Προς το περιεχόμενο

gkourmoul1

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  6.660
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  75

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από gkourmoul1

 1. Δηλαδή, δεν μπορείς να δώσεις καμπύλη στο μανίκι, χαραλώνοντας το truss rod. Ατυχία... Κακό πράμα, τελικά, το single action truss rod. Ευτυχώς δεν μου έχει τύχει παρόμοιο πρόβλημα, διότι θα είχα ξενερώσει με το όργανο. Και παίζω μόνο με 9άρες... Άλλαξε την βάση, όπως σου είπε ο τεχνικός, και πιθανότατα να χρειαστεί να αλλάξεις πάλι σε 10άρες.
 2. Δεν το κατάλαβα αυτό. Τι εννοείς σκληρό λαιμό και το truss rod δεν κάνει κάτι? Δεν εχει double action truss rod?
 3. Δεν έχω κάνει σε καμία κιθαρα μου τέτοιες εργασίες, και όλες είναι κάτω του διχίλιαρου. Κάποιες έχουν τέτοια θεματάκια και έχω αναγκαστεί να ανεβάσω 1-2 χιλιοστά το ύψος χορδών (action και relief) και σχεδόν έχω εξαλείψει το θέμα. Το leveling είναι απαραίτητο για κατέβει το action εκεί που πρέπει, χωρίς τριξίματα. Πάντως, στον φίλο είναι καθαρά θέμα ρύθμισης ή και αλλαγής χορδών.
 4. "....Αρχές Ιουνίου την πήγα πάλι για ένα set up γιατί ήθελα να αλλάξω από 10άρες σε 9άρες χορδές λόγω πόνου στα χέρια και ήξερα ότι ήθελε αλλαγές λόγω των μικρότερων δυνάμεων που ασκούν οι λεπτότερες χορδές. Όλα καλά μέχρι χθες όπου ξαφνικά άρχισα να ακούω σοβαρό fret buzz και σε ανοιχτές χορδές....."
 5. Το tone εύκολα το βάζεις στον κάτω μαγνήτη, σε οποιαδήποτε στρατ. Πιστεύω ότι δεν θα χρειάζεται μετατροπή το nut, αλλά ίσως χρειαστεί ελάχιστα να φαγώσεις με ντουκόχαρτο κάποια slots. Δεν είναι κάτι αγχωτικό κατά τη γνώμη μου. Λύνεται εύκολα. Μια χαρά φαίνεται η συγκεκριμένη στρατ.
 6. Οι αλλαγη από 10άρες σε 9άρες είναι δυνατό να προκαλέσει παραπάνω buzz, σε συνδυασμό με την αλλαγή καιρού και την ανάγκη να επαναρυθμιστεί το relief. Αύξησε λίγο το relief, δηλαδή πάρε το άλεν και στρίψε λίγο το truss rod προς λεπτές χορδές. Θα αυξηθεί η απόσταση των χορδών από τα τάστα, και δεν θα έχεις θεμα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις αρκετές φορές τον χρόνο, ώστε να έχεις πάντα την ίδια αίσθηση στο αριστερό χέρι. Δεν είναι κάτι... Επίσης, υπάρχει πιθανότητα, απλά, να θέλει αλλαγή στις χορδές και αμέσως να στρώσει, στην περίπτωση που δεν έχει μεταβληθεί το relief λόγω αλλαγης καιρού. (σε όλες τις κιθάρες μου το relief συνέχεια αλλάζει)
 7. gkourmoul1

  Blue Summer

  Άκρως δροσιστικό!
 8. Χωρίς καπάκια, εκτός και εάν του ζητησεις.
 9. Αυτό ακριβώς. Το έχω κάνει με πολλές κιθαρες. Όσες πιο πολλές λεπτομέρειες γνωρίζεις για το όργανο και όσο πιο καλά γνωρίζεις τα δικά σου γούστα, τόσο πιο δύσκολο είναι να πέσεις έξω. Καλό είναι, βέβαια, να δοκιμάζεις την κιθάρα πριν την αγοράσεις, διότι συχνά υπάρχουν αστοχίες, ή συχνά το όργανο έχει μοναδικες ιδιαιτερότητες.
 10. Πρέπει να με πείραξε η μεσημεριανή μπύρα. Τα βλέπω τριπλά...
 11. gkourmoul1

  dimsonic - For doc

  Υποθετικά, εάν σε ένα μιξ είναι πολυ πριματος ο bridge, μπορείς να χρησιμοποιησεις τον μεσαίο, ο οποίος έχεις το επιθυμητό δάγκωμα, αλλά είναι πιο σκοτεινός. Καταλάθος διέγραψα το παλιο, και έφτιαξα νεο, αναγκαστικά...
 12. gkourmoul1

  dimsonic - For doc

  Δεν είπα ότι ξυριζει...
 13. gkourmoul1

  dimsonic - For doc

  Όπου σου φαίνεται ότι ξυριζει ο bridge, και θες κάτι λιγότερο bright, δοκίμαζε να σολαρεις και με τον μεσαίο. Έχει και αυτός ηχαρα.
 14. gkourmoul1

  Psycho Druid - Hunger

  Εξαιρετική έμπνευση, και ακόμα καλύτερη εκτέλεση. Εύγε.
 15. gkourmoul1

  dimsonic - For doc

  3 κομπρεσορες, με προσομοίωση και περιμένεις να βρούμε τη κιθάρα?
 16. Με το ντιστορσιο μπροστα, σε καθαρό κανάλι, πιέζονται οι προενισχυτριες αραγε?
 17. Άποψη μου είναι ότι 5 λεπτά δεν αρκούν για να ξεκινησεις να σκίζεις έναν κινητήρα. Καλά καλά δεν έχει ανεβάζει θερμοκρασία νερού. Τα λάδια καθυστερούν ακόμα παραπάνω να ζεσταθούν. Για τον χειμώνα ούτε λόγος.
 18. Νομίζω ότι το ιδανικότερο δεν είναι αυτό, αλλά να ξεκινάμε το όχημα μετά από μισό λεπτό, και να διατηρούμε χαμηλές στροφές μέχρι να πιάσει θερμοκρασία ο κινητήρας (κάνα 15λεπτο), ωστε τα λάδια να γίνουν τόσο ρευστά όσο χρειάζεται. Όπως κάνουμε και στους λαμπατους. Βάζουμε μπροστά, χαϊδεύουμε τις χορδές με καμία τζαζιά για κάνα 10λεπτο, και μετά ξεκινάμε thrash...
 19. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάθει κατι. Απλά, οι λάμπες είναι πιο επίφοβο να πάθουν ζημια.
 20. gkourmoul1

  dimsonic - For doc

  Εγώ άκουσα εκείνη στο 9ο λεπτό
 21. gkourmoul1

  dimsonic - For doc

  Διπλούς φορά, άρα διαλεγω dot (δεν είναι πολύ bright για να είναι η deluxe)
 22. Και μόνο bigsby, διότι όλα τα άλλα τα τρεμολα τα σπανε με το που τα ακουμπήσουν...
 23. Εγώ μάλλον τον super twang θα επέλεγα.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.