Προς το περιεχόμενο

nbampaliaris

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  55
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

2 Neutral

Σχετικά με τον nbampaliaris

 • Rank
  Musician

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Μολις τελειώσω με την σχολή θα πάω για θεωρία, πιάνο και φωνητικά. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό αλλά κάποτε θα το κάνω σίγουρα! Τέλος πάντων, καταλαβάινω τι εννοείς, ακούγετε σαν πολύ δουλειά πάντως. Θέλει να το ψάξω και άλλο. ΩΧ κατάλαβα για το στέρνο!!! Αλλά με ζορί πάρα πολύ! Νιώθω σαν αυτούς που σφίγγονται τέρμα και κοκκινίζουν. Τόσο πρέπει να σφιχτώ για να χρησιμοποιήσω το στέρνο, νιώθω την φωνή να παιρνάει από εκει μέσα όμως! Μάλλον κάτι κάνω λάθος γιατί εσύ είπες χαλαρά.
 2. Ναι αυτήν την συμβουλή την εφαρμόζω ήδη. Η φωνή μου δεν έχει μπάσο όμως. Αυτό μπορώ να το φτιάξω η έτσι είναι η φωνή μου; Τώρα προσπαθώ να μάθω αυτό αλλά με δυσκολεύει λίγο. Πάντως τις φτάνω τις νότες. Ίσως η φωνή μου είναι ποιο πολύ για τέτοια τραγούδια και όχι για λαικά. Όχι ότι με πειράζει εμένα εγώ τραγουδάω ότι μου αρέσει
 3. Νομίζω τις νότες τις πιάνω. Αλλά κάτι παίζει με την διάρκεια της κάθε νότας και για αυτό δεν βγαίνει πολύ καλά ο ήχος. Επίσης όταν πάω πολύ ψηλά το στομάχι μου σφίγγει πάρα πολύ, σαν να ετοιμάζω τον εαυτό μου να φάει γροθιά. Είναι σωστό αυτό; Ο λαιμός μου είναι αρκετά χαλαρός πάντως. Επίσης για να τραγουδήσω έτσι όπως με ακούτε σε αυτό το κομμάτι τώρα, πρέπει να τράγουδάω τουλάχιστον για μια ώρα για να μαλακώσει ο λαιμός μου. Αλλιώς δεν τις πιάνω τις νότες με τίποτα (τις ψηλές νότες). Όταν προσπάθησα να τραγουδίσω το ίδιο κομμάτι πριν μια ώρα, ο λαιμός μου έσφιγγε τέρμα και δεν μπορούσα να το ελέγξω με τίποτα. 21 Μαΐ, 11.26 μ.μ..mp3
 4. Καταλαβαίνω τις ασκήσεις που λες. Έχω δει πολλά βίντεο που τις εξηγούν απλώς δεν τις έκανα . Τώρα όμως θα ξεκινήσω να τις κάνω!!!
 5. Δεν νοζίμω να είμαι αυτός που λες. Πάντως για το διαφραγμά, τώρα την τελευταία βδομάδα έμαθα να το χρησιμοποιώ. Μου ήρθε έτσι επιφοίτηση στα ξαφνηκά. Για αυτό κιόλας δεν μπορώ να το ελέγξω καλά όταν τραγουδάω. Για ασκήσης ξέρω μόνο αυτήν που εισπνέεις σιγά για 7 δευτερόλεπτα. Το κρατάς για 7 δευτερά και εκπνέεις πάλι σε 7 δευτερολεπτα. Το βίντεο που έβλεμα έλεγε κάθε βδομάδα πχ, να αυξάνεις τα δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσεις στα 20 και μετά θα είμαι μια χαρά στο θέμα χειρισμού του αέρα. Αυτό είναι άσκηση για το διάφραγμα; Για ζέσταμα κάνω την "αστεία" άσκηση με το μουρμούρισμα με τα χείλια. Μου φαίνεται πάρα πολύ αποτελεσματική.
 6. Καλησπέρα και καλό Πάσχα! Μπορεί να με ξέρετε από παλιά ποστ, προσπαθώ να μάθω να τραγουδάω μόνος μου. Κάνω ζεσταμα, κλίμακες σχεδόν κάθε μέρα και τραγουδάω τραγούδια για 1 ώρα προσπαθώντας να βελτιωθώ. Γενικά ακόμα και εύκολα τραγούδια, δεν τα τραγουδάω τέλεια, όλο ψιλό παίζει η φωνή μου στις νότες, δεν τις πάνω σταθερά δηλαδή. Τώρα τελευταία άρχισα να καταλαβαίνω πως να κρατάω το στομάχι μου σταθερό έτσι ώστε να ελέγχω τον αέρα που βγαίνει από το στόμα μου. Για παράδειγμα, όταν παίρνω αέρα, φυσιολογικά το στομάχι μου πιέζεται προς τα μέσα. Παρατήρησα, ότι κατά την εκπνοή αν κρατήσω το στομάχι σε εκείνο το σημείο και δεν το κουνάω, τότε ελέγχω πλήρως το πόσος αέρας βγαίνει από το στόμα μου. Ενώ παλιότερα, το χαλάρωνα τέρμα και μετά από ένα λεπτό ένιωθα λες και έτρεχα μαραθώνιο. Είναι σωστή αυτή η τεχνική η λέω χαζομάρες; Θέλω να ακούσετε τα παρακάτω και να μου δώσετε έξτρα συμβουλές. Κάνω πολλά, λάθη(φαλτσαρω τέρμα σε κάποια σημεία επίσης) αλλά πιστεύω έχω βελτιωθεί. Το νανούρισμα νομίζω το κατέστρεψα τέρμα. Νομίζω είμαι έξω από τους τόνους που πρέπει να πιάνω σε όλες τις νότες κατά την διάρκεια του τραγουδιού. Τα λέω σωστά; Επίσης πείτε μου ότι λάθος και αν κάνω στο κάθε τραγούδι ξεχωριστα, αν δεν είμαι μέσα στην κλίμακα αν είμαι εντελώς λάθος στις νότες κτλ. κλιμακες.mp3 νανουρισμα.mp3 kikappoo.mp3 swallow.mp3
 7. Simple: With simple time signatures, the beat of a piece of music can be broken down into two-part rhythms. Simple time signatures are the easiest to count, because a one-two pulse in a piece of music feels the most natural to a listener and a performer. Common examples of simple time signatures are 4/4, 3/4, 2/4, 3/8, and 2/2. Compound: In compound time signatures, the beat is broken down into three-part rhythms. The top number is evenly divisible by 3, with the exception of time signatures where the top number is 3. Also, each beat is divided into three components, creating a one-two-three pulse. Common examples of compound time signatures are 6/8, 12/8, and 9/4. Έχω και Ελληνικό βιβλίο θεωρίας αλλά δεν το έχω μαζί μου τώρα. Από εκεί διαβάζω κανονικά, τώρα είπα να κάνω μια επανάληψη στα αγγλικά.
 8. Έφτασα σε αυτό το σημείο στην θεωρία και θέλω απλώς να ρίξετε μια ματιά στα παραδείγματα που έχω κάνει και να μου πείτε αν τα έχω καταλάβει σωστά. Συμβολίζω με: s = strong beat (Ισχυρό μπίτ) w = weak beat (Αδύναμο μπίτ) Α και κάτι άσχετο. Πόσο μακριά πρέπει να κάνω τα μπαστούνια από τις νότες? Υπάρχει κάποιος κανόνας για αυτό;
 9. Θέλω να μάθω πλήκτρα, κυρίως γιατί μου αρέσει να συνθέτω μουσική και θέλω κάτι για να με βοηθάει να βλέπω τις νοτές απευθείας και να μπορώ να τις ακούω. Επειδή είμαι ερασιτέχνης και αυτοδίδακτος θέλω να πάρω κάτι πολύ φθηνό για αρχή και μετά βλέπουμε. Βρήκα αυτό από gearbest 26,11$ =23,43 ευρώ (Στην Ελλάδα δεν βρίσκεις κάτι τέτοιο με λιγότερα από 80-100 ευρώ). Πιστεύετε είναι καλό για να ξεκινήσω τα βασικά; Η περιγραφή του παραπάνω αντικειμένου: Using 4 x AA battery (not including battery) Designed for beginner to intermediate-level use, this multi-function keyboard piano features 61 standard-size keys, providing a traditional piano or organ feel for versatile learning and an exciting acoustic experience. With advanced sound options and an LCD display for easy settings control, keyboard comes with a detachable stand to hold sheet music. Ready-to-use right out of the box,take this compact, lightweight musical keyboard on the road or to lessons, or use the US-standard 110 -120 volt power adapter and plug into the wall for extended play sessions. Belt out in song or discreetly practice on headphones, along with the option to record and playback for improved performance. Includes microphone with a 4 cord, audio input, output, and headphone jack.
 10. Α όντως μεταλόφωνο είναι όχι ξυλόφωνο, γενικά δεν έχω καθόλου εμπειρία στην ακοή αυτών των δύο οργάνων και δεν ξέρω τις διαφορες. Αλλά το σημαντικό είναι ότι κατάλαβα τι εννοείς. Με άλλα λόγια έχουν 3-4 όργανα να παίζουν την ίδια νότα, και βάζουν και μια μελωδία κυρίως στο βιολί και περιστασιακά υπάρχουν διάφορες μελωδίες από κάποιο όργανο?
 11. Καλησπέρα. Έκανα attach ένα αρχείο. Τα δυνατά όργανα καταλαβαίνω ποια είναι, σίγουρα έχει βιολί και φλάουτο αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω όμως ποιο όργανο/όργανα δημιουργούν αυτήν την σιγανή ρυθμική μουσική από πίσω (Ακούγετε σαν ένας συνεχόμενος ήχος όπως το αρμόνιο για παράδειγμα). Το κοντραμπάσο είναι που κάνει αυτόν τον ήχο? Γενικά εσείς με την εμπειρία σας τι όργανα ακούτε σε αυτό το clip? Τα όργανα που καταλαβαίνω είναι: 1) Βιολί 2) Φλάουτο 3) Ξυλόφωνο 4) Φωνητικά 5) Κρουστά (γενικά) Αλλά γενικά το βασικό μου ερώτημα είναι ποια όργανα δημιουργούνε αυτόν τον συνεχόμενο ήχο στο background (μου θυμίζει αρκετά ήχο από αρμόνιο, σαν να παίζει συγχορδίες με διάρκεια). out.mp3
 12. Δεν με πειράζει αυτό, δεν θέλω να ακολουθήσω επαγγελματικά την μουσική απλώς μου αρέσει και θέλω να μάθω.
 13. Τους έχω ήδη στείλει μήνυμα. Θα συνεννοηθώ μαζί τους, και αν δεν βρω κάτι καλύτερο μάλλον θα πάω.
 14. Δύσκολο... Έψαξα και το υπολόγισα, βρήκα δασκάλα με 10/ώρα τα οποία είναι και λίγα. Δεν θα κάνω 3 ώρες την εβδομάδα; (1 πιάνο, 1 θεωρία, 1 σολφέζ); Άρα 30 ευρώ την εβδομάδα. Σε ένα μήνα 120 ευρώ. Όχι ότι δεν τα αξίζει εννοείτε αυτό αλλά στο ωδείο λόγο του ότι πάνε πολλά παιδιά έχουν την δυνατότητα να ρίξουν λίγο την τιμή. Για τον κύριο Νακά το βλέπω επίσης λίγο δύσκολος γιατί φαίνεται λίγο ακριβός και λογικό έχει πολύ καλό ωδείο και φήμη. Αλλά μιας και εγώ οικονομικά δεν μπορώ πάνω από 90 τον μήνα (ακόμα και αυτό με ζορίζει) προσπαθώ να βρω κάτι ποιο οικονομικό. Μάλλον θα δοκιμάσω αυτό https://www.amstudios.gr/mathimata-mousikis-times-didaktra/ Δείτε εδώ τι προσφέρουν: Πολύ καλό μου φαίνετε για αληθηνό!!! Αν έχετε κάποια διαφωνία πείτε την μου, για αυτό έκανα αυτό το ποστ είμαι λίγο άσχετος με αυτά Μπορεί να ζητάω πολλά (επειδη ίσως και τα 90 να είναι λίγα για την δουλειά μου κάνουν) αλλά θέλω να μάθω μουσική πάρα πολύ για αυτό ελπιζω να υπάρχει κάτι στα 80-90 ευρώ.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.