Προς το περιεχόμενο

harilatron

Moderator
 • Αναρτήσεις

  9.688
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

108 Neutral

2 Followers

Σχετικά με τον harilatron

 • Rank
  Noizholic

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  Κιθάρες: Διάφορες partcaser (Warmoth),Gibson ES335, Fender P-bass, fender acoustic, Συνδυασμός ψηφιακών πολυεφφέ και αναλογικών drive, ενισχυτές fender, vox και rivera.
 • Day job
  Φυσικός
 • Τόπος
  Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

740 προβολές προφίλ
 1. Επίσης οι Ικτίνος και Καλλικράτης δεν είχαν βγάλει πολυτεχνείο ούτε είχαν μάστερ σε urban planning. Η συζήτηση με τους επιτυχημένους μουσικούς που δεν ήξεραν νότες μου θυμίζει τις αντίστοιχες με τους επιτυχημένους επιχειρηματίες του χώρου της τεχνολογίας που παράτησαν το πανεπιστήμιο. Αληθινές ιστορίες βέβαια, αλλά ίσως λίγο παραπλανητικό το μήνυμα - ειδικά για κάποιον που δεν έχει καλή εικόνα του τι προϋποθέτει η επιτυχία στο επίπεδο αυτό, το ρόλο που παίζει η τύχη, η συγκυρία και η βοήθεια από -συχνά αφανείς- κοντινούς ανθρώπους.
 2. Ναι, η PG έχει ένα άρωμα που παραπέμπει λίγο σε αλκοόλ και με ενοχλούσε, ιδιαίτερα με τον πρωινό καφέ που προσπαθείς να ανοίξεις το μάτι. Νομίζω μου ερέθιζε και λίγο το λαιμό. Αυτό με το "χτύπημα της VG" που λένε δεν το είχα καταλάβει. Συζήτηση χωρίς πολύ νόημα σαν το "σκάσιμο του maple" μου φαινόταν. Όταν καπνίζαμε κανονικά τσιγάρα ούτε χτύπημα αναζητούσαμε ούτε κάποια ειδική γεύση. Συνηθίζαμε τη γεύση της συγκεκριμένης μάρκας και αυτό ήταν όλο. Η VG με τη νικοτίνη έχουν μια γεύση που είναι πολύ ουδέτερη χωρίς να παραπέμπει σε κάτι συγκεκριμένο. Σαν να είχα αλλάξει μάρκα μου φαινόταν, όχι σαν να καπνίζω κάτι θεμελιωδώς διαφορετικό. Αυτό δεν ίσχυε με τα διάφορα υγρά με γεύσεις. Όλα με κούραζαν μετά από λίγα ml.
 3. "Στις 12μιση κολλάει στις 12 και τέταρτο δεν κολλάει". "Αν το μαγαζί έχει 49% πληρότητα δεν κολλάει, στο 51% κολλάει" "Στο ενάμισι μέτρο δεν κολλάει στο 1.40 κολλάει" "Αν παίξω με ενισχυτή κολλάει αν παίξω χωρίς ενισχυτή δεν κολλάει" (Όλα αυτά τα ευφυολογήματα με ηλίθιο χαμογελάκι και ύφος "δεν ξέρουν τίποτα μωρέ, από το μυαλό τους τα βγάζουν" ) Η γκρίνια για τα μέτρα (τόσο από αυτούς που θα ήθελαν αυστηρότερα όσο και από αυτούς που θα ήθελαν λιγότερα) με έχει κουράσει περισσότερο και από τα ίδια τα μέτρα. Όλοι ξέρουμε πως κολλάει, αν οι αρχές απευθύνονταν σε σοβαρό ακροατήριο θα έλεγαν απλά "Η επιδημιολογική εικόνα έχει ως εξής (πίνακες), ο κίνδυνος είναι υψηλός, λάβετε τα μέτρα σας." Και τέλος. Αλλά το ακροατήριο δεν είναι σοβαρό. Τις προάλλες είχα πάει σε ένα γάμο και φιλιόντουσαν, εκατοντάδες κόσμος.
 4. Για χρόνια άτμιζα VG 20mg/ml μισό-μισό με μηδενική βάση γλυκερίνης. Μετά την κατάργηση των μεγάλων μπουκαλιών, συνέχισα ακριβώς το ίδιο, 2-3 booster VG και άλλη τόση ποσότητα (κατ' όγκο) νερωμένη γλυκερίνη 90% VG +10% νερό - water for injection. Έφτιαχνα δηλαδή γλυκερίνη με 10% νερό και 10mg/mL νικοτίνη. Χρησιμοποιούσα επισκευαζόμενους με πολύ ελεύθερη ροή. Χρησιμοποιούσα περίπου 3 ml από αυτό το διάλυμα την ημέρα. Είναι νομίζω ό,τι το κοντινότερο σε κανονικό τσιγάρο από άποψη συχνότητας χρήσης και ποσότητας νικοτίνης. Εδώ και ένα χρόνο το έχω κόψει τελείως. Αφού δεν το ξεκίνησα πάλι στην καραντίνα νομίζω δεν θα το ξαναξεκινήσω. Edit: Στα 5-6 χρόνια που άτμιζα δεν κάπνισα ούτε ένα κανονικό τσιγάρο. Δεν το επιθύμησα ποτέ. Πήρα το ηλεκτρονικό τσιγάρο και για μια βδομάδα ήταν ακόμα πάνω στο τραπέζι μου τασάκια, τσιγάρα αναπτήρες. (Είχα και απόθεμα, τα χάρισα ύστερα από μήνες)
 5. Τώρα: 6 ώρες ύπνος 1 ώρα μπάνια/ξυρίσματα/ντυσίματα/κουρέματα 2 ώρες στο αυτοκίνητο/τηλέφωνο 6 ώρες skype/zoom (με video) ή συναντήσεις με πελάτες / συνεργάτες / μαθητές 1 ώρα ανούσιες συζητήσεις με λογιστές/τραπεζοϋπαλλήλους/γραφειοκράτες 2 ώρες γράψιμο/σχέδιο/coding/ άλλη κανονική δουλειά. 1 ώρα ψυχολογική υποστήριξη σε υστερικούς συναδέλφους 1 ώρα φαγητό 1 ώρα γυμναστήριο 1 ώρα διάβασμα ειδήσεων 2 ώρες χασομέρι ανάμεσα σε ραντεβού/call/να σου πω λίγο Μετά τη σύνταξη 7 ώρες ύπνος 1 ώρα μπάνια/ξυρίσματα/ντυσίματα/κουρέματα 2 ώρες στην αυλή να με μυρίζει ο σκύλος και να του πετάω τη μπάλα. 6 ώρες social media / συναντήσεις με φίλους/ μουσική. 1 ώρα χασομέρι με λογιστές/τραπεζοϋπαλλήλους/γραφειοκράτες 2 ώρες γράψιμο/σχέδιο/coding/ άλλη δημιουργική απασχόληση. 1 ώρα δούλεμα σε υστερικούς πρώην συναδέλφους 1 ώρα φαγητό 1 ώρα γυμναστήριο 1 ώρα διάβασμα ειδήσεων 1 ώρα χασομέρι χωρίς άγχος ανάμεσα στα παραπάνω.
 6. Άσε με, αντιμετωπίζω τα αυτοκίνητα ως εκτυπωτές ή φωτοτυπικά χωρίς καμία εκτίμηση για την αισθητική τους. Περιμένω να βγει ΤΕΖΛΑ σε προσιτή τιμή να μην οδηγώ καθόλου και να μην ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ. (Άντε, για χάρη σου θα βάλω ένα κασετόφωνο ΠΙΟΝΕΕΡ να μασάει τις κασέτες να ανατριχιάζουμε.)
 7. Ασφαλώς και έπρεπε να ισχύει ότι όποιος είναι μέσα σε roundabout έχει προτεραιότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα φράκαραν οι κόμβοι από αυτοκίνητα στην αυξημένη κίνηση. (Έτσι το έχουν οι Ισπανοί, προτεραιότητα πάντα σε όσους είναι ήδη μέσα και όταν χρειάζεται STOP μέσα στο roundabout).
 8. Ακριβώς αυτό. Μένω σε μικρή πόλη και τα μηχανάκια είναι το βασικό στοιχείο υποβάθμισης της ποιότητας ζωής. Θόρυβος, ρύπανση, κυκλοφοριακό χάος. Επίσης έχουμε δεκάδες παιδιά τραυματισμένα ή σκοτωμένα (ναι, ακόμα δεν φοράνε κράνος). Δεν μπήκα ποτέ στον πειρασμό να πάρω δίκυκλο.
 9. Ε όχι βέβαια. Το ακούω συχνά αυτό αλλά δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω. Η ανθρωπότητα έχει περάσει πάρα πολλές πανδημίες, τις περισσότερες μάλιστα χωρίς να ξέρει τι τις προκαλεί. Η ανθρωπότητα μετρούσε εκατομμύρια νεκρούς και αναζητούσε απαντήσεις στην οργή του Θεού για τους αμαρτωλούς. Σκεφτείτε μια πανδημία του SARS COV-2 πριν από 100 χρόνια: Κάποια "πνευμονία" θα σκότωνε μαζικά χιλιάδες από τους λίγους υπερήλικες των 65+ ετών και κάποιους "σακάτηδες". Όλο αυτό χωρίς μέτρα προφύλαξης και "flattening the curve" (sic) θα κορυφωνόταν και θα τελείωνε πριν καλά καλά το παρατηρήσουν και δεν θα περνούσε ούτε στα ψιλά γράμματα της ιστορίας. Οι περιορισμοί στον τρόπο ζωής μας με την τρέχουσα πανδημία αντανακλούν πρωτίστως την αξία που δίνουμε σήμερα στην ανθρώπινη ζωή. Στην αναγνώριση της αξίας της ζωής των ηλικιωμένων. Η επιστήμη μας έχει δώσει τις συνθήκες διαβίωσης και περίθαλψης ώστε να ζούμε σχεδόν τα διπλάσια χρόνια (life expectancy) από ότι 100 χρόνια πριν. Και όταν ένας νέος ιός εμφανίστηκε τον Ιανουάριο, εντός λίγων ημερών αναγνωρίστηκε ότι πρόκειται για κάτι επικίνδυνο, εντός 3 μηνών είχε αναλυθεί γενετικά, είχαν προσδιοριστεί οι πρωτεΐνες του κελύφους και είχε γίνει κατανοητός ο μηχανισμός με τον οποίο μολύνει τα κύτταρα του ανθρώπου. Αναπτύχθηκαν και εξετάστηκαν εκατοντάδες διαφορετικές θεραπείες και αναπτύσσονται πάνω από εκατό εμβόλια. Κάποια θα είναι διαθέσιμα εντός 12 μηνών μετά την ανακάλυψη του ιού. Αυτά είναι επιτεύγματα που μας γεμίζουν περηφάνια. Είναι ημέρες θριάμβου του ανθρώπινου πνεύματος. Γιατί οι θεραπείες και τα εμβόλια αξιολογούνται με τις μεθόδους της επιστήμης. Δεν έχει σημασία αν ο Trump πίνει χλωροκίνη (επειδή έτσι γουστάρει) ή αν ο Πούτιν αναγκάζει τον Ρωσικό οργανισμό φαρμάκων να εγκρίνει εμβόλιο με κλινική δοκιμή 3 μηνών με 35 συμμετέχοντες. Οι θεραπείες που χορηγούνται και τα εμβόλια που θα προκύψουν θα προέρχονται από αυτούς που εδώ και δεκαετίες κερδίζουν μικρές και μεγάλες μάχες με σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές αρρώστιες - όχι από τους πολιτικούς. Οι δε πολιτικοί που σκότωσαν (σχεδόν συνειδητά) τους πολίτες τους για χάρη μιας δογματικής οικονομικής πολιτικής μάλλον θα τελειώσουν πολιτικά. Ποια αλαζονεία λοιπόν? Ζούμε την πολυτέλεια της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Κερδίζουμε σιγά σιγά τη μάχη με την πανδημία. Και την κερδίζουμε με την ταπεινοφροσύνη της επιστήμης απέναντι στην έπαρση (κάποιων) παπάδων και κάποιων πολιτικών. Είναι άσχημες οι μέρες (και οι μήνες) αλλά ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη εποχή.
 10. Το μικρό headstock μου φαίνεται καλύτερο, το μεγάλο μου φαίνεται κάπως υπερβολή.
 11. Floating, είναι στοιχείο του ήχου της ακόμα και όταν δεν το πειράζεις. Αν είναι να παίξουμε με κούτσουρο παίζουμε και με την τέλε (που φτουράει και περισσότερο)
 12. Η αίσθησή μου πάντως είναι ότι η 335 δεν κάνει (ως πλατφόρμα) για αυτό τον ήχο - οι solidbody τον πετυχαίνουν πιο εύκολα. Οι 335 είναι για να έχουν αυτή την (κατά κάποιο τρόπο) ένρινη ατάκα και την αλληλεπίδραση με τον ενισχυτή (για τις οποίες απαιτείται μεγαλύτερη ένταση και έχει διαφορετικό χαρακτήρα στις solidbody) Αν για κάποιο λόγο *θέλεις* να παίζεις με 335 πρέπει να βρεις τρόπο να αλλοιώσεις το χαρακτήρα της και να την κάνεις να μοιάζει με solidbody. Θα έκοβα το tone και θα έβαζα και ένα ήπιο limiter/compressor. (Αν τα κάνεις αυτά όλες αρχίζουν να ακούγονται ίδιες.) Μετά, θα πήγαινα σε ένα ήπιο drive τύπου barber ltd και μετά θα ξαναπείραζα το eq π.χ. από τον ενισχυτή σπρώχνοντας τα μεσαία και κόβοντας λίγο τα υψηλά.
 13. Κι εγώ προτιμώ την 1. Η 2 είναι θα έλεγα πιο hot, βγήκε λίγο καλύτερη στο βρώμικο (αναλόγως τι πας να παίξεις βέβαια). Θα διάλεγα τη fender ανεξάρτητα από τον ήχο. Με λίγο κατέβασμα οι μαγνήτες της 2 δεν θα είναι τόσο διαφορετικοί όσο ακούγονται εδώ. Να πω την αλήθεια, αν είχα την κιθάρα 2 θα είχα κατεβάσει λίγο τους μαγνήτες.
 14. Δεν θα έλεγα ακριβώς "πολιτισμική ένδεια" αλλά αν ήταν να κάνω μια βιοτεχνία για οποιαδήποτε δουλειά θα προτιμούσα να την κάνω στη Θεσσαλονίκη (ή ακόμα και στην Κρήτη) παρά στην Αθήνα. Είναι δύσκολο στην Αθήνα να βρεις ένα καλό μηχανουργείο, μια εταιρεία να σου αναπτύξει μια πλακέτα για ηλεκτρονικά, κάποιον να σου κάνει μια ανοδίωση σε αλουμίνιο και τέτοια. Υπάρχουν, ξέρω, αλλά αν τους βρεις θα είναι είναι ο ένας στο Μενίδι, ο άλλος στον Πειραιά και ο τρίτος στην Ελευσίνα. Καλύτερα μέσω internet.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.