μεταχειρισμένο(που δε θα σου το πρότεινα αν δεν έχεις ιδέα), πρόσεξε μην ενθουσιαστείς με την πρώτη και πάρεις χρέπι. Φιλικά
  10. Μη μασάς δεν παρεξηγηθηκα...και κάνε τον κόπο να ξαναδιαβασεις στην αρχή κατά πόσο είναι η σειρά του preset αυτό που συζητάμε.. Ναι ρε παιδί μου, κατάλαβα και ότι το πρόβλημα δεν είναι το αν είναι το πρώτο ή το δεύτερό και ότι δεν είναι το πρέσετ γενικότερα αλλά το ότι είναι ντέμο, αλλά άκου το τραγούδι λίγο προσεκτικά και πες μου αν είναι μεγαλύτερη καγκουριά το ντέμο ή οι στίχοι("με γομολάστιχα θα σβήσω" ffs). Τέλος πάντών σταματάω το κράξιμο γιατί αν συνεχίσω μπορεί να παρεξηγηθεί κάποιος φανατικός θαυμαστής του( ναι υπάρχουν και τέτοιοι) και να έχουμε άλλα.
  11. Κατ'αρχήν δεν είπα σε καμμία περίπτωση ότι είσαι ηλίθιος, κατα δεύτερον το τόπικ ξεκινάει με το αν ο πλιάτσικας (χαχαχαχαχα ξανά) έκανε τον κόπο να πάει στο δεύτερο πρέσετ ή όχι και το γιατί χρησιμοποίησε το πρώτο το οποίο είναι όπως λέει ο neeq κάτι σαν ντέμο του v synth ή κάτι τετοιο. Και λέω εγώ με τη σειρά μου, αν είχε κάνει τον κόπο (δεν ξαναλέω ποιος), να ακούσει το δεύτερο πρεσετ αλλά είχε ξετρελαθεί τόσο πολύ με τον πρώτο ήχο(λέμε τώρα) που δεν του άρεσε κανένας άλλος τόσο, δεν έπρεπε να τον χρησιμοποιήσει επειδή είναι πρέσετ ή ντέμο ή οτιδήποτε άλλο? Μην το παίρνετε στραβά απλά το συμπέρασμα μου δεν έχει να κάνει με τα γούστα σας αλλά με το ότι έχουμε γράψει 7 σελίδες για το τι ήχο χρησιμοποίησε ο πλιάτσικας. Δηλαδή αν το πάρουν οι daft punk ή ο shadow ή ένας μουσικός που σου αρέσει εσένα και το κάνει γ@μώ τα κομμάτια θα πιστεύεις ότι είναι καραγκιόζης γι'αυτο το λόγο?
  12. Από τα πιο ηλίθια topic. Έχουμε γράψει 7 σελίδες για τον πλιάτσικα, χαχαχαχαχα. Ρε μεγάλε κι εγώ μπορεί να πάρω τη φωνή που εξηγεί το μενού του μάκιντοσ που αγόρασα για να γράφω μουσική και να την κάνω τραγούδι. Αφού μου αρέσει, πρέπει να σκεφτώ ότι είναι πολύ εύκολο και καλύτερα να κάνω κάτι άλλο γιατί είμαι καλλιτέχνης? Αν δεν αρέσει στον κόσμο ας μην το ακουνε, αν αρέσει ακόμα καλύτερα. Όχι άλλο πλιάτσικα ρε παιδιά
  13. Κατ'αρχήν η τιμή που δίνει το e-shop για το προ είναι ψιλο εξωφρενική. Η πραγματική του τιμή με το φπα είναι γύρω στα 1785 ευρώ, αλλά πέρα απ'αυτο, αν κοιτάξεις λίγο πιο πάνω στη συζήτηση, αυτό που είπα στο holystone, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει σε macbook pro, αφού με το macbook η μόνη διαφορά είναι στη μνήμη και θα μπορεί να έχει ένα έτοιμο μηχάνημα με λιγότερο από 1500 ευρώ και με 2gb μνήμη. Τώρα το κάτα πόσο θα του κάνει σα μηχάνημα και αν θα μπορέσει να το μάθει (που πιστεύω ότι θα μπορέσει) είναι άλλο θέμα.
  14. Επίσης πάλι από απλή περιέργεια, τι εννοείς όταν λές γνωστό που θα προμηθέυσει-στήσει-διδάξει μακ? Υπάρχουν μαγαζιά που τα πουλάνε, έρχονται με το λειτουργικό προεγκατεστημένο και είναι πολύ έυκολο για κάποιον που μπορεί να χειριστεί windows.
  15. Πού ακριβώς θα πάνε τα 2000+ ευρώ για να κάνει τη δουλειά του? Απλή περιέργεια, μην το πάρεις στραβά.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου