Προς το περιεχόμενο

gkourmoul1

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  6.071
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  72

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από gkourmoul1

 1. To όλα σε ένα πολύπριζο, με βοηθά γενικά. Μειώνει θορύβους στην περίπτωσή μου. Και καρφί σε ενισχυτή έχω θόρυβο, πόσο μάλλον με πετάλια (και με μπαταρία). Ηλεκτρολόγους δεν έχουμε σοϊκούς στην περιοχή, πόσο μάλλον σχετικούς με όργανα... Να κάνω μια δυο κιθάρες shielding ok. Αλλά πρέπει να τις κάνω όλες, και δε λεει. Ειδικά όταν ο πιο κοντινός μαστορας είναι στα 50χμ. Γιαυτό έψαχνα εξαρχής να βρω καμία συσκευή, εάν υπάρχει και είναι οικονομική, ώστε να γλιτώσω τα παραπάνω....
 2. Κάποιες κιθάρες με humbucker έχουν θεμα. Όπως και κάποιες με noiseless. Όχι όλες. Ένα μικρό ποσοστό είναι αθόρυβες. Συνήθως έχω θορύβους, διαφορετικούς σε κάθε πρίζα. P90 δεν τολμώ να παίξω ούτε σε καθαρό κανάλι, πόσο μάλλον να ηχογραφήσω. Shielding θέλουν οι κιθάρες, αλλά από που να ξεκινήσω και από να τελειώσω. Αν είχα την υπομονή και την όρεξη θα το έκανα μόνος μου, αλλά στην παρούσα φάση δεν.... Μάλλον με βλέπω να συνεχίσω να γράφω με noiseless, μεχρι να ξαναλλάξω σπίτι, και άγιος ο θεός....
 3. 100Κ views?? Τρίχες! Πιο πολλά έχει το τελευταίο κομμάτι που ανέβασα...
 4. Θα γίνει ινφλουενσερ και θα κονομαει κάνοντας γκριμάτσες στο φακό. Με τη μουσική θα ασχολείται??
 5. Αφαίρεσε θόρυβο, και λίγο presence νομίζω. Ωραίο εργαλείο. Ευχαριστώ για τη προσπάθεια, Άλεξ.
 6. Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει 20εκ...
 7. Παράδειγμα με τελε telenoise.mp3 Παράδειγμα με μια στρατ stratnoise.mp3 Και εδώ με στρατ που φορά noiseless strat no noise.mp3 Οκ, ο ήχος δεν είναι πολυ διαφορετικός, και μπορω χρησιμοποιώ κιθάρες με humfree pickups, αλλά σε άλλες περιπτώσεις είναι διαφορετικός ο ήχος.
 8. Στο προηγούμενο σπίτι είχα λιγότερα θέματα με hum, με τον ιδιο εξοπλισμό. Στο διαμέρισμα που μετακομισα προ 6μήνου, τα ηλεκτρικά είναι χάλια. Σε καθαρό κανάλι χωρίς πετάλι, σε όλες τις πρίζες, έχω θόρυβο. Άκομα και με διπλοπήνιους μαγνήτες έχω θέμα όταν έχω παραμόρφωση. Με τις ίδιες κιθάρες και εξοπλισμό, εκει που έκανα πρόβα μέχρι πέρσι δεν είχα hum ούτε με μονοπήνιους, σε συνδυασμό με βρώμικο ήχο. Το ίδιο και σε λάιβ που έχω κάνει, με ακριβό εξοπλισμό. Οι κιθάρες μου δεν έχουν κάποιο σοβαρό shielding, αλλα εφόσον έχω παίξε με αυτές χωρίς θόρυβο, σημαίνει ότι θα μπορούσα να το ξανακάνω, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Οθονη υπολογιστή έχω στον χώρο. Μετασχηματιστές κάτιτις από τις περιφερειακές συσκευές στο pc. Φώτα τίποτα το παράξενο. Όλα είναι σε μια πρίζα, με πολύπριζο. Δεν υπάρχει άλλη στον χώρο. Σε όλα τα δωμάτια έχω hum, σε άλλες γραμμες πολύ, σε άλλες κάπως λιγότερο. Εξοπλισμός κλπ είναι ελεγμένος, δεν τρέχει κάτι με την αλυσίδα. Όπως είπα, και καρφί σε ενισχυτή με καθαρό ήχο, έχω θόρυβο. Όλα τα παραπάνω δε με ενοχλούν και τόσο, αλλά θα ήθελα να μπορώ να κάνω παραγωγές παίζοντας με μονοπήνιους, όπως έκανα στο προηγούμενο μου σπίτι. Γιαυτό και ψάχνω λύση, εάν υπάρχει, μόνο για τον χώρο που έχω το pc (παίζω και σε άλλους χώρους κιθάρα).
 9. Άρα το πιο οικονομικά conditioner των 200-300 δεν θα μου κάνουμε δουλειά για ένα πολυπριζο που έχω pc και λοιπές συσκευές?
 10. Έχει κάτι power conditioners ο Θωμάς. Κάνουν τίποτα? Πχ αυτό https://www.thomann.de/gr/furman_m10lx_e.htm
 11. Σπίτι έχω θέματα με τα ηλεκτρικά, έχω αρκετό θόρυβο όταν ηχογραφώ κιθάρα. Δυστυχώς, πλεον, δε χρησιμοποιώ καθόλου μονοπηνιους (σε παραγωγές), καθώς και με low gain ρυθμίσεις, πάλι υπάρχει hum που περνάει στο μιξ. Υπάρχει κάποιος τρόπος, με κάποια συσκευή που θα απομονώνει τον θόρυβο, να μην έχω hum στον χώρο που κάνω παραγωγές? Όχι εντελώς, αλλά τουλαχιστον να μην έχω θόρυβο παίζοντας με cleanish ήχο. Κάτι δοκιμασμένο...
 12. Μα και εμείς συνδικαλιστή θέμε, να προωθησει τα κεκτημενα δικαιώματα μας. Τρώνε όλη την πίτα οι όμορφες με τα μονδέρνα τραγουδάκια, και εμείς οι all time classic λυσσαμε της πεινας. Μόνο εσύ θα μας σώσεις....
 13. Μπορούμε να δείξουμε και λίγο μπούτι εάν χρειαστεί, βεβαίως βεβαιως!
 14. Αυτό που ακούμε προέρχεται από την προενισχυση (και ενίσχυση). Ο,τι μαγνήτες και να χρησιμοποιήσει κανείς, ελάχιστα πράγματα αλλάζουν στον τελικό ηχο. Περισσότερο στo feel αλλάζει, λίγο το eq και το output, αλλά ο ήχος είναι ακριβώς ο ίδιος.
 15. Το σημαντικοτερο, για τον τόνο, είναι ο εξοπλισμός. Τον μάστορα τον κάνουν τα εργαλεία. Αλλα, όταν μιλάμε για δάκτυλα, δεν μιλάμε μόνο για εκείνα που χτυπούν τις χορδές, αλλά και για κεινα που ρυθμίζουν τα "pots" της κιθαρας, των πεταλιών και του ενισχυτή. Με το σκεπτικό αυτό, χωρίς τα κατάλληλα δάκτυλα, δεν θα βγει ποτέ σωστός ήχος.
 16. O 15αρης δεν έχει σχέση με φεντερ, ηχητικά. Είναι κλώνος του laney cub 15 (προς μαρσαλ/vox ήχος). Ο 5αρης, που δεν έχω εμπειρία μαζί του, μοιάζει με τον laney cub 5. Άλλοι λένε ότι μοιάζει στον 5αρη champ. Who knows. Πάντως, με τον vht δεν μοιάζει...
 17. Αγόρασα μεταχειρισμένη με 80 ευρώ την κεφαλή, προ διετίας, και την δουλεύω με 100db μεγάφωνα, σε καμπίνες 1x12. To headroom που έχει θυμίζει ενισχυτές των 10 και 15 watt. O fendery ήχος, δε, είναι απίστευτος. Για να βγάλει καλό και παχύ ήχο, πρέπει να περάσεις λίγο την μέση την ένταση. Άρκετά δυνατός για πρόβα, καθώς μένει καθαρός μέχρι το τέλος, σχεδόν. Και εγώ μετανιώνω που δεν αγόρασα την τελευταία παρτίδα στον Θωμά, με 190 ευρώ τo combo. Συχνά πυκνά τον βλέπεις στις αγγελίες τον head με 120-150 ευρώ. Έχε τις κεραίες σου ανοικτές.
 18. Τα wah είναι από το daw. Μπήκαν μετά. Τα εύσημα ανηκουν και σε εσάς. Όταν σκέφτομαι να κάνω ανάπτυξη σε ένα θέμα, σκέφτομαι τι θα ήθελε να ακούσει ο Στρατος. Όταν δουλεύω τύμπανα, σκέφτομαι πως θα πρέπει να τα κάνω για να μη γκρινιάζει ο Φώτης. Όταν κάνω το μιξ, σκέφτομαι τον ήχο του sf, όταν έχω "βολεύει" σε ένα ρυθμό, σκέφτομαι πως θα αλλαξω σκηνικό και θα κάνω την έκπληξη, όπως συχνά με προτρέπει ο dim. Εσείς μου δίνεται το feedback, κάθε φορά, και συγχρόνως την ευκαιρία να βελτιωθώ. Και φυσικα, πολλοί αλλοι, σταθερά, σχολιάζουν και με συμβουλεύουν σε κάθε κομματι. Σας ευχαριστω!
 19. Ποσοτική και δυναμική είναι η ανάπτυξη εδω. Το αρχικό ριφ ήταν περίπου εκείνο στο μέσο του κομματιου. Έγραψα ένα παρόμοιο με λιγότερες νότες και λιγότερο groove για εισαγωγή, και μετά ένα με περισσότερα χτυπήματα και groove, για την κορυφωση. Ίσως έχει και κάνα άλλο ενδιαμεσο. Έπειτα βρήκα τύμπανα με χτυπήματα που ταίριαζαν γάντι. Έβαλα το ανάλογο μπάσο, να χτυπάει όπου έχει μπότα, και μετά αυτοσχεδίασα για να βρω μελωδία. Η μελωδία ηρθε μόλις έπιασα το χαμοντ. Την ξαναπαιξα παραφρασμενη και ανεπτυγμένη με κιθάρα, εβαλα ρυθμικούς ήχους και τέλος. Στην αρχή δυσκολεύουν πάρα πολύ (θα το θυμαστε, δεν είναι καιρός), αλλά βήμα βήμα ήρθε η βελτιωση. Από εκεί ξεκινας, και το παίρνεις κομμάτι κομμάτι. Όπου κόλλας, ρωτάς και... ξεκολλάς... (Ανέβασε ένα ριφ, και περιέγραψε μας που κολλας, ώστε να ρίξουμε ιδέες για να περάσεις το στάδιο αυτό. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον σα θέμα.)
 20. Push push έχει. Η έταιρη στρατ έχει δύο push push, για το σπλιτ κοηλ. Ευτυχώς που δεν εγραψα με δαυτη. Άσε που θα είχαμε τρελαθεί στο hum...
 21. Η εισαγωγή και η αριστερή ρυθμικη είναι η τελε. Οι υπόλοιπες lead είναι με τη στρατ, αλλά είχα ξεχάσει πατημένο τον S1 και δουλευα σε σειρά με middle. Δεν είχε καθόλου πριμα ο ήχος, και βαριόμουν να γράφω άλλο σολο. Σε ένα σολο έβαλα επιτηδες stucked wah, μπας και στρώσει. Και τίγκα eq εννοείται. Σε κάποια άλλα σημεία έγραψα χωρίς S1 πατημένο.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.