Προς το περιεχόμενο

wall

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    25
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από wall

  1. Γεια και χαρά! προσφατως παρεδωσε το πνευμα η καρτα ηχου (UCA 222) που χρησιμοποιουσα για βασικες εφαρμογές...(συνδεση κονσολας με PC για αμφιδρομη μεταφορά σηματων/δεδομένων). Προσωρινά συνδεσα κατ ευθείαν την κονσολα στο PC (XENYX 1832 USB) χωρις ομως τη δυνατοτητα να γραφω εξτρα καναλια στο audacity και ταυτοχρονα να ακουω τα ήδη γραμμένα tracks (πρεπει να γινεται εναλλαγη στον διακόπτη "usb to main" αν θέλω να γραφω....μπερδεμα!). Δεδομένου λοιπον πως θα παρω μια καινουργια κάρτα, θελω να ρωτησω τους behringer funs σχετικα με την ποιοτητα της μεταφορας σηματων/δεδομένων: Η επεξεργασία σε κάρτα (πχ μια U-phoria 404 hd) , ειναι αναβαθμισμένη, ίδια ή υποβαθμισμένη σχετικά με αυτην που ηδη γίνεται απο την build in της κονσολας μου??? Ευχαριστω για το χρόνο σας, Κωστας.
  2. παιδια... ουτε skype, ουτε φωτογραφίες...... Αρκουν συγκεκριμενες ερωτησεις στον πωλητη (περι χτυπηματων, γρατζουνιων, τυχον επισκευασμενα, κλπ), και αν οι απαντησεις ειναι ενθαρυντικες, τοτε η συναλλαγη προχωραει. Τωρα, αν ειναι ανευθυνος ο πωλητης , ή ειναι "ξεχασιαρης", δεν υπαρχει σωτηρία... Και γραφω "ανευθυνος" και οχι "ατιμος", διοτι αφηνω ενα παραθυρακι για την περιπτωση (ταχα μου ταχα μου) να εχει διαφορετικη αποψη περι του τι σημαινει "μια χαρα κατασταση" απο αυτο που θεωρω εγω.... Κατα τα αλλα τα ηχεια, παρα τα αισθητικα προβληματα, παιζουν καλα και κανω το κεφι μου ωραιοτατα...... Η απογοήτευση δεν ειναι για το υλικο, αλλα για τον "απεναντι" ομοειδεάτη μουσικόφιλο... (Παντως οτι εχω παρει μεσω noiz, ετυχε να ειναι απο Αθήνα, και ηταν αψογο.Μαλλον δεν θα ξαναρισκαρω αγορα απο επαρχια....προφανως δεν με παει :))
  3. Η εμπειρια μου... 1)Αγορα κονσολας ΧΕΝΥΧ 1622 σε "αρκετα καλη κατασταση" απο Καβαλα.... -Παρέλαβα κονσολα σε ασχημη κατασταση (ελειπαν κουμπια, χτυπηματα, βαθουλωματα, γρατζουνιες). Ο πωλητης "επεσε απο τα συννεφα" (ενω αρχικα επεμενε οτι την ειχε σαν τα ματια του, αργοτερα ειπε πως δεν ηταν δικη του αλλα εξυπηρετουσε εναν φιλο του).Τελικα δεχθηκε να την επιστρεψω (οπως και εκανα). 2)Αγορα ηχειων Behringer B2031a απο Ροδο...(το μονο προβλημα κατα τον πωλητη, ηταν οι δαχτυλιές στο κεντρο των woofer... -Παρελαβα ηχεια με φουσκωμενες καμπινες στο κατω μερος και ξεκολλημενες επενδυσεις του MDF απο παρατεταμενη εκθεση σε υγρασια, γεματα χτυπηματα και με σκισιμο στο λαστιχο του woofer...Επισης περιμετρικα του μεγαφωνου υπηρχαν σημαδια απο κολλες σε διαφορα σημεια. Μαλιστα αμεσως μετα την παραλαβη, επικοινωνησα μαζι του δηλωνοντας οτι δεν ειμουν ευχαριστημενος απο το θεαμα . Οταν τα επιχειρησα να τα συνδεσω, ειδα και το σκισιμο στο γουφερ, ξαναεπικοινωνησα μαζι του, του εστειλα φωτογραφιες, αλλα ο πωλητης επεμενε οτι παρα τις φωτο που του εστειλα, αυτος εστειλε τα ηχεια σε καλη κατασταση. Εχοντας ηδη περισσοτερες απο 450 αγοραπωλησιες διαφορων ειδων παγκοσμίως (και απο Ελλαδα) , οι "φόλες" που εχω φαει ( τρεις συνολικα) ηταν ΟΛΕΣ απο Ελλαδα...... Στατιστικως ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αλλα αν το εξετασει κανεις "εθνικα".....τίποτα δεν ειναι τυχαίο.... Προσοχη παιδια....και δεν αξιζει τον κοπο να χαλαμε τις καρδιες μας..... Σε καλη μεριά φιλαράκι......
