Προς το περιεχόμενο

harilatron

Moderator
 • Αναρτήσεις

  9.738
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

harilatron ήταν Μέλος της ημέρας 25 Ιουλίου 2021

harilatron είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

2 Followers

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  Κιθάρες: Διάφορες partcaser (Warmoth),Gibson ES335, Fender P-bass, fender acoustic, Συνδυασμός ψηφιακών πολυεφφέ και αναλογικών drive, ενισχυτές fender, vox και rivera.
 • Day job
  Φυσικός
 • Τόπος
  Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

1.042 προβολές προφίλ

Συμμετοχή harilatron

Noizholic

Noizholic (4/4)

149

Φήμη

1

Σωστές Απαντήσεις

 1. Εντάξει, συνεννοηθήκαμε. Είναι η τέταρτη φορά που γράφεις εναντίον του χαρακτήρα μου (αν μετρήσουμε μόνο το παρον thread) - τώρα κατάλαβες και τη "βαθύτερη στάση μου" (sic) - ενώ εγώ έχω αναφερθεί μόνο στα γραφόμενα σου. Τα οποία γραφόμενα σου σηκώνουν αντίρρηση και κριτική όπως όλων των ανθρώπων -πλην του Πάππα. Ε?
 2. Εζ, πρώτα μας λες ότι μπορεί να έχεις "και αντιρρήσεις που μπορεί να έχει κάποιος σε πολιτικό, κοινωνικό η ανθρωπιστικό επίπεδο" οι οποίες είναι ίσως ψιλά γράμματα για εμάς, μετά ότι "πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα" και ότι "προτιμάμε το Ρουβά". Γενικώς δεν σου επιτρέπω αυτό το ύφος απέναντι μου και ειδικώς δεν καταλαβαίνω από πού μπορείς να αντλείς όλη αυτή την υπεροψία απέναντι στους συνομιλητές.
 3. Τι έκαναν? Έβαλαν λάθος σφραγίδα στο δελτίο αποστολής? Τουλάχιστον κάποτε υπήρχε και ένας Καζάκος που είχε ένα επίπεδο να κάνει τις δίκες στο Σύνταγμα. Τώρα το πολύ να προεδρεύσει ο Λαζόπουλος. (ΥΓ Αντε, πάω να βγάλω μεροκάματο, μας έβαλαν τα αφεντικά να δουλέψουμε Κυριακή.)
 4. Σε επίπεδο επιχειρησιακό δεν πιστεύω ότι αυτά τα λίγα που στείλαμε θα κάνουν τη διαφορά. Σε επίπεδο πολιτικό νομίζω ότι το όφελος θα ήταν το ίδιο αν στέλναμε απλά κονσέρβες και κουβέρτες. Σε επίπεδο κοινωνικό όμως, είναι σημαντικό ο Έλληνας να βλέπει τη Ζαχάροβα να τον απειλεί και να του υπαγορεύει ποιο κανάλι θα πρέπει να δει. Να ξέρουμε για τι μιλάμε δηλαδή.
 5. Η κατάσταση είναι δύσκολη και την πληρώνουν πρωτίστως οι Ουκρανοί. Ο Πούτιν και ο πουτινισμός είναι τελειωμένες υποθέσεις μακροπρόθεσμα και ο κόσμος μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει μετά αυτή την οδυνηρή φάση. Ο πόλεμος είναι μια ακραία κατάσταση και οι αποφάσεις αναπόφευκτα εμπεριέχουν το στοιχείο του κυνισμού. Η Ελλάδα καλώς έστειλε πολεμικό υλικό και πήρε σαφή θέση σε αυτή την κατάσταση. Τη θέση μας στην επόμενη μέρα πρέπει να σκεφτόμαστε δεν είμαστε διαγωνιζόμενοι στο Σταρ Ελλάς 2022 να ευχηθούμε παγκόσμια ειρήνη. Η σημερινή κατάσταση είναι η θερμή φάση ενός ψυχρού πολέμου (μάλλον "αντάρτικου πληροφοριών") που κρατάει πάνω από 15 χρόνια. Η Ρωσία δεν είναι κάποια χώρα με την οποία έχουμε κοινά συμφέροντα, είναι (αυτό που θα λέγαμε) "ο εχθρός". Ο πουτινισμός πήρε μια χώρα που κάποτε σεβόταν τους καλλιτέχνες και τους επιστήμονες και την έκανε ανταλλακτήριο μπιτκοιν, την παρέδωσε σε νεόπλουτους που καρπώθηκαν κρατική περιουσία σε μια νύχτα και δεν ξέρουν ούτε να φάνε τα λεφτά τους με στυλ, αγοράζουν σπίτια και ποδοσφαιρικές ομάδες. Χρηματοδότησαν και εργάστηκαν ενεργά για κάθε εξέλιξη που θα μπορούσε να πλήξει τη δημοκρατία και τους θεσμούς στη Δύση, από τον Τραμπ στην Αμερική μέχρι τους φυλακόβιους χρυσαυγίτες στην Ελλάδα, τους εμπόρους επιστολών του Ιησού, την ταλιμπάν μερίδα των παπάδων, τα fake news για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, το Βrexit και ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Ίσως δεν έχει καταστεί πολύ σαφές το πρόβλημα, αλλά η Ελλάδα ήταν στην έβδομη θέση διεθνώς στη δημοτικότητα του Πούτιν, η μοναδική του κανονικού δυτικού κόσμου που βρέθηκε πάνω από τον median. Και όλα αυτά όχι στα σοβαρά, όχι με δεδομένα ή ορθολογισμό, αλλά με αναλύσεις καφενείου, "γλεντάει ο Βλαδίμηρος τα Αμερικανάκια" και τέτοια. Μιλάμε για μια κοινή γνώμη χωρίς πυξίδα, χαμένη στην ατάκα του συγχωρεμένου του Τράγκα, των υποκλίσεων του Λαφαζάνη και την κεκτημένη ταχύτητα των πάσης φύσεων αντιδυτικιστών της πορδής. Όλα αυτά θα φτιάξουν. Και το πετρέλαιό τους να το βάλουν εκεί που ξέρουν. Θα βάλουμε πάνελ και ανεμογεννήτριες και το κάθε τις (σικ).
 6. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΕ ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΓΑΝΤΙΑ.
 7. Είναι τεράστιο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και που ξεκίνησε από τις ελλείψεις chip, καθώς πλέον η αλυσίδα έχει επηρεαστεί σε όλους τους κλάδους και όλοι είναι εκτεθειμένοι απέναντι σε πελάτες. Για τα αυτοκίνητα είναι γνωστό το πρόβλημα. Αντίστοιχα δεν υπάρχουν αντιδραστήρια, μηχανήματα CNC κλπ. Στον κύκλο μου ένας χάνει το πιστοποιητικό του γιατί δεν μπορεί να ολοκληρώσει εγκαίρως τους ελέγχους κι ένας άλλος μπαίνει μέσα επειδή δεν παραδίδει μηχανήματα και ίσως γίνουν απαιτητά τα penalties από τις ρήτρες. Ή θα έχουμε μαζικές διευθετήσεις/παρατάσεις προθεσμιών ή θα σκάσουν πολλές εταιρείες που κατά τα άλλα είναι υγιείς.
 8. Παιδιά καλή η πλάκα με τα μπόλια και τα ιχώρ στο αίμα και τους Ανουνάκηδες από Ανώγεια αλλά δεν μπορούμε να αστειευόμαστε ούτε με την ψύχωση όποιων νομίζουν ότι με το να αρρωστήσουν κάνουν κάποιας μορφής επανάσταση ούτε με τον πραγματικό φόβο κάποιων να κάνουν εμβόλια.
 9. Φίλε κάνε τουλάχιστον του καλαζάρ και της λύσσας.
 10. Ναι. Επίσης πρέπει να γίνουν νέες τρύπες αν τυχόν είναι σε λίγο διαφορετική θέση οι βίδες και να ξαναπεραστεί το μαύρο χρώμα στην εσοχή. Δεν είναι δύσκολη δουλειά, αλλά χρειάζεται σύνεση και τα κατάλληλα εργαλεία.
 11. Μα ναι βέβαια, έτσι είναι. Μιλάμε για μήκος κύματος 20 φορές μεγαλύτερο από την πηγή (ακόμα και 15" μεγάφωνο) δηλαδή πρακτικά δεν υπάρχει κατευθυντικότητα. Παρόλα αυτά όπως λες, ένας χώρος κλειστός ή ήμι-ανοιχτός θα έχει κάποια δεδομένα modes και το ποια θα διεγείρονται εξαρτάται και από την κατεύθυνση της αρχικής ταλάντωσης.
 12. Το μπάσο είναι ιδιαίτερο ως προς το πόσο χαμηλή (41Hz) είναι η θεμελιώδης συχνότητα που παράγει. Η συχνότητα αυτή αντιστοιχεί σε μήκος κύματος περίπου 8 μέτρα και καθιστά τη διάδοσή του αντίστοιχη με τη διέγερση σε στάσιμο κύμα των modes ενός συνηθισμένου (εννοώ untreated) δωματίου. Ένα ελεύθερα διαδιδόμενο κύμα πράγματι μπορεί να ακουστεί σε κάθε απόσταση από την πηγή. Όμως όταν υπάρχουν διάφορα real-life δεδομένα (ανακλάσεις από τοίχους, πατώματα κλπ) τότε δημιουργούνται χωρικά φαινόμενα (μέγιστα - ελάχιστα) που σχετίζονται με τη συμβολή όλων αυτών των κυμάτων (αρχικού και ανακλώμενων). Η χωρική έκταση αυτών των φαινομένων έχει σχέση αφενός με το χώρο αλλά και με το μήκος κύματος. Στις υψηλές συχνότητες είναι πιο δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς καθώς τα μέγιστα και τα ελάχιστα είναι πολύ κοντά μεταξύ τους (κι εκεί που έχει ελάχιστο μια συχνότητα μπορεί να έχει μέγιστο μια γειτονική της). Αντίθετα, στο μπάσο, αφενός τα μέγιστα και τα ελάχιστα μπορεί να απέχουν μέτρα μεταξύ τους (σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο) αφετέρου τα χαμηλά του μπάσου είναι "μοναχικές" συχνότητες στο φάσμα μιας τυπικής μπάντας χωρίς πολλή πληροφορία σε παρεμφερείς συχνότητες. Αυτά τα δύο τελευταία σε συνδυασμό με τις ανακλάσεις που σχεδόν πάντα έχουμε από τοίχο πίσω από την καμπίνα μπορεί να κάνει το μπάσο *πράγματι* να ακούγεται πιο δυνατά λίγο πιο μακριά απ' ότι ακριβώς μπροστά της. Δίνοντας κλίση στην καμπίνα δεν αλλάζουμε μόνο την αρχική κατεύθυνση του κύματος αλλά μοιράζουμε και διαφορετικά και τις ανακλάσεις.
 13. Εμείς κουρδίζαμε στην τύχη και αν ήταν να παίξουμε σοβαρά κουρδίζαμε από ΚΑΣΕΤΑ. (το κουρδιστήρι το μάθαμε μετά το ΄95)
 14. harilatron

  Ιλιάδα

  Ωραίος, γιατί δεν συνέχιζες κι άλλους 21 στίχους? Πάει λίγο αργά θα έλεγα, αν 21 στίχοι θέλουν 5:30, ολόκληρο το έπος με τους 15.693 στίχους θα χρειαστεί 68.5 ώρες δηλαδή 2 μέρες 20 ώρες και 30 λεπτά περίπου.
 15. Αυτό με τους εμβολιασμένους "που νοσούν και μεταδίδουν τον ιό" είναι μια καραμέλα που δεν ισχύει έτσι απλά (όπως συχνά λέγεται). Από την πλήρη ανοσία (sterilizing immunity - με το που μπαίνει μέσα σου ιός εξουδετερώνεται) μέχρι την παντελή έλλειψη ανοσίας (μπαίνει ο ιός μέσα σου και πολλαπλασιάζεται ενώ για 10 μέρες ο οργανισμός προσπαθεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται) υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα καταστάσεων. Είναι "νέος κορωνοϊός" και υπό αυτή την έννοια είναι μια καινοφανής πρόκληση για κάθε άνθρωπο με τη διαφορετική αντίδραση που θα έχει το ανοσοποιητικό του. Εικάζεται ότι ο εμβολιασμός πέραν της βραχυχρόνιας (χημικής ανοσίας μέσω των αντισωμάτων) κάνει και μια μακροχρόνια κυτταρική ανοσία (μέσω των λεμφοκυττάρων). Αυτό υποτίθεται ότι σημαίνει ότι αν ένας εμβολιασμένος εκτεθεί στον ιό στο μέλλον, θα τον αντιμετωπίσει πιο στοχευμένα και πιο αποτελεσματικά σε σχέση με κάποιον ανεμβολίαστο που θα τον αντιμετωπίσει για πρώτη φορά. Μέσω τον εμβολιασμών (αλλά και της φυσικής νόσησης) σταδιακά για τον άνθρωπο ο SARS-Cov2 θα γίνει ένας ακόμα κορωνοϊός από αυτούς που κολλάμε που και που (από παιδιά) και για τους οποίους κανείς δεν έχει πλήρη ανοσία αλλά που ποτέ δεν κάνουν πανδημίες - γιατί δεν βρίσκουν πουθενά τελείως απροετοίμαστους οργανισμούς. Και από τους κορωνοϊούς που κάνουν το κοινό κρυολόγημα ένας ηλικιωμένος ή εξασθενημένος (ή ανοσοκατεσταλμένος) οργανισμός μπορεί να κάνει μια βαριά πνευμονία και να πεθάνει. Έτσι θα τον έχουμε ανάμεσά μας και τον συγκεκριμένο ιό, θα κυκλοφορεί γενικώς. Καλό είναι (ιδιαίτερα οι πιο μεγάλοι) την πρώτη φορά που θα τον αρπάξουμε να έχουμε "προετοιμαστεί" με εμβόλιο. Γιατί κάποια στιγμή θα τον αρπάξουμε.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.