Προς το περιεχόμενο

evankon

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    19
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή evankon

0

Φήμη

  1. Ναι, εχει γραψει παντου αυτος, φυσικα για χασιμο χρονου προκειται, αλλα δεν ξερω και τι κερδιζει με ολη αυτη την ιστορια...
  2. Κι εγω, ειναι μηπως καποιο μαζικο emailer; Δεν μπορω να καταλαβω, με ζαλισανε και εδω και απο Χρυση Ευκαιρια οι Νιγηριανοι και οι Γεωργιανοι και αλλοι μ...κες, μετανιωσα που εβαλα αγγελιες.
  3. Εχω λαβει email απο: Sarah Williams <[email protected]> (Νιγηριανος με φορμες Bank of Scotland) montea clara <[email protected]> (Να στειλω λεφτα στην First Name:Diana Last Name: Dukashvili City: Tbilisi Postal code: 0105 Country: Georgia Bamidele Ayobami <[email protected]> smith Mandeme <[email protected]> AUGUSTIN BRÂNDUȘA <[email protected]> Andrea jose <[email protected]> bellamy mariana <[email protected]> rita jenny <[email protected]> Carolyn Wright <[email protected]> bruce martins <[email protected]> GEORGE GEMMA <[email protected]> ELIJAH GEMMA <[email protected]> john fred <[email protected]> Andy King <[email protected]> Tracy Morgan <[email protected]> ΣΥΝΟΛΟ--------------------15 μεχρι σημερα
  4. evankon

