Προς το περιεχόμενο

nbampaliaris

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    164
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από nbampaliaris

  1. Να και ένα τραγουδάκι. Γιατί είμαι τόσο άρυθμος στα μελωδιακά σημεία; 100 προσπάθειες έκανα και πάλι τα γμησα! Παίζει να ήμουν και λίγο ξεκούρδιστος :P

  2. Τελικά το βρήκα πως να κάνω να ακούγετε το ένα track δεξιά και το άλλο αριστερά, απλώς έπρεπε να κάνω export για να το κάνει apply και να το ακούσω.

     

    Εικόνα Ardour

     

    Επίσης έβαλα και στα 2 tracks low-high pass filter για να κόψω τις υψηλές συχνότητες που σπάνε τα αυτιά, όπως μου έχετε πει ήδη από τις πρώτες μέρες που έκανα το post.

     

    Πλέον ακούγετε έτσι:

     

    Μήπως το παράκανα με το ποιο ακούγεται δεξιά και ποιο αριστερά; Γιατί μου φαίνεται να μην συνδυάζονται πλέον οι ήχοι.

     

    Edited:

    Να και με λίγο καλύτερο balance του δεξιά αριστερά:

     

    Να και το παλιό που ακούγετε χάλια:

     

    Είμαι σε καλό δρόμο;

  3. Έβαλα κάποια vst αλλά κράτησα τις ρυθμίσεις στα προκαθορυσμένα γιατί δεν ξέρω.

    To output από το κάθε ένα πάει στο επόμενο με την σειρά που τα γράφω κάτω (Φαίνεται και τέρμα αριστερά στα screenshots):

     

    Delay screenshot

    Equalizer

    Reverb

     

    Τι παραπάνω μπορώ να βάλω για να το κάνω ακόμα καλύτερα; Καταρχάς έστρωσε λίγο; Εγώ νομίζω 5% καλύτερο.

     

    Όπως είπα, οι οκτάβες (melodic part) πρέπει να το καταστρέφει πολύ. Αν γίνεται με κάποιο εφέ να το κάνω λιγότερο ανατριχιαστικό στο αυτί.

     

    Επίσης αξίζει να βάλω το ένα track να παίζει μόνο από την αριστερί μεριά των ακουστικών και το δεύτερο track στα δεξιά; Ξέρω πως να το κάνω στο Ardour. Θα ακούγετε καλύτερα; Τώρα τα έχω να παίζουν και τα δύο δεξιά και αριστερά.

     

    Edited: Βασικά το παραπάνω δεν κατάφερα να το κάνω.

     

  4. 1 λεπτό πριν, gkourmoul1 είπε

    Άκου τους ηχους σου μεσα στο μιξ...

     

     

     

     Πως το έκανες αυτό; Με διάφορα εφε από VST's?

  5. Εικόνα από πεταλάκι, 50% distortion, 50% High, 30% MID, 60% Level, 60% Low, 30% MID FREQ, 60% TREBLE magnet volume πάνω στην κιθάρα (Έβαλα το volume του treble μαγνήτη στο 6 από τα 10).

     

    Παρακάτω βάζω τα tracks με την σειρά (Rhythm, Melody, και τα δύο μαζί)

    Σαν να μου φαίνεται το Melodic part στο οποίο παίζω οκτάβες πάνω στις χορδές λα και σολ (δεύτερη και 4η χορδή μετρώντας από την τέρμα πάνω μπάσο μι) κάνει την μεγαλύτερη ζημιά (Δεύτερο track που ανέβασα).

  6. Να και πως ακούγετε με 2 tracks. Τέρμα μάπα πωωω γελάω μόνο που το ακούω. Χειρότερα νομίζω ακούγετε από τα προηγούμενα.

     

  7. Έκανα το Ardour τελικά να δουλέψει στο λάπτοπ μου. To Linux distribution που χρησιμοποιώ (Arch Linux) το έχουν έτοιμο compiled στο package manager τους και το έκανα εγκατάσταση με μία εντολή μόνο. Δουλεύει αρκετά καλά με καλό latency χρησιμοποιόντας JACK (Pipewire) αντίστοιχο του ASIO στα Windows.

     

    Δείτε αυτό το screenshot και ακούστε κάτω το sample (με treble μαγνήτη). Το gain στο audio interface το έχω περίπου στην μέση και λίγο πιο πάνω. Αν το βάλω πιο δυνατά κάνει τρομερό clipping το σήμα και ακούγετε χάλια.

     

     

  8. Εν το μεταξύ ήθελα να δοκιμάσω το Ardour το οποίο το αγοράζεις αλλά αν το κάνεις build μόνο σου από το source code μπορείς να το έχεις τσάμπα.

     

    Είμαι προγραμματιστής, μπήκα και διάβασα την διαδικασία και είναι σχετικά δύσκολη. Θέλει να ρίξεις δουλειά για να το κάνεις build διότι έχουν πολλά depedencies (άλλα προγράμματα που χρησιμοποιούνε) και μεταξύ αυτών έχουν δικά τους patches (οι προγραμματιστές του Ardour άλλαξαν τον κώδικα από κάποια προγράμματα για να έχουν κάποιες λειτουργίες που χρειάζεται το δικό τους προγραμμα Ardour) και γενικά αυτό κάνει δύσκολη την διαδικασία.

     

    Γίνετε αλλά θέλει χρόνο. Εν το μεταξύ όλα αυτά γίνεται να τα κάνει αυτοματοποιημένα που λογικά αυτοί έτσι το έχουν στην εταιρία τους απλώς δεν στο δίνουν. Σου λέει ναι μεν open source αλλά αν δεν το αγοράσεις κάτσε και κόψε το κεφάλι σου να βρεις την άκρη μόνος σου για να το κάνεις compile.

     

    Δεν τους κατηγορώ αλλά πιστεύω είναι εσκημένα έτσι σαν marketing κόλπο. Θα δοκιμάσω το demo που σε αφήνει για 10 λεπτά και θα δω... Γιατί θέλω να έχω και ένα DAW στο λάπτοπ μου.

  9. Πρώτο track 46 δευτερόλεπτα: Wake me up when September ends (Tremble Magnet)

     

    Δεύτερο track 5 δευτερόλεπτα: C major clean Rythm magnet (Εικόνα Reaper)

     

    Κιθάρα απευθείας πάνω στο audio interface όλα τα magnets στο τερμα.

     

    Πριν ηχογραφούσα εγώ δυο tracks κιθάρας (ένα ρυθμικό και ένα ρυθμικό με οκτάβες). Πρώτα το ένα και μετά καθώς ακουγα το πρώτο ηχογραφούσα το δεύτερο.

     

     

     

  10. 1 ώρα πριν, dimsonic είπε

    αυτό που βγαίνει σαν αποτέλεσμα είναι απλά απογοητευτικό έως απαράδεκτο.

    Κάνεις πολλά πράγματα λάθος, αλλά κάποια στιγμή θα μάθεις.

    Αν είναι να δώσεις χρήματα για reaper, θα έλεγα πάρε το cubase elements είναι πολύ καλύτερο.

    Εκτός αν θες να πάς στο δωρεάν bandlab.

     

    Σου λείπουν πολλές γνώσεις στον τομέα της ηχογράφησης.

    Ξεκίνα ανεβάζοντας μια σκέτη κιθάρα καθαρή με κάποια screenshots μπας και σου δώσουμε καμιά βοήθεια

     Μπορείς να μου πεις κάποια από τα πράγματα που μπορεί να κάνω λάθος για να ξέρω τι να ψάξω για να τα διορθώσω;

     

    Τι screenshots θέλετε να βγάλω;

  11. 2 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε

    To πετάλι πού το έχεις συνδέσει? Γενικά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς το monitoring μέσα από το Reaper, όχι μέσα από την κάρτα.

     

    Όσον αφορά τον ήχο κατέβασε όλα τα πρίμα και τα μπάσα από το πετάλι. Για να φτιάξεις τον ήχο μπορείς να βάλεις και ένα Equalizer σαν insert effect στο track που ηχογραφείς. Βάλε ένα High cut και ένα low cut για να φύγει και το κοφτερό, και το μουντό στοιχείο.

    Ναι συγνώμη δεν εξήγησα καλά, το monitoring μέσα από το Reaper είχα (το κουμπί πάνω στο audio interface το είχα κλειστό γιατί ακούγονταν 2 φορές η κιθάρα σαν αντίλαλο).

     

    Θα ψάξω και για το πως να βάλω equalizer.

