Προς το περιεχόμενο

panos1984

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    101
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    3

panos1984 ήταν Μέλος της ημέρας 7 Μαΐου 2020

panos1984 είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

810 προβολές προφίλ

Συμμετοχή panos1984

Artist

Artist (1/4)

78

Φήμη

  1. The History and Evolution of the Blues p.10 [1950s] Σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο για την ιστορία της Αφροαμερικάνικης μουσικής, θα μιλήσουμε για τα ηλεκτρικά Chicago Blues, την άνοδο του Rock 'n' Roll, και τον “Ήχο του Nashville”, τη δεκαετία του '50. Επίσης θα γνωρίσουμε μερικούς από τους πιο σημαντικούς Μπλουζ καλλιτέχνες εκείνης της δεκαετίας.
  2. The History and Evolution of the Blues p.9 [1940s] Σε αυτό το επεισόδιο θα μιλήσουμε για την αμερικάνικη μουσική τη δεκαετία του ΄40, όταν ηλεκτρικά ενισχυόμενα όργανα αντικατέστησαν τα ακουστικά, και εμφανίστηκαν νέα είδη μουσικής, όπως τα Rhythm 'n' Blues και Jump Blues. Θα γνωρίσουμε επίσης μερικούς ακόμα σημαντικούς καλλιτέχνες που ξεκίνησαν τη καριέρα τους εκείνη τη δεκαετία.
  3. Microtonal Blues Scales p.9 [E7#9 – E7b10 & the "Neutral" scale] Σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο της σειράς διαλέξεων για τις Μπλουζ Κλίμακες θα μιλήσουμε για τη “Συγχορδία του Hendrix” και τις χρήσεις της. Επίσης θα παρουσιάσω την “Ουδέτερη” Μπλουζ Κλίμακα η οποία έχει “Ουδέτερη” 3η. Στο τέλος του επεισοδίου συνοψίζω τις διαφορετικές αποχρώσεις της 3ης βαθμίδας της Μπλουζ Κλίμακας και τις χρήσεις της στην Μπλουζ μουσική. *Αν έχετε κάποια παρατήρηση, απορία, σχόλιο κλπ σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται αυτή η σειρά και τη προσέγγιση μου, θα χαρώ να το συζητήσουμε.
  4. The History and Evolution of the Blues p.8 [1930s] Σε αυτό το επεισόδιο θα μιλήσουμε για τη δεκαετία της Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης όπου “γεννήθηκαν” οι πρώτοι εθνικοί Ποπ αστέρες. Θα δούμε πως άλλαξε η Μπλουζ μουσική, αφότου πολλοί μουσικοί μετανάστευσαν στις πόλεις του Βορρά για να βρουν δουλειά και να ηχογραφήσουν δίσκους. Θα μιλήσουμε επίσης για την παράλληλη εξέλιξη της Country μουσικής και θα γνωρίσουμε μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες που ξεκίνησαν την καριέρα τους εκείνη τη δεκαετία.
  5. Microtonal Blues Scales p.8 [Extension of “Minorish” scale] Σε αυτό το μάθημα θα δούμε μερικούς τρόπους που μπορούμε να επεκτείνουμε τη “Μινορούτσικη” Μπλουζ Κλίμακα χρησιμοποιώντας επιπρόσθετες βαθμίδες. Όπως πάντα, κάθε βαθμίδα που θα προσθέτουμε θα αλλάζει το “χρώμα” της κλίμακας δημιουργώντας έτσι έναν καινούργιο ήχο. Θα παρουσιάσω επίσης την ιδέα της ανάμειξης φράσεων από τη “Μινορούτσικη” Μπλουζ Κλίμακα με διάφορους Μινόρε Τρόπους, χρησιμοποιώντας διάσημα παραδείγματα. Στο τέλος του μαθήματος αυτοσχεδιάζω πάνω σε ένα Μινόρε 12-μετρο Μπλουζ χρησιμοποιώντας τις προαναφερθείσες τεχνικές.
  6. The History and Evolution of the Blues p.7 [1920s] Σε αυτό το επεισόδιο θα μιλήσουμε για τις κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις τη δεκαετία του 1920, καθώς και για την επιρροή τους στην Αμερικάνικη μουσική. Θα δούμε επίσης πως η τεχνολογική ανάπτυξη βοήθησε στην εξάπλωση της Παραδοσιακής μουσικής και θα γνωρίσουμε μερικούς από τους πρώτους και πιο σημαντικούς χαρακτήρες της Μπλουζ εκείνης της δεκαετίας.
  7. Microtonal Blues Scales p.7 [“Minorish” scale] Σε αυτό το επεισόδιο θα παρουσιάσω μια μπλουζ κλίμακα που έχει “Μινορούτσικη” 3η βαθμίδα και χρησιμοποιείται κυρίως σε Μινόρε μπλουζ κομμάτια. Θα μιλήσω επίσης για τις εξαιρέσεις που έχω συναντήσει σε Μινόρε μπλουζ περιβάλλοντα.
  8. The History and Evolution of the Blues p.6 [1900-1920] Σε αυτό το επεισόδιο θα μιλήσουμε για την Αφροαμερικάνικη μουσική μετά την ανατολή του 20ου αιώνα. Η δημοτικότητα του Ragtime και της Dixieland Jazz οδήγησε στις πρώτες ηχογραφήσεις τέτοιου είδους μουσικής. Εντωμεταξύ κάποιες Vaudeville τραγουδίστριες άρχισαν να ενσωματώνουν μπλουζ τραγούδια στις παραστάσεις τους, ενώ κάποιοι κιθαρωδοί έπαιζαν “Downhome Blues” συνοδευόμενοι από τη κιθάρα τους.
  9. Microtonal Blues Scales p.6 [Mixing “Majorish 4-7” & “Majorish 2-6” phrases] Σε αυτό το επεισόδιο θα μιλήσουμε για την ιδέα της ανάμειξης φράσεων των δύο “Ματζορούτσικων” κλιμάκων που έχουμε μάθει μέχρι τώρα. Όπως πάντα, θα επιδείξω αυτή τη δημοφιλή πρακτική αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε ένα κλασσικό 12-μετρο μπλουζ.
  10. The History and Evolution of the Blues p.5 [Proto-Blues] Σε αυτό το επεισόδιο θα ασχοληθούμε με την πρώιμη Μπλουζ μουσική που αναπτύχθηκε στον Αμερικάνικο Νότο στα τέλη του 19ου αιώνα, οδηγώντας στη γέννηση των Vaudeville και Downhome Blues. Αυτό το Proto-Blues στυλ είχε Αφρικάνικα και Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά... μια αληθινά Αμερικάνικη δημιουργία.
  11. panos1984

    Free Man's Blues

    Πολύ ωραίο! IMHO ήταν εύστοχη η τοποθέτηση των παλαμακίων στο 1-3 (παραπέμπει στα χτυπήματα των τσεκουριών/γκασμάδων των Αφροαμερικανών στα κάτεργα). Θα προτιμούσα να είναι σταθερός ο ρυθμός όμως χωρις συγκοπές. Νομίζω του αξίζει κάποια στιγμή να το ξανακάνεις με καλύτερη παραγωγή (πάλι ετσι low-fi και βρώμικη, αλλά πιο organic και καλομιξαρισμένη).
  12. Microtonal Blues Scales p.5 [Extension of “Majorish 4-7” & “Majorish 2-6” scales] Σε αυτό το μάθημα θα μιλήσουμε για την ιδέα της επέκτασης των δύο “ματζορούτσικων” κλιμάκων που έχουμε μάθει, προσθέτοντας επιπλέον βαθμίδες. Επίσης, θα παίξω κάθε μία από αυτές τις επεκταμένες κλίμακες πάνω από ένα 12-μετρο μπλουζ, επιδεικνύοντας το γεγονός ότι κάθε επέκταση παράγει μια διαφορετική κλίμακα με ένα μοναδικό “ήχο”.
  13. The History and Evolution of the Blues p.4 [Pop, Ragtime & Jazz] Σε αυτό το επεισόδιο θα μιλήσουμε για την ανάδυση νέων μουσικών στυλ στο τέλος του 19ου αιώνα. Θα δούμε πως η Ragtime μουσική στον Νότο και Μεσοδυτικά, καθώς και οι Jazz μπάντες στη Νέα Ορλεάνη εξελίσσονταν παράλληλα με τα Pop τραγούδια του Tin Pan Alley στην Νέα Υόρκη.
  14. Microtonal Blues Scales p.4 [“Majorish 2-6” scale] Σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε μια ακόμα Μικροτονική Μπλουζ κλίμακα, την “Majorish 2-6”. Τη αποκαλώ έτσι διότι έχει “ματζορούτσικη” 3η και οι χαρακτηριστικές της νότες είναι η 2η και 6η βαθμίδα. Θα παρουσιάσω κάθε μια από τις νότες που την αποτελούν, και επιπλέον θα παίξω κάποιες φράσεις παραδείγματα. Στο τέλος του βίντεο αυτοσχεδιάζω πάνω σε ένα 12-μετρο μπλουζ χρησιμοποιώντας μόνο αυτή τη κλίμακα για να δείξω τον χαρακτήρα της.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου