Προς το περιεχόμενο

Zanxion

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    76
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Zanxion

  1. Σας ευχαριστώ παιδιά! Σίγουρα θα πάω για δευτερη γνώμη. Έχω φρικάρει που δεν μπορώ να κάνω ουσιαστικά τίποτα! Πολύ πιθανό γιατί περνώ τουλάχιστον 10ωρο μπροστα στον υπολογιστή!
  2. Το απλό μούδιασμα στα χέρια εξελίχθηκε σε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα με επώδυνα προβλήματα. Ο ορθοπεδικός με πάει για εγχείρηση στο δεξί χέρι και σε δεύτερο χρόνο στο αριστερό. Είχα κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Μετά από πόσο καιρό θα μπορέσω να ξαναπιάσω κιθάρα στα χέρια. Είναι και η δουλειά (προγραμματιστής, αλλά Rock hard, ride free πάνω απ' όλα!
  3. Όλοι γνωρίζουμε τις Gibson. Θέλω τόσο πολύ μια που παραλίγο να τσακώσω αυτή. Ουπς! Έψαχνα για τι στο καλό είναι αυτή και το γουγλε μου φέρνει αυτόν εδώ
  4. Αν έχει ο υπολογιστής σου esata θα σε βόλευε ένας αντάπτορας firewire σε esata.
  5. Στην αρχή το πήρα για τσέλο! (πάλι ντεκάφ μου βάλανε!)
  6. Από τη μιά... Go with the flow. Αλλά από την άλλη... Dead fish go with the flow.
  7. Καταπληκτική σειρά! Μ' άρεσε τόσο που δεν είδα ούτε καν το τρέιλερ! Πέρα από τη πλάκα, ποτέ δεν συμπάθησα τα πολυμασημένα τύπου season-1-2-3-...n! Το πολύ το κυρ' ελέησον... Κι εγώ βαριέμαι πολύ γρήγορα. Βάλε και τον εμπορικό ντόρο που έπεσε πάνω του, το κούρασε τόσο που έσβησε και τη τελευταία μου επιθυμία να δω προς τι όλος ο ντόρος.
  8. Μ' έστειλες τώρα αδιάβαστο ανεπιστρεπτί; Κάτσε να βρω πρώτα τι είναι το divebomb και τι το detuning!
  9. Αστρονομία και ποδήλατο. Ειδικά όταν έχω τσαντίλες, το δεύτερο με πολλά χιλιόμετρα.
  10. Το πέτυχα (σχεδόν) τελικά. Θέλει πολύ δύναμη, κι έχει αρκετό χώρο η χορδή πριν ακουμπήσει το καπάκι του truss rod. Μου φαίνεται αδύνατο όμως να το εκτελέσω συγχρονισμένα και στο επίπεδο που απαιτεί το παίξιμο. Θα το αφήσω προς το παρόν και θα επανέλθω στο μέλλον με περισσότερο δυνατά δάχτυλα.
  11. Είναι αυτή εδώ: Είναι όμως τόσο σκληρά κει πάνω που μου φαίνεται πως όσο και να το πατήσω δεν αλλάζει τίποτα.
  12. Έτσι είναι το Nut και στη δική μου. Πόση δύναμη θέλει για ν' ακουστεί η αλλαγή στον ήχο; Όχι τίποτ' άλλο φοβάμαι μην τα άγαρμπα χέρια μου τα κάνουν μαντάρα.
  13. Αυτό το φρόντισε το άγχος! Να και κάτι τζάμπα!
  14. Όχι, είναι το σύνηθες χωρίς τίποτα ιδιαίτερο.
  15. Σιγά-σιγά, μαθαίνοντας ηλεκτρική, συναντώ καινούργια πράγματα που άλλοτε τα στρώνω σε μια-δυο ωρίτσες, άλλοτε σε μερικές μέρες ή και βδομάδες ή και περισσότερο, και μου δίνουν την εντύπωση πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα μέχρι που σκόνταψα σ' ένα "bend behind the nut"! Έβγαλα τα γυαλιά, τα σκούπισα καλά-καλά, ξαναδιάβασα, και ναι, "bend behind the nut". Ξόδεψα περισσότερες ώρες στο να βρω τι ακριβώς είναι, που βασικά είχα το καταλάβει αλλά δυσκολευόμουν να το πιστέψω, και μου φαντάζει αδύνατο. Όση δύναμη και να βάλω ο ήχος δεν αλλάζει καν! Μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε κιθάρα; Πόση δύναμη θέλει; Βασικά σκέφτομαι να το παρατήσω και να πάω παραπέρα. Πόσα κομμάτια θα συναντήσω με κάτι τέτοιο;
  16. Είστε ντεμοντέ! Η επόμενή μου πάντως είναι αυτή: https://www.chapmanguitars.co.uk/guitars/ml1p-mod/ (την κόκκινη ζαχάρωνα, αλλά με όλα όσα είδα κι άκουσα καλύτερα το κάπως συντηρητικό lunar γκρί)
  17. Πες πως στέλνεις παντού. Αν σου πει πως σου έστειλε τα χρήματα, απάντα του πως την έστειλες τη κιθάρα κι άστον/ην να περιμένει.
  18. Μήπως συμφέρει να βρεις καμιά φτηνή σκληρή θήκη πρώτα και να τη στείλεις τη κιθάρα μέσα σε αυτή; Αν σε παίρνει να περιμένεις, εδώ κι εκεί βρίσκονται σε πολύ χαμηλές τιμές. Πόσο είναι το ποσό που σκέφτεσαι να τη πουλήσεις; Αν βάλεις κι ένα κόστος σκληρής θήκης ξεφεύγει;
  19. Γενικά δεν είμαι αλλεργικός. Περιέργως όμως σχεδόν όλοι είναι αλλεργικοί σε ότι κάνω (και ειδικά η γριά από κάτω με τη μουσική μου).
  20. Θα το δοκιμάσω. Δεν έχω και τη κιθάρα στο χέρι. Το action δεν το έχω μετρήσει από το τελευταίο σετάρισμα (το έκανε μάστορας γιατί δεν έχω τη πείρα για κάτι τέτοιο). Πολλές φορές όταν αφήνω το bend ακούγεται και η από πάνω χορδή.
  21. Κατάλαβα! Θα το δοκιμάσω μόλις γυρίσω σπίτι. Θα έχω κι ένα δεύτερο σετ έτοιμο, για κάθε περίπτωση...
  22. Βασικά, όσο το χέρι πάει μέσα-μέσα, αρχίζουν τα προβλήματα, δεν χωρούν τα δάχτυλα, θέλει παραπάνω δύναμη, τα κάνω μαντάρα. Με τα bends... Είμαι τόσο άτσαλος που κατάφερα να κόψω το δάχτυλό μου με τις χορδές. Πολλές φορές από το άγχος μου να προλάβω το τέμπο, ή μου φεύγουν, ή το παρακάνω. Ευτυχώς δεν έχω σπάσει ακόμα χορδές. Stretching?? Τι είναι αυτό, πως γίνεται; Μάλλον όχι γιατί δεν γνωρίζω καν τι είναι.
  23. Η κιθάρα μου είχε έρθει με 10άρες. Πρώτη κιθάρα, εγώ μέχρι τότε τουλάχιστον δεν είχα τη παραμικρή ιδέα (την αγόρασα γιατί μου έκανε μπαμ στο μάτι , να και κάτι που έκανα σωστά, ακόμα τη λατρεύω). Μόλις πρόσφατα δοκίμασα και κιθάρα με 9άρες και μου φάνηκαν περισσότερο μαλακές. Στα τάστα από το 20ο και μετά έχω μεγάλα προβλήματα και με τις μεν και με τις δε. Υποθέτω πως είναι θέμα πείρας, θα βελτιωθώ και σε αυτό. Άλλαξα και τις χορδές με τις DR. Δε βαριέσαι, με 5€ βρίσκεις τις D'Addario, δεν είναι και τρομερό το ποσό. Το πέτυχα. Πάλι σαν αρχάριος ηχητικά δεν καταλαβαίνω μεγάλη διαφορά, αλλά νομίζω ακούγονται οξύτερα. Μπορεί να είναι και ιδέα μου. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι πως μετά από τα χοντρο-bends μου μιας ώρας ασκήσεων, η κιθάρα θέλει πάντα κούρδισμα. Είναι λογικό αυτό.
  24. Η δική μου είναι με σταθερό καβαλάρη. Δεδομένου πως μόλις τώρα μαθαίνω bends, θα υπάρχει διαφορά στη δύναμη σε σχέση με τις δυο μάρκες; Θα μου κοπούν πάλι τα δάχτυλα;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου