Προς το περιεχόμενο

harilatron

Moderator
 • Αναρτήσεις

  9.633
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

27 Excellent

2 Followers

Σχετικά με τον harilatron

 • Rank
  Noizholic

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  Κιθάρες: Διάφορες partcaser (Warmoth),Gibson ES335, Fender P-bass, fender acoustic, Συνδυασμός ψηφιακών πολυεφφέ και αναλογικών drive, ενισχυτές fender, vox και rivera.
 • Επάγγελμα
  Φυσικός
 • Τόπος
  Αθήνα
 1. Πολλοί θα συνταχθούν με τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις περί πάθους, συναισθήματος και "ψυχής" στην εκτέλεση και θα υποθέσουν ότι μια αλγοριθμική σύνθεση ποτέ δεν θα γίνει ισάξια με μια ανθρώπινη σύνθεση. Όμως δεν έχουν δίκιο. Η πολυπλοκότητα των σύγχρονων μεθόδων σύντομα θα μπορεί να αποδώσει μέχρι και την τσιγαρίλα στο χώρο ηχογράφησης. Ας κρατήσουμε κατά νου και το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων συνθέσεων είναι έτσι κι αλλιώς τετριμμένες και ανέμπνευστες. Το ερώτημα δεν είναι κατά πόσο ένα κομμάτι κώδικα μπορεί να συνθέσει κάτι άρτιο, δομημένο, ενδιαφέρον ή πολύπλοκο. Αυτό είναι βέβαιο. Το ερώτημα είναι κατά πόσο ένα πρόγραμμα ή μια σουίτα (και ο προγραμματιστής της) μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο της "αγοράς" των συνθετών, κατά πόσο μπορεί να γίνει star της μουσικής ένας αλγόριθμος με ένα μεγάλο database.
 2. Το πρόβλημα δεν είναι ότι γίνεται phase out το CD ως φυσικό μέσο, αυτό είναι κάπως λογικό. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι για τη μουσική εξακολουθεί να γίνεται υπερβολική συμπίεση (αναφέρομαι στο bitrate όχι στο dynamic range) ενώ οι ταχύτητες και το storage των συσκευών θα έφταναν ακόμα και για lossless. (Μια φωτογραφία κινητού είναι πλέον 20MB).
 3. Πάντως τα video έχουν σβηστεί, ίσως να έχει κλείσει και το κανάλι αυτού που τα δημοσιοποίησε. Προφανώς υπήρξαν πιέσεις, δεν ξέρω τι νόημα έχει βέβαια αφού το video κυκλοφορεί σε άλλες 100 μεριές.
 4. Δεν έχει σημασία τι ακριβώς ήταν αυτό που κατέστρεψαν (ελαττωματικό, επικίνδυνο, περίσσευμα). Ο τρόπος δείχνει ασέβεια (στους πόρους, στο προϊόν, στην εταιρεία) και είναι μιας μορφής ύβρις. Η Gibson πρέπει να διακόψει τη συνεργασία με αυτούς που το έκαναν. (Θα έπρεπε να το κάνει ακόμα και αν δεν είχε κυκλοφορήσει το video.)
 5. Αυτό το καλοκαίρι μέχρι στιγμής δεν έχω ευχαριστηθεί την ησυχία της Αθήνας, όλο κάτι μαστορεύουν σε κάποιο δρόμο στις περιοχές που κινούμαι και τρώω τις ώρες μου στην κίνηση. Την επόμενη βδομάδα θα είμαι για δουλειά στην Αίγυπτο (Αλεξάνδρεια) οπότε θα κάνω και λίγο sight seeing. Το ίδιο και λίγες μέρες μετά που θα πάω στην Ινδία (Gujarat) και θα έχω μία (1) μέρα να δω τυχόν ελέφαντες. Για ανάσα δυτικού πολιτισμού θα πάω στις Σέρρες λίγο μετά το δεκαπεντάυγουστο.
 6. Από αυτά που μπορώ να δω δεν θα έλεγα ότι η κιθάρα είναι για σκότωμα ή ευθανασία. Αν δεν έχει χτυπημένα τάστα ή στραβωμένα κλειδιά δεν χρειάζεται κάποια επισκευή. Φθορές είναι αυτά που δείχνεις. Σε σχέση με το κάλυμμα της βέργας (skunk stripe) αν κοντεύει να ξεκολλήσει, είναι κάτι που φτιάχνει εύκολα.
 7. Από αυτούς που θεωρούνται μεγάλοι (και καταλαβαίνω το λόγο) δεν με συγκίνησαν ποτέ οι ακόλουθοι: Jimi Hendrix Led Zeppelin SRV
 8. Η σχέση μου με την κιθάρα διαρκεί περισσότερα από 30 χρόνια. Έχω περάσει περιόδους με μεταλλοκίθαρο και alternate picking (όταν ήμουν 20άρης), αργότερα περιόδους με περισσότερα πετάλια από ποδηλατάδικο, αργότερα με πιο basic setup - όλα αλλάζουν. Δεν είμαι κανένας σπουδαίος παίχτης, αλλά θεωρώ ότι κατά τις περιόδους που έχω περάσει με ακουστική έχω αποκομίσει τα περισσότερα (ως προς το πως πρέπει να παίζεται η κιθάρα) γενικώς. Με κατάλληλο τρόπο παιξίματος, με προσοχή στην πένα, και βέβαια με προσαρμογή του ΤΙ παίζεις, μπορείς να βγάλεις ήχο και με 11άρες.
 9. Ένα μικρό παιδί αναφερόταν σ' εμένα ως "ο Γορίλαος" (Χαρίλαος)
 10. Σε αυτή την κατηγορία τιμής μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο ένα TC electronic nova system. Πήρα ένα τέτοιο πριν ένα χρόνο καθώς ήθελα κάτι απλό (σε σχέση με τα πολλά πετάλια+καλώδια) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
 11. harilatron

  Βοήθεια, κόλησα!

  Νομίζω είναι βασικό να προσπαθείς να παίξεις αυτά που θέλεις (πρωτίστως) και όχι αυτά που μπορείς. Μην αφήνεις τις τεχνικές δυσκολίες να σε κρατούν περιορισμένο. Πριν παίξεις την πρώτη νότα, πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να ακουστεί και μετά να προσπαθήσεις να πετύχεις ακριβώς αυτό. "Να προσπαθήσεις", εννοώ με δάσκαλο, με βιβλία, με video από το youtube - με όποιο τρόπο μπορείς. Αλλά μην ξαναπαίξεις το zombie αν δεν σου αρέσει τέλος πάντων.
 12. Κοστίζει $2,900 το οποίο το βρίσκω υπερβολικό και δήθεν. Tο magnetic levitation είναι μια σχετικά φτηνή τεχνολογία. (Ο LK θα το έκανε περιστρεφόμενο τραπεζάκι για το ουίσκι.)
 13. harilatron

  Stainless steel frets;

  Το ανοξείδωτο που βάζουν στα τάστα πρακτικά δεν μαγνητίζεται (μόλις δοκίμασα με ένα μαγνήτη για επιβεβαίωση). Η διαφορά στον ήχο είναι υπαρκτή (και στην αίσθηση ακόμα μεγαλύτερη). Κάποτε ήμουν φαν των stainless steel τώρα μάλλον το αντίθετο.
 14. Είναι πράγματι πολύ όμορφη, το μόνο που μου φάνηκε περίεργο είναι το scale length. Πάντως η συγκεκριμένη έχει αυτό το mid boost στο DG-20 το οποίο προσδίδει presence στο bridge (και σταματάει να ξυρίζει).
 15. Στο noiz πάντως δεν υπάρχουν τέτοια. Μόνο στα λαϊκά σόσιαλ μιντια.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.