Προς το περιεχόμενο

harilatron

Moderator
 • Αναρτήσεις

  9.633
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από harilatron

 1. Πολλοί θα συνταχθούν με τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις περί πάθους, συναισθήματος και "ψυχής" στην εκτέλεση και θα υποθέσουν ότι μια αλγοριθμική σύνθεση ποτέ δεν θα γίνει ισάξια με μια ανθρώπινη σύνθεση. Όμως δεν έχουν δίκιο. Η πολυπλοκότητα των σύγχρονων μεθόδων σύντομα θα μπορεί να αποδώσει μέχρι και την τσιγαρίλα στο χώρο ηχογράφησης. Ας κρατήσουμε κατά νου και το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων συνθέσεων είναι έτσι κι αλλιώς τετριμμένες και ανέμπνευστες. Το ερώτημα δεν είναι κατά πόσο ένα κομμάτι κώδικα μπορεί να συνθέσει κάτι άρτιο, δομημένο, ενδιαφέρον ή πολύπλοκο. Αυτό είναι βέβαιο. Το ερώτημα είναι κατά πόσο ένα πρόγραμμα ή μια σουίτα (και ο προγραμματιστής της) μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο της "αγοράς" των συνθετών, κατά πόσο μπορεί να γίνει star της μουσικής ένας αλγόριθμος με ένα μεγάλο database.
 2. Το πρόβλημα δεν είναι ότι γίνεται phase out το CD ως φυσικό μέσο, αυτό είναι κάπως λογικό. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι για τη μουσική εξακολουθεί να γίνεται υπερβολική συμπίεση (αναφέρομαι στο bitrate όχι στο dynamic range) ενώ οι ταχύτητες και το storage των συσκευών θα έφταναν ακόμα και για lossless. (Μια φωτογραφία κινητού είναι πλέον 20MB).
 3. Πάντως τα video έχουν σβηστεί, ίσως να έχει κλείσει και το κανάλι αυτού που τα δημοσιοποίησε. Προφανώς υπήρξαν πιέσεις, δεν ξέρω τι νόημα έχει βέβαια αφού το video κυκλοφορεί σε άλλες 100 μεριές.
 4. Δεν έχει σημασία τι ακριβώς ήταν αυτό που κατέστρεψαν (ελαττωματικό, επικίνδυνο, περίσσευμα). Ο τρόπος δείχνει ασέβεια (στους πόρους, στο προϊόν, στην εταιρεία) και είναι μιας μορφής ύβρις. Η Gibson πρέπει να διακόψει τη συνεργασία με αυτούς που το έκαναν. (Θα έπρεπε να το κάνει ακόμα και αν δεν είχε κυκλοφορήσει το video.)
 5. Αυτό το καλοκαίρι μέχρι στιγμής δεν έχω ευχαριστηθεί την ησυχία της Αθήνας, όλο κάτι μαστορεύουν σε κάποιο δρόμο στις περιοχές που κινούμαι και τρώω τις ώρες μου στην κίνηση. Την επόμενη βδομάδα θα είμαι για δουλειά στην Αίγυπτο (Αλεξάνδρεια) οπότε θα κάνω και λίγο sight seeing. Το ίδιο και λίγες μέρες μετά που θα πάω στην Ινδία (Gujarat) και θα έχω μία (1) μέρα να δω τυχόν ελέφαντες. Για ανάσα δυτικού πολιτισμού θα πάω στις Σέρρες λίγο μετά το δεκαπεντάυγουστο.
 6. Από αυτά που μπορώ να δω δεν θα έλεγα ότι η κιθάρα είναι για σκότωμα ή ευθανασία. Αν δεν έχει χτυπημένα τάστα ή στραβωμένα κλειδιά δεν χρειάζεται κάποια επισκευή. Φθορές είναι αυτά που δείχνεις. Σε σχέση με το κάλυμμα της βέργας (skunk stripe) αν κοντεύει να ξεκολλήσει, είναι κάτι που φτιάχνει εύκολα.
 7. Από αυτούς που θεωρούνται μεγάλοι (και καταλαβαίνω το λόγο) δεν με συγκίνησαν ποτέ οι ακόλουθοι: Jimi Hendrix Led Zeppelin SRV
 8. Η σχέση μου με την κιθάρα διαρκεί περισσότερα από 30 χρόνια. Έχω περάσει περιόδους με μεταλλοκίθαρο και alternate picking (όταν ήμουν 20άρης), αργότερα περιόδους με περισσότερα πετάλια από ποδηλατάδικο, αργότερα με πιο basic setup - όλα αλλάζουν. Δεν είμαι κανένας σπουδαίος παίχτης, αλλά θεωρώ ότι κατά τις περιόδους που έχω περάσει με ακουστική έχω αποκομίσει τα περισσότερα (ως προς το πως πρέπει να παίζεται η κιθάρα) γενικώς. Με κατάλληλο τρόπο παιξίματος, με προσοχή στην πένα, και βέβαια με προσαρμογή του ΤΙ παίζεις, μπορείς να βγάλεις ήχο και με 11άρες.
 9. Ένα μικρό παιδί αναφερόταν σ' εμένα ως "ο Γορίλαος" (Χαρίλαος)
 10. Σε αυτή την κατηγορία τιμής μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο ένα TC electronic nova system. Πήρα ένα τέτοιο πριν ένα χρόνο καθώς ήθελα κάτι απλό (σε σχέση με τα πολλά πετάλια+καλώδια) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
 11. harilatron

  Βοήθεια, κόλησα!

  Νομίζω είναι βασικό να προσπαθείς να παίξεις αυτά που θέλεις (πρωτίστως) και όχι αυτά που μπορείς. Μην αφήνεις τις τεχνικές δυσκολίες να σε κρατούν περιορισμένο. Πριν παίξεις την πρώτη νότα, πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να ακουστεί και μετά να προσπαθήσεις να πετύχεις ακριβώς αυτό. "Να προσπαθήσεις", εννοώ με δάσκαλο, με βιβλία, με video από το youtube - με όποιο τρόπο μπορείς. Αλλά μην ξαναπαίξεις το zombie αν δεν σου αρέσει τέλος πάντων.
 12. Κοστίζει $2,900 το οποίο το βρίσκω υπερβολικό και δήθεν. Tο magnetic levitation είναι μια σχετικά φτηνή τεχνολογία. (Ο LK θα το έκανε περιστρεφόμενο τραπεζάκι για το ουίσκι.)
 13. harilatron

  Stainless steel frets;

  Το ανοξείδωτο που βάζουν στα τάστα πρακτικά δεν μαγνητίζεται (μόλις δοκίμασα με ένα μαγνήτη για επιβεβαίωση). Η διαφορά στον ήχο είναι υπαρκτή (και στην αίσθηση ακόμα μεγαλύτερη). Κάποτε ήμουν φαν των stainless steel τώρα μάλλον το αντίθετο.
 14. Είναι πράγματι πολύ όμορφη, το μόνο που μου φάνηκε περίεργο είναι το scale length. Πάντως η συγκεκριμένη έχει αυτό το mid boost στο DG-20 το οποίο προσδίδει presence στο bridge (και σταματάει να ξυρίζει).
 15. Στο noiz πάντως δεν υπάρχουν τέτοια. Μόνο στα λαϊκά σόσιαλ μιντια.
 16. Μια ακόμα ιστορία καθημερινής παπάτζας με την οποία μάθαμε ότι μπορεί κάποιος να αγοράσει likes
 17. Μιλάμε για έναν μικροαπατεώνα που κορόιδεψε μέχρι και τα μέλη της μπάντας που υποτίθεται ότι έστησε, και κατάφερε να κλείσει κάποια gigs προπληρώνοντας τους χώρους και δηλώνοντας ψευδώς ότι έχει προπωλήσεις. Δεν καταλαβαίνω προς τι το "respect".
 18. Πολύ ωραία είναι. Χρόνια είχα να δω fender έξω από τα συνηθισμένα που να μην είναι επιτηδευμένα κιτς. Θα την προτιμούσα κι εγώ χωρίς τα block inlays.
 19. Αν σβήσεις έναν user σβήνεις και όλα όσα έχει αποθηκεύσει στο home folder του περιλαμβανομένων και των libraries κλπ. Δεν ξέρω αν γίνεται να χρησιμοποιηθεί το MacOS χωρίς users. Έχε έναν user, administrator και αυτό είναι όλο. Το path για την αντιγραφή των αρχείων θα σου λέει αν πρέπει να το βάλεις στο Application Support του ~user ή στο άλλο που είδες.
 20. Spyros, είναι η τρίτη φορά που περνάω να το ακούσω (με ακουστικά και όλα τα κομφόρ). Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, το είπαν άλλωστε όλοι. Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο απ' όλα είναι ότι τα κομμάτια σου είναι συγκεκριμένες συνθέσεις με δεδομένα μέρη - υπεράνω ενορχήστρωσης. Νο nonsense - no noodling. Περίμενα όλο περιέργεια να δω τι θα γίνει στο 3:50 και δεν απογοητεύτηκα. Μπράβο και πάλι.
 21. Πάντως αν τα αυλάκια έχουν πιάσει σκουριά, σκόνες και λοιπά από τις παλιές χορδές, ένα τρόπος να τα καθαρίσεις καλάείναι με μια χοντρή κλωστή και λίγη οδοντόκρεμα (που θα καθαρίσεις μετά).
 22. Ε, είναι πιθανό με άλλη κάρτα να μην υπάρχει το πρόβλημα αλλά κατά σύμπτωση, π.χ. λόγω κάποιας διαφορετικής default ρύθμισης. Αν αποσυνδέσεις την lexicon έτσι ώστε το logic και το garageband να βλέπουν μόνο την on board και δοκιμάσεις να ηχογραφήσεις έτσι, πάλι τα ανακατεύει?
 23. Καλά, δεν πέσαμε και σε βαριά κατάθλιψη. :) Απλά κάποια στιγμή αποδέχεσαι ότι μπορεί να μιλάς για τα αυτονόητα και να σε βλέπουν ως αντικοινωνικό σπασίκλα ή να ψάχνουν να δουν μήπως έχεις σκοπιμότητα. Πάνω απ όλα μιλάμε για μια κοινωνία συντηρητική στα σημαντικά αλλά χαλαρών ηθών στο διά ταύτα. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι επιτρέπεται σταδιακά η αντικατάσταση της επιχειρηματολογίας με ατάκες και των σχεδίων με ευχές.
 24. Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά αισθάνομαι ντροπή για λογαριασμό άλλων. Ντροπή για τη συμπεριφορά ακροατών προς τον ομιλητή, θεατών προς τον καλλιτέχνη κοκ. Στις καφρίλες που έχω βιώσει πρόσφατα περιλαμβάνεται και η διανομή delivery (σουβλάκια -μπίρες -κοτομπέικον) και η παρουσία πλήθους επισκεπτών σε πτέρυγα νοσοκομείου με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, Το πρόβλημα είναι καθολικό και πηγάζει από την ανάδειξη της μικρο-παρανομίας σε επαναστατική πράξη αντίστασης. Θυμάμαι εδώ λέγαμε και για "το τσιγαράκι που πάνε να μας στερήσουν" και εξηγούσαμε ότι εδώ δεν περνάνε αυτά γιατί δεν είμαστε ρομποτάκια όπως θέλουν κάποιοι να μας κάνουν. :) Χάνουν οι λέξεις τη βαρύτητά τους μερικές φορές έτσι?
 25. Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω γιατί λέτε ότι η επιτυχία του Μποναμάσα είναι αποτέλεσμα μάρκετινγκ. Αν είχε image maker δεν θα τον έβγαζε να μιλήσει σε συνέντευξη με τα ρούχα που πάει βόλτα το σκύλο, με τις γυαλούμπες της υπερμετρωπίας και το ρόλεξ. Αν μη τι άλλο, θα είχε ένα μούσι για να μην τον λέτε "οδοντίατρο που κάπως κατάφερε να παίξει". Δεν ομιλώ ως φαν, αυτό τον καιρό δεν με ενθουσιάζει και τόσο η κιθαροκεντρική μουσική.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.