Προς το περιεχόμενο

Scandal

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  12
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Scandal

 1. Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες απόψεις και πληροφορίες σχετικά με την εκμάθηση αυλού του Πάνα. Είναι εύκολο σαν όργανο; Που μπορώ να βρω δάσκαλο; Στην επιλογή οργάνου: με πόσες νότες πρέπει να είναι ο αυλός (καθώς υπάρχουνε με λίγες ή πολλές). Με ενδιαφέρει αρκετά να είναι εύκολο σαν όργανο γιατί δεν είμαι πολύ άτομο της υπομονής. Με το πιάνο που έκανα 3,5 χρόνια, με τον καιρό δεν είχα την υπομονή να το αναπτύξω (έφτασα μέχρι αρχές κατωτέρας), συνεπώς ψάχνω εναλλακτικές πλευρές ενασχόλησης με τη μουσική με κάτι που μου αρέσει σαν άκουσμα και θα με ενδιέφερε να μάθω, όπως ο αυλός του Πανός. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 2. Ο nakas έχει το απλό U3 (link). Θα το ψάξω και το U3H πάντως να δω τι παίζει! Ναι σίγουρα αξίζουν τα Yamaha και έχω ακούσει ότι και η σειρά U είναι καλή. Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το αν αξίζουν τα reconditioned. Πχ διαβάζω στα διάφορα site ότι όσο παλιώνει το πιάνο βγάζει κρότους αντί για νότες με σωστό τόνο καθώς το ηχείο επιβαρύνεται με τα χρόνια κτλ κτλ.
 3. Καλησπέρα παιδιά! Είμαι κατωτέρα στο πιάνο και σκέφτομαι σοβαρά να "αφήσω" μέσα στο 2019 το ηλεκτρικό μου πιάνο και να πάω σε κάποιο reconditioned. Βασικά έχω μετανοιώσει που δεν πήγα εξ αρχής σε ακουστικό. Σκέφτομαι, με budget τα 3.500 ευρώ να πάω στο Yamaha U3 Reconditioned από Νάκα (έχει 3.800 αλλά που και που ο nakas βάζει εκπτώσεις). Αξίζουν τα reconditioned; Βέβαια θα μου πείτε, με τέτοιο budget τι άλλο να βρεις. Αλλά ελπίζω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματά τους. Τέλος, σκέφτομαι σε πιο βάθος χρόνου να του βάλω και σύστημα silent. Που απευθύνομαι γι' αυτό, πόσο κοστίζει και τι επιλογές υπάρχουν;
 4. Καλησπέρα! Αναζητώ στο YouTube ή να ακούσω κάπου το ακόλουθο κομμάτι του Καλομοίρη. Γνωρίζει κανείς έστω πως λέγεται; Σας επισυνάπτω την πρώτη σελίδα. Ευχαριστώ!! :laugh:
 5. Α, συγγνώμη, νόμιζα ότι οι ήχοι ήταν ηχογραφημένοι από τα πιάνα της YAMAHA (CFX Grand κτλ). :)
 6. Και μια άλλη ερώτηση παιδιά. Το πιάνο μου έχει ρύθμιση για μέχρι +2 οκτάβες πάνω ή +2 οκτάβες κάτω. Όταν έχω τη ρύθμιση στο 0 παίζει κανονικά όπως τα περισσότερα, αν όχι όλα ακουστικά πιάνα. Η ερώτησή μου: αυτές οι +/- 2 οκτάβες (ειδικά πχ όταν παίζω την τέρμα μπάσα ή την τέρμα πρίμα νότα), από που έχουν προέλθει σαν ήχος;; Υπάρχει πιάνο που παίζει έτσι ή έχει προέλθει από επεξεργασία ήχου;
 7. Γεια σας παιδιά! Εδώ και 1,5 χρόνο έχω αγοράσει ένα ψηφιακό πιάνο YAMAHA CLP-545 από Νάκα (στα υπόψιν ότι έχει 5 χρόνια εγγύηση από την ημερομηνία αγοράς) το οποίο χρησιμοποιώ στην εκμάθησή πιάνου. Το θέμα: όποτε ανοίγω το πιάνο, ακούγεται ένας μη περιοδικός, χαμηλής έντασης παρασιτικός ήχος υψηλής συχνότητας (ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι). Δεν είναι πολύ δυνατός αλλά ούτε πολύ χαμηλός σε σημείο να μην τον αντιλαμβάνεται το αυτί. Ο ήχος εξαφανίζεται όταν συνδέω τα ακουστικά, ενώ στα ακουστικά δεν ακούγεται το παράσιτο. Μάλλον θα είναι από τον ενισχυτή των κανονικών ηχείων; Δε νομίζω να μου το έκανε παλαιότερα αυτό (απλά είναι τέτοιος ο ήχος, που όταν τον ακούς συνέχεια τον συνηθίζεις και δεν μπορείς να καταλάβεις αν πρόκειται για δική σου εμβοή ή ήχο από τα μεγάφωνα :P ) Η ερώτησή μου, πριν αποφασίσω αν θα επικοινωνήσω με Νάκα: - έχει κανείς παρόμοια εμπειρία ή στα υπόψιν του, το τι μπορεί να φταίει κι αν μπορώ να το διορθώσω χωρίς να ανοίξω το πιάνο ή χάσω την εγγύηση; - αν ξεκινήσω διαδικασία επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης με Νάκα, τι γίνεται με τη μεταφορά του οργάνου; Θα χρεωθώ μεταφορικά; Το λέω γιατί δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, να πούμε ότι θα το παραδώσω εγώ, ενώ μιλάμε για μεγάλο και βαρύ "πράμα". Αυτά για τώρα :)
 8. Καλημέρες παιδιά! Έχω την εξής απορία και θα χρειαστώ πληροφορίες και κατευθύνσεις για το πως θα πετύχω εύκολα αυτό που θέλω. :) Λοιπόν, έχω ένα ηλεκτρικό πιάνο YAMAHA CLP-545WH και θέλω να παίξω με τα πλήκτρα, με extra voices. Βασικά με ενδιαφέρει να παίξω σε ήχο panflute (αυλό του Πάνα). Βασικά είμαι πολύ αρχάριος στο άθλημα και θέλω να παίξω λίγο. ;D Μπορώ να το πετύχω με το συγκεκριμένο "μηχανάκι", έστω και με σύνδεση με υπολογιστή; Δείτε τα χαρακτηριστικά του πιάνου στο διαδίκτυο και πείτε μου. :) Να σημειώσω ότι απ' ότι βλέπω το πιάνο διαθέτει και MIDI IN/OUT θύρες και USB για σύνδεση στο PC. Μπορώ άραγε με τη USB στο PC να πετύχω αυτό που θέλω; Το λέω γιατί δεν έχω κάρτα ήχου με MIDI θύρες. Τέλος, τον ήχο θα τον ακούω από τα ηχεία του υπολογιστή ή από τα ηχεία του πιάνου; Πείτε μου και ποιο προγραμματάκι για Windows να χρησιμοποιήσω. Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ!!
 9. Παιδιά καλησπέρα! Έχω μια ερώτηση σχετικά με το βιβλίο Schmitt τεχνικής. Υπάρχει κάπου στο YouTube, βίντεο που να μπορώ να δω την άσκηση Κ4; Η Κ4 (νομίζω λέγεται "κάθε 4"), είναι [κάτω] - [πάνω] - [πάνω] - [πάνω] - [κάτω] - [πάνω] - [πάνω] - [πάνω] κτλ... δεν ξέρω πως να την ψάξω στα Αγγλικά.
 10. Ευχαριστώ για την απάντηση Sami!! Έριξα μια ματιά και είδα πάνω κάτω πως είναι το Schmitt από τα links σου. Δεν με πειράζει να δώσω αυτά τα ~10ευρώ ώστε να το έχω εκτυπωμένο και βιβλιοδεμένο (καθώς θα χρειαστεί να το έχω και εκτυπωμένο για τα μαθήματα στο ωδείο). Η ερώτηση ισχύει πάντως: τα δύο παραπάνω που παρέθεσα, είναι τα ίδια;
 11. Γεια σας παιδιά! Μια ερώτηση: είναι να αγοράσω το Schmitt για τα μαθήματα πιάνου που κάνω. Έχω βρει αυτά: Schmitt Aloys - Preparatory Exercises op. 16 + CD Schmitt - Vorbereitende Ubungen aus Opus 16 Και τα δύο είναι τα ίδια σε περιεχόμενο; Αν ναι, να προτιμήσω του Νάκα;
 12. Γεια σας παιδιά! Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι άποψη έχετε για το ηλεκτρικό πιάνο YAMAHA DGX-650 (777ευρώ). Βασικά κυμαίνεται ακριβώς στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω. Η χρήση του θα είναι για εκμάθηση και ερασιτεχνικά και μου αρέσει που συνδυάζει στοιχεία πιάνου και αρμονίου (νομίζω είναι ενδιαφέρουσα και η υπηρεσία τραγουδιών της YAMAHA). Βασικά έλεγα να ξεκινήσω αρμόνιο, αλλά μιας που βλέπω ότι υπάρχουν και φθηνές ενδιάμεσες λύσεις για πιάνο, το σκέφτομαι καλύτερα. Το DGX το είδα από κοντά και μου άρεσε. Έπαιξα λίγο και είδα ότι έχει ασφαλώς πιο σκληρά πλήκτρα από ένα αρμόνιο, αλλά πιο μαλακά από ένα ακουστικό πιάνο. Γενικά η αφή των πλήκτρων μου φάνηκε πιο ενδιαφέρουσα από αυτή του αρμονίου.. Ευχαριστώ!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.