Προς το περιεχόμενο

IxNiLaTiS

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  1.262
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral

Σχετικά με τον IxNiLaTiS

 • Rank
  Star

Bio

 • Mojo
  Πλήκτρα
 • Επάγγελμα
  ti se noiazei?
 • Τόπος
  koykoyvaounes
 1. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Superfunk η κιθάρα είναι αυτή: Από πίσω έχει και το δακτυλικό αποτύπωμα του κατασκευαστή. χαχαχα Αλήθεια λέω. Θα πω του φίλου μου να την τραβήξει φωτογραφία κι εκεί.
 2. Έχουν κάνει πρόταση σε γνωστό μου να πουλήσει την κιθάρα του, αλλά δεν ξέρει σε τι τιμή να την δώσει. Πρόκειται για μία Fender Stratocaster μοντέλο Dan Smith E2 του 1982. Αγρατζούνιστη στην αυθεντική θήκη σε χρώμα μάλλον sunburst. Τι γνώμη έχετε;
 3. Ευχαριστώ. Ακόμα δεν το δοκίμασα γιατί έχω το στούντιο διαλυμένο.
 4. Θα σου πώ τι κάνω εγώ, χωρίς να επιμείνω ότι είναι και το σωστό. Κατ αρχήν οι ηχογραφήσεις σε audio γίνονται σε μία δυναμική περιοχή από -18 ως -12. Μετά ξεκινάω τη μίξη από το kick ή ότι άλλο το αντικαθιστά στο κομμάτι. Βάζω το kick να φτάνει περίπου στο -21 (ναι είναι χαμηλά, και πρέπει να ανοίξεις την ένταση από την κοσνσόλα ή να βάλεις ακουστικά πρός το παρόν). Μετά βάζω να ακούγεται μαζί και το μπάσο, τόσο δυνατά ώστε και τα δύο μαζί να φτάνουν στο -18. Μετά mute το μπάσο και ανοίγω άλλο κανάλι με τον ίδιο τρόπο, ώστε όταν παίζει μαζί με το kick να μήν ξεπερνά τα -18, και κάνω το ίδιο σε όλα τα κανάλια. Μόλις τελειώσω αυτή τη διαδικασία, τότε βρίσκομαι στο σημείο εκκίνησης της μίξης, και αυξομειώνω τους ήχους ανάλογα με το τι θέλω να δώσω. Μετά ξεκινά η Οδύσσεια με τα eq, comp, pan, κλπ... Στο τέλος όταν παίζουν όλοι οι ήχοι μαζί, το κομμάτι μπορεί να φτάσει μέχρι και τα -6. Από εκεί και πέρα αυτά τα 6db θα σου χρειαστούν στο μάστερινγκ. Ελπίζω αυτό που σου είπα να σε βολέψει, και περιμένω απόψεις και γνώσεις και από τα άλλα μέλη.
 5. Το Τάϊκο είναι ένα Ιαπωνικό κρουστό (τύμπανο) με βαθύ γεμάτο μπάσο ήχο. Όταν παίζει με λίγα όργανα και σε «άδεια» κομμάτια ακούγεται μία χαρά. ¨όταν όμως το βάλεις σε μία μίξη με αρκετά όργανα, και μπάσο, το Τάϊκο είτε χάνεται, είτε μπουμάρει και θολώνει τη μίξη. Αν κόψεις λίγο τις χαμηλές, χάνεται, και δυστυχώς (τουλάχιστον στα δείγματα) δεν έχει ατάκα στα μεσαία για να την προβάλεις. Τι μπορούμε να κάνουμε για να ακούγεται; Ευχαριστώ εκ των πρότερων.
 6. "Καταλαβαίνω, αλλά ο όρος είναι αδόκιμος. Ο σύγχρονος όρος για τέτοια στοιχεία είναι "metrics"." Σωστό! Πάντως ας μας απαντήσει κάποιος πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία. Πχ το estimated pitch τι μας χρειάζεται;
 7. Μήπως κάποιος κάτοχος EPS16+ ή ASR έχει δοκιμάσει το παρακάτω drive; Άντε μήπως σωθώ από τις δισκέτες ... οι οποίες μία μία χαλάνε και χάνω τους ήχους. https://www.chickensys.com/products2/hardware/scsi2sd.html
 8. Πρόβλημα με Roland Jupiter 6 Παλιότερα μου είχε παρουσιάσει 3 προβλήματα δύο εκ των οποίων φτιάχτηκαν … μόνα τους !!! 1ον Όταν πατούσα TUNE για να κουρδιστούν οι ταλαντωτές, το όργανο κολλούσε και δεν έβγαζε ήχο. Επανερχόταν μετά από 2-3 ώρες ή και μέρες. 2ον Δεν κρατούσε μνήμες, δηλαδή όταν το έκλεινα, οι αποθηκευμένοι ήχοι είτε χάνονταν αμέσως (ή μετά από 24 ώρες) ή έχανε κάποιες από τις ρυθμίσεις στις παραμέτρους του ήχου (ENV, LFO κλπ). 3ον. Ο αριστερός ταλαντωτής VCO 1 ξεκουρδιζόταν γρήγορα και μάλιστα δεν έπεζε όλες τις νότες. Δηλαδή τώρα πχ δεν έπαιζε σε όλες τις οκτάβες την νότα σολ, μετά από λίγο έπαιζε την σόλ αλλά δεν έπαιζε κάποια άλλη, και μετά κάποια άλλη … Τα προβλήματα 1 και 3 φτιάχτηκαν μόνα τους, δηλαδή το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν ότι δεν μπορούσα να αποθηκεύσω τους ήχους που κατασκεύαζα. Αυτό δεν με ενόχλησε και πολύ γιατί κάθε φορά έφτιαχνα τον ήχο που ήθελα (μπορώ να πώ με βοήθησε πολύ να φτάσω να φτιάχνω γρήγορα τον ήχο που ήθελα να ακούσω). Έτσι χρησιμοποιούσα το σύνθ. Τώρα όμως επέστρεψε το πρόβλημα 3 και ουσιαστικά καθιστά το σύνθ άχρηστο. Έχει κάποιος εμπειρία πάνω σε αυτά τα προβλήματα, ιδιαίτερα στο 3, να μας πεί πώς το έλυσε; Που το πήγε για επισκευή, πώς λέγεται το πρόβλημα, τι ανταλλακτικό θέλει, τι κόστος είχε κλπ. Ευχαριστώ.
 9. Και πάλι σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση δεν υπάρχει καμία εικόνα στο mp3tag. Πρόσεξα ότι ο VLC δείχνει εικόνα μόνον στον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ σε άλλον που δεν είναι συνδεδεμένος δεν δείχνει εικόνα. Υποθέτω λοιπόν ότι ο VLC είδε την λέξη Panayiotis και ανέσυρε από το διαδίκτυο την εικόνα. Μπορεί να συμβαίνει αυτό;
 10. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Στον φάκελο, ενεργοποίησα τα κρυφά αρχεία, αλλά δεν υπάρχει καμία εικόνα. επίσης και το προγραμματάκι που κατέβασα, μου έδειξε μόνον ότι ακριβώς είχα βάλει στα tag του Cubase. Μπορεί ο Ζήσης να είναι και δυο και τρεις χαρές παιδί, αλλά δεν θέλω την μούρη άλλων στη μουσική μου, θέλω να βάλω τη δική μου , να δείτε τι όμορφος που είμαι ;D
 11. Έφτιαξα ένα κομμάτι στο cubase 5 και το έκανα export σε mp3. Όταν το ανοίγω στον VLC, τη στιγμή που εκτελείται το κομμάτι, μου δείχνει αυτή την εικόνα. Τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη ούτε που τον γνώριζα και άρα αποκλείεται να είχα την εικόνα του στον υπολογιστή μου. Πώς έγινε αυτό; Θέλω να σηκώσω το κομμάτι στο διαδίκτυο, και φοβάμαι μήπως όσοι το ακούν νομίζουν ότι πρόκειται για εκείνον τον καλλιτέχνη. Και άλλη μία ερώτηση: Πώς γίνεται να βάζω δικές μου εικόνες στα mp3; Διότι αφού αυτό έγινε μόνο του, άρα θα είναι δυνατόν να βάζουμε εμείς τις εικόνες που θέλουμε. Ευχαριστώ.
 12. Αυτή είναι η "εικόνα" του καναλιού ενός φλάουτου. Γενικά ακούγεται άσχημα, και γι αυτό άνοιξα το analyzer. Βλέπω ότι η φάση έχει μουλαρώσει στις 45 μοίρες. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, και αν ναι, μπορώ με κάτι να το διορθώσω ή να αλλάξω ήχο; Ευχαριστώ.
 13. Χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό "στατιστικά στοιχεία" διότι ακριβώς αυτόν τον χαρακτηρισμό δίνει και το Cubase, και όχι γιατί πρόκειται για στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας. Δε μπορεί να μή σημαίνουν τίποτα, διότι το cubase και κάθε πρόγραμμα που διαχειρίζεται μουσικά αρχεία, για κάποιο λόγο το δίνει. Πχ πρίν από λίγο διάβασα ότι στην σημερινή εποχή το db average πρέπει να είναι μεταξύ 10και 15 db για να αντέξει το κομμάτι σου τον loudness war που γίνεται στην εποχή μας. Το εμπορικό κομμάτι έχει min sample value -1 στα 0db, το δικό μου όχι. Μήπως κάτι σημαίνει αυτό, μήπως για κάποιον λόγο ο μηχανικός ήχου το έκανε έτσι; Παρεμπιπτόντως τώρα που το έκανα δήθεν μάστερινγκ, το κομμάτι μου έγινε έτσι:
 14. Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε δύο πίνακες στατιστικών. Το 32ΜΙΧ2 είναι δικό μου κομμάτι αμέσως μετά την μίξη και πρίν κάνω mastering ή μάλλον ψεύτοmastering. Το Κομμάτι 11 είναι ένα εμπορικό κομμάτι που το χρησιμοποίησα για να στρώσω τα αυτιά μου. Προσέξτε τις διαφορές στα Min. RMS, Average, Min και Max. Sample Value, κλπ. Μπορεί κάποιος να τα σχολιάσει και να μας δώσει τα φώτα του, δηλαδή τι σημαίνει το καθένα, σε ποια τιμή πρέπει να βρίσκεται και πώς θα το κάνουμε; Ξέρω, ζητάω πολλά, τα οποία για να απαντηθούν απαιτούν αρκετή ώρα πληκτρολόγησης και όρεξη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.