Προς το περιεχόμενο

gkourmoul1

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9.334
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    87

Video Comments από gkourmoul1

  1. 8 ώρες πριν, geka είπε

    μιλαμε για τα μηχανηματα


    Έκανα αυτό το υπερβολικό σχόλιο για να τονίσω ότι τα μηχάνημα ως μηχάνημα δεν έχουν τόσο σημασία, όσο έχει ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε υπο συγκεκριμένες  συνθήκες.

    Οκ, σίγουρα προτιμάς να ακούς την κιθάρα καρφί μοργκαν παρά καρφί στο ιρίδιο με ακουστικά. Είναι προφανές. 
    Αλλα εάν χρησιμοποιήσεις και τα δυο σε συνθήκες λαιβ, με σωστό στήσιμο, θα γουστάρεις ήχο και με τις δυο λύσεις. Θα είναι ηχητικά πολύ κοντά. Σχετικά με την αίσθηση στο χέρι (το ιρίδιο έχει μέτρια αίσθηση) δεν θα σε πολυνοιάζει διότι σε τόσο ψηλές εντάσεις όλα ακούγονται κομπρεσαρισμενα (το οποίο το βρίσκω θετικό για συνθήκες μπάντας).

    Και με τον κατανα πάλι ηχαρα θα έπαιρνες σε λάιβ. Και με ακριβότερα modelers θα έπαιρνες ακόμα καλύτερο ήχο. Γί’ αυτό λέω ότι εάν είναι καλός ο μάστορας θα πάρει τον ήχο του σχεδόν από παντού.

  2. Δεν θα μπορουσε να συμβαίνει διαφορετικά, με τον τρόπο που τα δοκίμασες.

    Εάν έκανες την ίδια δοκιμή με ενα πλήρες pedalboard, σε υψηλές εντάσεις και σε συνθήκες μπάντας, είμαι σίγουρος ότι η διαφορα θα ήταν πολύ μικρότερη.

  3. 28 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Καλός είναι. Δεν πιάνει μία μπροστά σε λαμπάτο όμως 


    Από ποια άποψη το λες? Εάν τον χρησιμοποιήσεις ως καθαρή πλατφόρμα σε λαιβ, με πετάλια, δεν θα καταλάβεις πολλές διάφορες με λαμπάτο. Ο καλός ο μάστορας βγαζει τον ήχο του με ο,τι εργαλεία και να έχει. 
    Γενικοτερα, έχω απομακρυνθεί απο το «σα τη λάμπα δεν υπάρχει» καθώς ύπαρχουν πολλές επιλογές για να έχει κάποιος ηχάρα. Η λάμπα είναι μια επιλογή, η πιο οργανική και με καλύτερη αίσθηση. Και οι άλλες επιλογές βλέπω ότι δεν υστερούν κατά πολύ στον τομέα αυτόν. 

  4. O ήχος της λάμπας είναι η κορυφή. Το ίδιο και η αίσθηση στο χέρι. Τίποτα δεν το ξεπερνά και τίποτα δεν θα το ξεπεράσει.

    Η ψηφιακή τεχνολογία, όμως, έχει φτάσει σε επίπεδα όπου εξομοιώνεται ο ήχος και η αίσθηση της λάμπας, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Άρα ένα καλό modeler είναι μια χαρά για οικιακή χρήση. Ιδανικά, θα το ήθελα στη μορφή ενισχυτή, δηλαδη ένα ampero ενσωματωμενο σε καμπίνα, μαζί με τελική ενίσχυση, και ένα footswitch για να κάνω αλλαγές στους ήχους και στα εφέ. 

    Όταν καθομαι στο pc παίζω αποκλειστικά με το ampero, πανω σε backing tracks ή κανω ηχογραφήσεις. Τον πιο πολύ χρόνο τον περνώ τα βραδια με τον vox mv50 σε καμπίνα και ενα ocd να δίδει λιγο overdrive.

    • Like 2
    • Συμφωνώ 1
  5. 16 λεπτά πριν, vrasidas27 είπε

    Όχι ακόμα. Ελπίζω σύντομα. 

    Για πες

     

    (Τώρα πρέπει να πεις τον κατανα να μας κουφανεις όλους)

     

    Εάν θες λίγα βατ και καθαρά όπως SC (ίσως και καλύτερα), προτείνω τον VHT special 6 και τον ibanez tsa15. Ο πρώτος συχνά κυκλοφορει στις αγγελίες περι τα 150-200 ευρώ (είναι και handwired). Ο δευτερος είναι σε αγγελία

    https://smart.noiz.gr/details.php?id=546326&search_id=4730885

     

    Εναλλακτικά, υπάρχουν κι άλλοι λαμπατοι 5-20 watt με ενδιαφέροντα καθαρά.

     

    Επίσης, εάν θες να παίζεις με μόνιτορ, υπάρχει και αυτό. Αναλογικό και έχει αίσθηση λαμπας. Ειναι μια καλή εναλλακτική.

     

     

    • Συμφωνώ 1
  6. O καλός ο μάστορας, και με θερμοσίφωνο βγάζει ηχάρα.

     

    Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και για κιθάρες των 2000 vs 200 euros. Μπορεί κάποιος να πάρει εφάμιλλο αποτέλεσμα. Το ζήτημα είναι με τι ευκολία και τι άνεση θα πάρει αυτό το αποτέλεσμα. Πόση ώρα θα tweakαρει τον katana για να πάρει έναν ήχο που να θυμίζει τον marshall? Πόσο καλό σεταρισμα και βελτιώσεις πρέπει να κανει στη στρατ των 200 για να έχει την άνεση/αίσθηση/ήχο?

    Δεν αρκούν μόνο οι επιδόσεις. 

     

    • Συμφωνώ 2
  7. Έχω ένα σετ 11αρες, αλλά θα ξενερώσω εάν το βάλω, διότι η κιθάρα θα μπει στο περιθώριο την επόμενη μέρα. Ακόμα και στις les paul έχω 9αρες. Εκεί και εάν αισθάνομαι άνετος για μοντέρνο παίξιμο. Σε 25,5 ιντσες είμαι πολύ οριακά, και σε καποιες συγκεκριμενες κιθάρες (λόγω σεταπ) δεν μπορώ να κάνω μοντέρνο βιμπρατο.

     

     

    2 λεπτά πριν, Jazzjoker είπε

    Btw, χωρίς να τους έχω ψάξει όλους, αυτός που βγάζει ήχο πολύ κοντά σε srv αποκλειστικά με plugins, είναι ο παρακάτω youtuber αν δεν τον ξέρετε:

     

     

    Αν και όπως οι περισσότεροι χρησιμοποιεί παραπάνω overdrive απ' όσο χρησιμοποιούσε ο Στύβει.

     

    Εκπληκτικά κοντά στον ορίτζιναλ ηχο.

    Με τι plugin παίζει?

    • Like 1
  8. 4 λεπτά πριν, billaraskats27 είπε

    Παντως απ'οτι διαβασα παιζει απο 9αρες μεχρι 11αρες αναλογα το mood. Στις 9αρες παιζει 09-42 κ αλλαζει μονο τη ΜΙ με 56αρα.

    Επισης καπου λεει πως οταν παιζεις 250 μερες λαηβ το χρονο καλες οι 11αρες αλλα πρεπει ν'ακους κ τι σου λεει το σωμα σου.

     

    Το διαβασα και εγω, αλλά αυτό το κλιπ δεν έχει 9αρες, γι'αυτό επέμεινα στο gauge αυτό.

  9. Φανταστικο! 

     

    Κοίτα, το δικό σου έχει σε μικρό βαθμό αυτό το χαρακτηριστικό που λέω. Είναι αισθητό ότι δεν βάζεις πολλή δύναμη στις χορδές, λόγω των 10αρων. Βάζεις όση χρειάζεται. Στο παραπάνω κλιπ είναι αισθητό το ποσό παραπανω βαράει, όπως αισθητό είναι και το ποσό πιο ογκώδης είναι ο ήχος λόγω μεγαλύτερου gauge, κυρίως στις μπασες χορδές. Με fingerstyle είναι ακόμα πιο αισθητό.

    Στο βαρύτερο gauge, ο ήχος σπάει δυσκολότερα και η παραπάνω δύναμη μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ένταση, διαφορετικη ατάκα και eq. 

    • Like 1
  10. Δεν μιλώ για το ηχόχρωμα (δεν είναι θέμα χορδών), αλλά για το χαρακτηριστικό εκείνο του ήχου που οφειλεται στο βαρυ gauge, και είναι πολύ έντονο. Αυτή η παχιά, μπασατη ατάκα, που δεν μπορεί με τίποτα να βγει με 9αρες. 

  11. Μόλις τώρα, fusiongtr είπε

    Ε μα κι αυτός, τελεκάστερ μου ήθελε που ζυγίζει 100 κιλά, να το παίξει τζόβενο.

    Δεν έπαιρνε καμιά Strandberg, καμιά SG, που είναι πιο αλαφρές.

     

    Λες και πέταξε άγκυρα ήταν. Ο ορισμός της βαρύτητας και της ελεύθερης πτώσης.

    • Χαχα 2
  12. Ο τελικός ήχος είναι ένας από τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει εκείνος που μεταβαινει σε λεπτότερες χορδές.

    Αυτο, όπως φαίνεται και στο βιντεο λύνεται. 

     

    Αυτά που δεν λύνονται τόσο εύκολα, αφορουν το παίξιμο. Πιεζεις τη χορδή πάνω στο ταστο και αλλάζει το pitch, χτυπας λίγο παραπανω τη χορδή και σπάει ο ήχος. Για να μην αναφέρω το έντονο buzz, που σε αναγκάζει να ψηλώσεις action. Επισης, για όσους παίζουν με δάκτυλα δεν ενδείκνυται.

     

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου