Προς το περιεχόμενο

apostolos_kos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    4
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από apostolos_kos

  1. Καλησπέρα, και εγώ από την πλευρά μου θέλω να μοιραστώ τη δικιά μου εμπειρία. Είμαι 52 και πριν 7 χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω τα τύμπανα. Ξεκίνησα με έναν δάσκαλο, ο οποίος δεν ήταν ντράμερ και δε με βοήθησε ιδιαίτερα. Έμεινα έναν χρόνο να παλεύω μόνος μου μέχρι που βρήκα τον σωστό δάσκαλο- ντράμερ ο οποίος με καθοδήγησε για τέσσερα χρόνια. Και έκτοτε είμαστε σε επαφή και με υποστηρίζει σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, εκμάθησης τυμπάνων. Σε μπάντα δεν παίζω, αλλά έχω βρει εδώ στο νησί κάτι κουρασμένα παλλικάρια σαν εμένα και μαζευόμαστε σε κανά στούντιο και ξεδίνουμε. Άλλωστε αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος μου. Μέσω των τυμπάνων διεύρυνα τους μουσικούς μου ορίζοντες, άρχισα να βρίσκω ομορφιά σε είδη μουσικής που είχα αποκλείσει και να πειραματίζομαι, μαζί με φίλους ή μόνος. Όσον αφορά τώρα το θέμα μελέτης ο μετρονόμος και το stick-control είναι από τα απαραίτητα εργαλεία για την εξέλιξη (συν άλλα πολλά), η οποία βέβαια σε αυτήν την ηλικία έρχεται πολύ πιο αργά , αλλά έρχεται. Επίσης άμα συνδέσεις πάνω στην ηλεκτρονική ντραμς μια κονσολίτσα, έρχεται κανάς φίλος με καμιά κιθάρα-μπάσο κουμπώνει και αυτός πάνω στην κονσόλα και βγάζετε τα γούστα σας. Πάντα υπάρχει τρόπος να προχωρήσεις. Προσοχή στις τενοντίτιδες, σε αυτήν την ηλικία είμαστε πιο επιρρεπής. Καλή συνέχεια σου εύχομαι σε αυτό το ταξίδι και....μελέτη, μελέτη, μελέτη!!!
  2. Ευχαριστώ όλους σας για τις απόψεις σας και το χρόνο που αφιερώσατε. Μάλλον θα πρέπει να κάνω μερικές επισκέψεις ακόμα στον Νάκα για να καταλάβω τι ταιριάζει καλύτερα στο αυτί μου.
  3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το θέμα ξύλινου ή μεταλλικού είναι κάτι που με προβληματίζει και μένα. Ποιές είναι οι διαφορές στον ήχο και για τι είδη μουσικής ενδείκνυνται? Τώρα όσο αφορά το θέμα του οικονομικού ταβάνι έχω τα 400 ευρώ. Στον Νάκα μου από αυτά που άκουσα προσανατολίστηκα προς τα τα,πούρα της ludwig.
  4. Καλησπέρα σε όλους Άρχισα να παρακολουθώ το forum πριν κανά χρόνο, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα ντραμς και με βοήθησε τόσο στην επιλογή του σετ όσο και σε βασικές γνώσεις του όργανου. Ετσι αγόρασα ένα ηλεκτρονικό σετ (Roland td4), και έκανα 3 μήνες μαθήματα με δάσκαλο. Μελετάω μόνος μου βασικά rudiments και διάφορα grooves, όσο μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Και βέβαια και εγώ με τη σειρά μου άρχισα λίγο να κουράζομαι με τον ψεύτικο ήχο του ηλεκτρονικού σετ. Ετσι αποφάσισα σε πρώτη φάση να αγοράσω ένα ταμπούρο για μελέτη και μελλοντικά να το προσαρμόσω σε ένα φυσικό σετ. Πήγα στον Νάκα και δoκίμασα κάποια, και όσο περισσότερο το ψάχνω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι. Ακούω τα πάντα εκτός από heavy metall και ελληνικό λαικό, με περισσότερο προσανατολισμό σε funky-soul-latin-blues-jazz-rock. Παρακαλώ για τις γνώμες-γνώσεις σας για την επιλογή του ταμπούρου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου