Προς το περιεχόμενο

Waterfall-K

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    10.369
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    27

Waterfall-K ήταν Μέλος της ημέρας 24 Μαρτίου

Waterfall-K είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

3 Followers

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

94.904 προβολές προφίλ

Συμμετοχή Waterfall-K

Noizholic

Noizholic (4/4)

  • Αξιόλογες συμμετοχές Rare
  • Αξιόλογες συμμετοχές Rare
  • Συζητητής Rare
  • Αξιόλογες συμμετοχές Rare

Badges

500

Φήμη

  1. Chris Rea - Deep Winter Blues (2005) Από το 12-disc! άλμπουμ του "Blue Guitars". O Rea άραξε στην αγροικία/στούντιο του και συνέθεσε & ηχογράφησε 138 νέα blues κομμάτια μέσα σε 6 μήνες, και τα κυκλοφόρησε όλα μαζί (και παρά τις συμβουλές για το αντίθετο από τον manager του) σε ένα 12-disc book (11 CDs & 1 DVD) και μάλιστα σε απίστευτα χαμηλή τιμή, μόνο και μόνο για να μπορεί να αγοραστεί από τον καθένα. Τη δική μου κόπια την είχα αγοράσει...€38! το 2009 από το Amazon UK. Μετά τη σοβαρότατη ασθένεια που πέρασε και αφού γλύτωσε τη ζωή του στο παρά-1, την είδε αλλιώς και κυκλοφόρησε την καλύτερη δουλειά της καριέρας του. Τα τραγούδια είναι χωρισμένα σε 11 CDs/ενότητες, όπως Country Blues, Electric Memphis Blues, Texas Blues, Chicago Blues κλπ, ενώ ο ίδιος παίζει ένα σκασμό όργανα (κιθάρες κάθε είδους, πιάνο, vibes, Hammond, φυσαρμόνικα, μαντολίνο, μπάντζο, μπάσο κ.α.). Μία "Must Have" κυκλοφορία για τους φίλους του Blues και όχι μόνο. Το παρακάτω κομμάτι είναι από το 7ο CD με τίτλο "Blues Ballads".
  2. Clayton Doley - Misty (2012) Clayton Doley - Hammond B3 James Robertson - guitar Davide DiRenzo - drums
  3. Demis Roussos - September (I'm On My Way) (2009) Demis Roussos - vocals Nicholas Ryness-Hirsch - guitar Jessica Lauren - keys Lewis Reuben Wharton - bass Virgil Howe - drums Juliet Roberts - back vocals Sylvia Mason James - back vocals
  4. Φυσικά, είναι ένα όργανο 35 χρόνων. Το SY22 το έχω παίξει, το είχε ένας φίλος. Το SY99 το έχει ακόμα ένας φίλος αλλά δεν το έχω παίξει ποτέ. Το SY55 το έχω ακόμα σε κάποια ντουλάπα, θέλει service καθώς κάποια πλήκτρα δεν ακούγονται και η μία έξοδος είναι νεκρή. Το SY77 το είχα εις διπλούν, το τελευταίο είχε αγοραστεί από μια Γερμανική εταιρεία που ειδικευόταν στο service και την πώληση μεταχειρισμένων synths. Το κράτησα ως το 2017. Η σύνδεση του σε κάποια εξωτερική μονάδα εφέ είναι αναγκαία, ιδιαίτερα για reverbs.
  5. Μια και τους θυμήθηκα σε διπλανό θρεντ: Billy Larkin & The Delegates - Spooky (1968)
  6. Δεν τους ήξερα. Ωραία ακούγονται, θα τους ψάξω. Το "Spooky" btw δεν είναι δικό τους, το έχω από 4-5 άλλους/άλλες αλλά και αυτές οι versions πάλι διασκευές είναι. Πολύ καλή -και isntrumental- και η διασκευή από Billy Larkin And The Delegates.
  7. Το V-Synth τα σπάει, από τα λίγα Roland synths που μου αρέσουν πραγματικά. Θα έπρεπε να κυκλοφορήσουν μια σύγχρονη έκδοση, βαρέθηκε ο κόσμος τα αναμασήματα των Zen-core/SuperNatural/Whatever engines των τελευταίων χρόνων. Αλλά ρε Cos, από που κι ως που "σπάνιο, vintage, περίεργο/custom πληκτροφόρο" το V-Synth? 20 χρόνια πριν πρωτοκυκλοφόρησε, και έβγαλε 2-3 εκδόσεις ως το 2007, οπότε μόνο σπάνιο δεν είναι, και ούτε φυσικά vintage.
  8. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο το πρόβλημα με το copyright. Ποιο copyright? Η Yamaha δεν το έχει ξανακάνει αυτό με κανένα synth της απ'οτι θυμάμαι, τα όργανα της κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο με το ίδιο όνομα. Τώρα τι έπαιξε με το V2 μόνο η εταιρεία ξέρει. Ναι, μάλλον όχι, μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά synths. Το SY77 βέβαια είναι κάτι έτη φωτός πιο μπροστά και εκατοντάδες φορές πιο ισχυρό και πολύπλοκο, δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο. Χάλια preset ήχοι, αν κάποιος θέλει να πουλήσει το DX11/V2 του ποστάροντας στην αγγελία αυτό το βίντεο, ούτε τα δισέγγονα του δεν θα το δουν να πωλείται. Το μέγα μειονέκτημα αυτών των παλιών FM synths ήταν τα τραγικά presets τους που δεν έδειχναν τίποτα απολύτως από τις δυνατότητες τους. Απορώ δηλαδή πως η DX σειρά κατάφερε με αυτά τα presets να γίνει η synth σειρά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο κόσμο, μια θέση που κρατάει ακόμα και σήμερα.
  9. Να φύγουμε απ'τα τελχαρμόνιουμς και να γυρίσουμε στα synths. Yamaha V2, 1987. Το Yamaha V2 ήταν ένα ακόμα FM synth με 4 operators & 8 algorithms. Στην ουσία ήταν η keyboard version του Yamaha TX81Z rack που κυκλοφόρησε το 1986, και ακριβώς το ίδιο synth (εσωτερικά και εξωτερικά) με το DX11. Η διαφορά του V2 και του DX11 ήταν ότι το V2 κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνική αγορά ενώ το DX11 στον υπόλοιπο κόσμο. Το γιατί η Yamaha κυκλοφόρησε το ίδιο synth με δύο διαφορετικά ονόματα δεν το ξέρω, αυτό όμως κάνει το V2 αρκετά σπάνιο. Τώρα, η μεγάλη διαφορά των V2/DX11/TX802 με τα προηγούμενα 4-op. synths της εταιρείας (DX9/21/27/100) ήταν ότι υπήρχε η επιλογή να διαλέξουμε για τον κάθε operator μία waveform από τις συνολικά 8, ενώ στα προηγούμενα μοντέλα οι operators διέθεταν μόνο sine wave. Αυτό αύξανε τις δυνατότητες δημιουργίας νέων ήχων κατά πολύ. Το V2 είχε 8-voice πολυφωνία, 8-part multitimbrality, 2 LFOs, 13 microtonal scales (11 preset & 2 user), pan/chord/delay effects, εξαιρετικό πληκτρολόγιο με aftertouch, μεταλλική κατασκευή και illuminated οθόνη, κάτι όχι σύνηθες για τα μέσα των '80s. Το V2 (μαζί με τα DX11 & TX802) παραμένει ένα εξαιρετικό synth ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα.
  10. Ναι, υπήρχε βοηθός που "έκανε αέρα" στον οργανίστα. Έκτοτε δεν άλλαξαν και πολλά, ακόμα με αέρα δουλεύουν αυτά τα organs με τη διαφορά ότι ο αέρας παράγεται με ηλεκτρογεννήτριες. Πλέον υπάρχουν και εντελώς ψηφιακά organs που δουλεύουν με samples. Κάποια μικρότερα organs παρήγαγαν αέρα από δύο pedals στα πόδια του οργανίστα, τα γνωστά pump/reed organs, τα οποία παρήγαγαν ήχο μέσω αέρα και ελασμάτων, δεν διέθεταν δηλαδή pipes. Είχα δει ένα τέτοιο στον Νάκα πριν πολλά χρόνια, το είχαν εκεί σε μια γωνιά και δούλευε κανονικά, αλλά σου έβγαινε η παναγία να κάνεις αέρα με τα πόδια όλη την ώρα.
  11. Όχι, δεν είναι. Ούτε το pipe organ είναι το synth της τότε εποχής, ούτε το Hammond organ (που βασίστηκε στο pipe organ) είναι το πρώτο synth, ή το synth της δικής του εποχής ή το πρώτο additive synth που γράφουν κατά καιρούς κάποιοι "ειδήμονες".
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου