Προς το περιεχόμενο

harilatron

Moderator
 • Αναρτήσεις

  9.662
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

62 Excellent

2 Followers

Σχετικά με τον harilatron

 • Rank
  Noizholic

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  Κιθάρες: Διάφορες partcaser (Warmoth),Gibson ES335, Fender P-bass, fender acoustic, Συνδυασμός ψηφιακών πολυεφφέ και αναλογικών drive, ενισχυτές fender, vox και rivera.
 • Επάγγελμα
  Φυσικός
 • Τόπος
  Αθήνα
 1. Όχι βρε συ killbill δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν θα ανησυχούσα με τη βάση του μικροφώνου. Παρεμπιπτόντως ΜΗΔΕΝ κρούσματα στη Βόρεια Κορέα, ή που θέλει διαβατήριο ο ιός ή που έχουν πεθάνει όλοι και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.
 2. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα άνθρωποι που καταναλώνουν "ευγενή" ενέργεια (ηλεκτρική) για να παράξουν ΜΠΙΤΚΟΙΝ δηλαδή μια "κατά σύμβαση" αξία. Η ενέργεια θα παραμείνει ένα θεμελιώδες αγαθό με κοστολόγηση που θα ακολουθεί το βιοτικό επίπεδο του κάθε τόπου και τους νόμους προσφοράς και ζήτησης. Αυτό εννοώ ότι θεωρώ ότι θα είναι στοιχείο της ίδιας της οικονομίας πέρα από τα κρατικά μονοπώλια. Μικροί παραγωγοί, αυτοπαραγωγοί, κατασκευαστές/συντηρητές μηχανημάτων όλα αυτά θα είναι στοιχεία της οικονομίας περισσότερο στο μέλλον. Ασφαλώς θα υπάρχουν μεγάλοι παίκτες και ολιγοπώλια αλλά θεωρώ ότι η εγκατάσταση μικρών μονάδων παραγωγής σε κάθε κατοικία θα είναι η νόρμα στο μέλλον. Περίπου όπως πριν 30 χρόνια αρχίσαμε να βάζουμε ηλιακούς θερμοσίφωνες και λίγο αργότερα αρχίσαμε να βάζουμε και μόνωση στα σπίτια. Να διευκρινίσω ότι δεν θεωρώ ότι αυτό θα βοηθήσει το περιβάλλον συνολικά, απλά διαπιστώνω ποια είναι η τάση της οικονομίας. Σε σχέση με τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από τους διάφορους φορείς προστασίας της μπεκάτσας έχω να επισημάνω ότι υπάρχουν κάποιες βάσιμες ενστάσεις αλλά και ότι πάρα πολλές από αυτές είναι εκβιαστικές και εκ του πονηρού.
 3. Αυτό είναι αλήθεια. Η πράσινη φούσκα έσκασε στην Ελλάδα όταν τελείωσαν οι πανάκριβες (για τη ΔΕΗ) κιλοβατώρες και όταν (περίπου την ίδια εποχή) σταμάτησαν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια για νέες εγκαταστάσεις. Λίγο η χώρα που πήγαινε εκεί που πήγαινε, λίγο το ρίσκο της μη βιώσιμης υπερτιμολόγησης στα συμβόλαια με τη ΔΕΗ, κάποια στιγμή φάνηκε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο αυτή η κατάσταση. Τώρα φουσκώνει καινούργια φούσκα με τα φωτοβολταϊκά. Το πρόβλημα θυμίζει πολλές άλλες περιπτώσεις που το Ελληνικό δαιμόνιο στράφηκε μαζικά σε κατευθύνσεις που φαίνονταν ελκυστικές με αρνητικά αποτελέσματα. Όλοι frozen yogurt, όλοι φωτοβολταϊκά και μια εποχή όλοι έψαχναν πως να βόσκουν σαλιγκάρια "να κάνουν εξαγωγή στη Γαλλία που τα τρώνε". Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε, πριν 20 χρόνια όλοι αγόραζαν μετοχές στο ΧΑΑ. Ασφαλώς και ήταν φούσκα αυτό με τα φωτοβολταϊκά, τότε μου εξηγούσαν ότι θα πουλάω 40 λεπτά την κιλοβατώρα στη ΔΕΗ (που πουλούσε 9). Στην ερώτησή μου "πως γίνεται" να δουλεύει αυτό, η απάντηση ήταν "τι σε νοιάζει, εσύ θα έχεις συμβόλαιο". (Παρομοίως, είχα ρωτήσει "πως είναι δυνατόν να κάνει 30 χιλιάρικα μια μετοχή της ΚΛΩΝΑΤΕΞ. " ) Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η κιλοβατώρα, ως μονάδα ενέργειας θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο θεμελιώδεις αξίες της οικονομίας του μέλλοντος. Ένας ανειδίκευτος εργάτης σήμερα παίρνει ημερομίσθιο 29 ευρώ με τα οποία μπορεί να αγοράσει 165kWh. Τι θα ήθελες σε 20 χρόνια? 29 ευρώ ή το (τότε) κόστος των 165kWh? Τέλος, ανεξάρτητα από το τι ισχύει σήμερα, είναι δεδομένο ότι τα επόμενα 20 χρόνια όλο και λιγότερα ορυκτά καύσιμα θα καίγονται για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια. Και αυτό δεν αφορά το περιβάλλον, αλλά το το ότι θα γίνουν ακόμα πιο ακριβά τα ορυκτά.
 4. Ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν χώρες και περιοχές εκατομμυρίων όπου ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά (ή σχεδόν αποκλειστικά) από ΑΠΕ. Η Νορβηγία (για παράδειγμα) εξάγει 1 εκατομμύριο βαρέλια αργό πετρέλαιο την ημέρα στην Ευρώπη και η ίδια χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα μόνο για το 2% των αναγκών της. (98% ανανεώσιμες). Το έκανε αυτό για να ΒΓΑΛΕΙ λεφτά και να φτιάξει το πλουσιότερο ασφαλιστικό σύστημα. Η πλήρης συζήτηση για τις ανανεώσιμες μπορεί να περιλαμβάνει και κάτι περισσότερο από το κόστος ή το περιβαλλοντικό impact των εγκαταστάσεων. Η μετάβαση στις ΑΠΕ, έχει να κάνει και με τη σταδιακή ανεξαρτησία των οικονομιών από τους πετρελαιάδες με τις λαμποργκινι και τη μετάβαση σε έναν κόσμο που η ενέργεια συνδέεται με τις νέες τεχνολογίες και αποτελεί στοιχείο της ίδιας της οικονομίας. Τα περί χαμηλής απόδοσης δεν είναι ακριβή. Δυνητικά θα μπορούσε να ηλεκτροδοτηθεί όλος ο πλανήτης με περιορισμένης έκτασης εγκαταστάσεις. Προσωπικά ετοιμάζομαι (μαζεύω προσφορές) να εγκαταστήσω στη στέγη μου ένα σύστημα 5-7.5 KW το οποίο θα το πληρώσω με κανονικό χρήμα από την τσέπη μου και το κόστος εγκατάστασης θα το αποσβέσω μέσω της μείωσης των λογαριασμών της ΔΕΗ σε 5-6 χρόνια. (Μετά θα θα εξακολουθήσω να πληρώνω λιγότερα και με κάποιο τρόπο θα "κερδίζω". Δεν μιλάω για επιδοτήσεις και σικέ τιμολογήσεις με τη ΔΕΗ. (Μόνο συμψηφισμό ενέργειας). Μπορεί κανείς να πιστεύει ότι το Stanford ή το MIT και όλοι οι άλλοι είναι κομμάτι μιας μεγάλης συνωμοσίας για να μας αναγκάσουν να σταματήσουμε το λιγνίτη και να μας υποδουλώσουν. Εγώ δεν το πιστεύω.
 5. Εμείς στο θέμα της των ΑΠΕ είμαστε σε λίγο καλύτερη μοίρα από τους Γερμανούς λόγω ηλιοφάνειας και κορυφογραμμών. Και βέβαια δεν είμαστε πετρελαιάδες. Ακόμα και παραμύθι να ήταν όλο αυτό με τις ΑΠΕ (που δεν είναι) θα έπρεπε να το διαφημίζουμε ως αλήθεια. Υπάρχουν στοιχεία αλήθειας σε αυτά που περιγράφεις σε σχέση με τον κύκλο ζωής ενός στοιχείου παραγωγής ΑΠΕ (π.χ. ένα panel) αλλά η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική (προς το καλύτερο) τεχνιλογικά απ ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Τέλος, η κατάσταση με την επάρκεια των ορυκτών καυσίμων είναι πολύ χειρότερη απ ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Για την Ελλάδα το θέμα των ΑΠΕ είναι αυτό που θα λέγαμε "no brainer". Δηλαδή μπορείς να πεις "ναι" χωρίς πολύ σκέψη. (Κατά τα άλλα ελπίζω να πείστηκες ότι δεν παραβιάζεται κανένας θερμοδυναμικός (ή άλλος φυσικός) νόμος με τη μετατροπή της ηλιακής ακτιβοβολίας σε ηλεκτρική ενέργεια)
 6. Μόνο εδώ το έχω ακούσει αυτό το πράγμα. Γενικά στο εξωτερικό υπάρχουν διάφορα site όπου ανεβάζεις το κλεμένο αντικείμενο, φωτογραφίες και serial number και ελπίζεις ότι πιθανός αγοραστής θα ελέγξει εκεί, θα διαπιστώσει ότι είναι κλεμένο και θα σε ειδοποιήσει. Αν το έκαναν όλοι, πόσο λιγότερες κλοπές θα είχαμε?
 7. Πέρα από την πλάκα έχω ένα MAC του 2007 με λειτουργικό που δεν έχει αναβαθμιστεί από το 2011 αλλά για μουσική (κάρτα+logic) δουλεύει κανονικότατα. Mόνο με το ιντερνετ έχει πρόβλημα, τα περισσότερα site δεν τα βλέπει σωστά. Επίσης έχει χάσει το integration του dropbox με το file system. (Μόνο online βλέπω τα αρχεία) Κατά τα άλλα δεν χρειάζομαι αναβάθμιση στο συγκεκριμένο και για τη συγκεκριμένη δουλειά.
 8. Για τα διαζύγια πάρε ένα μακ, αξίζει, μην το λυπηθείς.
 9. Ήμαρτον, στα XP με βγάζει με avatar έναν καράφλα. Μπες από MAC να δεις τη ΧΑΙΤΗ.
 10. Ενας από τους υπολογιστές στη δουλειά έχει ακόμα win7 και έχει μείνει έτσι για συγκεκριμένες εφαρμογές. Τελευταία έχει αρχίσει να κάνει στάσεις εργασίας και λοιπούς ακτιβισμούς (τώρα "χάνει" κάποιες εξωτερικές συσκευές). Ο υπολογιστής δεν μπαίνει internet, μόνο στο dropbox είναι συνδεδεμένος για να ανεβάζει δεδομένα σε shared folders. Συμφωνώ με τη λογική "ας μείνει έτσι αφού δουλεύει" (και την τράβηξα για 3 χρόνια με αυτό το μηχάνημα) αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή αναπόφευκτα φτάνει η ημερομηνία λήξης. (Τελικά θα τον αντικαταστήσουμε, σήμερα έπαιρνα προσφορές). Σε σχέση με την ερώτηση του OP, θα πήγαινα σε win10 κάποια στιγμή που θα είχα λίγο χρόνο να αφιερώσω στο στήσιμο. Παρατήρησις: Για προσωπική χρήση έχω mac. Είμαι ΠΟΛΥ σνομπ, όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τα PC φοράω γάντια και μάσκα σαν τους Γιαπωνέζους
 11. Ως ειδικός στον παχύ ήχο και το καλό λάδι, έχω να επισημάνω ότι παχύς ήχος από strat βγαίνει με λίγο compression, λίγο overdrive (λιγότερο απ' ότι κανείς φαντάζεται αρχικά), EQ για mid boost από κάπου μετά το gain stage και κάποιο feedback από τον ενισχυτή (δηλαδή πιο εύκολα το πετυχαίνεις αν παίζεις με ένταση). Δεν αναφέρομαι σε ψυχοακουστικούς παράγοντες αλλά στο ηχογραφημένο αποτέλεσμα. Modulation και delay βοηθούν αλλά αν ο αρχικός ήχος "ξυρίζει" ή έχει πολύ attack, δεν πρόκειται να γίνει "παχύς" με το phaser ή το delay. Οι hot μαγνήτες βοηθούν, όχι τόσο λόγω output αλλά λόγω του (κατά κανόνα) περισσότερο μεσαίου αρχικού EQ. Edit, άκουσα για πρώτη φορά τώρα το clip του eangle.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.