  4. λαμβάνοντας υπ οψιν τα παραπάνω, και επειδή δεν πιστευω πως μετατρέπεται το ασπρο σε...μαυρο, προχώρησα σε αγορα μεταχειρισμένων 8αριών με οπη εμπρος.... Σίγουρα, οι επεμβάσεις (αν χρειαστουν) θα ειναι ηπιότερες (αν και δεν νομιζω...τα ηχεία εχουν αρκετες ρυθμισεις προσαρμογης, και η κονσολα μου εχει και ισοσταθμιστη, οποτε αν χρειαστει θα επεμβω αναλόγως). Καλη συνεχεια, Κωστας.
  5. ΟΚ.....προφανως δεν ειναι απλα αναπνευστηρας...Μαλλον εχει να κανει με το πληθος των αντανακλασεων και εντος του σωληνα (πριν το κυμα ελευθερωθει στο περιβαλλον)... Ευχαριστω για την ανταποκριση. Κωστας.
  6. Γεια και χαρα! Εστω οτι εχουμε 2 ηχεια, με οπη χαμηλων συχνοτήτων στην πισω πλευρα (πχ M-audio BX8 κλπ). Οι οδηγίες προτείνουν τοποθετηση σε μεγαλη αποσταση απο τους πισω τοιχους, για να μπορεί το κυμα του ηχου να αναπτυχθει σωστα κλπ κλπ.. Ρωτω λοιπον, αν εναλλακτικα μπορεί κάποιος να εφαρμοσει στην οπη χαμηλων μια διαταξη "γωνία-πλαστικη σωληνα-γωνια" ωστε να κατευθήνει τον ηχο εμπρος... Αυτή η "επεμβαση υδραυλικού" δεν ειναι αναβαθμιση οσο αφορα την ευελιξία στην τοποθετηση??? Μιλαμε για 2 ορθες γωνίες, και ενα ευθυγραμμο κοματι σε συνολικο μήκος 20περίπου εκατοστα....τυρβωδεις ροές και εσωτερικες τριβές νομίζω πως δεν αναπτυσονται σε τετοια κατασταση.... Αν κάποιος εχει αποψη, ας βοηθησει!. Κωστας.
  7. Γεια σας φιλοι! Μπορει κάποιος να μου πει ποιες οι διαφορες μεταξυ των: M-Audio BX 8a Deluxe (παλαιο) M-Audio BX 8D2 M-Audio BX 8 carbon Εκτος απο το 1ο και το 3ο τα οποια φερουν μεγαφωνο carbon, (αν δεν σφαλω) τι αλλες διαφορες υπαρχουν (απο οτι ειδα ειναι και βαρυτερα)? Ποιο ειναι το καλυτερο τελικα??? (μεγαφωνα, ενισχυτες,καμπινα,σχεδιαση,υλικα κλπ κλπ). Οι ιστοσελιδες γραφουν αλλα αντι αλλων, και η πληροφορηση απο τα καταστηματα πωλησης τραγικα ανεπαρκης και παραπληροφοριακη (νομιζω πως η εμπορικοτητα του μοντελου, επιβαλει την γνωση βασικων χαρακτηριστικων)....τελικα ολοι για τον "Θωμα" δουλευουν. Επισης μια αποψη περι καταλληλοτητας των ηχειων για τοποθετηση "ψηλα και γωνια" (εκατερωθεν του ακροατου) για χωρο 12 περιπου τετραγωνικων (η οπη χαμηλων στην πισω πλευρα καθιστα το ηχείο ακαταλληλο?). Ευχαριστω εκ των προτερων, Κωστας.
  8. Για την κονσολα δεν εγκατεστησα κατι ιδιαιτερο (εκτος του asio4all)... Ισως πρεπει να συμβιβαστω με την αποψη οτι η εξισωση: (οικονομικος μεικτης Χ φθηνη καρτα Χ μεγαλη αποσταση ) = μετρια αποτελεσματα. Ενα παραδειγμα της καταστασης ειναι το εξης: Παταω ενα πληκτρο στο ηλεκτρικο πιανο, και ακουω εξαιρετικο βαθος, αντηχησεις, διακροτηματα κλπ. Γραφω τον ιδιο ηχο μεσω των προαναφερθεντων συσκευων, και ακουγεται ολιγον...τενεκες. Αρα αν θελω "crystal clear" ηχο, πρεπει να διωξω τα καβουρια απο τις τσεπες μου... ;D (αλλα για την ωρα πρεπει να αναβαθμισω τα θεμα ηχεια...ψαχνω για μεταχειρισμενα monitors στην παρουσα φαση...). Θα το παλεψω παντως το θεμα, και αν εχω κατι αξιο λογου θα το αναφερω.Θα ξεκινησω βαζοντας το λαπτοπ διπλα στην καρτα ηχου, ωστε να παρακαμψω την 5μετρη προεκταση... Ευχαριστω για τις συμβουλες-αποψεις. Κωστας.
  9. Γεια σας και παλι... Πραγματι, ο μεικτης ειναι ο XENYX 1832 USB και εχει usb συνδεση αλλα για καποιον λόγο δεν με ικανοποίησε (καποιος σοβαρος περιορισμος αν θυμαμαι καλα). Στο παρελθον ειχα ενα αλλο κονσολακι Behringer χωρις usb συνδεση, και χρησιμοποιουσα την UCA-222. Ετσι, δεν προβληματιστικα πολυ, και το συνδεσα στον νεο μεικτη. Θεωρω πως ετσι το συστημα ειναι πιο ευελικτο (με επιφυλαξη). Μου κάνει εντύπωση παντως ο προβληματισμος σας, και επι τη ευκαιρια θα ξαναασχοληθω με την αυτονομη usb συνδεση του μεικτη (χωρις το uca-222). Οσο για το τεχνικο θεμα που ανεβασα, νομιζω πως η προταση ειναι "καλης ποιοτητας καλωδια" συμφωνα με την υποδειξη του belzrebuth. Θα σας ενημερωσω παραυτα. Ευχαριστω για την ωρα, Κωστας ενημερωση.... μετα απο τα σχόλια που ελαβα, προσθετω τα εξής στοιχεια... Το 5μετρο καλωδιο (προεκταση ) ειναι 24/28 awg, αλλα το uca-222 εχει usb 1.1 (και πολυ λεπτο καλωδιο μήκους περίπου 1m, προφανως πολυ κατω απο 24/28 awg). Ο μείκτης δεν αναφέρει τι usb εχει, αλλα εκτιμω οτι ειναι 1.1 (κατασκευαστικά, ιδιας τεχνολογικής εποχης με το uca)....
  10. Γεια και χαρά!. Συνδέω εναν μείκτη Xenyx 1832 με το PC (μεσω UCA-222) με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Μέσω αυτης της συνδεσης, η εξοδος "main mix" παει στον υπολογιστη, και ετσι μπορω να ηχογραφω στο audacity, ενω ταυτοχρονα οτι "παιζει" το pc παει στον μείκτη παντα μεσω της καρτας ηχου. Το πρόβλημα ειναι η απώλεια ποιότητας του σήματος (εκτιμώ λόγω του μηκους 7 μέτρων καλωδιου USB). Τι είναι προτιμότερο: 1.Αγορα καλής ποιότητας καλωδίου 2.Ασυρματη σύνδεση (πως αραγε?) του UCA-222 με τον υπολογιστη. Να αναφέρω πως (αν τα λέω σωστα), η κάρτα ήχου UCA-222, τροφοδοτείται με 5ν μέσω του καλωδίου επικοινωνίας, αρα η λύση πρεπει να περιλαμβάνει και "αυτοτροφοδοτουμενη" διάταξη).... Ευχαριστω εκ των προτερων, Κωστας.
  11. wall

    xenyx power switch

    Τελικα αποφάσισα να μην επεμβω στο κονσολάκι, και να πάρω 3 τηλεχειριζομενες (ον-οφ) πριζες (με ενιαιο τηλεκοντρολ), ωστε να ενεργοποιω αμεσα και χωρις εκτεθειμενα καλωδια, και χωρις διαδρομες σε ολα τα πλατη/μηκη του δωματιου για ενεργοποιηση-απενεργοποιηση την κονσολα και τα ενεργα ηχεια..... Καλα παμε παντως! ;) Γεια και χαρα και ευχαριστω.
  12. wall

    xenyx power switch

    Γεια σε ολους... Εχω παρει ενα θαυμάσιο μεταχειρισμενο μεικτακι xenyx 802 , και ενα interface UCA 222 για τις πρωτες μου στουντιακες αποπειρες, με πολυ καλα μεχρι στιγμης αποτελεσματα. Με προβληματιζει ομως η ελλειψη διακοπτη "ΟΝ-ΟFF"....(η γνωστη ελλειψη ορισμενων Behringer κονσολών) . Προβληματιζομαι λοιπον οσο αφορα: 1. Ενδεχομενη βλαβη σε ευρυτερο κυκλωμα τροφοδοσιας του μεικτη, λογω μονιμης καταστασης "υπο ταση". 2.Διαδικασια εκνευριστικου "plug-unplug" ως εναλλακτικη λυση 3.Προσθηκη σε σειρα με το καλωδιο των 220v, ενος απλου διακοπτη "ΟΝ-ΟFF" 4.Προσθηκη μονιμου εγκατεστημμενου μινι διακοπτη "ΟΝ-ΟFF" πανω στην κονσολα (στο δεξι πλαστικο καπακι)... Αν (λεω αν) ισχυει το "1", μαλλον με βλεπω για την λυση "4" εκτος αν εχεται ενστασεις.... (χωρος υπαρχει, η ισχυς λειτουργιας ειναι μικρη - γυρω στα 17w) οποτε με ενα μικρο/ποιοτικο/διακριτικο διακοπτακι καθαρισα.... τι λετε?
  13. Δεν γνωριζα πως το "μουσικο αυτι" ειναι κατι που επιδεχεται βελτιωσης.... Ευχομαι να μην σου εκοψα τη φορα φερνοντας (αδικαιολογητα) την καταστροφη... Προφανως οι μη εχοντες "αυτι"...μαλλον δεν προσπαθησαν αρκετα ή δεν τους εχουν κανει σωστες υποδειξεις... Καλη συνεχεια, Κωστας.
  14. κακα μαντατα..... Αν δεν εχεις "αυτι" θα εισαι σαν ζωγραφος που προσπαθει να αναπαραξει κλασσικα εργα εχοντας αχρωματοψια.... Μην το συζητας καθολου, και συγχωρεσε την απολυτη θεση μου....Ουτε μπουζουκι, ουτε κιθαρες....Μονο πολυ απλη συνοδεια θα μπορουσες να κανεις, σε πολυ περιοριορισμενο και δεδομενο ρεπερτοριο....καθαρα σε στυλ "μου ειπαν να παταω αυτο σε αυτην τη στιγμη"... Απο ρυθμο πως πας??? Το 'χεις??? Παντως για αρχη επιμενω σε PSR μεταχειρισμενο, διοτι ειναι εντελως ανωδυνη (απο ολες τις αποψεις) δοκιμη και εισαγωγη σε πληκτρα.
  15. Καλη αρχη.... Εγω ξεκινησα στα 42+(εδω και 3 χρονια δηλαδη)! Απο οτι καταλαβαινω δεν εισαι σε φαση στρωνομαι στο θρανιο (ουτε εγω...σε καταλαβαινω ;D) Θα σου πω τι μου συνεβει εμενα, και θα σου προτεινα να πραξεις αναλογως. *Μαθε τι σημαινει "πρωτη -τριτη (μεγαλη μικρη)- πεμπτη" *Μαθε τι σημαινει "τονικη -δεσποζουσα-υποδεσποζουσα" *Ξεκινα με το αυτι να παιζεις μελωδιες σε οποια κλιμακα μπορεις, και προσπαθησε να "κουμπωσεις" συγχορδιες με βασικη θεωρια (το Utube εν τω μεταξυ ειναι σουπερ εργαλειο/βοηθημα). *Παιζε ΜΟΝΟ τραγουδια που σου αρεσουν αρχικως, διοτι θα αποτελουν τον καταλυτη για συνεχη αναλυση/διερευνηση/βελτιωση (στοχος η καλυτερη εκτελεση). *Ολο και καποιος καλοδιαθετος θα βρεθει να σου λυσει την απορια του στυλ...."βρηκα την συγχορδια αλλα κατι δεν παει 100%" .Αν εχει χρονο θα σου πει για εβδομες, ντιμινοιτες κλπ κλπ.....σιγα σιγα, ολα θα καθαρισουν. *Με λιγα λογια, μπορεις πανευκολα να αρχισεις να συλλαβιζεις.Ειναι δικο σου θεμα καθαρα, ποσους και ποιους τομους θα διαβασεις (θεωρω δεδομενο οτι το αυτι σου "κοβει", αλλιως δεν θα ρωτουσες σχετικως). Οσο αφορα απο οργανα: Μεταχειρισμενα Yamaha PSR βρισκεις ευκολα και φθηνα (προτεινονται σαν πρωτη αγορα). Σαν εξελιξη επιβαλεται ενα 88αρι βαρυκεντρισμενο κλαβιε (παλι μεταχειρισμενο....την πλακα μας κανουμε). Σου μεταφερω και προσωπικη μου προσφατη εμπειρια, και σου προτεινω την συνδεση του οργανου με καποιο ηχοσυστημα....Θα εκπλαγεις! Τα μεγαφωνακια των αρμονιων ειναι πολυ "λιγα" για να αποδωσουν τις πραγματικες δυνατοτητες των οργανων.... Αυτα τα συνοπτικα για την ωρα, Κωστας
  16. Καλημερα Waterfall K... Δυστυχως το στοκ εχει εξαφανιστει απο παντου, ακομα και αν αναγραφεται ως διαθεσιμο. (ακομα και ο "Θωμας" στη Γερμανια εχει αναμονη για 6 Μαρτιου και βλεπουμε....). Το θεμα ειναι οτι δεν εχω πολλες επιλογες, και επιμενω πλεον σε κονσολα (η κυρια χρηση θα ειναι ακροαση αρμονίου με utube, και ντουετο αρμονιο κιθαρα, οποτε με ενθουσιαζει η αμεση προσβαση σε αναλογικα χειριστηρια για τυχον αμεσες ρυθμισεις ηχου.Μονο στη σκεψη να αλλαζω πχ τραγουδι στο utube, να εχω αλλες σταθμες ηχου, και να απαιτειται να μπαινω στο προγραμμα για να κατεβαζω ή να ρυθμιζω ηχο, μου φαινεται βουνο. Εξωτερικα αναλογικα χειριστηρια λοιπον uber alles). Εν τω μεταξυ ενημερωνομαι συνεχως και προσεγγιζω πιο σωστα το ζητουμενο. Καλη σου μερα (και σε ολους τους συμμετεχοντες φυσικα), Κωστας.
  17. Ακολουθώντας την προταση του Waterfall K ξεκίνησα για αγορα της xenyx QX 1202 USB, αλλα δυστυχως ειναι out of stock (οπως και η QX 1002 USB). Εν πάσει περιπτώσει, αν υπαρχει κατι μεταχειρισμενο, ενδιαφερομαι προφανως, διοτι αφ ενος οι εισαγωγεις θα ξαναφερουν κονσολες σε κανα μηνα, εφ ετερου δεν νομιζω να μπω σε διαδικασια αγορας απο εξω.... Γεια σας παιδια, και ως γνωστον...."καθε εμποδιο για καλο"... Κωστας.
  18. Respect..... (λακωνικα, διοτι αρκετα σας ζαλισα) Σταυρο Σταθη και Waterfall K, μολις μονταρω τα καλωδια, και στησω το μηχανημα, το πρωτο ακορντο τερμα αριστερα στο κλαβιέ, με το sub stand by..... για παρτυ σας!
  19. Δεδομενα: -ακροαση αρμονιου απο ηχοσυστημα για αναβαθμιση ηχου -ακροαση συνδιασμου αρμονιο/υπολογιστης απο ηχοσυστημα -εγγραφη αρμονιου σε υπολογιστη μεσω καταλληλου software. Τεχνικα σχολια: -Εκανα απ ευθειας συνδεση αρμονιου με ηχοσυστημα με απελπιστικα αποτελεσματα οσο αφορα ενταση (ολες οι ρυθμισεις στο μεγιστο).Οταν συνδεω υπολογιστη με ηχοσυστημα, γινεται χαμος. -Το οργανο Yamaha DGX 640 εχει μονο εξοδο ακουστικων, και μαλιστα χαμηλης εντασης (το διαπιστωσα σημερα στο ιντερνετ αφου αγανακτησα με το ψαξιμο) -Οι καρτες ηχου εχουν προενισχυση για τις εισοδους οποτε μπορω να δωσω ενταση στον ηχο του οργανου κατα το δοκουν (το διαπιστωσα σημερα διοτι ζητησα πληροφοριες απο αλλους προμηθετες, εκτος των "χθεσινων" ). -Το ιδιο ισχυει και για τους μεικτες με καρτα ηχου(ακομα και αν διαφημιζουν τους ενσωματωμενους σουπερ προενισχυτες μικροφωνου, προφανως υπαρχουν και προενισχυτες για τις αλλες εισοδους, συμφωνα με τα λεγομενα των προμηθευτων). -κονσολακια με usb, επιτρεπουν την εγγραφη του οργανου μεσω υπολογιστου. -Αρα τα κονσολακια τυπου behringer "xenyx 802 usb" θα μου λυσουν ολα τα προβληματα, θα εχουν περισσοτερες εισοδους απο μια οικονομικη καρτα ηχου, και θα μπορουν να παιξουν και ανα πασα στιγμη χωρις υπολογιστη.... Τα λεω καλα??? (ή ειναι πολυ καλο για να ειναι αληθινο?)... Συγγνωμη για το ζαλισμα, αλλα εχω ακουσει τοσα διαφορετικα πραγματα (απο επαγγελματιες), ωστε μονο η επιμονη σας με κανουν αισιοδοξο και ψαχνομαι ακομα. Μαλλον δεν ψαχνομαι, σας εχω απολυτη εμπιστοσυνη, απλως ειμαι στη φαση της βελτιστης επιλογης (για τις δικες μου αναγκες). Ευχομαι το επομενο μηνυμα μου να ειναι....ξερετε εσεις!
  20. Καλημερα φιλοι... Εχθες μπηκα σε ενα καταστημα για αγορα καρτας ηχου usb, και ο ανθρωπος που με εξυπηρετησε μου προτεινε να μην παρω καρτα, αλλα "κονσολακι" (μεικτη απο οτι καταλαβα) με εξτρα συνδεση usb. Ενω καταλαβαινω την ολη θεωρια, δεν καταλαβαινω γιατι δεν μου το προτεινατε απο την αρχη...(προφανως κατι μου ξεφευγει, και η audio interface εχει κατι επιπλεον το οποιο αγνοω.....εκτος αν ειναι μονο κομπιουτερίστικα κολπα που δεν με αφορουν ουτως η αλλως). Επισης να λαβετε υπ οψιν οτι η εξοδος των ακουστικων στο αρμονιο, ειναι πολυ χαμηλη και ανεπαρκης (αν συνδεσω το λαπτοπ στο ηχοσυστημα "χαλαει τον κοσμο", ενω αν συνδεσω το αρμονιο, παιζει πολυ χαμηλα.Το τσεκαρα και πρακτικα συνδεοντας ιδια ακουστικα στις δυο εξοδους, παρατηρωντας τις εντασεις). Δεν τιθεται θεμα καλωδιου, και η ενισχυση του ηχοσυστηματος (2.1) ειναι στανταρ (χωρις ρυθμιστικα κλπ, διοτι τον ελεγχο της εντασης τον εχεις απο το pc εννοειται). Μηπως αυτα τα κονσολακια εχουν και προενισχυση και μπορω να "ανεβασω" λιγο το αρμονιο? Μηπως αυτη η επιλογη θα ειναι καταστροφικη οσο αφορα την ποιοτητα? Μηπως πρεπει να ξεχασω τα παντα, και να σταματησω την προσπαθεια του συνδιασμου ενδεχομενως μη συνεργασιμων υλικων??? Εχω απογοητευθει...εχθες πηγα σε ενα φιλο για προβα, και εφερε την κιθαρα του, τη συνδεσε σε ενα compact στερεοφωνικο της πλακας, και αρχισε να παιζει, ενω εγω μονο στην NASA δεν εχω παει, και ακρη δεν βγαζω ακομα. Χαιρετισμους, Κωστας.
  21. λογω ασχετοσυνης, εψαξα ενδεικτικα για την scarlet 2i2 και την βρηκα οντως φθηνα στα 60ευρω (καινουργια 120ευρω) αλλα ειχε πωληθει. Στα ιδια χρηματα κοστιζει καινουργια η lexicon alpha, (57 ευρω νομιζω) και ειμαι ΟΚ σε αυτο το budjet.... Θα μου κανει τη δουλεια μου? Αν παλι εχετε υπ οψιν κατι μεταχειρισμενο, (σε αυτο το budjet ομως),απο κανενα φιλο,γνωστο κλπ, ευπροσδεκτη η προταση, διοτι δεν ξερω ουτε καν τι πρεπει να αγορασω. Γεια και χαρα, Κωστας. (απαγορευονται οι προτασεις υπερ-πακετα με ηχεια κλπ κλπ διοτι ειμαι αθεραπευτος υπερενθουσιωδης/ασυγκρατητος ερασιτεχνης ;D)
  22. καλα νεα και κακα νεα... Τα καλα: Αγορασα βισματα καλωδια κλπ, και συνδεσα απ΄ευθειας το οργανο με το 2.1 ηχοσυστημα..... :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o τα κακα: Απελπιστικά χαμηλη ισχυς....το ενισχυτακι του αργανου ειναι πιο φασαριοζικο... (αλλα ξαφνικα το δωματιο "γεμισε" ηχο.....φοβερη εμπειρια....μπραβο Τασο που με ξυπνησες). Παμε για αλλα....(για καρτα οπως λετε, και δεν αμφισβητω καθολου την εμπειρια σας). Τι καρτα? Θα εχει προενισχυση ωστε να ακουστει το οργανο? Χαιρομαι διοτι η ερευνα μου μαλλον φθανει στο τελος (εφ οσον με την καρτα θα τα εχω ολα). Παιδια, επειδη δεν σκαμπαζω, και για να μην σας πρηζω, αν θελεται να γραψετε και τιποτα πιο αμεσο, στειλτε και κανα πμ. Προσανατολιζομαι σε μεταχειρισμενο υλικο, διοτι ειμαι ενθουσιωδης καταναλωτης (οσο αφορα τα χομπυ ;D) και οφειλω να προστατευσω το οικογενειακο εισοδημα. Ελπιζω μετα την καρτα να μην ψαχνω για ηχεια κλπ κλπ.....ας πρυτανευσει η λογικη ::) (εμενα μου λες?)
  23. βρε μπας και.....?????? ολα σε ενα???......και τσαμπα? (που ειναι η φακα?) http://www.ebay.com/itm/USB-GUITAR-INTERFACE-CABLE-LINK-AUDIO-MUSIC-SOFTWARE-ACTIVE-OUTPUT-JACK-SPEAKER-/330629556516?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cfb0ea924 ??? ??? (ts στην εισοδο του οργανου, οποτε προφανως μονοφωνικο....)
  24. δυστυχως οπως προανεφερα το λαπτοπ δεν εχει εισοδο μικροφωνου (!!!) παρα μονο το μικροφωνακι διπλα στην web camera... Αρα μαλλον παω για καρτα, (Θα χασω ομως την συνοδεια σε utube)... Οσο αφορα τον μικτη θα εβαζα οργανο και υπολογιστη στις εισοδους ,δηλαδη εμενα (jack αρμονιου και το "utube" (jack ακουστικων pc) ενω την εξοδο του μεικτη προς το ηχοσυστημα (αλλα χανω την ηχογραφηση)... Αναρωτιεμαι αν μπορω να παιζω (ή να γραφω) σε real time μεσω καρτας (απουσια εισοδου μικροφωνου, και προς βελτιωση πιστοτητας), ενω ταυτοχρονα να τρεχει και το utube(σε περιπτωση που θελω να "μπω" στην ορχηστρα).....Τελος παντων...θα την βγαλω την ακρη...Ευχαριστω για την ενημερωση παντως....Καλη εβδομαδα, Κωστας.
  25. καλημερα... Αποφασισα να συνδεσω ενα απο τα αρμονια μου (Yamaha dgx 640) με το laptop. Σκοπος μου ειναι: 1.Ακροαση της μουσικης που παιζω σε real time μεσω του ηχοσυστηματος που εχω ηδη συνδεσει στον υπολογιστη (στην εξοδο ακουστικων του υπολογιστου) για αναβαθμιση ποιοτητας ηχου (περιφεριακος ηχος, ενισχυμενες χαμηλες κλπ). 2.Εγγραφη της μουσικης που παιζω σε real time, μεσω καποιου προγραμματος. 3.Ακροαση της μουσικης που παιζω σε real time πανω σε "συνοδεια utube" Εψαξα πολυ στο φορουμ, αλλα δεν εβγαλα ακρη διοτι δεν καταλαβαινα τεχνικους ορους. Απο οτι φανταζομαι εχω δυο επιλογες: 1.Αγορα μικτη (σαν αυτον που ειχαμε στα παρτυ??) , συνδεση του οργανου και του λαπτοπ στις εισοδους του μικτη, και συνδεση του ηχοσυστηματος στην εξοδο του μικτη. (αυτο για συνοδεια σε utube) 2.Αν αυτο ειναι δεν ειναι εφικτο, αγορα καρτας ηχου με usb και αναλογικη συνδεση του αρμονιου στο λαπτοπ μεσω της καρτας, και εγγραφη μεσω προγραμματος σε real time (χανω προφανως το utube). 3.Απλη συνδεση εξοδου οργανου (ακουστικα) , με εισοδο ηχοσυστηματος με ολοκληρωτικη παρακαμψη του υπολογιστη (χανω την εγγραφη και το utube) Να σημειωσω πως το λαπτοπ δεν εχει εισoδο μικροφωνου (αλλα και να ειχε, μαλλον μονοφωνικη θα ηταν). Επισης το οργανο εχει εξοδο usb και εχω περασει τους usb-midi drivers της εταιριας (υπαρχει επικοινωνια) αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι χρηστικο για μενα.....(ισως αν θελω να περασω ρυθμους κλπ, και ανταλλαγη αρχειων μεσω των οργανων μου.....ειδωμεν) Το ιδανικο θα ηταν να υπηρχε usb καρτα ηχου, μεσω της οποιας θα μπορουσα να ακουω το oργανο μεσω υπολογιστη (με την κλασσικη αναλογικη συνδεση) αλλα να μπορουσε να στελνει (μεσω προγραμματος) και την μουσικη προς ηχογραφηση.....(αμα εκανε και πολυκάναλη, ακομα καλυτερα, ωστε να εβαζα και τιποτα εξτρα πχ τυμπανα). Εχω κατεβασει και το audacity πανω στον πανικο μου, αλλα και παλι δεν ειδα κατι ενθαρρυντικο. Αυτα εν ολιγοις.... (αντικειμενικος σκοπος μου ειναι να ακουω καλυτερα οτιδηποτε παιζω, και να τα ηχογραφω κατα το δοκουν, ωστε να τα στελνω σε ενα φιλο, ωστε να τα αναπαραγει, και να τα προβαρει με κιθαρα, διοτι μενει μακρια, και ετσι παρακαμπτουμε τα εμποδια/οικογενειακες-επαγγελματικες υποχρεωσεις). Ευχαριστω πολυ για την οποια βοηθεια, Κωστας. Αν στην προσπαθεια μου να εξηγησω τι θελω ειμαι ασαφης, ξεχαστε τι εχω γραψει και επικεντρωστε στην τελευταια παραγραφο.... 8)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου