Προς το περιεχόμενο

Ali Barout

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  622
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  4

Ali Barout ήταν Μέλος της ημέρας 3 Νοεμβρίου 2021

Ali Barout είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

2 Followers

Bio

 • Mojo
  Πνευστά
 • Day job
  Τρόμπα
 • Τόπος
  Μοριάς

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Ali Barout

 1. Ωραίο βίντεο, βρήκα χρόνο, κάθισα και το είδα. Τώρα για σχόλιο... Ολόκληρες κουβέρτες θα μπορούσα να γράψω αλλά δεν έχω αρκετό μάνα αυτή την περίοδο. Ευτυχείτε και υγιειαίνετε!
 2. Σκέφτηκα το πιτσοφάγος ως πιο ορθό, αλλά ο συνειρμός ήταν εξόχως χειρότερος.
 3. Αυτό κι εγώ το σκέφτηκα, αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι. Από θέμα ασφάλειας σάιτ μην πήξουμε στα μποτ, κι από θέμα σκατοποσταρίσματος και χλεύης (τρολλς). (Αν και εντάξει υπάρχουν καλύτερα σάιτ να μπεις να τρολλάρεις να γουστάρεις, στο νόιζ θα έρθει ο άλλος;) Όμως ένα μεγάλο δείγμα που θα μπορεί να δίνει γνώμες ελεύθερα συμπούρμπουλο μέσω αστερακίων μαζί με τις επώνυμες αξιολογήσεις θα έδινε πιο σφαιρική εικόνα. Σαν τα user reviews και staff reviews που κάνουνε σε μερικά σάιτ ταινιών και παιχνιδιών π.χ.
 4. Καταλαβαίνω. Όμως και τα σχόλια μπορούν να έχουν ποιοτική διαφοροποίηση. Άλλες φορές να είναι καθαρά τεχνικά στο μουσικό κομμάτι (καλό κατ' εμέ), άλλες φορές να είναι κοινωνικά / χαβαλετζίδικα ορμώμενα από την ενέργεια / ευδαιμονία του κομματιού (καλό, υγιές, πολύ ικανοποιητικό κατ' εμέ), άλλες φορές, σπάνια ευτυχώς, είναι ένα αρπακώλιασμα και τσακωμοί με αφορμή το κομμάτι αλλά άλλες αιτίες (στενάχωρο). Οι προβολές, ο αριθμός των σχολίων, τα λάικ, όλα είναι δείκτες ότι υπάρχει "κίνηση", "ενέργεια", "ενδιαφέρον". Δεν ξέρω όμως ποιοτικά αν υπάρχει κάποιος δείκτης, ή αν περιγράφουμε μια πολύυυυ ελαφριά μορφή clickbait. (Σίγουρα θα υπάρχει δείκτης, αν πατήθηκε τελικά το κουμπί να ακουστεί το κομμάτι στη σελίδα, αν ακούστηκε όλο, αν παραλείφθηκαν μέρη του και πάτησε κάποιος fast forward, αν το άκουσε δύο τρεις δέκα φορές, αν το ξαναάκουσε μετά από ένα μήνα. Δεν ξέρω αν αυτά χρησιμοποιούνται ή όχι, αν υπάρχει καν δυνατότητα, αν κοστίζουν, δεν ξέρω τίποτα. Στον αέρα μιλάω.)
 5. Συμφωνώ αρκετά με τους προλαλήσαντες. Για μένα, το πράγμα έχει καλώς κι έτσι όπως είναι τώρα. Τα σχόλια και τα λάικ είναι ένας δείκτης του πόσο δημοφιλές, ευχάριστο, "εμπορεύσιμο" είναι ένα κομμάτι. Βλέποντας τα λάικ κάποιος που θέλει να μπει στη μουσική να ακούσει, θα πει "Ωπ αυτό εδώ πολύ αρέσει, δεν το πατάω να το ακούσω μήπως μου αρέσει κι εμένα;" Η αξιολόγηση από την άλλη. Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι εκεί που βάζεις ένα λάικ που είναι ψηφιακό (ή το βάζεις ή δεν το βάζεις) μπορείς να βάλεις αστεράκι, που έχει πέντε διακριτές τιμές, σαν λάικ πενταθέσιος επιλογέας, απλά δηλώνοντας το πόσο άρεσε, χωρίς πολλά πολλά. Κι αυτό δεκτό για μένα. Άλλος θα έλεγε ότι η αξιολόγηση προϋποθέτει πολλές και προσεκτικές ακροάσεις, σημειώσεις, τεκμηρίωση της κριτικής - θετικής και αρνητικής, και κάποια συνάφεια προς ή εξοικείωση με το είδος της μουσικής. Κι αυτό δεκτό και σεβαστό. Το θέμα είναι ότι η αξιολόγηση για να είναι αντιπροσωπευτική θέλει μεγάλο δείγμα. Αν έχουμε μια πιτσαρία που φτίαχνει μόνο πίτσες και μακαρονάδες φούρνου, και φτιάχνει μακαρονάδες φοβερές και πίτσες χάλια, θα έχει ανάμικτες κριτικές, αλλά μάλλον προς τα κάτω, γιατί δηλώνει πιτσαρία. Οι μακαρονάδες θα βάζουν 5 αστέρια, οι πιτσαράδες 1 αστέρι. Και η τελική βαθμολογία θα εξαρτηθεί από το μίγμα των πιτσαράδων/μακαρονάδων ως σχολιαστικού σώματος (και με την απλή αναλογική μπλέκουμε). Δόξα τω θεω, εδώ στο νοιζ υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με αρκετά διαφορετικά στιλ, οπότε είναι μοιραίο, αν γίνει υποχρεωτική η αξιολόγηση ως κριτική, μετά να πρέπει να αξιολογούνται οι κριτικές, και οι αξιολογήσεις των αξιολογήσεων. Δεν μπορώ εγώ να κάνω αξιολόγηση σε ένα καθαρό 12μετρο μπλουζ κομμάτι και να βάλω 3 αστεράκια και να πω "τετριμμένο, κουρασμένη φόρμα, προβλέψιμοι στίχοι". Δηλαδή μπορώ, αλλά τι νόημα έχει; Πρέπει να ξέρω τι ακούω κιόλας. Αλλά ούτε και τίμιο θα ήταν να μπαίνω στα μέταλ κομμάτια και να βάζω ένα αστεράκι επειδή... δε μου αρέσει το μέταλ. Απολύτως λογικό πιστεύω. Αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε, κι αυτά θα συμβούν, σίγουρα. Οπότε ξέρω γω; Να μπορούσαν να αξιολογούν μόνο με αστέρια και οι ανώνυμοι; (οι μη λογκαρισμένοι δηλαδή; κενό ασφαλείας μου κάνει αυτό για το σάιτ, δεν ξέρω)
 6. Μάλλον θα θέλει κάποιο update to elicenser και το steinberg download assistant, αλλιώς θα νομίζει ότι έχει μείνει στο 10.5 10 10.5 11 είναι αδιάφορο. Όλα από 11 και πίσω θα έπρεπε να τα τρέχει. Και 9 και 8 και ο,τιδήποτε κατέβει και εγκατασταθεί στικακίου παρόντος.
 7. Βεβαίως, όλα τσάμπα πάρε πάρε! (Έχει λίγη φασαρία που θέλει εγγραφή στο κάθε σάιτ, και κατέβασμα το κάθε κατεβαστήρι του καθένα softube, acoustica, arturia κτπ, αλλά είναι κοντά 300 ευρώ πράγματα. Ας μην είμεθα γκρινιάρηδαι. )
 8. Λαπτοπ θα τρέξει 12 χωρίς ντονγκλ. Σταθερός θα τρέξει 12 χωρίς ντονγκλ. Θα μείνει και μια ενεργοποιήση ελεύθερη για 3ο μηχάνημα. Αστερίσκοι: 1. Αν υπάρχει άλλο προϊόν της steinberg που δεν έχει μεταβεί στο άντονγκλο σχήμα, θέλει να καρφωθεί ντονγκλ για να παίξει στο 12. Π.χ. πλήρες χάλιον, χάλιον συμφωνική ορχήστρα, πόρτικο κομπρέσσορας και eq, πλήρες groove agent. 2. Αν μπορούν ταυτόχρονα λάπτοπ και ντεσκτοπ να παίξουν το 12, δεν το έχω δοκιμάσει. Ομως, ο ένας υπολογιστής να τρέχει <11 με ντονγκλ και ο άλλος 12 ταυτόχρονα γίνεται. Το 12 είναι το όριο του μεγάλου ξεκαθαρίσματος. Ο άντονγκλος δεν μπορεί να τρέξει πίσω από το 12. Ο ντονγκλουχος μπορεί να τρέξει από... SX μέχρι και 11. Σε κανα 2 χρόνια που θα αναληφθεί ο σέρβερ της στάινμπεργκ εις τόπον χλοερόν, το στικάκι πρέπει να μπει στο εικόνισμα, γιατί αν χαλάσει, πάνε μετά όλα από 11 και πίσω. Όσοι θα θέλετε να πείτε "έλα δω παιδί μου να σου δείξω με τι γράφαμε", δε θα μπορείτε.
 9. 119,40 από 200. Δυστυχώς έχουν ανοίξει την ψαλίδα. Αυτή η τιμή upgrade ισχύει από το 10.5 και πίσω, μέχρι το 6. Παλιά βαράγαν πιο ακριβά τις πολύ παλιές αναβαθμίσεις, και τις πιο πρόσφατες τις έδιναν φθηνότερα. Αλλά από πέρσι(?) νομίζω το κάναν flat, και από 2 εκδόσεις και πίσω πληρώνεις τα ίδια. Το "θετικό" είναι ότι δεν πιέζεσαι να αναβαθμίσεις. Και του χρόνου να αναβαθμίσεις στις εκπτώσεις, και του παραχρόνου, πάλι 120 θα είναι.
 10. Ρε συ, έχω κι ένα όμποε παλιό. Το είδα στον Αρμάο και το πήρα μια φορά. Το είχα ξεχάσει... Πωωω πωωω... Δεν ξέρω τι έχω.
 11. Η αναβάθμιση από 11 κι αυτή 40% κάτω. Αντί για 100, 60.
 12. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν σώζομαι. Έχω τη φωλιά μου χεσ... μπά, ξεφτιλίζω τη λέξη. Στο σπίτι που μένω τώρα με τη γυναίκα έχω μόνο 1 μπουζούκι, 1 ακουστική, 1 ηλεκτρική, 1 μπάσο άταστο. Τι όργανα δεν έχω πάει ακόμα κι ούτε πρόκειται: - 1 μπάσο ακόμα - 2 ηλεκτρικές - 1 τρες πορτορικένιο - 1 τσούμπους. - 1 ούτι. - 4 τρομπόνια. - 1 τενόρο σαξόφωνο. - 1 ευφώνιο ωοειδές - 1 τρομπέτα - 1 βιολί διακοσμητικό - 1 τσελο ηλεκτρικό διακοσμητικό - 1 ηλεκτρικό πιάνο - 1 ζευγάρι μπονγκό - 1 σετ ηλεκτρονικά τύμπανα - Προενισχύσεις μικρόφωνα, λοιπά. Ως εκ τουτου, είναι απολύτως λογικό νομίζω να βάζω την ουρά στα σκέλια όταν με λένε μαζούκλα. Και λίγα μου λένε δηλαδή.
 13. Άρχισε η ετήσια περίοδος εκπτώσεων της Steinberg. Όμως: Όσοι έχουν κάνει update στο Cubase 12 μέχρι στιγμής, δικαιούνται ένα πακέτο δώρων. Μπείτε στο λογαριασμό σας στο mysteinberg και θα βρείτε τα εξατομικευμένα δώρα στην καρτέλα vouchers, όπως φαίνεται εδώ παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφορές είναι εξατομικευμένες, και άρα κάθε χρήστης μπορεί να δεχτεί και περισσότερα (ή λιγότερα) δώρα από τα ανωφαινόμενα. Άρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά. Τα κουπόνια θα ισχύουν και θα μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου του 2022.
 14. Δε θα μου πήγαινε το χέρι να δώσω τέτοια όργανα ποτέ. Μπορεί να νοίκιαζα κρυφά από τη γυναίκα καλύβι και να τα έκρυβα, αλλά να τα δώσω ποτέ. (Μόνο σε κανέναν φίλο που εμπιστεύομαι και ξέρω ότι θα πιάσει το όργανο τόπο, και κάποια στιγμή θα το ξαναδω αν θέλω.) Όμως, όπως κι εγώ έχω κατηγορηθεί: "Αν δεν κρατήσεις όλη τη σαβούρα θα σκάσεις! Στο τέλος θα έχουμε όλα τα όργανα μέσα στο σπίτι κι εμείς θα μένουμε απ' έξω!" Πάντως, πολύ όμορφα όργανα, πολύ όμορφες φωτογραφίες. Εγώ δεν μπορώ να συνεισφέρω στο νήμα, γιατί είμαι μικούλης (που λέει ο λόγος) με όργανα καινούργια, αγορασμένα κυρίως επί ΠΑΣΟΚ.
 15. Σόρρυ που πετάγομαι σαν την τσουτσου μη έχων μακ, αλλά έχει πάρει το μάτι μου ότι οι μακ θέλουν άδεια "πρόσβασης στο μικρόφωνο" για κάθε εφαρμογή. Έχει το garageband άδεια να χρησιμοποιήσει τη συσκευή korg?
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου