Προς το περιεχόμενο

billybass

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    17
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από billybass

  1. Ωραιες απαντήσεις βλέπω και παίρνω θάρρος. Μεσα στις άκρες διάβασα αυτα που περίμενα απο τους έμπειρους και μη. Το μόνο που μου μένει ειναι να μη σφίγγω τόσο πολύ τον αντίχειρα σε γρήγορα (για τα δεδομένα μου) φαντάζομαι λίγο πολύ ολοι το πέρασαν αυτο το στάδιο.

  2. Καλημέρα παίδες,

    μετα απο 11 μήνες ενασχόλησης μου με Ηλεκτρικό Μπάσο, έχω αρχίσει σιγά σιγά να απολαμβάνω τα τραγούδια που παίζω. Τι εννοώ με αυτο, οτι είναι λογικό τους πρώτους μήνες απο αγχος μην χάσω κάποια νότα η δεν πιάσω στο σωστό timing την νότα η μπερδεψω καποια χορδή λόγο λάθος τοποθέτησης του δακτύλου και φυσικά με το βλέμμα ολη την ώρα στη ταστιέρα ειναι λογικό η συγκεντρωση που απαιτείται να μην είμαι σε θέση να απολαύσω τοσο όσο θέλω ενα κομμάτι. πχ τώρα ασχολούμαι με το Line απο Nightstalker.

     

    To Point μου με το θρεντ που άνοιξα έχει να κάνει,μεσα στις άκρες πότε νιώσατε πιο άνετοι και αυτόνομοι στο να παίζεται το κομμάτι που θέλετε χωρίς να σας αγχώνει κατι. O0

     

    Προφανώς δεν μιλάω για τραγούδια με 2 νότες ;D

  3. Eυχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις, δυστυχώς η απειρία μου θα ωθεί στο να ρωτάω και ''χαζά'' πράγματα. Υπάρχει κάποιο θρεντ παρόμοιο σαν αυτό που να εξηγεί σε πολυ πρωτάρηδες τα βασικά των specs σε ενισχυτές η μπάσα; Δηλαδή σε εναν ενισχυτη Ισχύς: 500W RMS @ 4 ohms / 300W RMS @ 8 ohms και σε ένα μπάσο π.χ

    Κλίμακα: 34" (86.36 cm)

    Hardware: Chrome

    Χορδές: .045 - .105

    Ειδαλλιώς θα ήταν ωραίο να γίνει ενα sticky για πληροφορίες για newbies όπως έχει το πρώτο ποστ σε αυτο το θρεντ.

  4. Kαλησπέρα μέλη και φίλοι του Φόρουμ. Θα μπω στο ζουμί κατευθείαν..μετά απο εναν χρόνο σχεδόν μαθημάτων μπάσου με ενα Stagg, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα και την αγορά ενος καλύτερου μπάσου. Για κάποιο λόγο με έχει clicκαρει αυτο https://www.thomann.de/gr/fender_sq_vintage_mod_jazz_owt.htm?ref=search_rslt_FENDER+Squier+Vintage+Modified+Jazz+Bass_319080_7

    υπάρχει καποιος που το έχει η το έχει δοκιμάσει να μου τις εντυπώσεις του; Καθώς και αν ειναι καλό για το επίπεδο μου η να αντιπροτείνει κάποιο άλλο στο ίδιο ποσό.

    Ευχαριστώ και καλές γιορτές παίδες  O0

  5. Μαλλον ο ουγκανος δεν ειναι αυτος

     

    Δεν ξέρω αν έχεις η οδηγείς μηχανή, αυτο συνεπάγεται με το ότι χρειάζεται και ενας εξολισμός ανάλογα τη χρήση που κάνεις. Εγω όταν πήγα και έσκασα 530 ευρο για να πάρω Κράνος πήγα και το δοκίμασα. Όπως επίσης δοκίμασα και το φθηνότερο αξεσουάρ που έχω γάντια αξίας 30ευρο. Ο κλάδος της μουσικής και τον αξεσουάρ της σε τι διαφέρει και δε μπορεί κάποιος να δοκιμάσει κάτι πριν το αγοράσει ???

     

    Απο κει και πέρα στο άλλο κομάτι καλά κάνετε και κράζετε τα ''τεχνικά άρθρα'' που κυκλοφορούν σε κάθε μουσικό-εμπορικό σαιτ, για αυτο το λόγο ρωτάμε και εδω μέσα για το τι πρέπει να πιστέψουμε.

     

    Θα μέτραγε πάντως ένα sticker thread με πληροφορίες για πολύ πολύ νέους στο χώρο της μουσικής με επεξηγήσεις περι τι κοιτάμε σε ένα μουσικό όργανο(για την αγορά) τι σημαίνει πχ Ohμική αντίσταση ή πχ μιας και είμαστε στην ενότητα του μπάσου (Μαγνήτες: Tobias TBT Dual Rail Humbucker x 2).. και άλλα παρόμοια..

  6. Tεχνικό άρθρο απο το djshop.gr  ;D

     

    Τα ακουστικά αποτελούν απαραίτητο εργαλείο ενός Dj, ηχολήπτη, παραγωγού, μουσικού  και παρ΄ όλο που με μια πρώτη ματιά φαίνεται ένα απλό αξεσουάρ, η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητά τους είναι εξακριβωμένη.

     

    Τα ακουστικά μπορούν να διαχωριστούν σε 2 κύριες κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα,

     

    •    Τα ακουστικά διακρίνονται σε

     

        1.    Ακουστικά κλειστού τύπου – closed type, τα οποία εξασφαλίζουν πολύ καλή απομόνωση, εμποδίζοντας την εισαγωγή του αέρα και κατ΄ επέκταση των εξωτερικών ήχων.

        Τα ακουστικά κλειστού τύπου, λόγω της απομόνωσης που εξασφαλίζουν, δεν επιτρέπουν σε εξωτερικούς ήχους να επηρεάσουν το ηχητικό αποτέλεσμα, ενώ οι υψηλές εντάσεις δεν είναι απαραίτητες για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, άρα προστατεύουμε την ακοή μας! Όμως, αυτό έχει το μειονέκτημα πως ο ήχος μπορεί να είναι πιο "φτωχός" στις χαμηλές συχνότητες. Τέλος, τα ακουστικά κλειστού τύπου δεν είναι άνετα κατά την πολύωρη χρήση, αφού κουράζουν και προκαλούν εφίδρωση στο αυτί.

     

        2.    Ακουστικά ημιανοιχτού τύπου-ακουστικά ανοιχτού τύπου  semi open -open, τα οποία επιτρέπουν στον περιβάλλοντα ήχο να εισχωρεί, με αποτέλεσμα να έχει ελάχιστη ή και καθόλου απομόνωση.

        Τα ακουστικά ημιανοιχτού και ανοιχτού τύπου παρ΄ όλο που υστερούν όσον αφορά την απομόνωση από τους ήχους του περιβάλλοντα χώρου, συγκεντρώνουν αρκετά θετικά στοιχεία. Καταρχήν, παρέχουν καλύτερη ποιότητα ήχου, ο ήχος είναι πιο ισορροπημένος σχετικά με την απόκριση συχνότητας και τέλος είναι πιο άνετα και βολικά κατά την πολύωρη χρήση  τους.

     

    Καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ήχου τους και στην λειτουργία τους παίζουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους, όπως είναι η απόκριση συχνότητας – frequency response, η ευαισθησία SPL και η σύνθετη ωμική τους αντίσταση.

     

    Απόκριση Συχνότητας – Frequency Response

     

    Η απόκριση συχνότητας αποτελεί ένα μέτρο για το μέγεθος του φάσματος των συχνοτήτων στις οποίες το ακουστικό μπορεί να αναπαράγει. Οι μονάδες μέτρησης της απόκρισης συχνοτήτων είναι τα Hertz (Hz) και τα Kilo Hertz (KHz).

    Σε γενικές γραμμές τα ακουστικά τα οποία έχουν μεγάλο εύρος συχνοτήτων, παρέχουν συνήθως και καλύτερη ποιότητα ήχου. Πιο συγκεκριμένα τα ακουστικά Studio AKG Q-701, έχουν μεγάλου εύρους  frequency response 10Hz - 39,8KHz και η ποιότητα ήχου τους είναι πολύ υψηλή.

    Αντίθετα, τα ακουστικά portable SENNHEISER HD-229 έχουν πιο περιορισμένο εύρος frequency response 18Hz-22KHz με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλότερη ποιότητα ήχου.

     

    Σύνθετη ωμική αντίσταση – Impedance

     

    Η σύνθετη ωμική αντίσταση αποτελεί το μέγεθος που μετρά την αντισταση του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από το ακουστικό. Οι μονάδες μέτρησης της σύνθετης ωμικής αντίστασης είναι τα Ohms (Ω).

    Η ωμική αντίσταση στα ακουστικά σχετίζεται, κατά κάποιον τρόπο, με την ένταση τους. Όσο πιο μικρή τιμή σύνθετης ωμικής αντίστασης έχουν κάποια ακουστικά, τόσο πιο υψηλή ένταση ήχου μπορεί να υπάρξει στα ακουστικά, χρησιμοποιώντας τον ενισχυτή του μίκτη, της κονσόλας, την κάρτας ήχου, του midi controller κλπ, στα οποία μπορεί να είναι συνδεδεμένα τα ακουστικά.

    Αντιθέτως σε ακουστικά, όπου η σύνθετη ωμική αντίσταση είναι υψηλή, συνδεδεμένα στον ίδιο ενισχυτή με τα προηγούμενα, η ένταση των ακουστικών θα είναι μικρότερη. Για να μπορέσουμε να αυξήσουμε την ένταση και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, συνήθως είναι απαραίτητος ένας επιπλέον προενισχυτής ακουστικών.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα ακουστικών με υψηλή ωμική αντίσταση αποτελούν τα ακουστικά Studio AKG K-612 PRO, τα οποία έχουν impedance 120Ω. Στην περίπτωση που θέλουμε υψηλή ένταση ήχου, είναι απαραίτητος ένας ενισχυτής ακουστικών.

     

    Ευαισθησία – Sound pressure level (SPL)

     

    Η ευαισθησία ορίζεται ως η ακουστική ένταση σε decibels (db), που παράγουν τα ακουστικά σε συγκεκριμένη απόσταση , όταν τροφοδοτούμε τα τελευταία με ηλεκτρική ισχύ καθορισμένης τιμής. Άρα, κατά κάποιον τρόπο εκφράζει το βαθμό απόδοσης των ακουστικών, δηλαδή κατά πόσο αποδοτικά μετατρέπει τη λαμβανόμενη ηλεκτρική ενέργεια σε ακουστική.

    Τοποθετώντας δυο ακουστικά με ίδια χαρακτηριστικά και πάντα με την ίδια ωμική αντίσταση, τα οποία όμως διαφέρουν όσο αναφορά την ευαισθησία τους, στον ίδιο ενισχυτή, θα διαπιστώσουμε πως τα ακουστικά με την χαμηλότερη τιμή σε decibels (db) θα έχει και την χαμηλότερη ένταση ήχου, ένω στα ακουστικά με την υψηλή τιμή της ευαισθησίας η ένταση ήχου θα είναι μεγαλύτερη.

     

    Τα ακουστικά πρέπει να χρησιμοποιούνται βάσει των προδιαγραφών του κατασκευαστή και να μην χρησιμοποιούμε πολύ υψηλές εντάσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αλλοίωσης των ακουστικών τυμπάνων, ακόμα και κίνδυνος κώφωσης.

  7. Oκ ευχαριστώ θα παω να τα τσεκάρω. Πάντως δε θέλω να πω δημόσια ονόματα αλλα κάποια καταστήματα ''ηχου και εικόνας'' στο κέντρο της Αθήνας δε σε αφήνου να δοκιμάσεις τα ακουστικά! Έστω να τα βάλεις στο κεφάλι σου για να δεις την άνεσης τους. Είναι ''προσωπικό αντικείμενο'' λέει, ε ναι ρε ούγκανε εγω ειμαι αγοραστής δικό μου θα γίνει το αντικείμενο εφόσον μου κάνει για τη δουλειά που θέλω  :-X

  8. Οκ φίλος, θα τσεκάρω μερικά μιας και αρκετά μοντέλα ειναι και στο ίδιο μαγαζί.

    Προφανώς και χαμηλές εντάσεις γιατι θα ειναι εθιστικό να ακους στο τέρμα,αλλα έχω και τον θόρυβο απο τη μηχανή μη κουφαθώ τελείως..Για μερικές συγκεκριμένες ώρες θα φοριούνται για να μη ξυπνάει το τετράγωνο  ::)

  9. κάποτε στα 80ς, ήταν τεράστια επιτυχία στο Ελάντα μας, η επανεκτέλεση του "δεν θέλω την συμπόνια κανενός" από τα Παιδιά από την Πάτρα...

    ο φίλτατος Τζιμάκος λοιπόν στις παραστάσεις του, ξεκινούσε στην εισαγωγή του και αφού μετά από μερικά δεύτερα το έκοβε απότομα, έλεγε στο κοινό του (το παροιμιώδες πια για τα άτομα της ηλικίας μου) "Χαρήκατε?... δεν το παίζουμε"...

     

    λυπάμαι Βασίλη (?), αλλά θα το χρησιμοποιήσω και σε σένα αλλά και σε όσους πιστεύουν ότι από κάποια "λειψά" χαρακτηριστικά ως μοναδικό κριτήριο μπορούν να καταλήξουν αξιόπιστα σε αγορά μιας οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής...

     

    ας επαναλάβω λοιπόν για πολλοστή φορά σαν σπαστικός ξενέρωτος δασκαλάκος, ότι τα specs (κι αυτό όταν τα reference τους είναι κοινά και όχι έντεχνα ασαφή), μόνο "ενδείξεις" ηχητικής ποιότητας μπορούν να καταδείξουν και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι επαρκής λόγος για την επιλογή ή απόρριψη κάποιου μοντέλου σε μια σύγκριση (αλήθεια, δεν αναρωτηθήκατε ποτέ ότι θάταν πολύ "εύκολο" έτσι και ότι δεν θα σύμφερε τις ανταγωνιστικές εταιρείες που ήδη εσκεμμένα κάνουν ότι μπορούν να αποπροσανατολίσουν τον καταναλωτή?)  ...

     

    η περίπτωση όσων αναφέρεις είναι παράλληλα και ένα χαρακτηριστικο παράδειγμα προς αποφυγή και θα μου επιτρέψεις με όλο το θάρρος να τα χρησιμοποιήσω χωρίς παρεξήγηση...

     

    η "Απόκριση συχνότητας" χωρίς να ξέρουμε την διακύμανση της απόκλισης σε db σε όλο το ακουστικό φάσμα είναι απολύτως άχρηστη...

    τι να το κάνω το 8-25000Hz αν παράδειγμα (τυχαίο) στα 15Hz πέφτει στα -20db και στα 3000 ανεβαίνει στα +7db... το ελάχιστο που μπορούμε να αναζητήσουμε για μια τοις τύποις αρχική θετική ένδειξη είναι η απόκλιση αυτή να μην υπερβαίνει τα +-3db από 20 - 20000Hz, που αποτελούν (σε ιδανικές συνθήκες) το ακουστό από τον άνθρωπο συχνοτικό φάσμα...

     

    η "Aντίσταση" το μόνο που θα σου δηλώσει, είναι ότι τα πρώτα (είδες τελικα?), θα είναι "ευκολότερο" φορτίο για τους συνήθεις "φτηνιάρικους" ενισχυτές ακουστικών των συσκευών που θα κληθούν (λογικά και κατά κανόνα στο home studio σου) να τα οδηγήσουν... η διαφορά βέβαια είναι μικρή και κάθε entry level κάρτα ήχου για παράδειγμα, θα ανταποκριθεί επαρκώς και στα δύο και χωρίς πρόβλημα...και εδώ άμεση σχέση με την ηχητική ποιότητα δεν υπάρχει...

     

    και νάμαστε και στο "Επίπεδο πίεσης ήχου" ή αλλέως "ευαισθησία"...

    εδώ κι αν υπάρχει Η παραπλάνηση... τα στοιχεία που παραθέτεις, σου γνωστοποιούν, ότι δίνοντάς τους 1mW, τα πρώτα θα παράγουν στα αυτιά σου 96db και τα δεύτερα 102... καλύτερα τα δεύτερα ε?... χμμμ...

     

    έλα όμως που δεν αναφέρεις πουθενά τι Maximum Input Power έχει το καθένα (όριο πριν παραμορφώσει εμφανώς)...

    ψάχνοντας λοιπόν βρήκα ότι τα πρώτα έχουν 1000 mW και τα δεύτερα 500 mW...  

    κάνοντας τώρα πρόχειρα τους απαραίτητους υπολογισμούς βλέπουμε ότι ουσιαστικά τα Phil Jones μπορούν (σε ιδανικές συνθήκες) να δώσουν μέγιστη ένταση περί τα 126db και τα Sennheiser 128...

     

    αν συμπερασματικά συνυπολογίσεις ότι, ακούγοντας ελάχιστα λεπτά πάνω από  120db, η διαδρομή σου από το Δαφνί έως το 1ο νεκ (πτου πτου), είναι (για φυσικούς λόγους) σχεδόν εξασφαλισμένη, πόσο σημαντικό βρίσκεις πλέον και αυτό το χαρακτηριστικό?... ;) ;D

     

    τώρα θα μου πεις και με το δίκιο σου...

    "εντάξει ρε φίλε... μου βγαλες άχρηστη την προσέγγισή μου... εσύ έχεις κάποιο μοντέλο να προτείνεις ή απλά το παίζεις έξυπνος..."

     

    από την στιγμή που η χρήση τους θα έχει να κάνει μόνο με την "ευχαρίστησή" σου και δεν θα τα χρησιμοποιήσεις ως μόνιτορ, όπου μια δική μου θεώρηση θα είχε αντικειμενικά (κάποια) αξία, όχι δεν έχω... μπορώ όμως μετά λόγου γνώσης να σου προτείνω, άκου όσα περισσότερα μοντέλα μπορείς και διάλεξε αυτό του οποίου ο ήχος κάθεται καλύτερα στα αυτιά σου χωρίς φόβο και πάθος...

     

    αυτά τα ολίγα  ;D και καλή αγορά...

     

     

     

    Αρχηγέ σε ευχαριστώ για την ανάλυση, προφανώς κάτι τέτοιο περίμενα όταν πόσταρα μια λεπτομερή ανάλυση καθώς δεν έχω τις γνώσεις για να καταλάβω τι σημαίνουν αυτες οι τιμές και με γνώμονα αυτα που γράψανε τα άλλα παιδιά μπήκα στην λογική των ''τιμών'' των χαρακτηριστηκών των ακουστικών. Προφανώς και δεν κοιτάω ποιο έχει την μέγιστη απόδοση στα dB γιατί δε θα κάτσω να τη χρησιμοποιήσω στο τέρμα κάθε φορα που θα κάνω εξάσκηση. Απλα μιας και σε βρήκα και έχεις τις γνώσεις :P δε μπορώ να μπω στη διαδικασία και να τσεκάρω τοσα μα τοσα πολλα ακουστικά που υπάρχουν στην αγορά γιατί πραγματικά απο μονο μια εταιρεία βρίσκεις 50 κωδικούς μέχρι να φτάσεις τα 100 ευρο. Απο κει και πέρα θα κοιτάξω 4-5 στο ίδιο ποσο (100 ευρο) και τότε θα παω να τα τσεκάρω όπως λες. Εξάλλου είναι η πρώτη αγορα για ακουστικά τα οποία αποσκοπουν στη παρούσα φάση για εξάσκηση και όταν φτάσω σε επίπεδο για αρχίσω να τα αξιοποιώ αλλιώς (home studio) τότε θα κοιτάξω να δω μέχρι τι βαθό θα μου προσφέρουν αυτα που θέλω αλλιώς θα προβώ σε αγορά καλύτερων ακουστικών  8)

  10. Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

    Τελικα έχουμε 2 επικρατέστερα αφοτου τσέκαρα ολες τις προτάσεις σας οπότε έχουμε και λέμε:

     

    Phil Jones PJB H-850 99euro

    Απόκριση συχνότητας 20-20000Hz

    Aντίσταση                  32 Ohm

    Eπίπεδο πίεσης ήχου    96dB

     

    και

     

    SENNHEISER HD-280-PRO 102euro

    Απόκριση συχνότητας 8-25000Hz

    Aντίσταση                  64 Ohm

    Eπίπεδο πίεσης ήχου    102dB

     

    Έχω την εντύπωση οτι τα δευτερα που τα βρίσκουμε στα ίδια λεφτα έχουν λίγο καλύτερα χαρακτηρηστικά σε σχέση με τα πρώτα ακουστικα... μάλλον τα δευτερα θα αγοράσω καθαρα και λόγω των τιμών που διαβάζω..

  11. Σε ευχαριστώ για την αμμεση απάντηση μαν.

    Απο τι ειδα τα ακουστικά που μου πρότεινες (seinheizer hd280 pro) έχουν εξαιρετική βαθμολογία απο τους χρήστες στο thomann. Οπότε θα είναι λογικα value for money αγορά και λεω να την τολμήσω. Απο κει και πέρα η αντίσταση ohm τι μας δείχνει στα ακουστικά?

  12. Καλησπέρα κυρίες και κύριοι, καινούργιος στο φόρουμ καινούργιος στο χώρο του μπάσου.

    Μετά απο χρόνια και αναβολές έκανα το βήμα και ξεκίνησα μαθήματα για να μάθω το αγαπημένο μου μουσικό όργανο. Απο κει και πέρα θα χρειαστώ τα φώτα σας για την αγορά ακουστικών για να κάνω και την εξάσκηση μου αθόρυβα τις δύσκολες ώρες. Γνωρίζω οτι και σε αυτη την αγορά οτι πληρώνεις παίρνεις, αλλα απο κει και πέρα πως μπορώ να καταλάβω τι χρειάζομαι διαβάζοντας τα χαρακτηρηστικά των ακουστικών. Πχ Συχνότητα,αντισταση Ohm,Aρμονική παραμόρφωση.. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος λίγο απλα τι σημαίνουν οι τιμές που αναγράφονται ανάλογα το χαρακτηρηστικό που κοιτάμε.

    Και τέλος το budget που διαθέτω στη παρούσα φάση ειναι μικρό στα 50 ευρο, υπάρχουν αξιοπρεπή ακουστικά σε αυτη την τιμή? Και αν ναι ποια μου προτείνετε.

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας

    Βασίλης

     

    υ.γ Δεν ξέρω αμα το πόσταρα στη κατάλληλη κατηγορία.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου