Προς το περιεχόμενο

gkourmoul1

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  7.291
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  77

Ότι δημοσιεύτηκε από gkourmoul1

 1. Όπως θες την σεταρεις, και με κατάλληλης σκληροτητας χορδές θα έχεις καλή αίσθηση σε D κουρδισμα. Αυτή είναι η εκτίμηση μου. Το παίξιμο της, κυρίως οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των χορδών, είναι θέμα συνήθειας. Προσωπικά παίζω πολύ άνετα, αλλά μόλις πιάσω ακουστική, μου φαίνεται πολύ πολύ ευκολότερη. Για ηλεκτρική δεν το συζητώ...
 2. gkourmoul1

  ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

  Ωραιότατον άσμα. Του έδωσες και κατάλαβε!
 3. Μια χαρά τα λες. Δεν είναι όλοι οι μουσικοί για δημιουργια. Καλή η παραγωγή αλλά καλή και η αναπαραγωγή. Περνατε καλά, αυτό θέλετε να κάνετε (και το κάνετε καλά), τέλος. Και παρά να παίζεται αδιάφορα σύγχρονα κομμάτια, καλύτερα τα old time classic. Έχουν το (φανατικό) κοινό τους και αυτά.
 4. Μπορείς να πετύχεις χαμηλό action, εάν πειράξεις το κόκκαλο στη γεφυρα, αλλά θα χαλάσει ο ήχος, κατά τη γνώμη μου. Έχω παίξει κλασικη κιθάρα σεταρισμενη πολύ χαμηλά, αλλά δεν είχε βαθος και όγκο ο ήχος. Οι χορδές θέλουν χώρο και σωστό tension για να αποδώσουν. Με το truss rod χαμηλώνεις αρκετά, πάντως. Στη δικιά μου σολαρω άνετα, με δάκτυλα και με πένα.
 5. Υπόψη μπορείς να πας σε σκληρότερες χορδές κλασικής. Έχει διαφορα είδη. Στην κλασική θα είναι δυσκολότερα τα πράγματα, σε γενικές γραμμές, κυρίως λόγω μανικιου.
 6. Εσείς οι μπασίστες μπορείτε να κάνετε τεράστια οικονομία δυνάμεων. Μπορείτε με λίγο γιόγκα, να ρίχνετε μέχρι και τους παλμούς της καρδιάς, και να παίζετε σερί 8ωρα. Σαν τους Σαολίν ένα πραμα...
 7. Μπασίστας είπαμε?? (Αν βοηθά το μπάσο, πάντως, να παίζω λίγο πριν κοιμηθώ)
 8. Πολλές φορές, οι φυσιοθεραπευτές ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να κάνεις για να φτιάξεις το πρόβλημα. Βρες τον κατάλληλο γιατρό για οδηγίες, αλλά μην παραλήψεις την φυσιοθεραπεία (εφόσον χρειάζεται), διότι η εκγύμναση και ενδυνάμωση είναι το κλειδί σε πολλές περιπτώσεις τενοντοπάθειων. Περαστικά!
 9. Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία, νομίζω ότι 2 με 2,5 ώρες ειναι αρκετές. Μετά τις 3 ώρες υπάρχει μεγάλη κόπωση, ειδικά για κάποιον που τραγουδά και παίζει κιθαρα ταυτόχρονα. Ένα διαλλειμα 15 λεπτών είναι αρκετό.
 10. Αυτή είναι μόνο η μία άποψη. Η πραγματική και ειλικρινής αλήθεια είναι ότι:
 11. Δεν το λέω από την άποψη specs. Μια χαρά είναι η squier. Όταν πιάνεις τη μια, έχει την αίσθηση φτηνής usa. Όταν πιάνεις την άλλη έχει την αίσθηση ακριβής china made. Όταν πιάνεις το μανίκι στην mim, νιώθεις βάρος και στιβαρότητα. Νιώθεις ότι δεν είναι "παιχνίδι". Στις cv τα πάντα είναι ελαφριά, ιδίως το μανίκι, κάτι που με χαλα πολύ. Στις στραρ είναι ακομα μεγαλύτερες οι ποιοτικές διαφορές στα υλικα και στην αίσθηση. Σε όλες τις περιπτώσεις, και οι δύο τύποι είναι άρτια φτιαγμενοι. Η διαφορά είναι στα υλικά. (αυτό ισχύει σε όσες έχω πιασει σε μαγαζιά/φίλους και από δικές μου. Δεν ξέρω εάν ισχύει για το σύνολο)
 12. Καλύτερα 550 μεταχειρισμένο mim, πάρα 400 καινούριο squier. Με 400, πάντως, δε βρίσκεις mim.
 13. Η τελε μόδα μπορεί να περάσει. Η μπογιά των influencers ποτέ. Εάν θέλει πχ η prs να προωθήσει τις skystrats που έχει, και να αλλάξει όλη οικονομική εικονα της εταιρίας, θα πρέπει να μας πληρώσει αδρά.... Ο πρεσβύτερος τα ξέρει καλύτερα να σας τα αναλύσει.
 14. Fixed... Πανό, αφησου στα ικανά και σοφά μας χέρια, και εμείς θα σε μυήσουμε όπως πρέπει. (Στείλε πμ στον sf 400 φορές το "κιθάρες είναι μονο οι τελεκαστερ")
 15. Μην παραλείψεις αυτήν. Ανώτερη από τις classic vibe. Κάνει και σπλιτ... https://reverb.com/item/62415700-g-l-tribute-asat-deluxe-carved-top-2021-clear-blueburst
 16. Δεν αναφέρει κάτι, και δεν νομίζω. Και σπλιτ να κάνουν, δεν θα ακουστεί σαν κλασικός μονός τελε. Εάν θες τελε με μοντέρνο ήχο, για πλούσιο και δυνατό distortion, είναι ταμάμ αυτή. Εάν σε βολεύει το μανίκι και τα jumbo ταστα. Εάν θες κλασικό ήχο τελε, δεν πας εκεί....
 17. H κιθάρα αυτή δεν σου κάνει, ηχητικά. Δεν έχει μονούς. Είναι για σκληρό ροκ και άνω. Επιπλέον έχει πολύ μοντέρνα specs στο μανίκι. Θα σου προτείνω τις σίγουρες λύσεις: https://www.thomann.de/gr/fender_sq_cv_50s_tele_mn_whb.htm https://www.thomann.de/gr/fender_sq_cv_60s_custom_tele_3_sb.htm Αυτή με μονό και διπλό https://www.thomann.de/gr/fender_sq_cv_70s_tele_cstm_mn_3ts.htm Και αυτή για μειωμένο βάρος https://www.thomann.de/gr/fender_classic_v_60s_thin.tele_mn_nt.htm Και μια thinline με διπλο-διπλό https://www.thomann.de/gr/fender_sq_cv_70s_tele_thinline_mn_3ts.htm
 18. Αυτό που δίνει την αίσθηση είναι το σχήμα του μπράτσου, και το πόσο καλά εφαρμόζει (το τελευταίο) στην παλάμη κατά το "χουφτωμα". Και από slimtaper σε slimtaper υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην αίσθηση. Αλλάζει το σχήμα, το χέρι νιώθει "πίεση" σε συγκεκριμένα σημεία, και αυτό δυσκολεύει στο παίξιμο. Η ύπαρξη λούστρου είναι σημαντική, αλλά όχι τόσο, νομίζω. Προτιμώ satin finish, καθώς το χέρι κινείται ελεύθερα και δεν κολλάει. Από 9,5 έως 12 ιντσες δεν έχω δει τεράστια διαφορά στην αισθηση, σε ίδιου τύπου κιθάρες. Από την άλλη, το τάστα κάνουν όλη τη διαφορά στο playability, αρκεί να μη με δυσκολεύει το σχήμα του μπράτσου. Για τις μετρήσεις, να πω ότι δεν έχουν σημασία. Μια κιθάρα που μου φαίνεται πολύ πλατιά (epi les paul), είναι ακριβώς το ίδιο σε μέτρηση με μια άλλη που μου φαίνεται πολύ λεπτή. Το σχήμα κάνει όλη τη διαφορά.
 19. gkourmoul1

  Borders - cigaret13

  Φρέσκος αέρας φύσηξε στο νόιζ! Μπράβο Φώτη. Πολύ καλό το τεμάχιο. In your face, και γιαυτό το ευχαριστήθηκα. Πολύ καλός και ο ήχος σε μπάσο/τύμπανα.
 20. Πρέπει να έχεις βαρεθεί τη ζωή σου Δοκίμασε ένα πεταλακι sl drive, στο υπάρχoν rig, να νιώσεις ότι παίζεις με 1987X...
 21. Τις έχω δοκιμάσει τις JP 1,5mm. Είναι ελάχιστα πιο μεγάλες από μια τυπική jazz 3. Για τα δικά μου γούστα έχουν 3 βασικά μειονεκτήματα, σε σχέση με την tortex jazz 3, και η αιτία είναι το υλικό κατασκευής (naylon): 1. Γλιστράνε μόλις ιδρώσει το χέρι, παρόλο που έχουν μια υποτυπώδη χάραξη. 2. Παρόλο που είναι 1,5mm έχουν αρκετή ελαστικότητα. 3. Δεν μου αρέσει η αίσθηση κατά την επαφή με την χορδή (ισχύει για όλες τις naylon jazz 3), καθώς υπάρχουν ατέλειες (μικρά "δοντάκια") στα σημεία επαφής. Δεν είναι 100% λεία. Ως αποτέλεσμα, δεν έχει και σωστό ήχο. Η πρώτη φωτό είναι η JP, και φαίνονται οι ατέλειες στη μύτη. Είναι πολύ αισθητές πάνω στην χορδή. Η δεύτερη φωτό είναι από μια jazz 3 naylon. Στον αντίποδα, οι tortex είναι λείες, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτο. Μια εναλακτική για καλό γκριπ, σε νάυλον, και κάπως καλύτερη αίσθηση είναι οι jazz 3 max grip. Τουλάχιστον δεν γλιστράνε.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου