Προς το περιεχόμενο

harilatron

Moderator
 • Αναρτήσεις

  9.676
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

79 Excellent

2 Followers

Σχετικά με τον harilatron

 • Rank
  Noizholic

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  Κιθάρες: Διάφορες partcaser (Warmoth),Gibson ES335, Fender P-bass, fender acoustic, Συνδυασμός ψηφιακών πολυεφφέ και αναλογικών drive, ενισχυτές fender, vox και rivera.
 • Day job
  Φυσικός
 • Τόπος
  Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

656 προβολές προφίλ
 1. Η αίσθησή μου πάντως είναι ότι η 335 δεν κάνει (ως πλατφόρμα) για αυτό τον ήχο - οι solidbody τον πετυχαίνουν πιο εύκολα. Οι 335 είναι για να έχουν αυτή την (κατά κάποιο τρόπο) ένρινη ατάκα και την αλληλεπίδραση με τον ενισχυτή (για τις οποίες απαιτείται μεγαλύτερη ένταση και έχει διαφορετικό χαρακτήρα στις solidbody) Αν για κάποιο λόγο *θέλεις* να παίζεις με 335 πρέπει να βρεις τρόπο να αλλοιώσεις το χαρακτήρα της και να την κάνεις να μοιάζει με solidbody. Θα έκοβα το tone και θα έβαζα και ένα ήπιο limiter/compressor. (Αν τα κάνεις αυτά όλες αρχίζουν να ακούγονται ίδιες.) Μετά, θα πήγαινα σε ένα ήπιο drive τύπου barber ltd και μετά θα ξαναπείραζα το eq π.χ. από τον ενισχυτή σπρώχνοντας τα μεσαία και κόβοντας λίγο τα υψηλά.
 2. Κι εγώ προτιμώ την 1. Η 2 είναι θα έλεγα πιο hot, βγήκε λίγο καλύτερη στο βρώμικο (αναλόγως τι πας να παίξεις βέβαια). Θα διάλεγα τη fender ανεξάρτητα από τον ήχο. Με λίγο κατέβασμα οι μαγνήτες της 2 δεν θα είναι τόσο διαφορετικοί όσο ακούγονται εδώ. Να πω την αλήθεια, αν είχα την κιθάρα 2 θα είχα κατεβάσει λίγο τους μαγνήτες.
 3. Δεν θα έλεγα ακριβώς "πολιτισμική ένδεια" αλλά αν ήταν να κάνω μια βιοτεχνία για οποιαδήποτε δουλειά θα προτιμούσα να την κάνω στη Θεσσαλονίκη (ή ακόμα και στην Κρήτη) παρά στην Αθήνα. Είναι δύσκολο στην Αθήνα να βρεις ένα καλό μηχανουργείο, μια εταιρεία να σου αναπτύξει μια πλακέτα για ηλεκτρονικά, κάποιον να σου κάνει μια ανοδίωση σε αλουμίνιο και τέτοια. Υπάρχουν, ξέρω, αλλά αν τους βρεις θα είναι είναι ο ένας στο Μενίδι, ο άλλος στον Πειραιά και ο τρίτος στην Ελευσίνα. Καλύτερα μέσω internet.
 4. Όπως προαναφέρθηκε το πρόβλημα είναι τις περισσότερες φορές αφενός στο latency αφετέρου στις ρυθμίσεις του μικροφώνου. Επίσης πολλά macbook έχουν directional χαρακτηριστικά στο μικρόφωνο (από hardware) οπότε πρέπει η πηγή του ήχου να είναι μπροστά στο κέντρο της οθόνης. (Κάνει fade ήχους που έρχονται από το πλάι και αυτό δεν έχω βρει να είναι δυνατόν να αλλάξει). Επίσης: https://www.uberconference.com Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά ως εναλλακτικό του skype, Zoom, MS Teams κλπ. (Πρέπει να φτιάξεις account, υπάρχει free έκδοση) Έχει καλή ποιότητα ήχου και αρκετές παραμέτρους ρύθμισης. Τρίβιο: ο πρόεδρος της εταιρείας (ή κάτι τέτοιο) είναι μερακλής, έχει συνθέσει και ηχογραφήσει ειδικό κομμάτι για την αναμονή.
 5. Το trussrod ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πρέπει να το πειράξεις. Η οδηγία για αφαίρεση των χορδών μια μια έχει μια λογική, τόσο σε σχέση με τις τάσεις που αναφέρεις όσο και σε σχέση με το πόσο γρήγορα θα ξανακουρδίσεις αν έχεις κιθάρα με floating τρεμολο. Προσωπικά τις κόβω με το κοφτάκι και τις βγάζω όλες μαζί - ευκαιρία να καθαρίσω και την ταστιέρα με ένα βρεγμένο πανάκι.
 6. Είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση. Βέβαια πέρα από τους μουσικούς η συζήτηση για τις επιπτώσεις του οικονομικού λοκνταουν μπορεί να επεκταθεί σε βοηθούς οδοντιάτρου, σερβιτόρους, μάγειρες, ελαιοχρωματιστές, αεροσυνοδούς, αλουμινάδες και ένα σωρό άλλους. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν η επίλυση του υπαρκτού προβλήματος (της θέσπισης κανόνων για την εργασία του μουσικού) δεν μπορεί να γίνει υπό το καθεστώς του σημερινού Αρμαγεδδώνα. Κάθε κλαδικό αίτημα σήμερα κινδυνεύει να θεωρηθεί ότι κινείται στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο "στη βράση κολλάει το σίδερο" και το "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται". Δεν αναφέρομαι στην μεταβατική βοήθεια/επίδομα που ασφαλώς πρέπει να λάβουν όσοι πλήττονται.
 7. Θα δοκίμαζα να διευρύνω λίγο τις τρύπες με ένα dremel για να χωράνε τα ball ends. Εκεί που θα αφαιρεθεί λίγο υλικό δεν νομίζω να επηρεάσει το tailpiece μηχανικά. Έτσι όπως είναι δεν μπορεί να μείνει, δεν ταλαιπωρείσαι μέχρι να σταθεροποιηθεί το κούρδισμα στην αλλαγή χορδών?
 8. Εντωμεταξύ όλοι δεν θέλουν να ακούν για Κίνα με αυτό που έγινε και όλοι είναι έτοιμοι να ξεχάσουν. Έβλεπα συνέντευξη αυτού του ΤΣΕΟΥ της Mercedes και έλεγε ότι δεν μπορεί παρά να προσδοκά την επανεκκίνηση της Κίνας.
 9. Κραυγή αγωνίας για τους διασκεδαστές, κραυγή αγωνίας για τους μαγαζάτορες, κραυγή αγωνίας για τους ιδιοκτήτες airbnb, κραυγή αγωνίας για τους γιατρούς που δεν έχουν μάσκες, κραυγή αγωνίας για το σύστημα υγείας, κραυγή αγωνίας για την αγορά ακινήτων. Ζούμε μια κατάσταση που κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει και ούτε ακριβώς πότε θα ξημερώσει. Εντωμεταξύ μαζί με τις κραυγές αγωνίας ακούμε και ανόητες θεωρίες συνωμοσίας, άλλος έλεγε ότι τον ιό τον έριξαν οι Αμερικανοί για να πλήξουν την εξαγωγική οικονομία της Κίνας, άλλος ότι είναι βιολογικό όπλο από εργαστήρια των Κινέζων, άλλος ότι ο ιός έρχεται με business class από το Μιλάνο, άλλος ότι τον φέρνουν οι πρόσφυγες. Ψυχραιμία, μια βαριά ίωση είναι, στο χέρι μας είναι να προφυλαχθούμε και να νοσήσουμε αργότερα, με καλύτερα φαρμακευτικά σχήματα, ή και να μην νοσήσουμε ποτέ αν προκύψει σύντομα κάποιο εμβόλιο. Δυστυχώς κάποιοι θα πεθάνουν, κάποιοι δουλεύουν πυρετωδώς για να επιστρέψουμε σε μια μορφή κανονικότητας και ασφαλώς ΟΛΟΙ θα χάσουμε χρήματα. Επιλέγω να μην είμαι σε αυτούς που βγάζουν τις κραυγές. Προσπαθώ να κάνω όσο περισσότερη δουλειά είναι δυνατόν από το σπίτι. Εδώ θα είμαστε και όταν θα ξημερώσει. Είναι με μια μορφή ευτυχές το γεγονός ότι η πανδημία αυτή δεν έχει προκληθεί από κάποιο ιό με τεράστια θνησιμότητα. Ας γίνουμε κομμάτι του πειράματος, της πρόβας τζενεράλε της ανθρωπότητας. Αυτά που μαθαίνει σήμερα το ανοσοποιητικό σύστημα της ανθρωπότητας (ιατροί, παγκόσμιοι οργανισμοί, αναλυτές, φαρμακευτικές εταιρείες) είναι αυτά που ίσως μας σώσουν αν (μάλλον όταν) εμφανιστεί το real deal.
 10. Πράγματι καλά παίζουν. (H ρυθμική κιθάρα έχει λίγο ήχο από φοιτητικό jam.)
 11. Τι να την κάνεις τη Βόρεια Ελλάδα έτσι που έκαναν τις εισφορές του ΕΦΚΑ. Δεν αξίζει πια η ταλαιπωρία, ας την πάρει ο Ζόραν Ζάεφ.
 12. Όχι βρε συ killbill δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν θα ανησυχούσα με τη βάση του μικροφώνου. Παρεμπιπτόντως ΜΗΔΕΝ κρούσματα στη Βόρεια Κορέα, ή που θέλει διαβατήριο ο ιός ή που έχουν πεθάνει όλοι και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.
 13. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα άνθρωποι που καταναλώνουν "ευγενή" ενέργεια (ηλεκτρική) για να παράξουν ΜΠΙΤΚΟΙΝ δηλαδή μια "κατά σύμβαση" αξία. Η ενέργεια θα παραμείνει ένα θεμελιώδες αγαθό με κοστολόγηση που θα ακολουθεί το βιοτικό επίπεδο του κάθε τόπου και τους νόμους προσφοράς και ζήτησης. Αυτό εννοώ ότι θεωρώ ότι θα είναι στοιχείο της ίδιας της οικονομίας πέρα από τα κρατικά μονοπώλια. Μικροί παραγωγοί, αυτοπαραγωγοί, κατασκευαστές/συντηρητές μηχανημάτων όλα αυτά θα είναι στοιχεία της οικονομίας περισσότερο στο μέλλον. Ασφαλώς θα υπάρχουν μεγάλοι παίκτες και ολιγοπώλια αλλά θεωρώ ότι η εγκατάσταση μικρών μονάδων παραγωγής σε κάθε κατοικία θα είναι η νόρμα στο μέλλον. Περίπου όπως πριν 30 χρόνια αρχίσαμε να βάζουμε ηλιακούς θερμοσίφωνες και λίγο αργότερα αρχίσαμε να βάζουμε και μόνωση στα σπίτια. Να διευκρινίσω ότι δεν θεωρώ ότι αυτό θα βοηθήσει το περιβάλλον συνολικά, απλά διαπιστώνω ποια είναι η τάση της οικονομίας. Σε σχέση με τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από τους διάφορους φορείς προστασίας της μπεκάτσας έχω να επισημάνω ότι υπάρχουν κάποιες βάσιμες ενστάσεις αλλά και ότι πάρα πολλές από αυτές είναι εκβιαστικές και εκ του πονηρού.
 14. Αυτό είναι αλήθεια. Η πράσινη φούσκα έσκασε στην Ελλάδα όταν τελείωσαν οι πανάκριβες (για τη ΔΕΗ) κιλοβατώρες και όταν (περίπου την ίδια εποχή) σταμάτησαν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια για νέες εγκαταστάσεις. Λίγο η χώρα που πήγαινε εκεί που πήγαινε, λίγο το ρίσκο της μη βιώσιμης υπερτιμολόγησης στα συμβόλαια με τη ΔΕΗ, κάποια στιγμή φάνηκε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο αυτή η κατάσταση. Τώρα φουσκώνει καινούργια φούσκα με τα φωτοβολταϊκά. Το πρόβλημα θυμίζει πολλές άλλες περιπτώσεις που το Ελληνικό δαιμόνιο στράφηκε μαζικά σε κατευθύνσεις που φαίνονταν ελκυστικές με αρνητικά αποτελέσματα. Όλοι frozen yogurt, όλοι φωτοβολταϊκά και μια εποχή όλοι έψαχναν πως να βόσκουν σαλιγκάρια "να κάνουν εξαγωγή στη Γαλλία που τα τρώνε". Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε, πριν 20 χρόνια όλοι αγόραζαν μετοχές στο ΧΑΑ. Ασφαλώς και ήταν φούσκα αυτό με τα φωτοβολταϊκά, τότε μου εξηγούσαν ότι θα πουλάω 40 λεπτά την κιλοβατώρα στη ΔΕΗ (που πουλούσε 9). Στην ερώτησή μου "πως γίνεται" να δουλεύει αυτό, η απάντηση ήταν "τι σε νοιάζει, εσύ θα έχεις συμβόλαιο". (Παρομοίως, είχα ρωτήσει "πως είναι δυνατόν να κάνει 30 χιλιάρικα μια μετοχή της ΚΛΩΝΑΤΕΞ. " ) Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η κιλοβατώρα, ως μονάδα ενέργειας θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο θεμελιώδεις αξίες της οικονομίας του μέλλοντος. Ένας ανειδίκευτος εργάτης σήμερα παίρνει ημερομίσθιο 29 ευρώ με τα οποία μπορεί να αγοράσει 165kWh. Τι θα ήθελες σε 20 χρόνια? 29 ευρώ ή το (τότε) κόστος των 165kWh? Τέλος, ανεξάρτητα από το τι ισχύει σήμερα, είναι δεδομένο ότι τα επόμενα 20 χρόνια όλο και λιγότερα ορυκτά καύσιμα θα καίγονται για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια. Και αυτό δεν αφορά το περιβάλλον, αλλά το το ότι θα γίνουν ακόμα πιο ακριβά τα ορυκτά.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.