     

    Τα πρίμα και τα μπάσα που λες είναι αντίστοιχα τα High και Low?

     

    Θα ασχοληθώ λίγο με Reaper και μόλις μάθω αρκετά θα το αγοράσω, δεν είναι και τόσο ακριβό. Λογικά αν το αγοράσω θα έχω και άλλες επιλογές έτσι ώστε να χρησιμοποιώ amp sims και effects.

     

    Η σύνδεση μου είναι κιθάρα, είσοδος σε πεταλακι, έξοδος από το πεταλακι και μέσα στο audio interface input 1 που λέει μικρόφωνο.

  12. Η πρώτη μου ηχογράφηση με Reaper και monitor feedback απο το audio interface. Πιστεύω είμαι καλύτερα μέσα στον ρυθμό αλλά ο ήχος πάλι βγαίνει ανατριχιαστικός. Αυτό σίγουρα πρέπει να οφείλεται στο πεταλάκι και πως το έχω ρυθμίσει.

     

    Έχω κανονίση με ένα φιλαράκι που είναι επαγγελματίας να μου δείξει κάποια πράγματα, άρα θα δούμε σε καμιά βδομάδα αν βελτιωθώ κάπως.

  13. Κατάλαβα την διαφορά στο latency παιδιά. Έβαλα το interface στο λάπτοπ μου που έχει Linux, ηχογραφούσα κάτι και ήμουν τέρμα εκτός ρυθμού ότι και να έκανα, 2 χτύπους ποιο αργά η Lead κιθάρα από την ρυθμική. Ενώ από τα ακουστικά όταν έπαιζα άκουγα να είμαι μέσα στον ρυθμό. Το πάλευα το πάλευα και σε κάποια φάση λέω "ε είμαι για τον πυτσο δεν το έχω τα παρατάω" και πως μου ήρθε να πάω στον υπολογιστή να δοκιμάσω και εκεί και ηχογράφησα το κομμάτι με την μια προσπάθεια. Που να βάλω και τα ακουστικά απευθείας πάνω στο interface, θα έχω καλύτερο latency και στο άκουσμα λογικά. Άρα αυτός είναι ο λόγος που τα βάζεις όλα πάνω στο audio interface.

  14. 2 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

    Μακάρι να σου δουλέψει με αυτούς τους drivers παλικάρι μου. :classic_smile:

     

    Αν όχι θα δοκιμάσω και σε Linux, ίσως οι open source drivers από εθελοντές του Linux community να δουλεύουν καλύτερα. Απ'ότι βλέπω, το Reaper υποστηρίζει Linux.

  15. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια! Θα κάτσω να δω κάνα βιντεάκι για το πως να χρησιμοποιώ το Reaper, θα αγοράσω jack adapter 6.2mm male to 3.5mm female για να συνδέω τα ακουστικά μου στο audio interface και θα ξανά επιστρέψω με αποτελέσματα.

     

    Για ξεκίνημα αν χρησιμοποιώ τα ακουστικά του κινητού μου για monitoring (απλά ακουστικά της Xiaomi των 20€) υπάρχει θέμα;

  16. 10 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

    Μάλιστα.

    Στείλε και τις λίστες για το από κάτω (Asio Drivers) και για τα inputs.
     

    Επίσης, αφού έχεις Windows 11, δε χρειάζεσαι screenshot software. Χρησιμοποίησε τα κουμπιά Shift+Windows+S, "τραβα" το μέγεθος που θες και απλά κάνε επικόλληση εδώ.

     

     

    Ναι αυτό κάνω απλώς τα ανέβάζω στο imgbb γιατί εδώ δεν φαίνονται καλά οι εικόνες.

     

    Βρήκα κάτι drivers παλιούς από αυτό το βίντεο και το έκανα να δουλέψει:

     

    1.png

    2.png

    Δεν είμαι έμπειρος όμως να καταλάβω αν είναι καλύτερα πλέον ο ήχος. Σύνδεσα απευθείας

    την κιθάρα στο audio interface χωρίς πεταλάκι.

     

  17. 10 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

    Το ότι μια κάρτα ήχου δίνει "επίσημα" drivers ASIO4ALL με ξεπερνάει... Αυτό είναι ένας γενικός οδηγός για συστηματα που ΔΕΝ έχουν audio interface, υποτίθεται... Τι να πω δε ξέρω.

     

    Στα Audio system, Asio driver και inputs, τι άλλες επιλογές σου βγάζει?
    image.png.9a24dcf49c6430b32da1d0d7f5b827a4.png

     

    Συμφωνώ με τον Fusion. Κοίτα να δεις αν μπορείς να τη γυρίσεις γιατί αυτό με τους drivers είναι απαράδεκτο.

     

    Επειδή η παρακάτω εικόνα δεν φαίνεται καλά, δείτε και εδώ

     

     

    Untitled.png

  18. Πάρα πολύ καλή η απαντησή σου με βοήθησε τέρμα.

     

    Δεν είχε κάποιο cd το audio interface αλλά βήκα το ASIO4ALL από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

     

    Έκανα τις ρυθμίσεις αλλά δεν ηχογραφεί σωστά, ακούγετε ένας περίεργος ήχος (δες κάτω το sample). Μήπως δεν ρύθμισα κάτι σωστά στον buffer και sample rate?

    Πάντως τo audio level (Αυτές οι μπάρες που πάνε πάνω κάτω όταν παίζει ήχος) στο Reaper όταν χτυπάω τις χορδές δείχνει να παίρνει ήχο μια χαρά.

     

    Αυτά έκανα:

    Δες αυτήν την εικόνα με τις ρυθμίσεις που έκανα

     

     

  19. 2 ώρες πριν, fusiongtr είπε

     

    Πολλές άγνωστες λέξεις σε ένα post.

    Στον Καιάδα θα πάει.

     

    Τα έχω ψάξει λίγο δεν μου είναι εντελώς άγνωστα. Θα κατεβάσω άμα είναι Reaper να δω την διαφορά με audacity και επίσης θα δω τι ακριβώς είναι το monitoring και πως βοηθάει. Έχει ένα κουμπί το audio interface μου που λέει monitoring αλλά δεν ξέρω τι κάνει. Για το clipping όμως έχω καταλάβει πως να ρυθμίζω το gain για να το αποφύγω.

     

    Γενικά στο τελευταίο κομμάτι που ακούγετε σαν να το ηχογράφησα από μικρόφωνο, το λάθος που πιστεύετε ότι βρίσκεται, στο πεταλάκι (gain, equalizer κτλ) ή στον λάθος τρόπο που χρησιμοποιώ το audio interface και το DAW (audacity)? To παίξιμο μου είναι μακριά από τέλειο, αλλά πιστεύω είναι ικανοποιητικό.

     

    Α επίσης για τους ASIO drivers, κανένα DAW μέχρι τώρα που χρησιμοποίησα δεν αναγνωρίζει το audio interface μου. Πρέπει να διαλέξω Windows mixer extensive η όπως λέγετε τέλος πάντων.

     

    4 ώρες πριν, manosx είπε

     Ουτε το DAW θα σε βοηθησει να γινεις ρυθμικο τερας, ουτε καν το ωδειο. Ειναι καθαρα θεμα σκαψιματος- εξασκησης και IMHO στο τοπ επιπεδο παιζει και το νευρολογικο συστημα η κατι τετοιο τελος παντων.

     

     Το να χανεις χρονο σε ψαλιδια και DAW πατεντες, μονο κακο θα σου κανουν. Αν μπορουσα θα σε πηγαινα πισω στο χρονο, να δεις τι γκρουβα εβγαινε με σωστα ρυθμικα και ΜΠΟΜΠΙΝΑ, ξερεις, αυτη η γκρουβα που σκανε ολα μαζι στο ms και ακουγονται κατι απροσδιοριστα ΟΥΜΦ γιατι σκανε ολα στην ιδια φαση 😆 Αυτο το πραγμα κανενα ψαλιδι δε θα στο δωσει, και κανενα ωδειο δε θα στο μαθει, μονο ατελειωτες ωρες εξασκησης, και μικρη ηλικια, διοτι τωρα το μονο ΟΥΜΦ που βγαινει ειναι οταν ανεβαινω καμια σκαλα. 😆

     

    Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι λες. Γενικά εννοείς πως με την εμπειρία θα μάθω σιγά σιγά να είμαι μέσα στον ρυθμό καθώς κάνω ηχογράφηση ένα ολόκληρο τραγούδι;

     

    Γενικά πάντως δεν χρησιμοποιώ πατέντες και editing κόλπα με audacity επειδή δεν ξέρω τίποτα. Τα περισσότερα που ηχογράφησα μέχρι τώρα είναι καθαρά παίξιμο δικό μου προσπαθώντας να μπω στον ρυθμό και στο σωστό σημείο που σταμάτησα (όταν ηχογραφώ σε κομμάτια δηλαδή).

  20. Να και χωρίς κανένα φίλτρο (Ακούτε το πεταλάκι μου ακριβώς όπως είναι). Η καλύτερη ηχογράφηση που έκανα μέχρι τώρα. 2 ώρες με πήρε χαχα.

  21. Ναι παδιά καταλαβαίνω αυτά που λέτε και ειδικά ότι βγήκα εκτός ρυθμού. Είναι ΠΟΛΥ δυσκολό να ηχογρφείς ένα ολόκληρο τραγούδι δεν το περίμενα!!! Σίγουρα έχω και θέματα στο παιξιμό μου, αλλά και η διαδικασία της ηχοράφησης είναι δύσκολη!

     

    Το ποιο δύσκολο μου φαίνεται ο συγχρονισμός. Ακόμα και με τον μετρονόμο το χάνω αρκετές φορές! Όταν παίζεις live με άλλους για παράδειγμα, τον βρίσκετε μεταξύ σας, ένας να φύγει μπροστά θα ακολουθήσουν οι άλλοι, στην ηχογράφηση όμως μόλις παίξεις το ένα κομμάτι δεν μπορείς να το αλλάξεις μετά, άρα πρέπει να είναι φουλ μουσικά και χρονικά σωστά μέχρι και το τελευταίο κλάσμα δευτερολέπτου! Άρε εδώ είναι που το ωδείο με τα σολφέζ του και τα dictee του σε κάνει ανθρώπινο μετρονόμο... Πρέπει να πάω μετά τον στρατό...

     

    Γένικα πάντως πρέπει να είναι δύσκολη διαδικασία να ηχογραφείς ένα ολόκληρο τραγούδι. Για αυτό και στο Youtube που βλέπω διάσημους καλλιτέχνες, καμιά φορά κλωτσάνε τα τραπέζια και τους υπολογιστές από τα νεύρα τους.

     

    Το παρακάτω μου πήρε 2 ώρες. Ακούγετε μάπα τέρμα και ο ήχος και καμιά φορά που βγαίνω εκτός ρυθμού και ειδικά το κοψε-ράψε που έκανα με δυσκόλεψε τέρμα και δεν μπορούσα να το συγχρονίσω σωστά (ακούγονται κενά κάποιες φορές).

     

    Εντάξει λογικό νομίζω, προσπαθώ να κάνω κάτι που είναι όλοκληρη δουλειά και συνήθως την κάνουν επαγγελματίες. Έχω μέλλον ακόμα. Μου άρεσε όμως.

     

    Γενικά μου άρεσε που άσχολήθηκα με αυτό, γιατί με έκανε να καταλάβω πολλά για τον εαυτό μου. Όχι μόνο έχω προβλήματα στο παίξιμο μου, αλλά γενικά από μουσική, ρυθμό κτλ έχω πάρα πολλά θέματα. Χρειάζομαι ωδείο για να τα διορθώσει όλα αυτά, αν θέλω στο μέλλον να καταλαβαίνω ακριβώς τι κάνω.

     

    Υ.Γ:

    Το παίξιμο μου είναι πολύ πιο άτσαλο διότι με ζόριζε τέρμα η διαδικασία της ηχογράφησης και δεν είχα το νου μου καθόλου στο παίξιμο, αλλά μόνο στον ρυθμό!!!

  22. Για τσεκάρετε παιδιά. Ηχογράφησα χρησιμοποιόντας αυτό και Audacity. Επίσης έβαλα τα εφέ Noize Reduction και Loudness Normalization γιατί αρχικά είχε πάρα πολυ θόρυβο.

     

    Δεν μου ακούγεται ωραία, σαν ένας θόρυβος όλα μαζί. Μάλλον στο πεταλάκι είναι το πρόβλημα, η δεν ξέρω να ηχογραφώ.

     

    Κατέβασα και το Amplitude 5 αλλά έχει μόνο έναν ενισχυτή δωρεάν τα άλλα πρέπει να τα αγοράσεις...

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου