Προς το περιεχόμενο

Scandal

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  20
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral

Bio

 • Mojo
  Πλήκτρα
 • Επάγγελμα
  web developer
 • Τόπος
  Περιστέρι
 1. Ναι έχετε δίκιο και το καταλαβαίνω καλά γιατί την αγάπη για ένα αντικείμενο την βιώνω κι εγώ με την επιστήμη της πληροφορικής και τον προγραμματισμό (όπου έχω φάει άπειρες ώρες στον υπολογιστή να μαθαίνω και να googlάρω νέες τεχνικές και ούτε με κουράζει ούτε το νιώθω ως κάτι επίπονο και έχω εξελιχθεί αρκετά τελείως ως αυτοδίδακτος). Απλά θα ήθελα να καταφέρω να έχω το αποτέλεσμα να παίζω κι εγώ μουσική σε ήχους που μου αρέσουν (γι' αυτό συζητώ για το συγκεκριμένο instrument αυτού του θέματος και δεν το σκέφτομαι καν για μπαγλαμά ή μελόντικα που αναφερθήκανε). Είναι όντως ένα πρέπει αυτό που έχω βάλει στο μυαλό μου, απλά θα ήθελα ιδανικά να ήταν πιο εύκολα τα πράγματα και να έβλεπα ότι τα καταφέρνω. Εδώ που τα λέμε, όταν έγραφα τις πρώτες σειρές κώδικα χρόνια πριν, ήμουν τόσο newbies που κοίταζα και ξανά κοίταζα τον κώδικά μου ή έκανα συνεχώς διορθώσεις, μετά αυτό άλλαξε κι αυτό γιατί απέκτησα τριβή και εμπειρία. Άλλους αν τους ρωτήσεις δεν μπορούν να κάτσουν πάνω από 2 ώρες ημερισίως σε ένα PC. Θα το κρατήσω αυτά που είπατε ώστε να αναγνωρίσω αν τελικά με ενδιαφέρει η μουσική ή αν είμαι για άλλα πράγματα
 2. Χάρη ξέρω ότι ακούγεται και ως δικαιολογία να λέω σε αυτή την ηλικία ότι δεν μπορώ να μάθω καλά κάποιο όργανο όπως το πιάνο, αλλά εξακολουθώ να το πιστεύω. Το πιάνο με ταλαιπωρούσε πολύ ακόμα και για τα πολύ απλά πράγματα, με το ζόρι έβγαλα τις προκαταρκτικές τάξεις και σίγουρα με κενά επειδή στα Ωδεία, εντάξει, πληρώνεις και σε περνάνε - είναι πολύ επιεικείς. Δεν μπορούσα με τίποτα να παίζω διαφορετικά πράγματα στα δύο χέρια, και όσα κομμάτια έμαθα στην ουσία έβγαιναν με παπαγαλία και πολύ κόπο γι' αυτή την παπαγαλία. Ήταν κόπος και απογοήτευση για μένα το πιάνο, όχι ευχαρίστηση. Ναι ήταν ωραίο όταν έβγαινε ένα κομμάτι, αλλά η πρόβα ήταν επίπονη. Η δασκάλα μου μου έλεγε να αφήσω τον εαυτό μου και να κυλήσουν οι νότες, αλλά εγώ με το που έμπαινε η παρτιτούρα σε παράλληλα χέρια που είναι να παίξουν κάτι διαφορετικό κι όχι συγχρόνως με έβλεπες να σταματάω και να παγώνω τα χέρια μου. Ήταν σαν να έχω μονοπύρηνο επεξεργαστή σε διαδικασία που απαιτεί πολλούς πυρήνες Οπότε από το να παραδεχτώ ότι υστερώ νοητικά, προτιμώ να πω ότι δεν έχω την πλαστικότητα του εγκεφάλου που είχα στο δημοτικό για πολύ καινούργια πράγματα. Ποιος ξέρει, μπορεί και ο εγκέφαλός μου να μην το έχει καθόλου με τη μουσική ή να μην είχα καλό δάσκαλο. Γενικά στο Ωδείο υπήρχε μια βιασύνη να βγει η ύλη και να δίνω εξετάσεις κάθε τέλος του χρόνου, έναντι του να εμμένουμε στο σωστό επίπεδό μου. Εγώ είχα εξηγήσει ότι δεν θέλω να δίνω εξετάσεις και να πηγαίνουμε με δικούς μου ρυθμούς (δεν πήγαινα για το πτυχίο), αλλά μου λέγανε ότι δεν γίνεται να είμαι στο Ωδείο και να μη δίνω εξετάσεις. εεε μετά λίγο και τα κενά, δεν έβγαιναν αυτά που μου δίνανε να παίξω. Θεωρώ κλάση ανώτερο τον ήχο του πιάνου, λατρεύω και τις μελαγχολικές μελωδίες και το νταβαντούρι που μπορεί να κάνει. Αλλά δεν παύω να θεωρώ βουνό την εκμάθησή του. χαχα αυτά όσον αφορά την κλάψα για το πιάνο Ναι δεν θα είναι εύκολο το pan flute αλλά ίσως και το ότι κινείσαι σε ένα κλειδί ή όπως λέγεται, να είναι πιο εύκολο από το πιάνο. Και από την άλλη κάποια πράγματα για το διάβασμα music sheet τα έμαθα όσο ήμουν στο πιάνο και έκανα και θεωρία. Θα ψάξω σίγουρα για δάσκαλο για το pan flute, απλά ήθελα να πω κάποια πράγματα προτού αφήσω το θέμα ανοιχτό για όποιον άλλον έχει να προσθέσει κάτι σχετικά με τα ερωτήματα. Δεν υπάρχουν στο ελληνικό διαδίκτυο άλλα θέματα για pan flute, αν ψάξει κανείς στο google βρίσκει μόνο τα δικά μου και τις αγγελίες μου.
 3. Ναι τα ξέρω τα ντάπα ντούπα του Μοναστηρακίου, αλλά όταν αναφέρθηκα πριν ότι έχω ακούσει pan flute από μουσικούς του δρόμου, δεν αναφερόμουν σε αυτούς. Πριν αρκετά χρόνια, κάπου το 2014 έπαιζαν 2 τύποι στο μοναστηράκι, στην έξοδο όχι της πλατείας αλλά της άλλης και πούλαγαν και το cd τους (το οποίο είχα αγοράσει για 8 ή 12 ευρώ, δεν θυμάμαι). Ο ήχος ακουγόταν μέχρι πολύ κάτω στο μετρό. Και στο Περιστέρι όπου μένω έχουμε στον πεζόδρομο εδώ τέτοιους μουσικούς. Απλά ήθελα να τονίσω ότι δεν το έχω ακούσει από τους περουβιανούς του μοναστηρακίου. Ναι, θα πάρω το όργανο κι ένα begginer βιβλίο που βρήκα στο Naka και με youtube ίσως την παλέψω για τα βασικά. Καταλαβαίνω βέβαια ότι είναι παράξενο να ρωτάει ένας 30χρονος για ένα τόσο απλό μουσικό όργανο (μερικά κολλημένα καλάμια), αλλά να πω ότι είμαι και λάτρης της new age. Τα πολύ γνωστά τραγούδια τύπου sound of silence και Der einsame Hirte είναι από τα αγαπημένα μου.
 4. Χάρη ναι το έχω διαβάσει το κειμενάκι. Είναι από τα λίγα στο διαδίκτυο που είναι τόσο αναλυτικό. Θα ήθελα να κάνω την προσπάθειά μου (σίγουρα δεν θα είναι όσο δύσκολο είναι άλλα όργανα όπως το πιάνο και δεν διαφωνώ ότι θα θέλει χρόνο). Αλλά ναι, έψαχνα δάσκαλο γιατί μπορεί να καθοδηγήσει και να δώσει feedback.
 5. haha εε όχι και μπαγλαμά! Δεν το λέω για να υποτιμήσω το όργανο, αλλά γιατί είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που συζητάμε Εμένα μου άρεσε πάντα ο ήχος του pan flute και τουλάχιστον διαβάζω ότι είναι κι εύκολο όργανο (κακά τα ψέματα δεν είμαι σε ηλικία πια να μπορώ να μάθω καλά κάτι προχωρημένο σε όργανο - είμαι 31 χρονών). Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν βρήκα μουσικό να με διδάξει, καθώς αν κάνετε μια βόλτα στην Αθήνα (μοναστηράκι, πεζόδρομο Περιστερίου κτλ), υπάρχουν αρκετοί μουσικοί του δρόμου που παίζουν!!
 6. Η ερώτηση ισχύει. Δυστυχώς όσες φορές έβαλα αγγελία στο noiz δεν κατάφερα να βρω δάσκαλο. Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης τι αξία έχει η τονικότητα του αυλού (πχ G Major ή C Major) και ποια τελικά είναι η πιο σωστή επιλογή. Πραγματικά είναι τεράστιο μπέρδεψα αυτό με την τονικότητα (αν και ξέρω τις κλίμακες, δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια η αξία τους στη προκειμένη για την επιλογή του κατάλληλου αυλού). Το μόνο που βρήκα είναι ότι έχει να κάνει με το είδος των κομματιών που έχεις σκοπό να παίξεις. Αναρωτιέμαι εν τέλει σε τι μπορεί να σε περιορίσει η επιλογή της μίας ή της άλλης τονικότητας.
 7. Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες απόψεις και πληροφορίες σχετικά με την εκμάθηση αυλού του Πάνα. Είναι εύκολο σαν όργανο; Που μπορώ να βρω δάσκαλο; Στην επιλογή οργάνου: με πόσες νότες πρέπει να είναι ο αυλός (καθώς υπάρχουνε με λίγες ή πολλές). Με ενδιαφέρει αρκετά να είναι εύκολο σαν όργανο γιατί δεν είμαι πολύ άτομο της υπομονής. Με το πιάνο που έκανα 3,5 χρόνια, με τον καιρό δεν είχα την υπομονή να το αναπτύξω (έφτασα μέχρι αρχές κατωτέρας), συνεπώς ψάχνω εναλλακτικές πλευρές ενασχόλησης με τη μουσική με κάτι που μου αρέσει σαν άκουσμα και θα με ενδιέφερε να μάθω, όπως ο αυλός του Πανός. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 8. Ο nakas έχει το απλό U3 (link). Θα το ψάξω και το U3H πάντως να δω τι παίζει! Ναι σίγουρα αξίζουν τα Yamaha και έχω ακούσει ότι και η σειρά U είναι καλή. Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το αν αξίζουν τα reconditioned. Πχ διαβάζω στα διάφορα site ότι όσο παλιώνει το πιάνο βγάζει κρότους αντί για νότες με σωστό τόνο καθώς το ηχείο επιβαρύνεται με τα χρόνια κτλ κτλ.
 9. Καλησπέρα παιδιά! Είμαι κατωτέρα στο πιάνο και σκέφτομαι σοβαρά να "αφήσω" μέσα στο 2019 το ηλεκτρικό μου πιάνο και να πάω σε κάποιο reconditioned. Βασικά έχω μετανοιώσει που δεν πήγα εξ αρχής σε ακουστικό. Σκέφτομαι, με budget τα 3.500 ευρώ να πάω στο Yamaha U3 Reconditioned από Νάκα (έχει 3.800 αλλά που και που ο nakas βάζει εκπτώσεις). Αξίζουν τα reconditioned; Βέβαια θα μου πείτε, με τέτοιο budget τι άλλο να βρεις. Αλλά ελπίζω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματά τους. Τέλος, σκέφτομαι σε πιο βάθος χρόνου να του βάλω και σύστημα silent. Που απευθύνομαι γι' αυτό, πόσο κοστίζει και τι επιλογές υπάρχουν;
 10. Καλησπέρα! Αναζητώ στο YouTube ή να ακούσω κάπου το ακόλουθο κομμάτι του Καλομοίρη. Γνωρίζει κανείς έστω πως λέγεται; Σας επισυνάπτω την πρώτη σελίδα. Ευχαριστώ!! :laugh:
 11. Α, συγγνώμη, νόμιζα ότι οι ήχοι ήταν ηχογραφημένοι από τα πιάνα της YAMAHA (CFX Grand κτλ). :)
 12. Και μια άλλη ερώτηση παιδιά. Το πιάνο μου έχει ρύθμιση για μέχρι +2 οκτάβες πάνω ή +2 οκτάβες κάτω. Όταν έχω τη ρύθμιση στο 0 παίζει κανονικά όπως τα περισσότερα, αν όχι όλα ακουστικά πιάνα. Η ερώτησή μου: αυτές οι +/- 2 οκτάβες (ειδικά πχ όταν παίζω την τέρμα μπάσα ή την τέρμα πρίμα νότα), από που έχουν προέλθει σαν ήχος;; Υπάρχει πιάνο που παίζει έτσι ή έχει προέλθει από επεξεργασία ήχου;
 13. Γεια σας παιδιά! Εδώ και 1,5 χρόνο έχω αγοράσει ένα ψηφιακό πιάνο YAMAHA CLP-545 από Νάκα (στα υπόψιν ότι έχει 5 χρόνια εγγύηση από την ημερομηνία αγοράς) το οποίο χρησιμοποιώ στην εκμάθησή πιάνου. Το θέμα: όποτε ανοίγω το πιάνο, ακούγεται ένας μη περιοδικός, χαμηλής έντασης παρασιτικός ήχος υψηλής συχνότητας (ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι). Δεν είναι πολύ δυνατός αλλά ούτε πολύ χαμηλός σε σημείο να μην τον αντιλαμβάνεται το αυτί. Ο ήχος εξαφανίζεται όταν συνδέω τα ακουστικά, ενώ στα ακουστικά δεν ακούγεται το παράσιτο. Μάλλον θα είναι από τον ενισχυτή των κανονικών ηχείων; Δε νομίζω να μου το έκανε παλαιότερα αυτό (απλά είναι τέτοιος ο ήχος, που όταν τον ακούς συνέχεια τον συνηθίζεις και δεν μπορείς να καταλάβεις αν πρόκειται για δική σου εμβοή ή ήχο από τα μεγάφωνα :P ) Η ερώτησή μου, πριν αποφασίσω αν θα επικοινωνήσω με Νάκα: - έχει κανείς παρόμοια εμπειρία ή στα υπόψιν του, το τι μπορεί να φταίει κι αν μπορώ να το διορθώσω χωρίς να ανοίξω το πιάνο ή χάσω την εγγύηση; - αν ξεκινήσω διαδικασία επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης με Νάκα, τι γίνεται με τη μεταφορά του οργάνου; Θα χρεωθώ μεταφορικά; Το λέω γιατί δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, να πούμε ότι θα το παραδώσω εγώ, ενώ μιλάμε για μεγάλο και βαρύ "πράμα". Αυτά για τώρα :)
 14. Καλημέρες παιδιά! Έχω την εξής απορία και θα χρειαστώ πληροφορίες και κατευθύνσεις για το πως θα πετύχω εύκολα αυτό που θέλω. :) Λοιπόν, έχω ένα ηλεκτρικό πιάνο YAMAHA CLP-545WH και θέλω να παίξω με τα πλήκτρα, με extra voices. Βασικά με ενδιαφέρει να παίξω σε ήχο panflute (αυλό του Πάνα). Βασικά είμαι πολύ αρχάριος στο άθλημα και θέλω να παίξω λίγο. ;D Μπορώ να το πετύχω με το συγκεκριμένο "μηχανάκι", έστω και με σύνδεση με υπολογιστή; Δείτε τα χαρακτηριστικά του πιάνου στο διαδίκτυο και πείτε μου. :) Να σημειώσω ότι απ' ότι βλέπω το πιάνο διαθέτει και MIDI IN/OUT θύρες και USB για σύνδεση στο PC. Μπορώ άραγε με τη USB στο PC να πετύχω αυτό που θέλω; Το λέω γιατί δεν έχω κάρτα ήχου με MIDI θύρες. Τέλος, τον ήχο θα τον ακούω από τα ηχεία του υπολογιστή ή από τα ηχεία του πιάνου; Πείτε μου και ποιο προγραμματάκι για Windows να χρησιμοποιήσω. Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ!!
 15. Παιδιά καλησπέρα! Έχω μια ερώτηση σχετικά με το βιβλίο Schmitt τεχνικής. Υπάρχει κάπου στο YouTube, βίντεο που να μπορώ να δω την άσκηση Κ4; Η Κ4 (νομίζω λέγεται "κάθε 4"), είναι [κάτω] - [πάνω] - [πάνω] - [πάνω] - [κάτω] - [πάνω] - [πάνω] - [πάνω] κτλ... δεν ξέρω πως να την ψάξω στα Αγγλικά.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.