Προς το περιεχόμενο

Barricadas

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  20
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral
 1. Α μάλιστα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι το sampling που είχα στο μυαλό μου ως μια πιθανή «αυτόματη» διαδικασία μεταφοράς ήχων στο PC ήταν στην πραγματικότητα ολόκληρη διαδικασία. Δεν έχω δυστυχώς τις γνώσεις, ούτε τον χρόνο για κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως, οπότε θα ψάξω μάλλον τον δεύτερο τρόπο. Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
 2. Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα keyboard το οποίο είναι στην ουσία stage piano με δυνατότητες arranger. Δλδ έχει πάνω ένα sequencer (16 καναλιών) με κάποιες λειτουργίες γραψίματος (όχι όλες), σε midi φυσικά. Έχω βρει μερικά piano VSTs που μου αρέσουν πολύ και προσφάτως κατέβασα κ' ένα πακέτο κοντραμπάσου για να πειραματιστώ και μ' αυτό. Το θέμα μου όμως είναι το εξής: το keyboard μου, ένα Korg Havian 30, έχει πάρα πολύ ωραίους ήχους. Φανταστικά πιάνα και πολύ ποιοτικά άλλα όργανα. Ίσως είναι και χαζή απορία, όμως αναρωτιόμουνα, υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω export αυτούς τους ήχους, αυτούσιους, σαν samples ας πούμε για να τους χρησιμοποιώ σ' ένα DAW όταν γράφω; Δλδ ουσιαστικά να εκμεταλλευτώ το ότι έχω ένα πολύ ωραίο ηχητικά πιάνο (με επίσης καλούς άλλους ήχους) τους οποίους θα μπορούσα να χρησιμοποιώ καθαυτούς, αντί να κάθομαι να ψάχνω VSTs; Ευχαριστώ πολύ!
 3. Οκ, μάλλον βιάστηκα να ρωτήσω. Μετά από 3 λεπτά αναζήτησης στο φόρουμ, νομίζω ότι απάντησα στον εαυτό μου: εισάγω το midi σε ένα DAW software, χρησιμοποιώ ένα καλό VST όργανο και το κάνω export σε όποιον τύπο audio αρχείου θέλω. ( ; ) Αφήνω το thread ανοικτό, σε περίπτωση που δεν είναι τόσο απλό ή που πάλι δεν έχω «πιάσει» κάτι καλά.
 4. Καλησπέρα παιδιά. Επανέρχομαι δριμύτερος γιατί μ' έχετε βοηθήσει πολύ σε αρκετά πράγματα. Αγόρασα πρόσφατα το Havian 30 της Korg, το οποίο δίνει την δυνατότητα ηχογράφησης μουσικής απευθείας σε USB, είτε σε μορφή Mp3 είτε σε Midi. Θέλω να ρωτήσω τα εξής, κ' σχωρήστε με για όποιες μπούρδες διαβάσετε: Ένα Midi αρχείο που δεν περιέχει ηχητική πληροφορία αλλά «εντολές παιξίματος», έχει καθαυτό συγκεκριμένη ποιότητα ηχητική; Δλδ έστω ότι έχω γράψει με το πιάνο αυτό, μια μουσική σε midi, έχει νόημα να πάρω αυτό το αρχείο και να το μετατρέψω πχ. σε FLAC (ένα audio format ποιοτικά καλύτερο από ένα mp3 ας πούμε); Γίνεται κάτι τέτοιο; Ή απ' τη στιγμή που το γράφω ως midi, παραμένει ως έχει; Θα μου πεις γιατί να μη το γράψεις απευθείας σε Mp3 αφού σου δίνει την επιλογή αυτή και να έχεις το κομμάτι έτοιμο; Γιατί ακόμα και η "Highest quality" επιλογή που μου δίνει το OS του πιάνου είναι στα 32kbps. Δεν έχει καθόλου noise αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι αξίζει ένας τέτοιος ήχος ποιοτικά. Δεν έχω κ' ένα μεγάλο ηχείο να το βάλω φουλ να δω πώς ακούγεται. Ή ίσως θάπρεπε ν' αφήσω εντελώς αυτή την οδό και να συνδέσω το πιάνο με το PC; Αλλά αν αυτό γίνεται με USB σύνδεση, πάλι Midi δεν θα γράφω; Και πάλι σόρρυ για το σεντόνι αλλά τώρα ψιλομπαίνω στη φάση και πάει η ασχετοσύνη σύννεφο.
 5. Οκ, τόχω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σόρρυ αν σας κούρασα.
 6. Αυτό θα συμβαίνει για πάντα από τη στιγμή που εγκαταστήσω αυτό τον driver ή όταν θα έχω συνδεδεμένο το μικρόφωνο μόνο; Μπορεί νάναι και πανηλίθια απορία, αλλά σας είπα είμαι ψιλοάσχετος ??? Θέλω να πω δηλαδή, αν συμβαίνει μόνο όταν έχω συνδέσει mic για να γράψω, δε με πειράζει. Αν εγκαταστήσω τον driver και δεν μπορούν γενικά εφεξής να παίζουν παράλληλα ήχοι από διαφορετικά apps τη βάψαμε.
 7. Άρα ουσιαστικά αν χρησιμοποιώ ενα Reaper για τις ηχογραφήσεις λύνεται το θέμα του driver που απομονώνει τους άλλους ήχους, ή κατάλαβα λάθος; Τέλος, εσύ θεωρείς ότι δεν αξίζει καθόλου αυτή η μέθοδος χωρίς εξωτερική κάρτα ήχου; Δηλαδή θα είναι τόσο χάλι η ποιότητα της ηχογράφησης αν το κάνω έτσι που δεν θ' ακούγεται; -μιας και γράφεις "σε αυτά τα επίπεδα ποιότητας".
 8. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Έχω μια απορία με αυτό που μου λες: αν χρησιμοποιώ πχ το Reaper ή το Audacity (παραδείγματα free software) όπου θα έχω ας πούμε ενα κομμάτι μουσικής να παίζει και άλλο ένα που να γράφω παράλληλα τη φωνή; Κάτι τέτοιο θα δούλευε; Επίσης, άσχετα με το latency και τα υπόλοιπα που μου είπες (κ' ομολογώ ότι δεν τα γνώριζα), ο τρόπος σύνδεσης του μικροφώνου παίζει εντέλει κάποιο ρόλο ή τζάμπα επιμένω να το ρωτάω; Επηρεάζει δλδ την ποιότητα του ήχου το αν θα πάρω ένα καλώδιο με τέρμα USB ή 3,5άρι καρφί; Ποιο είναι καλύτερη επιλογή, ανεξαρτήτως όλων των άλλων μειονεκτημάτων αυτής της μεθόδου; Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις, απλά (όπως σίγουρα θα κατάλαβες) δεν έχω πολλές γνώσεις στο θέμα αυτό.
 9. Το latency είναι σίγουρο με ό,τι μικρόφωνο και να πάρω και με όποιον τρόπο επιλέξω τελικά να το συνδέσω (usb ςίτε jack); Επίσης, τι εννοείς ότι δεν θα μπορεί να παίζει άλλος ήχος; Δηλαδή δεν θα μπορεί να παίζει ένα mp3 (μια μελωδία) κ παράλληλα να γράφω τη φωνή μόνο; Τέλος, αυτό θα συμβαίνει μόνο αν βάλω τον driver που είπες; Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά!
 10. Καλησπέρα παιδιά! Θέλω να αγοράσω ένα μικρόφωνο που να μπορώ να το συνδέω σε λάπτοπ για ηχογράφηση φωνής όχι σε επαγγελματικό, αλλά σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Μπάτζετ για κάρτα ήχου δεν υπάρχει, οπότε αυτό που περιγράφω (σύνδεση μικροφώνου σε υπολογιστή) είναι η μόνη επιλογή αυτή τη στιγμή. Οπότε, θα ήθελα να μου πείτε τι θα ήταν προτιμότερο για όσο το δυνατό καλύτερο ήχο (τηρουμένων των αναλογιών - δεν περιμένω κάτι επαγγελματικό ούτε σούπερ): να πάρω ένα USB mic; Ή ένα «κανονικό», δυναμικό ή πυκνωτικό, που να το συνδέω με ένα XLR to 3,5mm jack στο λάπτοπ; Ή με XLR to USB; Να επαναλάβω ότι δεν ενδιαφέρομαι για κάρτα ήχου, τέλειο ήχο κτλ. Θέλω μια διεκπεραιωτική λύση απ' αυτές που ανέφερα που να είναι όσο το δυνατό καλύτερη γίνεται, στις συνθήκες που περιέγραψα. Επίσης δεν θέλω να μου πείτε μάρκες μικροφώνων, μόνο ποια απ' αυτές τις επιλογές θα ήταν η καλύτερη. Σας ευχαριστώ πολύ! :)
 11. Ακριβώς! Το Havian μού το προτείνετε μόνο ως καλύτερη μάρκα; Ως περισσότερα/καλύτερα χαρακτηριστικά; Το άκουσα και από κοντά και έχει πράγματι καταπληκτικό ήχο, αλλά σκέφτομαι μήπως κάνω βλακεία που υπάρχει το "αντίστοιχο" Yamaha με λιγότερα χρήματα. Είμαι φοιτητής οπότε και το κάθε ευρώ έχει σημασία. Γι' αυτό σας ζήτησα αν σας είναι εύκολο να μου αιτιολογησετε ποιο και γιατί. Ευχαριστώ πολύ!
 12. Έχω βρει το Korg στην ίδια τιμή περίπου με το DGX, οπότε ναι είμαι μεταξύ αυτών των δύο, και γενικά αυτού του budget. Υπήρχε κι άλλο ένα παρόμοιο που κοιτούσα (Yamaha MX88), αλλά νομίζω ότι αυτά τα δύο υπερτερούν οπότε το ξέγραψα απ' τη λίστα.
 13. Θέλω ένα απ' αυτά τα δύο arrangers τύπου πιάνου. Έγραψα μόνο τη «πιάνο» ως συμβατική κατηγοριοποίηση, για να μην πω όλη την περιγραφή τους
 14. Μάγκες καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας γι' αυτά τα δύο διαφορετικά πιάνα: 1. https://www.thomann.de/gb/yamaha_dgx_660_b.htm 2. https://www.thomann.de/gb/korg_pro_havian_30.htm Ποιο σας φαίνεται καλύτερο, σε ποια χαρακτηριστικά τους, ειδικά όσοι έχετε παίξει/ακούσει το ένα ή το άλλο; Θα ήθελα δηλαδή μια γενική σας εκτίμηση και σύγκριση συνολικά. Ευχαριστώ πολύ!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.