Προς το περιεχόμενο

John Tzinieris

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  401
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από John Tzinieris

 1. John Tzinieris

  Nick Rahm stuff

  Μπήκα στο σταθμό σου και ακούω Bob Dylan. Ωραίος! ΥΓ Μη με ρωτάς για ηλ. κιθάρα. Γρατζουνάω μια κλασική 2 φορές το χρόνο. Κάνω και μισή ώρα να τη κουρντίσω.. :-) Stairway to Heaven.. Τραγουδάρα!
 2. Πολύ ωραία η παρουσίαση. Ωραίο μέρος! Πολύ παλιά που είχα πάει θυμάμαι ότι είχε πάρα πολύ πράσινο..
 3. Respect μόνο και μόνο για την κατασκευή!
 4. John Tzinieris

  Great Hopes: Insight

  "Great Hopes: Insight" is a track of electronic music. It could very well be a sountrack. It is rather an experimental piece of work. It was created using synthesizer sounds and was written in 2010. If you like this track, you may visit my website and download 8 hours of FREE John Tzinieris music: www.johntzinieris.com Enjoy the music!
 5. Πάντως, το Virtual Box έχει το καλό ότι τρέχει σε ολοκαίνουργο μηχάνημα μέσω προσομοίωσης (και τρέχει και πολύ γρήγορα, βέβαια, μια που οι εφαρμογές συνήθως είναι γραμμένες για άλλες εποχές).. Οι παλιοί υπολογιστές - όσο καλοσυντηρημένοι και να είναι - τελικά θα "βγάλουν" θέματα..
 6. Υπάρχει περίπτωση για πιο κουφές καταστάσεις, π.χ. θόρυβος από ποντίκι, θόρυβος από λειτουργία USB θύρας ή κάποιου περιφερειακού, θόρυβος από ηλεκτρικά στοιχεία στο κουτί ή και σε ηλεκτρικές πρίζες του σπιτιού κοκ.. Αν και λες ότι στο DAW δεν έχει θόρυβο, για τσέκαρε λίγο και τα παραπάνω πριν κάνεις πάλι εγκατάσταση τα Windows (ίσως δεν έχει και νόημα αυτό πάντως.. πιθανότατα δε φταίει το λογισμικό και η επανεγκατάσταση δεν θα αλλάξει τίποτα..)
 7. Είναι και λίγο θέμα τύχης δηλαδή.. Πάντως για τα updates του VirtualBox συμφωνώ.. Έχω πολύ χαμηλή έκδοση (τη χαμηλότερη που δουλεύει) VirtualBox και είμαι μια χαρά.. Αποφεύγω το update δηλαδή.. Όντως και η δικιά μου η onboard στο VB δουλεύει κανονικά.. Όμως έχω κι εγώ μια ESI [email protected] (βγήκε λίγο πιο μετά από τη δικιά σου!) στο σύστημα που το VB δεν τη βλέπει γιατί είναι PCI. Βέβαια - στην περίπτωσή μου - μικρό το κακό. Απλά το GigaStudio δεν μπορώ να τρέξω.. Ένα από τα πιο βιτσιόζικα προγράμματα που έχουν βγει ποτέ για Windows.. :-) Δε νομίζω να έτρεχε έτσι κι αλλιώ
 8. Μια χαρά το virtual box. Το έχω και τρέχω παλιές εφαρμογές για Windows 2000 μέσα από Windows 7. Όχι μουσικές εφαρμογές όμως.. Με την κάρτα ήχου (για μουσικούς) πώς έβγαλες άκρη στο VirtualBox; Δεν τις υποστηρίζει καθόλου όσον αφορά χρήση σε εφαρμογές όπως DAW κλπ. (σόρρυ για off-topic - αν χρειαστεί ανοίγουμε νέα συζήτηση..)
 9. Κοίταξε να δεις, η πιθανότητα να πατήσεις λάθος νότα και να τύχει να ανήκει στην τρίφωνη συγχορδία που έπρεπε να έχεις παίξει κανονικά (άρα, μια χαρά μάγκας βγαίνεις και σε αναστροφή άμα λάχει :-) ) είναι: p = 3 / 12 = 0,25 ή 25% Αν υπολογίσουμε και τις νότες κατά λάθος που σχηματίζουν συγχορδία εβδόμης (συνήθως μια χαρά ακούγεται κι αυτή και θα το παίξεις και τζαζμαν) έχουμε: p = 2 / 12 = 0,166 ή 17% Αν βάλουμε και τα κλάστερ μέσα (ε, τί να κάνουμε, σου ήρθε να πετάξεις και μια υπερμοντέρνα πινελιά στην αρμονία), τότε έχουμε ακόμη: p = 2 / 12 = 0,166 ή 1
 10. Δεν την γνωρίζω την εφαρμογή καθόλου. Κάτι κάνει εσωτερικά και αργεί πολύ φαίνεται..
 11. Έχει σημασία και το είδος της λειτουργίας. Αν παίζεις πλήκτρα θέλεις πολύ χαμηλό latency στα VST instruments για να έχεις αμεσότητα.. Αν κάνεις recording ή μείξη φαντάζομαι ότι υπάρχουν μεγαλύτερες ανοχές.. Για απλό playback (αυτό που συνήθως κάνουν οι onboard κάρτες) υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες ανοχές..
 12. Αν μιλάμε για κάρτες ήχου προσανατολισμένες σε μουσικούς, το latency δεν θα ξεπερνάει με τίποτα τα 3-4 milliseconds σε σχετικά μοντέρνο υπολογιστή.. ίσως και λιγότερο.. Βλέπεις ότι ακόμη και η Soundblaster (που δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία) έχει αρκετά καλύτερο latency.. Βέβαια, όλα εξαρτώνται από το τί θέλεις να κάνεις εσύ και τί ανάγκες έχεις..
 13. Σίγουρα θέλεις να δουλέψεις με την onboard κάρτα ήχου και με τα παραπάνω latency με VST instruments; Ακόμη και τα 55 millisecond είναι αρκετά ενοχλητική καθυστέρηση αν δουλεύεις με πλήκτρα.
 14. Ξέρω ότι είναι εντελώς τετριμμένο αυτό που θα πω και έχετε βαρεθεί να το ακούτε, αλλά: ΟΚ, 3 τραγούδια είναι πάρα πολύ λίγα.. 33 και πάλι με δυσκολία.. Το πολύ-πολύ να βρεις 3 με τα οποία έχεις συναισθηματικό δέσιμο.. και μόνο 3.. πάλι δύσκολο..
 15. seconds καθυστέρησης (delay) = αριθμός δειγμάτων (samples) / συχνότητα δειγματοληψίας (sampling rate) Π.χ. 128 / 44100 = 0,0029 secs = 2,9 milliseconds Γενικά προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση που, όμως, να μην την αντιλαμβανόμαστε και να μην μας προβληματίζει.. Έτσι διευκολύνουμε πολύ το σύστημα και το λογισμικό να λειτουργήσει άνετα χωρίς να έχουμε και εμείς λειτουργικό πρόβλημα στην επεξεργασία της μουσικής.
 16. John Tzinieris

  I Made A Loop

  Ωραίο το αποτέλεσμα! Ο ήχος του μπάσου επιδέχεται filter modulation (μεγάλο!). Θα ακούγεται έτσι πιο εντυπωσιακά αφού τραβάει την προσοχή. Θα έβαζα και τη μελωδία λίγο πιο δυνατά στο μεσαίο μέρος (ή τα υπόλοιπα κάπως πιο χαμηλά - καλύτερα). Μπορούσε να έχει και περισσότερη ανάπτυξη (με εισαγωγή νέων ήχων) για μεγαλύτερη διάρκεια..
 17. John Tzinieris

  Find Me (Piano)

  Ωραίο, με ροή και ενδιαφέρουσα μελωδία.. Εγώ δεν είμαι και πολύ των επαναλήψεων αλλά σε αυτήν την περίπτωση είμαστε ΟΚ.
 18. Κι αυτή η έκδοση πολύ καλή.
 19. John Tzinieris

  Atlantis beach

  Είναι πολύ ωραίο (τελικά). Βάζοντας τέρμα την ένταση το άκουσα κάπως υποφερτά! Πάντως είναι πολύ χαμηλά γραμμένο. Δεν έχεις ακούσει ποτέ για LOUDNESS WAR? Θέλει μάζεμα επειγόντως.. αξίζει τον κόπο.. Ακόμη και ένα audio normalize να είχες κάνει θα ήταν πολύ καλύτερα.. Ωπα, απότομο τέλος έχει!
 20. John Tzinieris

  Black star (instrumental)

  Synths only! (John Tzinieris) Ωραίος! Έχει ένα συνεχές "βάθος" στον ήχο - άρα έχεις κάνει καλή ενορχήστρωση (λέω εγώ τώρα)!
 21. Δεν είμαι ειδικός αλλά μου άρεσε πολύ κι εμένα! Το μόνο που μπορώ να βρω ότι είναι στην αρχή φαινότανε ότι τραγουδάει κάπως με ελληνικό accent.. Στο γρήγορο μέρος δε φάνηκε τόσο πολύ αυτό..
 22. Αν έχεις φτάσει σε σημείο να κάνεις rollback σε παλιούς drivers (και σχεδόν υποχρεωτικά), τότε χαιρέτα μέσα.. :-) Εχεις δίκιο ότι πρέπει να τους κρατάς πάντα στο δίσκο - κι εγώ την έχω πατήσει έτσι.. Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, οι Intel βγάζουν τα ίδια GIPS σε περισσότερα λεφτά, ή τα λιγότερα στα ίδια χρήματα - όμως έχω μια μικρή υποψία για τους AMD σε θέματα συμβατότητας μια που μιλάμε για περίεργες λειτουργίες.. Είπαμε μόνη λύση: "ότι δουλεύει άστο ήσυχο" - αλλά δεν γίνεται να το κάνεις συνέχεια αυτό.. Χαλάνε - δεν έχεις drivers για το παλιό ΛΣ - αγοράζεις νέο h/w - μετά θέλει
 23. John Tzinieris

  Great Hopes: Ambition

  Κράτα το, δεν ξέρεις τί γίνεται μετά από κάποιο χρόνο..
 24. Την τελευταία έκδοση σε drivers και λογισμικό αναγκαστικά την βάζεις κάποια στιγμή αλλιώς ο κατασκευαστής δεν μπορεί να σου εγγυηθεί λύση κάποιων προβλημάτων. Τους βολεύει και το κάνουν έτσι.. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι να μην αλλάζεις εύκολα υπολογιστή: μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Υπάρχει περίπτωση να φταίει που είναι AMD και όχι Intel η CPU;
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.