    Urban

  5. evankon

    Bog Oak

  6. evankon

    NOIZ_1

  7. Πήγα και εγώ σε νευρολόγο και μετά από προσπάθεια βρήκε το ανεστραμμένο νεύρο, σαν χειρουργός που ήταν πρότεινε εγχείρηση. Επειδή το πρόβλημα που έχω δεν είναι μεγάλο (ένα 20-25% στο μικρό δάκτυλο), δεν την έκανα, αντίθετα άρχισα και εγώ γυμναστήριο και κιθάρα! Κάνω ασκήσεις κιθαριστικές καθημερινά για την εκγύμνασή του και σαν να το αισθάνομαι καλύτερα ήδη. Από ότι είδα, μπορώ να συνδέσω για αρχή την κιθάρα στο PC με έναν adaptor και να χρησιμοποιήσω το Guitar Rig, έχω και άφθονα καλώδια και στερεοφωνικά/ηχεία καθότι ασχολιόμουν με electronica/synths, οπότε για ενισχυτή/πεταλιέρα δεν βιάζομαι καθόλου. Βρήκα και ποιος φέρνει στην Ελλάδα τους VHT, κοιτάζω φυσικά και στο noiz.gr αλλά πρέπει να είναι πραγματική ευκαιρία για να πάρω κάτι (καλο)μεταχειρισμένο, οι τιμές που είδα δεν με έπεισαν ως τώρα αν και σηκώνει παζάρι. Την κιθάρα που θα πάρω σκοπεύω να την κρατήσω τουλάχιστον 3-4 χρόνια και ίσως για πάντα, οπότε το ψειρίζω λίγο, οπωσδήποτε πρέπει να την φέρνει κάποιος Ελλάδα, οπότε Dean Zelinsky και άλλες μάρκες που δεν εισάγονται δεν παίζουν. Στα χαρτιά, μου άρεσε (καθότι παλιομοδίτης) η πράσινη Squier Vibe, λέω να την χτυπήσω αφού την δοκιμάσω, τέτοια όμορφη (για τα γούστα μου) κιθάρα θα την κρατούσα για πάντα. Εξασκούμαι συνήθως μπροστά στο PC μου για να έχω Guitar Pro 6 να τρέχει και τα διάφορα μαθήματα που έχω κατεβάσει.
  8. Ξέχασα να πω, ότι έχω κάπως προβληματικό χέρι, είναι κάπως μικρό, μικρό επομένως και το μικρό μου δάκτυλο και έχω επίσης μια αναστροφή νεύρου στον αριστερό καρπό που μου έχει αφαιρέσει ένα 25% της "αίσθησης" στο μικρό μου δάκτυλο, που είναι φυσικά και αγύμναστο σαν σε όλους τους αρχάριους. Το παλεύω καθημερινά. Δοκίμασα (μόνος) κάποιες Epiphone και σε μεγαλύτερη κατηγορία τιμής για να έχω και μέτρο σύγκρισης, και παρόλο που τις βρήκα καλοκατασκευασμένες κιθάρες με καλό ήχο, ήταν το μπράτσο πιο χοντρό από ότι θα με βόλευε. Ηταν και ελαφριά πιο βαριές από ότι περίμενα. Αμέσως μετά, δοκίμασα μια Squier Affinity και το μπράτσο της και η ισορροπία της μου κάθησαν καλύτερα, με βόλευαν ας πούμε περισσότερο. Δεν ξέρω αν αυτές οι πρώτες εντυπώσεις είναι λόγω απειρίας. Α, δοκίμασα και Υamaha 611 Pacifica και μου άρεσε, απλά δεν θα έδινα τόσα για πρώτη κιθάρα. Δεν βρήκα Squier Classic Vibe για δοκιμή εκεί που πήγα, (ούτε Vintage, ούτε Dean Zelinsky), θα ψάξω περισσότερο μια και προς τις Squier Classic Vibe τείνω. Στην τιμή των 350 ευρώ (που δεν είναι και λίγα) θα μπορούσαν να δίνουν και μαλακιά θήκη και ζώνη, αλλά τέλος πάντων. Δεν είμαι και πολύ του παζαριού. Για ενισχυτή θα ψάξω ξεχωριστά. Οι πωλητές εδώ φιλικοί και εξυπηρετικοί, αν και προσπαθούσαν να με ωθήσουν κιθαριστικά σε μεγαλύτερη κατηγορία τιμής με φθηνότερο ενισχυτή (Fender Mustang II v2.0 για παράδειγμα).
  9. Mέχρι στιγμής, στα χαρτιά τουλάχιστον, έχω προτεραιότητα από ενισχυτές Bugera V22 Infinium (354 ευρώ από Ελλάδα) με υπόψη Vox VT 80+ και Marshall, VHT σε παραπλήσια τιμή. Τείνω προς τον Bugera γιατί τον βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα οπότε το service θα είναι ευκολότερο. H αρχική σύσταση ήταν για Bugera 6260, αλλά η τιμή του είναι στα 480 ευρώ, με βγάζει κάπως ψηλά. Aπό κιθάρα, Squier Classic Vibe Strat 50's (349 από Γερμανία, εκείνη η πράσινη με γοήτεψε) και Dean Zelinsky Private Label Custom Z-Glide RW NS (299 από Γερμανία). Πιθανώς αυτή να είναι ελαφρά καλύτερο value for money. Πάντως, με αυτές τις (καλές πιστεύω) επιλογές είμαι και μέσα στο budget μου. Φυσικά, τα Σαββατοκύριακα βόλτα στα εδώ καταστήματα, δοκιμές και κουβέντα, δεν αποκλείεται ο εδώ έμπορος να μου κάνει καλύτερη προσφορά η υπόδειξη. (Το Zoom G3 το βλέπω 129 από Ελλάδα, αλλά δεν βιάζομαι για εφφέ.)
  10. Nαι, οπωσδήποτε θα πάρω βόλτα τα μαγαζιά της Αθήνας, κοίταξα και τα Ελληνικά ιντερνετομάγαζα, απλά οργανώνομαι λίγο για να έχω μια ιδέα, θα πάρω και ένα φίλο που ξέρει καλύτερα τα τεχνικά για βοήθεια και ευγενώς προσφέρθηκε να έρθει μαζί μου. Μια δυό λεπτομέρειες ακόμα, καλές χορδές τι συνιστάτε από μάρκα εκ πείρας; Και, κάτι άλλο που σκεφτόμουν, εάν πάρω ενισχυτή με λυχνίες, τι συντήρηση χρειάζεται (αλλαγή λυχνιών); Υπολογίστε καθημερινή σπιτική χρήση 2-3 ώρες την ημέρα σε χαμηλομέτριες εντάσεις. (Τελικά, ναι, φτηνή Strat ήθελα στην ουσία χωρίς να πληρώσω τα 600 περίπου που θέλει μια ΜΙΜ Fender). Αποφάσισα και να πάρω καλό ενισχυτή, της κλάσης Βugera V22 Infinium για να τον κρατήσω, οπότε το budget μου διαμοιράζεται σε 50% κιθάρα-50% ενισχυτή προς το παρόν, αναβάλλω τα hardware εφφεδάκια μέχρι να καταλάβω τι γίνεται με συνδυασμούς κιθάρας/ενισχυτή. Βρήκα και μέσω του noiz τεχνικό με λογικές τιμές κοντά μου (ζητά 25 ευρώ για αλλαγή χορδών - setup).
  11. Oι Dean Zelinsky Tagliare φαίνονται ενδιαφέρουσες στα χαρτιά σαν εναλλακτική λύση της Squier Vibe 50's (ομολογώ πως ερωτεύτηκα το βάψιμο αυτής της κιθάρας που υπέδειξε ο karma, αυτό και το κλασσικό sunburst με ελκύουν, μαύρο της MIM Strat σε δεύτερη μοίρα), είμαι σίγουρος ότι για πρώτη κιθάρα θα ήταν μιά χαρά για τα λεφτά τους, θα μπορούσα να πάρω και το πάνω μοντέλο με το Z-Glide στα 299. Επίσης κοιτάζω και G&L και Vintage. Πολλές οι δυνατότητες τελικά στην κιθάρα, απορώ γιατί είχα "κολλήσει" στις Ιbanez στην αρχή. Από ότι βλέπω και μαθαίνω, στον κόσμο της κιθάρας, η "ταρίφα" είναι περίπου 100 ευρώ όταν θέλει κάποιος να ανέβει ένα σκαλοπατάκι ποιότητας. Ετσι, με έναν καλό λαμπάτο μικρό ενισχυτή combo (Bugera, VHT, Marshall, Vox, ...), κάνει κάποιος αρχάριος μια σχετικά ποιοτική αγορά, και τα εφφέ αργότερα, μια και υπάρχει και η λύση software effects από ότι κατάλαβα (NI Guitar Rig) για να μάθω. Από πετάλια μου άρεσε το Zoom G3 μέχρι στιγμής για να τα έχω όλα συγκεντρωμένα, αλλά αυτή η (μικρή) αγορά μπορεί και να αναβληθεί, εξάλλου αυτά αλλάζουν κάθε χρόνο και βελτιώνονται.
  12. Οποιοδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη, όπως είπα είμαι άσχετος από κιθαριστικό εξοπλισμό και η πρώτη μου (βιαστική) επιλογή ήταν Ιbanez RGA42TFMZ η Ιbanez GRG250DX και Line 6 Spider 75 που δεν άρεσε. Ηδη έμαθα ένα σωρό άλλο εξοπλισμό που δεν ήξερα. Και για τις PRS κιθάρες έχω διαβάσει καλά λόγια, αλλά χάθηκα στην ποικιλία μοντέλων τους και στην Ελλάδα είδα τιμές που αρχίζουν από τα 580 ευρώ. Και μια Yamaha Pacifica ίσως να ήτανε καλή επιλογή. (Και με ένα πακέτο Dean των 150 ευρώ την πλάκα μου θα την έκανα, αλλά δεν με πειράζει να πληρώσω για καλύτερη ποιότητα και αξιοπιστία σε πολύωρη καθημερινή χρήση). Ειμαι ανοιχτός σε προτάσεις με συνολικό κόστος γύρω στα 800 ευρώ (ολοκαίνουργια του κουτιού, περιέργειά μου!). Ηχο καθαρό και αξιοπρεπή για μπλουζ ροκ και παλιομοδίτικο ροκ (60-80) θέλω από τον συνδυασμό κιθάρας/ενισχυτή. Kοιτάζω και Bugera και VHT ενισχυτές τώρα, παίζουν και VOX και Μarshall. Aπό ότι καταλαβαίνω, δεν προτιμάτε τον ήχο ενός ενισχυτή modelling (π.χ. Peavey Vypyr) εδώ.
  13. Να σας πω, ναι, ίσως 800 ευρώ να είναι κάπως υπερβολή για αρχάριο, αλλά τα συνθεσάιζερ μου ας πούμε (ακριβό χόμπυ) τα έχω πάνω 15 χρόνια και είναι σαν καινούργια γιατί και ποιοτικά ήταν και τα προσέχω. Η ποιότητα πληρώνεται, π.χ. αν κρατήσω το πακέτο που πρωτοαγόρασα ας πούμε 3-5 χρόνια σίγουρα κατ εμέ αξίζει τα λεφτά του. Φυσικά κάνω την πλάκα μου και με ένα πακετάκι των 250 ευρώ αλλά δεν με πειράζει να ξοδέψω για το χόμπυ μου.
  14. Εχεις δίκιο για τα καλώδια, 3 θα πάρω. Λες να χρειαστώ άλλο τίποτα; Για οικιακή χρήση τα θέλω αλλά παίζω και ασχολούμαι αρκετές ώρες την ημέρα καθότι ενθουσιώδης αρχάριος!
  15. Nαι, βέβαια, το δεύτερο καλώδιο θα είναι για την σύνδεση με την πεταλιέρα στο effects send/return του ενισχυτή; Αντε, βρες μου και μια ζώνη τώρα, ΧαΧαΧα! Αψογα, θαυμάσια, το συνολάκι αυτό στοιχίζει βέβαια 3 φορές επάνω από ένα πακέτο Squier Affinity, αλλά μου φαίνεται ότι αξίζει τα λεφτά του και θα ικανοποιήσει έναν αρχάριο σαν και μένα στην μικρομεσαία κατηγορία τιμής. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι δεν αντιπροσωπεύονται οι VHT στην Ελλάδα από όσο ξέρω και, αν και μηχανικός ο ίδιος είμαι κυρίως κομπιουτεράς, δηλαδή από λυχνίες δεν έχω ιδέα (αυτό το λέω γιατί είδα ότι οι VHT είναι modder's dream...)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου