Προς το περιεχόμενο

gkourmoul1

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9.270
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    87

Ότι δημοσιεύτηκε από gkourmoul1

  1. Πολύ όμορφο το άσμα. Φαντάζομαι ότι κιθάρες και μπασοτύμπανα ακούγονται πολύ ροκ για το είδος, αλλά η ικανοποίηση θα ήταν μεγάλη όταν έκαψες το πρώτο cd. Τι θα άλλαζες εάν το ενορχήστρωνες σήμερα? Πιθανότατα να έβαζα ακουστική strumming σε κάποια σημεία με αρπισμα σε κουπλέ
  2. Κοιτά, δέχομαι ότι το 70/80 είναι πολύ υποδεέστερο από τα περισσότερα μεγάφωνα της celestion. Δεν το λέω κακό, απλά έχει πριματο χαρακτήρα. Σε κάποιους ταιριάζει, σε άλλους όχι. Κάποιος θα χαρακτήριζε τον HB vfm λόγω μεγάφωνου, υπό την οπτική ότι ο αντίστοιχος Laney cab έχει ένα μεγάφωνο που θεωρείται το αδυνατο σημείο του combo. Άρα εάν μια εταιρία έβγαζε τον ίδιο ενισχυτή, με λιγότερα χρήματα, και με celestion, τότε δίκαια θα χαρακτηρίζεται vfm (πραγματικά είναι vfm για 250 ευρώ). Θεωρώ οτι το συγκεκριμένο μεγάφωνο ταιριάζει ηχητικά και αυτός που θα αγοράσει τον ενισχυτή αυτόν, για τους λόγους που θα τον αγοράσει, δύσκολα θα σκεφτεί να το αναβαθμίσει. Είναι τίμιο μεγάφωνο και κάνει τη δουλειά του. Σίγουρα έχει και καλύτερα εάν θέλει κάποιος να δοκιμάσει.
  3. Δεν βγάζει «καλυτερο», αλλά διαφορετικό, με αλλά χαρακτηριστικά. Το 8αρι δεν έχει χαμηλομεσαία και μπάσα, και έχει έντονα ψηλομεσαία και πρίμα. Επίσης, τα συνηθισμένα 8αρια που κυκλοφορούν σε combo, δεν έχουν ένταση και συνολική παρουσία ικανή να υποστηρίξει έναν ενισχυτή σε εντάσεις μπάντας. Και να την έχουν, στα πιο πολλά είδη μουσικής, θα ακούγεται χάλια.
  4. Θεωρώ ότι το μεγάφωνο αυτό ταιριάζει γάντι στον ενισχυτή, διότι είναι ελαφρώς σκοτεινός και του λείπει λίγο presence.
  5. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει rig με 3000-4000 ευρώ. Αντί squier να παίξει με μια οικονομική fender, με σωστούς μαγνήτες, Αντι του peavey θα μπορούσε να βρει κάποιον άλλον σύγχρονο Marshall (ή άλλη μάρκα) με ήχο πιο κοντά στον superlead, Επισης, θα μπορούσε να ξοδέψει τα δίπλα χρήματα σε πετάλια και να χρησιμοποιήσει καλύτερες εκδοχές των original. Πάλι θα ήταν 10 προς 1 η διαφορά τιμής με το συλλεκτικό rig, αλλά σίγουρα δεν θα μιλούσαμε για διαφορά τάξεως 85%. Ο ήχος και η αίσθηση θα ήταν σχεδόν το ίδιο. Εάν έκανε στο βίντεο blind test, θα καταλάβαινε τη διαφορά πολύ πριν πιάσει την κιθάρα (με το άνοιγμα του ενισχυτή και των πεταλιών). Είμαι σίγουρος, δε, ότι δεν θα του πολυάρεσε ο ήχος με το φτηνό rig.
  6. Μακάρι κάποτε να μετακομίσω με την οικογένεια μου στο πατρικό μου σπίτι. Προϋποθέτει ότι θα μετακομίσω στο Ηράκλειο, ενώ τώρα μένω 50χμ μακριά. Δύσκολο, γενικώς. Ίσως σε καμια 15αρια χρόνια…
  7. Οι διαφορές έιναι πολλές με τον dsl1. Ο dsl1 είναι εργαλείο για σπιτική χρήση, άντε και για λίγο ήρεμο τζαμάρισμα μαζί με άλλους, στο βρώμικο κανάλι (αλλά θα χρειαστεί μεγάλη καμπινα γι' αυτό). Ηχητικά είναι πολύ διαφορετικοί. Ο Dsl εχει μοντέρνο ήχο μάρσαλ, thin καθαρό κανάλι και εντονα distorted στο βρώμικο. Ο ΗΒ έχει έναν αρκετά παχύ καθαρό ήχο, που θυμίζει λίγο jcm800 σε λίγο πιο vintage εκδοχή, και μπορεί να φτάσει μέχρι 70s hard rock ήχο. Ειναι ολοκληρωμένος ενισχυτής, όπου βγάζεις άνετα ένα gig με ένα tube screamer μπροστά ή κάνα ωραίο fuzz. Το 1 του watt ειναι πολύ πιο δυνατό σε σχέση με το ένα του dsl1cr, στο καθαρό κανάλι. Επίσης, ο dsl1cr εχει 8άρι μεγάφωνο ενώ ο OP εχει δείξει την προτίμησή του σε 12άρι.
  8. Εχει εξαιρετική φήμη. Είναι αντιγραφή του Laney cub 12R (του προηγούμενου μοντέλου). Έχει παρά πολύ ωραία καθαρά, που θυμίζουν κάπως μαρσαλ. Παίζει και στο 1 watt. Είναι ιδανική πλατφόρμα για πετάλια, εάν αυτο ψάχνεις.
  9. Καλορίζικη και καλόπαιχτη! Αναμενουμε πλούσιο ηχητικό υλικό!
  10. Εσύ που ψαχνόσουν για modeler, να παρακολουθείς στενά το νήμα αυτό.
  11. Εάν θα έπαιζα μέταλ σε λαιβ, θα ένιωθα τη μεγαλύτερη ασφάλεια με les Paul, εκτός και εάν έπαιζα lead και ήθελα μεγαλύτερο scale για άνεση στα σόλο, όπου θα επέλεγα κάποια superstrat, κάποια κιθάρα που την ξέρω καλά. Έκτος και εάν ήταν μικρή εμφάνιση, όπου θα μπορούσα να κολλήσω ένσημα σε πιο εξειδικευμένες κιθάρες.
  12. Συμβαίνει γενικώς, νομίζω. Σε εμένα σίγουρα. Δεν είναι τυχαίο φαινόμενο, καθώς στο λάιβ θα πάρω την κιθάρα με την οποία νιώθω (τη δεδομένη στιγμή) πιο άνετα, ενώ στις πρόβες πολλές φορές παίρνουμε ένα όργανο για δοκιμή ή απλά για να του "γράψουμε" χιλιόμετρα.
  13. Πολύ ωραίο το άσμα! Άψογο σε όλο το μήκος και το πλάτος του. Ωραιο και το παρεάκι…
  14. Συμφωνώ. Πολύ πλούσιος και πλήρης ήχος. Ο κάθε ήχος μου αρέσει, αυτό είναι σίγουρο. Για το συγκεκριμένο track ίσως η μοντερνίλα που βγάζει το distortion από ενισχυτή, να ταιριάζει καλύτερα.
  15. Υπάρχουν πολλές επιλογές για έναν lead ήχο σε ένα σόλο. Σε κάθαρό κανάλι ενισχυτή μπορούμε να βάλουμε πετάλια fuzz, muff, distortion κλπ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το distortion του ενισχυτή για να κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Κάθε λύση από αυτές έχει τα υπέρ και τα κατά. Παλαιότερα, χρησιμοποιούσα αποκλειστικά καθαρό κανάλι και πετάλια, ενώ τώρα με το modeller που έχω στο γραφείο, γράφω με οποιον distorted ενισχυτή θελω. Έχω καταλήξει ότι, κάθε λύση έχει την δική της μοναδική χρήση, καθώς υπάρχουν διαφορετικές συχνοτικές ανάγκες σε καθε μιξ. Επίσης, το context κάθε κομματιού επηρρεάζει. Εδώ έκανα μια "κλινική" δοκιμή. Με στρατ έπαιξα πάνω σε ένα backing track, και χρησιμοποίησα 5 διαφορετικούς ήχους, εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους. Γράφοντάς τους με τη σειρά αυτή, παρατήρησα ότι ενώ κάθε φορά μου άρεσε πολύ ο ήχος, όταν έγραφα τον επόμενο, ο προηγούμενος μου φαίνονταν πολύ "ψόφιος". Ειδικά όταν εφτασα στο τέλος, δεν "μπορούσα" να ακούσω τους ήχους που πρωτοέγραψα. Muff σε καθαρό twin deluxe testmufftwindxl.mp3 Μοντέρνο fuzz (ctc starlight) σε καθαρό tweed deluxe teststarltweedlx.mp3 Distortion pedal (VS audio aftermath) σε καθαρό κανάλι mesa. testaftermesa.mp3 AC30 full gain, με λίγο tube sceamer testAC30ts.mp3 Soldano SL100 με λίγο tube screamer testsl100ts.mp3
  16. gkourmoul1

    Pink Floyd - Marooned

    Δίκιο εχεις. Απλά μπορείς να βρεις τον ήχο αυτόν και με muff. Όπως και με rat. Όχι το ίδιο, αλλά κοντά.
  17. gkourmoul1

    Pink Floyd - Marooned

    Με muffοπετάλι εγραψα, ακριβώς όπως περιέγραψα πιο πάνω. Εάν χρησιμοποιούσα πεταλι τύπου tube driver, θα ακουγόμουν έτσι. marδ.mp3 Ακόμα καλύτερα δλδ. Δεν το πρότεινα, διότι πιθανότατα να μην έχει τέτοιο πετάλι μεσα στην πεταλιέρα.
  18. gkourmoul1

    Pink Floyd - Marooned

    Για να πετύχεις έναν καλό ήχο, μπορείς να δοκιμάσεις έναν καθαρό φεντερ και καποιο big muff, σκακαρισμένο με λίγο ts808 και compression. Πολύ πρόχειρα μαγείρεψα έναν ήχο, χωρίς να ξερω πως παίζεται το κομμάτι. mar.mp3
  19. gkourmoul1

    Pink Floyd - Marooned

    Σε ποια πεταλιερα και με τι ρυθμίσεις?
  20. gkourmoul1

    Pink Floyd - Marooned

    Πολλά μπράβο για το εγχείρημα! Ήσουν πολύ πειστικός στο μεγαλύτερο μέρος. Πολύ καλός ήχος, ατμόσφαιρα και το παίξιμο σου υποστηρίζει πολύ το -αρκετά απαιτητικό- κομματι. Το γουστάρεις και αυτο φαίνεται. Σε κάποια -λίγα- σημεία εάν είχες κάπως καλύτερη ροη, και ήσουν λίγο πιο «διακριτικός» στη χρήση του tremolo, θα μιλούσαμε για μια τέλεια εκτέλεση.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου