Προς το περιεχόμενο

marmelaki

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    630
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Άρθρο Σχόλια από marmelaki

  1. Παρα πολυ καλο αρθρο!

    Ειδικα για τις Martin μιας και ειμαι κατοχος μιας 00-17 του 1947 ειχε πολυ ενδιαφερον να μαθω περισσοτερα για την ιστορια της μαρκας και των μοντελων της.

     

    Ευχαριστουμε πολυ για το χρονο που αφιερωσες!

    • Like 1
  2. Ωραιο το αρθρο και με πολυ σωστες επισημανσεις.

    Εγω θα ηθελα να προσθεσω και καποια ακομα, που με εχουν βοηθησει προσωπικα στο να "βγαζω" covers.

     

    Ακουω το κομματι και απο live εκτελεσεις γιατι πολλες φορες στην ηχογραφηση εχουν πανω απο ενα layer κιθαρας και εκ των πραγματων δεν μπορει να βγει απο μια κιθαρα σε ζωντανη εκτελεση. Ψαχνω δηλαδη να βρω πως το παιζουν οι ιδιοι που το εγραψαν οταν το παιζουν ζωντανα, με τους οποιους περιορισμους αυτο συνεπαγεται. Πολλες φορες κοβουν ή προσθετουν πραγματα για να πετυχουν το επιθυμητο αποτελεσμα.

     

    Ειδικα σε περιπτωσεις που η μπαντα θελει να "πειραξει" το κομματι πιστευω πως πρωτα πρεπει να εχουμε μαθει να το παιζουμε απ εξω και ανακατωτα στην κανονικη του εκτελεση. Μετα ερχονται οι οποιες διασκευες. Αλλα αν δεν ξερεις να το παιζεις σωστα απο την αρχη, ουτε η διασκευη θα βγει καλη.

     

    Ποτε δεν κοιταω τις διαφορες παρτιτουρες ή οδηγους που υπαρχουν σε περιοδικα, site ή βιβλια. Στις 99% των περιπτωσεων ειναι εσκεμενα απλοποιημενες για να εχουν απηχηση στο ευρυ κοινο και αρχαριους παικτες. Εχω εμπιστοσυνη στο αυτι μου, αν ομως κολησω θα ψαξω για live video απο τον κιθαριστα που να φαινεται (εστω στο περιπου, σαν οδηγο) τι παιζει. Υπαρχουν και καποιοι που το παιζουν σωστα σε βιντεακια στο YouTube, αλλα εκει θελει προσεκτικο cherry-picking γιατι οι περισσοτεροι παιζουν οτι να ναι.

     

    Δεν κραταω σημειωσεις -  πρεπει να το μαθω απ' εξω με μονο βοηθο τις πολλες επαναληψεις.

     

    Ξεκιναω να το μαθαινω χωρις εφε, παρ' ολο που το κομματι μπορει να βασιζεται σε μεγαλο βαθμο σε καποια. Ειδικα distortion, γιατι καλυπτει τα λαθη και σου δινει την ψευδη αισθηση οτι το παιζεις σωστα. Αν δεν βγαινει καλο σε καθαρο καναλι δεν θα βγει καλο ουτε με 200 εφε απο πανω.

     

    Ψαχνω για backing tracks ωστε να μπορω να προσθεσω την δικια μου κιθαρα μονο και το ηχογραφω. Οι ατελειες (ειδικα στο συγχρονισμο) φαινονται μετα απο μια ηχογραφηση.

     

    Στην τελικη φανταζομαι ο καθενας κανει αυτο που τον βολευει περισσοτερο, αυτα τα λιγα ομως δουλεουν για εμενα.

    • Like 3
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου