Προς το περιεχόμενο

kos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    31
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή kos

0

Φήμη

  1. Υπαρχει : http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=39 Βαλε πρωτα τις χορδες και αν εχεις προβλημα οι συμφορουμητες εδω ειναι...
  2. επειδη βαρεθηκα να διαβαζω 13 σελιδες πεθαμενε θελω να σε ρωτησω 2 πραγματα: 1ον ποσα ευρω θελεις να ξοδεψεις 2ο αν πιανουν τα χερια σου γιατι αυτο που θες δεν υπαρχει μαζικα εκει εξω.
  3. Μιας και το θεμα εχει απογειωθει ;D θελω να ρωτησω απο τους μαστορες κατι απλο: Τον τελευταιο καιρο επαιζα μονο σε ενισχυτη ομως πριν απο μια εβδομαδα οταν επαιξα με την ιδια-''αθλια'' ως προς την ποιοτητα των ξυλων κιθαρα μου (ibanez rg 370 dx) χωρις ενισχυτη καθε φορα που εκανα bend ακουγα ενα κρακ απο τη βαση του μπρατσου.Προφανως ειχαν ξεσφιξει οι βιδες γιατι μολις τις εσφιξα το κρακκκκ εξαφανιστηκε.Πιο πριν δεν ειχα καταλαβει κανενα τετοιο θορυβο ουτε σε παραμορφωση ουτε σε καθαρο καναλι...Και ρωταω Εαν τα ξυλα ηταν ανωτερης ποιοτητας ή κουρδισμενα κλπ... θα ακουγα αυτον τον τρομακτικο ηχο απο τον ενισχυτη?
  4. Ολα αυτα περι ξυλων εχουν νοημα μονο οταν αναφερομαστε σε οργανα με piezo.- ;D
  5. Ωραια τα δειγματα οπου δειχνουν τις διαφορες μεταξυ ξυλων(που ειναι πολλες κατα την αποψη μου) αλλα οπως εχω παρατηρησει περισσοτερο παιζουν ρολο οι χορδες παρα τα ξυλα.Για μενα η βαρυτητα του ηχου που δημιουργειται ειναι: Μαγνητης- ηλεκτρονικα δηλ.καλωδια ποτενσιομετρα κλπ. -παχος μπρατσου-ταστα-χερι ;D χορδες-πενα-ξυλα. Αυτα!
  6. Τσεκαρε το relief του μπρατσου!!!πατα με το αριστερο χερι στο πρωτο ταστο τη μπασα μι και με το δεξι αντιχειρα πατα στο 15 ταστο.Τωρα με το μεσαιο δακτυλο ;D του δεξιου χεριου ελεγξε την αποσταση της χορδης απο το 7 ταστο.Πρεπει να ειναι 0,3-0,5 χιλιοστα.Λογικα για να τασταρει εκει εχει λιγοτερη αποσταση.Αρα πρεπει να χαλαρωσεις να ξεσφιξεις δηλ. το truss rod.Τωρα το λιγο που λες ειναι σχετικο δηλ. τριζει Ή τασταρει κανονικα.Το τριξιμο ακουγεται απο τον ενισχυτη στο καθαρο καναλι?Τι κιθαρα εχεις γιατι συνηθως αυτες που εχουν πολυ λεπτο μπρατσο πχ ΙΒΑΝΕΖ θελουν συχνα ρυθμισμα αναλογα με τον καιρο.
  7. Δεν ξερω αν τους ανεφερε καποιος: pagan's mind απλα φοβεροι τσεκαρε το Στο δημοτικο ακουγα guns n' roses, στο γυμνασιο iron maiden & queensryche, στο λυκειο dream theater, τωρα ο,τι να'ναι...
  8. Να 'μαι παλι ;D Λοιπον μετα απο 3 ωρες παιξιματος το τριξιμο μειωθηκε δραματικα(αφαιρεσα και 0,1mm relief κατεβηκε και αλλο το action στα 2,1 mm) και τωρα μπορω να πω οτι παιζει αξιοπρεπεστατα metalllll Δλδ οι elixir χρειαζονται περισσοτερο χρονο για να ''κατσουν'' σωστα...
  9. Λοιπον το τριξιμο που αναφερω ειναι αρκετα ελαφρυ, νομιζω οτι δεν ακουγεται καν στο καθαρο καναλι του ενισχυτη...εχω την αισθηση οτι βγαζει κατι σαν ψιλοπαρασιτα οταν παιζω με αρκετο gain(ta powerchords δεν ειναι τοσο ξακαθαρα).Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο το τριξιμο, αλλα η κιθαρα δεν ειναι δικια μου και το παλικαρι παιζει κυριως ρυθμικη μου ειχε πει οτι πριν την παρατησει ετσι για κανα χρονο το action ηταν υπερβολικα ψιλα και δεν τον βολευε καθολου. Τωρα το τριξιμο, το οποιο κατα τη γνωμη μου ειναι μικρο, εμφανιζεται μετα το 2ο ταστο μεχρι τελους στη μπασα μι και στη λα απο το 7ο μεχρι το 15ο.Ολες οι αλλες χορδες παιζουν τελεια .το action στο 12 ταστο ειναι 2,5mm που για μενα ειναι medium-low.Το τριξιμο αυτο εξαφανιζεται με action πανω απο 4mm!!!Εχω μια ibanez rg370dx και εχω σχεδον το μισο relief απο τη jackson το action einai λιγοτερο απο 2mm και δεν ακουγεται πουθενα κανενα τριξιμο με χορδες ddarrio.Γι'αυτο λεω μηπως φταινε οι elixir και οχι τπτ αλλο?
  10. Καλημερα και καλη χρονια!! πριν απο δεκα μερες ενας φιλος μου μου εδωσε την κιθαρα του (jackson dinky), που την ειχε αφησει για κανα χρονο στην ακρη με μια χορδη λιγοτερο και οι αλλες ηταν ξεκουρδιστες , οποτε καταλαβαινετε το μπρατσο πως ηταν....(@!@#ΣΔΤΑ).Περασα καινουργιες χορδες elixir 9αρες και την αφησα μια βδομαδα μπας και στρωσει το μπρατσο και ετσι εγινε, εστρωσε σε μεγαλο βαθμο.Να τονισω οτι εχω κανει πολλες φορες setup σε κιθαρες και δεν εχω συναντησει παρομοια περιπτωση.Ενω ΟΛΑ ειναι σωστα ρυθμισμενα nut, relief, bridge οι χορδες μπασα μι και λα τριζουν (οχι πολυ) σε ολο το μηκος της ταστιερας απο το 2ο ταστο και μετα.Η ΜΙ τριζει ακομα και ανοικτη εαν τη χτυπησω λιγοο δυνατα.Το τριξιμο αυτο κοβεται μονο εαν σηκωσω τη γεφυρα στο θεο,μονο που τοτε δεν μπορεις να παιξεις metal...Και ρωταω εχει κανεις παρομοια εμπειρια με τις χορδες αυτες? ???.Μενω επαρχια και ειναι δυσκολο να κανω 60χλμ για να παω σε μαγαζι να αγορασω αλλο σετ.
  11. Εχω παιξει αρκετα με την 555 και μπορω να πω οτι δεν μου κανε καθολου καλη εντυπωση.Δεν ξερω μου φαινονταν πως ειναι λιγο "ψευτικη".Το πλαστικο καπακι εκανε κατι κυματισμους δηλ.δεν ηταν ισιο.Το μονο που την σωζει ειναι το κλασικο τρεμολο της ibanez.Ασε που πρεπει να συνηθισεις τη τριανταφυλλια αν παιζεις καθιστος για να μην μπερδευεσαι.Οποτε σου λεω, οπως και τα αλλα παιδια να την αποφυγεις.ΑΑΑ και κατι τελευταιο:Αν θες ibanez στα ιδια λεφτα παρε μια prestige οπως http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1106&products_id=5797 Την εχω δοκιμασει και ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ γ@μ%^το μπρατσο εντελως διαφορετικη αισθηση με την 555 δεν ξερω ομως να σου πω για τους μαγνητες γιατι τη δοκιμαζα σε 15αρι marshall... κατα τα'αλλα εσπερνε... κοιτα γενικά και αλλες prestige δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με τις made in korea, malaysia κλπ. Αυτα. Ελπιζω να βοηθησα.
  12. Απενεργοποιημενο το εχω.Ακομα κατι που προσεξα ειναι οτι οταν αλλαζω το μαγνητη απο bridge σε neck η ηχητικη διαφορα δεν ειναι τοσο ξεκαθαρη οπως οταν παιζω στον ενισχυτη.Μηπως ζηταω πολλα?Δοκιμασα και το AmpliTube Metal σε ενα φιλο,με τη δικη του καρτα και παλι, πανω κατω το ιδιο γινονταν.Υπαρχει καποιο αλλο (καλο) vst?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου