Προς το περιεχόμενο

fasma88

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    28
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Πλήκτρα
    Τραγούδι
  • Day job
    Μουσικός
  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή fasma88

0

Φήμη

  1. Καλημέρα σε όλους! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριοι Μανωλη Χναρακη, Πανό χελιδόνι, Alex, Σταύρο,cos Dr, waterfall για τις απαντήσεις σας! Κι εγώ τελικά καταλήγω πως μάλλον η καλύτερη λύση γι' αυτο που σκεφτομαι είναι είτε το korg kronos είτε το korg triton extreme αντε το πολύ studio. Βέβαια το triton το ψιλοφοβάμαι για τους λόγους που προαναφερθηκαν. Δεν εχω πολύ μπαταρία στο κινητό απο το οποίο γράφω, σε λίγες ώρες θα γράψω κι άλλα πράγματα, σχετικά με το θέμα. Και πάλι σας ευχαριστώ!! Υ.Γ. : Το korg kronos υποστηρίζεται ακόμα από την εγχώρια αντιπροσωπεια; Αν ισχύει αυτο, τότε είναι λογικό να είμαι κάπως πιο ήσυχος αν βρω κάτι τέτοιο.
  2. Αυτό, πως μπορώ να το καταλάβω (δηλαδή αν είναι σωστά συντηρημενο); Δηλαδή, αν παω και το τσεκάρω πριν την αγορα που πρέπει να δώσω βαση; Αναφέρομαι στην απάντηση του κυρίου Χναρακη, έκανα παράθεση αλλά για κάποιο λόγο δεν έπιασε.
  3. Αν πάρω κάποιο extreme η m3 ( και ειδικά extreme) έχω σοβαρή πιθανότητα να πάθω βλάβη δηλαδη; Και αν γίνει αυτό μετά τι κανω; Θα βρω άκρη μετα η θα μου πάει πανάκριβα μετά και θα πρέπει να έχω κι άλλο ένα όπως μου είπες πριν; Βλέπω πάντως video στο YouTube με λαϊκούς ήχους από extreme και m3. Αυτό που καταλαβαίνω όμως ειναι ότι οι ηχοι του m3 δεν έχουν αυτή τη γλυκά και τη "μαγκιά" που έχουν αυτοί του extreme! Μιλάω για τους λαϊκούς, γιατί πιστεύω πως οι πιο ευρωπαϊκοί θα είναι κομπλέ μιας και θα είναι κατά βάση εργοστασιακοι. Επίσης ίσως κάτι να λέει το γεγονός ότι στα μπουζούκια δεν υπάρχουν m3 σε αντίθεση με τα kronos, triton που υπάρχει πληθώρα. Υ.Γ. : Το m3 υπάρχει ακόμα και καινουργιο σε ελάχιστα μαγαζιά απ' ότι βλέπω, θα μου πρότεινες οπότε m3 καινουργιο η extreme καλοφτιαγμενο αλλά ταυτόχρονα και μεταχειρισμενο; Υ.Γ. 2 : Το kronos έχει αυτό το λαϊκό χρώμα σε κάποιους ήχους που έχει το triton, η οχι και τοσο; Ρωτάω γιατί είναι πολυ πιο πρόσφατο από το triton οπότε όσο περνάνε τα χρόνια σαν να ελαττώνεται το λαϊκο στην Ελλάδα σαν τάση και να μετατρέπεται σε pop! Υ.Γ. 3 :Σταύρο, σου έστειλα pm.
  4. Ευχαριστώ πολύ Σταύρο, ήσουν κατατοπιστικοτατος, το υποψιάζομουν κι εγώ ότι η αγορά ενός triton μπορεί να μην ήταν και τόσο καλη ακριβώς λόγω των 20 βάλε χρόνων και της ταλαιπωρίας που έχουνε φάει. Και φυσικά τώρα το επιβεβαίωσα. Εδώ βέβαια, θα έπρεπε ίσως να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν το θέλω ακριβώς για δουλειά πίστας. Τι εννοώ δηλαδή, δεν μ' ενδιαφέρει να δουλέψω σε τέτοια φάση με αυτό. Εκεί προφανώς και είναι απαραίτητο ένα triton η ένα kronos η κι ένα Yamaha montage. Συγκεκριμένα η ορχήστρα που έχουμε κατά νου, θα έχει πολλά όργανα (7-8 άτομα περιπου) όμως δεν θα παίζει σε σκυλάδικο η σε μουσική σκηνή. Ας πούμε ότι είναι μια ορχηστρα τύπου Ενόπλων δυνάμεων η κάτι τετοιο όπου θα παίζει συγκεκριμένα και μόνο σε τέτοιες εκδηλώσεις (φαντάσου π.χ. τις βραδιές οπλιτη). Φυσικά εγώ θα είμαι ο αγοραστής του οργάνου, θέλω έτσι κι αλλιώς να το αγοράσω για μενα και απλά θα το χρησιμοποιησω παίζοντας εκεί. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε κάποια εντολή (μουσικη η οχι) για αγορά καποιου οργανου πόσο μάλλον για κάποιο συγκεκριμενο. Επομένως αυτό που θα ήθελα είναι ένα synth το οποίο να έχει έστω τα βασικά από λαϊκούς ήχους και φυσικά τα πιο ευρωπαϊκά (πιάνα, πνευστα, βιολιά, organs). Δεν είναι απαραίτητα ανάγκη π.χ. να έχει τα super εξειδικευμένα πράγματα του kronos η του triton, βέβαια αυτή τη στιγμή μάλλον είναι και η ιδανικότερη λύση. Εκτός του kronos μου έχει περάσει από το μυαλό και το yamaha montage (το οποίο μου φαίνεται ότι είναι το αντίπαλο δέος του kronos , παίζει πολύ επίσης στα μπουζούκια και πωλείται τόσο ακριβς σαν το kronos). Ενώ κατά τ' αλλα γλυκοκοιτάζω αρκετά τα korg m3 και κrome. Σταύρο, αν έχεις κάποια άποψη για το m3 και το krome, θα με βοηθούσες να μου την πεις. Κυρίως το τι γίνεται από λαϊκούς ήχους με αυτά μιας και από ευρωπαϊκούς πρεπει να είναι ΟΚ έτσι κι αλλιώς. Ειδικά για το krome, έχω δει ένα site το kromeheaven όπου ένας γνωστός πληκτρας, ο Πασχάλης Τερζης (συνωνυμία με τον τραγουδιστή ισως;) έχει φτιάξει ένα πακέτο με κάποιους ήχους που εκ πρώτης όψεως μου φαίνεται καλό, όμως δεν το έχω ακούσει. Οπότε Αλεξ και Σταύρο σας ευχαριστώ πολύ. Αλεξ αν έχεις να μου πεις κάτι για τα παραπάνω, πολύ ευχαριστως! Υ.Γ. : Για το korg m3 υπάρχουν λαικοι ηχοι, και αν ναι κατά πόσο πλησιάζουν αυτούς του triton ή του kronos?
  5. Σ, ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά να σου πω την αλήθεια, έχω arranger και συγκεκριμένα το pa3x. Απλά αυτό που θέλω να πάρω, θα το ήθελα για φάση full band (με drummer και τα λοιπα), οπότε γι' αυτο ψάχνω synth. Αν έχεις κάποια ιδέα περί αυτών, θα με βοηθούσε πραγματικά. Βασικα όπως είπα και πριν, ψήνομαι για το triton μιας και έχει αποδειχθεί θρυλικό (για τα λαϊκά στην Ελλάδα φυσικα) και το μόνο που με κολλάει είναι τα πολλά χρόνια του οργάνου (20 και βαλε).
  6. Καλημέρα σας!! Θα ήθελα ν' αγορασω ένα synthesizer όπου το φαντάζομαι ως εξης: Ας πούμε ότι θα ήθελα κατά 50% να έχει πιο "κλασσικους" ευρωπαϊκούς ήχους κάι κατά 50% να έχει λαϊκούς ηχους. Να πω ότι έχω ήδη το korg trinity (το είχα πάρει μεταχειρισμενο από γνωστό μου το 2009), το οποίο εχει μέσα πιάνα, βιολιά, πνευστα και από λαϊκούς ήχους καλό ακκορντεον και βιολιά, αλλά ως εκεί όμως (δεν έχει δηλαδή πολλούς λαϊκούς ηχους). Ουσιαστικά θέλω να πάρω άλλο ένα για να συμπληρώνει το άλλο. Βασικα καλοβλεπω πάρα πολύ το korg triton. Όπως πιθανόν ξέρουμε όλοι, αυτό μαζί με το korg kronos είναι must σε πίστες. Το korg kronos όμως αν και είναι πιο πρόσφατο (10ετιας περιπου όργανο), μεταχειρισμενο θα κάνει 2000 ευρώ, οπότε δεν παίζει να τα βρω!! Οπότε 2 ερωτήσεις θα ήθελα να κανω: 1) Αν αγοράσω korg triton (και εννοείται αφού το ελέγξω εξονυχιστικά και δω ότι δουλεύει την ώρα της αγορας), τι άλλο πρέπει να προσέξω μετά. Μπορεί στην πορεια να μου βγάλει κάτι (εννοώ σχετικά σύντομα μετά την αγορά, π.χ. να καεί κάποια πλακέτα. Γενικα μου προτεινετε, να το αγοράσω, μιας και είναι όργανο 20ετιας η να το αποφυγω; 2) Αν κι εφόσον δεν μου το προτείνετε, ποιο άλλο synth θα μπορούσα να πάρω που να είναι σχεδόν όπως το φαντάζομαι; Είτε καινούργιο είτε μεταχειρισμενο; Αυτά είχα να πω, οι απαντήσεις σας θα με βοηθησουν πολύ! Σας ευχαριστώ!!!
  7. @Superfunk αν κατάλαβα σωστά, εννοείς ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν δύο πυκνωτικα rode m5 από ένα μόνο akg c1000s; Δηλαδή ότι θα δω διαφορά μεταξύ ενός και δύο πυκνωτικων μικροφώνων, άρα να βάλω οπωσδήποτε δυο και να μην επιχειρήσω μόνο με ενα; Το ρωτάω διότι αν τυχόν στην κονσόλα δεν υπάρξει χώρος για κάποια όργανα, υπήρξε σκέψη και για αυτό, να μπει δηλαδή μόνο ένα overhead.
  8. @Superfunk και @Ali Barout χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!! Να 'στε καλά! Κάποιες νέες αποριες: Το ζευγος Rode M5 (οχι το ΝΤ5) τι λεει γενικοτερα; Κάνει δουλειά (πάντα σε σχέση με τα AKG C1000S); Να το έχουμε δηλαδή να επιλογή χαμηλού budget; Επίσης, πάλι σε περίπτωση χαμηλού budget, αν βάζαμε μόνο 1 overhead AKG C1000S (μαζί με ταμπουρο και μποτα) θα υπήρχε μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα 2 overhead; Θα ηταν καλό το αποτέλεσμα η θέλει οπωσδήποτε και δεύτερο overhead; Με δύο λόγια, πιστεύετε οτι θα ήταν καλύτερα δύο rode m5 η ένα AKG C1000S; Το ev pl33 δεν το ξέρω (καλά ούτε το αλλά τα ξερω). Είχα σκεφτεί και το shure pga 52 , αλλά χωρίς να ξέρω το γιατί έχω στο μυαλό μου για κάποιο λόγο ως πρώτη επιλογή το akg d112, και για δεύτερες τα υπόλοιπα. Για ταμπουρο, λογικά θα μπει shure sm58 μιας και υπάρχει, εκτός και αν βρεθεί 57αρι.
  9. Καλησπέρα και πάλι!! @Ali Barout γι' άλλη μια φορά ήσουν κατατοπιστικοτατος. Πραγματικά οι συμβουλές σου με βοήθησαν παρα πολυ και μου έλυσες όλες τις αποριες. Να είσαι πάντα καλά! @gmoukou και @fusiongtr σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την όλη βοηθεια και τη συμμετοχή στο θέμα. Να είστε καλά! @Ali Barout Όσον αφορά το quartino, ο μουσικός που έχουμε είναι πράγματα άψογος και κορυφαίος, τόσο σαν μουσικός, όσο και σαν άνθρωπος. Είμαστε τυχεροί που είναι μαζί μας. Για το κλαρινέτο sib πολύ σωστα κατάλαβες, αυτό είναι και οχι κλαρίνο με κερί και τετοια. Απλά εγώ από συνήθεια τα λέω έτσι. Τα τελευταία λόγια που έγραψες δεν ήταν ούτε αχρείαστες ασυναρτησίες ούτε κίνδυνολογια. Ήταν πάρα πολύ σημαντικά και ήταν μια τάση (από τους μη πνευστους μουσικους) που πήγαινε να βγει σε κάποιες προβες που κάναμε. Τα λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ'οψιν. Πάντα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία με τους μουσικούς στην όλη προσπάθεια. Κάτι τελευταίο. Έχω ακούσει ότι ένα πολύ καλό μικρόφωνο για πνευστα ειναι το Shure Sm57. Θα ήθελα μια γνώμη γι'αυτο, αλλά εκτός αυτού να πω ότι υπάρχουν ήδη τα Shure Beta 58a, Shure SM58 και Sennheiser E945. Αυτά θα μπορούσαν να κάνουν μια κάπως καλη δουλειά στα πνευστα η θα ήταν εντελώς χάλια σαν ήχος; Το ρωτάω μήπως γλιτώσουμε πιθανά έξοδα. Η ολη παραπανω προσπάθεια αφορα το στήσιμο μιας όσο το δυνατόν καλύτερης και σοβαρής ορχηστρας (το ίδιο και στον ήχο της φυσικα) με ενα καλοστημένο πρόγραμμα ελαφρολαικο μεγιστης διαρκειας 40-45 λεπτών, η οποία είναι παρακλάδι κάποιας ήδη υπάρχουσας φιλαρμονικης (εξου και το quartino) με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε κάποιες εκδηλώσεις που πιθανόν να της ζητηθούν. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!! Καλή σας μέρα!
  10. Καλημέρα σας. Έχουμε αναλάβει (με μια ομαδα μουσικων) το στήσιμο μιας ορχηστρας, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποτελείται από drums, μπάσο, κιθάρα, πληκτρα, 2 μπουζουκια, ακκορντεον, μια τριαδα από πνευστα (έχω γράψει γι' αυτο σε αντίστοιχο θέμα στο forum), και φωνές φυσικά. Όπως καταλαβαίνετε, θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατο μουσικά όσο και στον ηχο. Οπότε είμαστε στο ψάξιμο γι' αυτο. Λοιπόν, όσον αφορά την drums. Η κονσολα που έχουμε (yamaha mg20xu), θα "χωραει" μόνο 4 μικροφωνα για drums από τα 7 που θέλει κανονικά, ετσι ωστε να μπουν και τα υπόλοιπα όργανα. 1) Σίγουρα τα 2 μικροφωνα θα είναι μπότα και ταμπουρο. Απο τη στιγμή που αναγκαστικά θα έχουμε μόνο 4 μικροφωνα για τη drums, εσεις τι θα βάζατε στα υπόλοιπα 2; Δηλαδη Toms η πιατινια (overhead) [η ίσως και ανάμεικτα 1+1, αν και δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα το τελευταιο]. 2) Υπ' όψιν ότι σε live καταστάσεις αλλά και γενικοτερα, η drums δεν θα εχει προστατευτικα ηχομονωτικα τζάμια και τετοια (δύσκολο αυτο). Αν μπουν overheads (πυκνωτικα), υπάρχει κίνδυνος να μικροφωνιζουν ευκολα; 3) Αν μπουν overheads, θα πιανουν κάπως τον ήχο των Tom; Όπως και το αντίστροφο, αν μπουν μικροφωνα για toms θα πιάνουν κάπως τον ήχο των πιατινιων; 4) Τώρα οσον αφορά τα μικροφωνα έχω καταλήξει μετα απο πολυ διάβασμα εδω μέσα ότι το ιδανικό (αλλά και οικονομικό ταυτοχρονα -παιζει ρόλο κι αυτό- ) είναι τα εξης: Μποτα : AKG D 112 Ταμπουρο : Shure SM 57 Toms : SENNHEISER E 604 Overheads : AKG C1000S. Σε περίπτωση χαμηλότερου budget έχω διαβάσει ότι με λίγη προσπαθεια κάνουν καλή δουλειά στα toms τα shure pga56. Τι λέτε για αυτα; 5) Η σειρά Shure dmk.57 52 τι λέει γενικα; Έχει πιαστράκια για τα μικροφωνα (για να αποφύγουμε τις βασεις); Επίσης το Shure Sm 57 κάνει καλή δουλειά στα toms; 6) Η σειρά shure pga drumkit 4 (με pga 52, 56, 57) τι λέει γενικα; Την έχει δοκιμάσει κανείς και αν ναι, αξίζει η οχι; Εδώ μιλάμε βέβαια για την περίπτωση τελείως χαμηλού budget, οπότε και θα είναι αδύνατον ν' αγοραστουν τα παραπανω. 7) Η σειρά tascam-tm drums ξέρει κανείς αν λέει γενικα; Είναι τα πιο φθηνά με περίπου 200 euros. Αν και κάτι μου λέει ότι σε τέτοια περίπτωση καλύτερα να παρω το shure pga drumkit 4 με 250 euros. 8) Tα μικροφωνα για τα toms, θέλουνε βασεις η εφαρμόζουν κάπως απευθείας στο οργανο; 9) Tα μικροφωνα shure beta 58a, shure sm58, sennheiser e 945 κάνουν κάπως καλη δουλειά για drums η θα είναι χαλια; Ρωτάω γιατί τα έχουμε ηδη διαθέσιμα, οποτε μήπως γλυτώσουμε ότι μπορούμε από budget. 10) Για το shure sm 57 υπάρχουν πιαστράκια, η μόνο βάση παιζει; Αυτά είχα να πω, είναι λίγο πολλά, οπότε sorry αν σας ζάλισα. Απλά δεν είμαι drummer (πληκτρας ειμαι) οπότε δεν γνωρίζω πολλά για τη drums και τον ήχο της. Όποιος θέλει και μπορεί, παρακαλείται ν' απαντήσει σε ότι μπορεί από τα παραπάνω. Ακόμα και η πιο ελάχιστη βοήθεια θα είναι απολύτως χρήσιμη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Να είστε καλά! Καλή σας μέρα!!!
  11. Ευχαριστώ πάρα πολύ @gmoukou και @Ali Barout, για τις απαντήσεις σας. Ήταν πλήρως κατατοπιστικες και ειδικά η όλη ανάλυση των οργάνων. @Ali Barout σε υπερευχαριστω γι' αυτο, με βοήθησε πολύ. Όσον αφορά το φλαουτο το έχω καταλάβει ότι είναι το πιο ασφαλές όργανο για τα κομμάτια αυτά. Το θέμα είναι ότι "παιζεται" να μην έχουμε φλαουτο τελικά (δυστυχως), γι' αυτο σκέφτηκα το quartino (υπάρχει το όργανο και ο μουσικός γι' αυτο) ή έστω το κλαρινέτο sib έτσι ώστε να κάνει πλάτες στα refrain με φιγούρες, τριλλιες και γενικά πινελιές σε δυναμική piano έστω και μέχρι το ψηλό Ρε που προαναφερθηκε. Για κάποιο λόγο όμως "καλύτερο" μου φαίνεται το quartino γι' αυτη τη δουλειά, επειδή χωρίς να ξέρω το γιατί μου παραπέμπει λίγο σε φλαουτο, είναι πιο λεπτός ο ήχος του, ενώ του κλαρινέτο Sib μου ακούγεται πιο βαρύς. Τελοσπαντων, μπορεί να κάνω και λάθος σε αυτό, η πράξη θα το δείξει, πάντως αν τελικά έχουμε φλαουτο εννοείται πως θα μπει αυτο. @Ali Barout θα ήθελα να σε ρωτήσω μερικά ακόμα πραγματάκια αν έχεις την καλοσύνη. 1) Ο ήχος του accordeon με ποια όργανα (από τα παραπάνω) κολλαει; Εχω την εντύπωση ότι με του φλαουτου κολλαει, με του κλαρινέτου όχι και τόσο (σε περίπτωση π.χ. να παίζουν μελωδία ταυτοχρονα). Εκτός και αν γίνει το κοντράστ που λέγαμε πριν. 2) Το φλαουτο πως θα μπορούσε να παίξει στα κομμάτια αυτά (σε γενικές γραμμες); Φαντάζομαι σαν πλάτη στα refrain με πινελιές , και ισως και το θέμα σε κάποια κομμάτια, σωστα λέω η κανω λαθος; Μου είπες ότι μπορεί να γίνει ντουμπλαρισμα με το πιάνο, μπορείς να μου πεις για αυτο; 3)Αν μπορείς να μου πεις, αν βρισκεις σωστά αυτά που έγραψα παραπάνω περί φλαουτου, κλαρινέτο, quartino κ.λ.π. Και αν εχεις ορεξη να κανεις μια μικρή ανάλυση για το κλαρινέτο sib σχετικα με την όλη φάση. Αυτά λοιπόν από μένα! Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ!!
  12. Ναι, για χάλκινα δεν θα το 'λεγα κι εγώ, μιας και δεν τα ξέρω καλά, τα ξυλινα είναι πιο κοντά σε μένα (παίζω πληκτρα, Κλαρίνο και τραγουδαω) και αυτό με το γλυκό και ευγενικό ηχόχρωμα το σκέφτηκα κι εγώ. Όμποε, δυστυχώς δεν έχουμε στη διαθσεη μας τα όργανα στα οποία θα γίνει κατά βάση ο συνδυασμός είναι φλαουτο, κλαρινέτο σι b, κλαρινέτο μι b (quartino αν το γράφω σωστα) και άλτο σαξόφωνο. Βασικά σε κάποια κομμάτια θα παίξουν και ξεχωριστά το καθένα, αλλά σε κάποια θα παίξουν μαζί και τα 3 από αυτά, για αυτό ρωταω για το ηχόχρωμα. Ο συνδυασμός φλαουτο - quartino (κλαρινέτο μιb) - κλαρινέτο Sib που σου φανηκε; Το δοκίμασα σ' ένα κομμάτι κα μου βγήκε κομπλέ (στο Musescore που το έφτιαξα, στην πράξη δεν το έχω δει). Σε κάποιο άλλο μου βγήκαν καλά τα 2 κλαρινετα Sib μαζί σε συνοδεία μπουζουκιού (σε κάποια σημεια). Ενώ ο συνδυασμός 2 κλαρινετα Sib και άλτο σαξόφωνο μου βγήκε κομπλέ μόνο σε ένα κομμάτι που ειχε jazz στοιχεία (κατάλαβα δηλαδή ότι δεν πάει σε όλα. Τώρα όσον αφορά τις ενορχηστρωσεις, υπάρχουν μέχρι ένα σημείο απλά θέλουμε να γίνει το κάτι παραπάνω. Τώρα για μπαγλαμά, δεν ξέρω αν κολλάει, σε κάποια ζεϊμπέκικα ίσως, αλλά μόνο εκει.
  13. Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης: Ας πούμε ότι έχουμε μία ορχηστρα με drums , μπάσο, κιθάρα, πιάνο, 2 μπουζουκια, ακκορντεον. Και θέλουμε να βάλουμε μια τριαδα με πνευστα για να δώσουμε και λίγο χρώμα μπάντας σε κάποια κομμάτια (οχι σε ολα). Το ρεπερτόριο θα είναι ελαφρολαικο ελληνικο (Πλέσσας, Νταλάρας κ.λ.π.) Έχω ακούσει ότι μια πολύ καλή τριαδα για χάλκινα πνευστα ειναι τρομπέτα, τρομπόνι, σαξόφωνο. Για τα ξυλινα πνευστα , ποια θα ήταν μια πολύ καλή ανάλογη τριαδα; Καταλήγω μάλλον σε φλαουτο, κλαρινέτο μι b , κλαρινέτο si b. Μια άλλη που ίσως να μου ακούγεται καλή σε κομμάτια με ποιο jazz ύφος είναι 2 κλαρινετα si b , άλτο σαξόφωνο (αυτό σε περίπτωση όπου δεν έχω φλαουτο). Τι πιστεύετε εσείς γενικά ότι είναι καλυτερο; Ρωτάω γιατί σίγουρα εδώ μέσα υπάρχουν πιο έμπειροι μουσικοι και μπορούν να με καθοδηγήσουν σωστα. Ευχαριστώ πολύ!!
  14. Καλησπέρα σε όλους σας! Χρόνια πολλά και σας ευχαριστώ πολύ ολους για τις απαντήσεις σας! Λοιπόν, καταρχάς έκανα μια δοκιμή, κατέβασα το gain του μικροφώνου μια σκάλα κάτω καθώς και το gain του αρμόνιο έτσι ώστε να χτυπάνε ίσα στο 0 στα κίτρινα. Αποτέλεσμα, αν βάλω στο τέρμα την ένταση στα phones, το μικρόφωνο ακουγεται μια χαρά, αλλά πρέπει να κατεβάσω πολύ την ένταση του αρμόνιου για να ξεχωρίζει η φωνη και να μην καλύπτεται. Παλαιότερα, ετσι το έκανα βασικα, φρόντιζα οι εντάσεις του μικροφώνου και του αρμόνιου στο soundcheck να μην ξεπερνάνε το μηδέν, οπότε είχα κάπως πιο χαμηλά τα gain. Όμως αφενός σε περίπτωση live, αρκετοί μου λέγανε ότι το αρμόνιο δεν σκάει, αφετέρου αν υπήρχαν κι άλλ(οι-ες) τραγουδιστ(ες-ριες) (σε σχήμα π.χ. 3 - 5 ατομων), συνήθως θέλανε να δίνουν gain για να σκάει η φωνη τους καλά (κι ας πήγαινε στα κιτρινα) και να τραγουδάνε ξεκούραστα, οπότε έπρεπε να δώσω κι εγώ έτσι ώστε ν' ακουγόμαστε όλες οι φωνές το ίδιο. Με τη νέα ρύθμιση που έχω κάνει, το αρμόνιο γεμίζει τα πράσινα (και χτυπάει κάποιες φορές ελαχιστα στα κίτρινα το μπάσο του) ενώ το μικρόφωνο ανεβαίνει και λίγο στα κίτρινα. Το ξέρω ότι κανονικά πρέπει ίσα ν' ακουμπάει στα κίτρινα ο ήχος στο pfl, αλλά το θέμα είναι ότι πλέον ακούγοντας με το αυτί όλος ο ήχος (και αρμόνιου και μικροφώνου) είναι σαφώς πιο γεμάτος, οπότε σκάει και δένει πολύ πιο ωραία από πριν. Και με το monitor μου Yamaha DBR 10 με την καινούργια ρύθμιση, ακούω παρα πολυ καλά τα πάντα και η φωνη βγαίνει ξεκούραστα, βάζοντας το ρυθμιστικό του στα -3db. Αυτό έχει δοκιμαστεί τόσο σε studio όσο και σε μια φιλική μάζωξη 30 ατόμων, όπου αν και είχα και άλλα ηχεια για τον κόσμο, τελικά δεν χρειάστηκαν γιατί με το monitorακι μόνο ακουγοντουσαν μια χαρά τα πάντα σε ολο το χώρο. Προς το παρόν, θα παίζω πάντως με χαμηλότερα gain όταν κάνω πρόβα, ώστε να μην πηγαίνει στα κίτρινα το μικρόφωνο και τριζει. Ετσι θ' ακούω το μικρόφωνο καλα αλλά το αρμόνιο κάπως πιο χαμηλά, αλλά προς το παρόν αυτό που αφορά πιο πολύ είναι ν' ακούω καλά τη φωνή μου για να τραγουδάω ξεκουραστώ, το αρμόνιο και λίγο πιο κάτω να είναι, δεν πειράζει το παλεύω. Και ισως τον αλλο μήνα να παρω (προ)ενίσχυση για τ' ακουστικα. Υπ' όψιν με τον καινούργιο έχω που έχω φτιάξει , όλα μα όλα τα fader της κονσόλας είναι στο 0. Αρμονιου - Μικροφώνου - Βάθους - Γενικής έντασης και Έντασης monitor. Στο αρμόνιο έχω δώσει μόνο 3 dB τα μπάσα και στο μικρόφωνο 3 dB τα πρίμα (κι έχω πατήσει low-cut). Και όλα βγαίνουν κομπλέ στο monitor (με την ένταση του στα -3 dB και σε λειτουργία monitor). Όσον αφορά όλα όσα γράψατε, τα διάβασα προσεκτικά και θα σας πω τα συμπεράσματα μου: Alex: 1) Από τα λεγόμενα σου κατάλαβα ότι χρειάζομαι προενισχυτη και οχι ενισχυτή δηλαδή σωστα; Βασικά ποια η διαφορά προενισχυτη και ενισχυτή ακουστικων; Ψάχνοντας μάλιστα στο net,είδα και κάποιους προενισχυτες οι οποίοι παίρνουν το σημα της κονσόλας από το stereo out και το δίνουν σε δική τους έξοδο ακουστικων και οχι της κονσόλας. Θα με βόλευε κάτι τέτοιο αραγε (καλη φάση μου φαινεται) ; 2) Εδω αν κατάλαβα σωστά, κανονικά δεν υπάρχει παραμόρφωση στα κίτρινα (το ίδιο μου έχουν πει και γνωστοί μου ηχολήπτες - από αυτούς έμαθα να φτιάχνω ένα βασικό ηχο και μετά ακούγοντας με το αυτι). Μα όντως και στο ηχειο μου αλλά και σε εγγραφή που έκανα δεν άκουσα την παραμικρή παραμόρφωση στο μικρόφωνο, και μου το επιβεβαίωσε κι ένας φίλος που ήταν στην παραπάνω μάζωξη. Τώρα το μικρόφωνο είναι το shure beta 58 a, αγορασμένο το 2019, το οποίο όπως προφανώς θα γνωρίζεις είναι από τα καλύτερα μικρόφωνα στην τιμή του και την κατηγορία του (καθώς και πολύ χρησιμοποίημενα από μουσικούς- τραγουδιστές - ηχοληπτες) οπότε σχεδόν το αποκλείω να παραμορφώνει, δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο ούτε στα πράσινα ούτε στα κίτρινα. Τώρα αυτό που λες να "τραβιέμαι" όταν φωνάζω, είναι ένα θέματακι. Ένας τραγουδιστης μπορεί αν θέλει να φωνάξει να τραβήξει λίγο πιο μακρια το μικρόφωνο με το χέρι του. Εγω όμως που παίζω και τραγουδάω, το να κάνω πίσω δεν το' χω και τόσο εύκολο μιας και είναι πιθανό να σφιχτω από θέμα ανάσας και να χάσω γενικά τον ειρμό. Γι' αυτο προσπαθώ να τραγουδάω σε λογικούς τόνους (οχι βέβαια πολύ χαμηλους αλλά ούτε και τρελά ψηλους, θέλω να ακούγεται γεμάτη η φωνη αλλά να μην τσιριζει). Ετσι ωστε να μην αναγκάζομαι να φωνάζω, βέβαια αυτό το κάνω και για να μην φεύγω απ' το μικρόφωνο αλλά και επειδή γενικά δεν είναι καλό να φωνάζει κάνεις στο τραγούδι. 3) Αυτο εδώ πως σου φαινεται: https://www.djshop.gr/epangelmatikos-ichos/perifereiaka-ichoy/proenischytes-akoystikon/presonus-hp-2-proenischytis-akoystikon Μου φαίνεται ποιοτικό και ωραίο, είναι αυτο που σου έλεγα ότι έχει δική του έξοδο ακουστικων. Γιαννη: 1) Πολύ σωστα, κι εγώ πιστεύω πως τα 80 ohm είναι τα καλύτερα για την περίπτωση μου, όπως μου είπαν και τα παιδιά στο κατάστημα που τα πήρα. 2) Η κονσόλα δηλαδή η Yamaha έχει προενισχυτη; Τώρα το να παρω άλλη είναι κάτι που δεν το θέλω, αφενός γιατί μετά απο αρκετη προσπαθεια (και συμβουλες - οδηγιες φίλων ηχοληπτων) κατάφερα να φτιαξω έναν αξιοπρεπή, καλό και γεμάτο ηχο (και γενικά μ' έχει καλύψει πολύ καλά αυτή η κονσολα) αφετέρου δεν είναι εποχές τώρα για τόσο μεγάλες αγορές. Να φανταστείς, ότι αν παρω προενισχυτη θα τον πάρω σ' ένα μήνα από τώρα, καθώς τώρα "δεν παιζει να βγω" οικονομικα αν θα το κάνω. 3) Τα gain το είχα αφήσει σταθερο, απλά για ν' ακούσω σωστά (λογω μεγάλης αντιστασης) έπρεπε ν' ανεβάσω την ένταση στα phones στο τέρμα. Με αποτέλεσμα, λίγο να ξέφευγε κάτι στα κίτρινα να ετριζε. Αυτό συνέβαινε στο μικρόφωνο αλλά σε κάποια σημεία το καταλάβαινα και στο αρμόνιο (λίγο αλλά το καταλαβαινα) όταν το μπάσο του χτύπαγε στο 0 (φαντάζομαι +1 με 2 dB θα έφτανε γιατί άναβε καλά η ένδειξη εκει). Παλαιότερα είχα αλλά ακουστικα (μέχρι και το 2020 τέτοια εποχη). Δεν θυμάμαι μάρκες, αντιστάσεις κ.λ.π. (δεν είχα ασχοληθεί τόσο τοτε), αλλά προφανώς και δεν έφταναν τα τωρινά Beyerdynamics. Ε λοιπόν, με την ένταση στο (και 10 / σύμφωνα με ένδειξη ρολογιου) άκουγα μια χαρά τα πάντα (Παραπάνω αν τ' ανέβαζα θα κουφαινομουνα). Και με το ίδιο gain του μικροφώνου που έχω τώρα, τα είχα δοκιμάσει και δεν ετριζε τίποτα, κι ας πήγαινε και λίγο στα κίτρινα. Τα παλιά μου ακουστικα όμως μάλλον είχαν πολύ μικρότερη αντίσταση. Τα καινούργια σίγουρα χρειάζονται ενίσχυση. Dimsonic : Το πιστεύω αυτό που λες ότι επηρεάζεται συχνοτικα το σημα και το ψιλοκαταλαβαινω λιγάκι και τώρα. Προφανώς αν έπαιρνα τ' ακουστικα με τα 32 ohm τώρα δεν θα είχα αυτό το θέμα με την ένταση. Δεν θα είχα όμως τόσο ποιοτικό ηχο, και η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά ήθελα κάτι ποιοτικό. Ωστόσο σύμφωνο μαζί σου ότι με κάποια ενίσχυση θα βελτιωθεί και μάλλον θα ξεπεραστεί το θέμα. Λοιπόν, αυτά είχα να σας πω. Συγνώμη αν έγραψα πολλά, απλά ήθελα να περιγράψω πλήρως πως έχει η κατάσταση. Να είστε όλοι καλά, Χρόνια Πολλά, Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση!!!
  15. Καλησπέρα σε όλους!! Είμαι πληκτρας (drum-machine) και τραγουδάω επίσης. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω ένα δικό μου solo 3ωρο προγραμματακι (με μπαλαντες 90s - ελαφρολαικο - παλιό λαϊκό και ολίγον νησιωτικο-δημοτικο) ετσι ωστε να το παρουσιάσω τυχόν στο μέλλον αν χρειαστεί. Το αρμόνιο μου είναι το Korg pa3x και η κονσόλα μου η Yamaha MG12XU και με αυτά πρόβαρω και στήνω το πρόγραμμα. Εκτός αυτού εχω επίσης και μια κάρτα ήχου Presonus Studio 68 usb, που ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστει. Μετά από αρκετή έρευνα στο διαδίκτυο και αφού διάβασα τα καλύτερα λόγια για τα ακουστικα Beyerdynamics DT 770 PRO, αποφάσισα να προβώ σε αγορά έτσι ώστε να μπορώ να προβάρω άνετα στο σπίτι χωρίς να ενοχλώ. Το μόνο που με προβληματίζε ηταν η αντίσταση, αν θα είναι 80 ohm ή 250 ohm. Στο κατάστημα όπου πήγα να τα αγοράσω, περιέγραψα την περίπτωση μου και ρώτησα γι' αυτο. Μου πρότειναν τα 80 ohm καθώς θεώρησαν οτι είναι πιθανόν να έχω θέμα στην κάρτα ηχου με τα 250αρια. Οποτε και αγόρασα αυτά. Στο σπίτι λοιπόν δοκίμασα την όλη φάση με την κονσόλα Yamaha. Αποτελεσμα : Πολύ ποιοτικός ήχος μεν, αλλα έπρεπε να βάλω σχεδόν τέρμα όμως την ένταση για να "σκάει ο ηχος". Ως επακόλουθο είχε να "τριζει" ο ήχος του μικροφώνου σε κάποια σημεία, αν πήγαινε έστω και λίγο στα κίτρινα της κονσόλας. Υπ' όψιν ότι έχω ασχοληθεί αρκετά και με τον ήχο ετσι ωστε να πετύχω τον καλύτερο δυνατό και να έχω σωστές σταθμες. Επισης έχω προβάρει σε studio με το monitor μου Yamaha DBR 10 και έχω ηχογραφησει με την καρτα, και όλα ακουγοντουσαν πολύ καλά χωρίς κάποιο τρίξιμο στον ηχο. Από στάθμες ας πούμε ότι το αρμόνιο γεμίζει όλο το πράσινο της κονσόλας, ενώ το μικρόφωνο όπως είναι λογικό πηγαίνει και λιγάκι στα κίτρινα (για να είναι πιο μπροστά η φωνη). Επομένως θεωρώ ότι το θέμα στα ακουστικα προκύπτει επειδή είναι σχεδόν στο τέρμα η ένταση στα phones. Άρα προφανώς χρειάζονται κάποια (προ)ενίσχυση τ' ακουστικα για ν' ακουστούν σωστά με χαμηλότερη ένταση. Θα ήθελα να λοιπόν να ρωτήσω 3 πράγματα: 1) Στην περίπτωση μου χρειάζεται ενισχυτής η προενισχυτης ακουστικων; Βασικά ποια η διαφορά προενισχυσης και ενίσχυσης (δεν εχω ιδέα γι' αυτό ρωταω) 2) Απ ' όσο ξέρω η στάθμη του κάθε οργάνου πρέπει να γεμίζει τα πράσινα της κονσόλας και ίσα να χτυπάει κίτρινο (στο περίπου τα λέω τωρα). Όμως μου έχει πει ηχολήπτης ότι παραμόρφωση ήχου δεν γινεται στα κίτρινα, παρά μόνο στα κόκκινα. Ειναι σωστό αυτο; Αν το μικρόφωνο μου ξεφεύγει και λιγάκι στα κίτρινα παραμορφώνει η οχι (λογικά όχι φανταζομαι); 3) Το σημαντικότερο από όλα! Τι ενισχυτή η προενισχυτη για τα συγκεκριμένα ακουστικα μου προτεινετε (Beyerdynamics DT 770 PRO 80 ohm); Σε μια τιμή μέχρι 100 ευρώ π.χ. μπορεί να βρεθεί κάτι καλό (για μια υποδοχή ακουστικών, δεν με νοιάζει να έχει αλλες). Θα ήθελα λοιπον ν' ακούσω τις απαντήσεις σας και τις απόψεις σας πάνω στο θέμα, γιατι θα με βοηθησουν πολύ πραγματικά! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Να είστε καλά! Υ.Γ. : Στην κονσόλα το μόνο θέμα ήταν ότι με τόσο υψηλή ένταση στα phones, το μικρόφωνο ετριζε αν πήγαινε έστω και λίγο στα κίτρινα. Σπαστικό μεν, αλλά μόνο αυτό τίποτε άλλο. Στην κάρτα ήχου σύνδεσα το αρμόνιο για να τι γινεται. Εκεί λοιπόν τα πράγματα ήταν χειρότερα, ο ήχος του ήταν εντελώς flat και κάπως σαν compressαρισμενος. Δεν θέλω να φανταστώ καν τι θα γίνει αν συνδέσω μικρόφωνο. Οποτε πιστευω πως χρειάζονται ενίσχυση τ' ακουστικα επειγόντως.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου