Προς το περιεχόμενο

George L

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    31
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από George L

  1. Εκτός από το ευρώ, πλέον έχουμε και το ίντερνετ, που σημαίνει πως οι απατεωνίσκοι του παρελθόντος δεν μπορούν πλέον να κάνουν την εύκολη κονόμα που κάναν παλιότερα.
  2. Δεν νομίζω πως το coating τρώει πιο γρήγορα τα τάστα. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Όταν 2 μέταλλα έρχονται σε επαφή το πιο μαλακό μέταλο διαβρώνεται. Στην περίπτωση αυτή τα τάστα έρχονται σε επαφή με το coating που είναι πλαστικό(?) οπότε και διαβρώνονται πολύ λιγότερο σε σχέση με τις uncoated χορδές. Έτσι νομίζω δλδ.
  3. Οι ενεργοι μαγνητες χρειάζονται και δικό τους socket για να μπορείς να βάλεις κάπου την μπαταρία, οπότε θα πρεπει να ανοιξεις τρύπα στην κιθάρα. Δεν έχω πολύ εμπειρία με ενεργούς, αλλά έχω την εντύπωση πως είναι πιο φωτεινοί απ τους παθητικούς. Δεν σου τους προτείνω, αν και δεν είναι καθόμου άσχημοι. Στην θέση σου δεν θα σκεφτόμουν καν να μπω στον κόπο και να αλλάξω pickguard. Νομίζω πως οι hotrails κάνουν την ίδια δουλειά με τους humbickers. Εξάλλου και οι 2 διπλοί μαγνήτες είναι. Απλά οι hotrails θα είναι λίγο πιο φωτεινοί και θα έχουν λιγότερο όγκο από τους paf humbuckers. Μιλάμε για πολύ μικρή διαφορά. Εάν δεν αλλάξεις τα 250κ pots σε 500κ(που μάλλον 250 θα έχει η κιθάρα σου) δεν νομίζω να είναι και ιδιαίτερα φωτεινοί oi hotrails. Εγω προσωπικά προτιμώ τους φωτεινούς από τους ογκώδεις και λασπώδεις μαγνήτες, οπότε θα πήγαινα ξεκάθαρα για hotrails. Σκέψου ότι θα έχεις και μπάσο στην μπάντα, οπότε και σε mix οι hotrails θα κάθονται μια χαρά. Μην ξεχνάς πως ενισχυτής, εφέ και eq παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ'ότι οι μαγνήτες.
  4. Δεν ειναι η κιθάρα μου αυτή, είναι μία από το ίντερνετ. Έτριζε τελικά στο σημειο που κύκλωσα. Το κατάλαβα όταν ακούμπησα το eq την στιγμή που έπαιζα. Αυτό που έκανα ήταν να ξεβιδώσω το eq και να τοποθετήσω 2 μικρά υφάσματα μεταξύ του eq και της κιθάρας. Τα έκοψα πολύ λεπτά ώστε να μην είναι ορατά. Τα υφάσματα απορροφούν τους κραδασμούς που προκαλούνται από το σώμα της κιθάρας και το eq δεν τρίζει πλέον! Ξέρω ότι είναι μπαχαλίστικη μέθοδος αλλά δουλεύει!
  5. Τελικά βρήκα που οφείλεται το τρίξιμο... Στα ηλεκτρικά. Εκεί που ρυθμίζει το eq... Όταν το ακουμπάω σταματάει το τρίξιμο. Το θέμα είναι τώρα πως το φτιάχνω αυτό. Όλο και κάτι θα υπάρχει στο ιντερνετ...
  6. Εγώ έχω συνδέσει ηλεκτρακουστική κιθάρα σε ενισχυτή μπάσου και ακουγόταν πολύ καλύτερα απ'ότι σε ενισχυτη κιθάρας. Ίσως γιατί οι μαγνήτες στις ηλεκτρακουστικές είναι φτιαγμένοι για να συνδεεις κατευθείαν την κιθάρα σε PA.
  7. Λοιπόν, πήρα τον καβαλάρη τον χαμήλωσα και τον έβαλα χωρίς κάποιο πρόβλημα. Αλλά το τρίξιμο συνέχισε να ακούγεται... Πιστεύω πως έχει να κάνει με τις σφήνες. Όπως και να τις βάλω τις σφήνες συνεχίζω να ακούω αυτό το τρίξιμο. Θα το αφήσω έτσι γιατι με το κούρδισμα-ξεκούρδισμα έχω σπάσει 4 χορδές προς το παρόν... (σπάνε στην περιοχή των tuners και παραδόξως όταν την ξεκουρδίζω όχι σε υπερκούρδισμα)
  8. Πάντα προτιμούσα τους καθαρούς, φωτεινούς, low output, ακόμη και underwound μαγνήτες. Μπορείς να δώσεις σε έναν μαγνήτη πολύ παραμόρφωση και high cut για να κόψεις τα πρίμα, αλλά δεν γίνεται να τον "καθαρίσεις" ούτε να τον κάνεις πιο φωτεινό. Επισης, αυτοί οι μαγνήτες ανταποκρίνονται περισσότερο στο παίξιμο του παίκτη και εκθέτουν περισσότερο ατέλειες. Για αυτό και πολλοί θρύλοι παίζουν με low output. Παρόλα αυτά ο ήχος της κιθάρας παραμένει εξαιρετικά υποκειμενικός και έχει να κάνει κυρίως με τον παίκτη. Εάν εσύ πχ δεν γουστάρεις τους low output μαγνήτες δεν θα σε εμπνέουν για να παίξεις καλά. Από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχουν αντικειμενικά καλύτεροι μαγνήτες (Αλλά υπάρχουν αντικειμενικά κακοί μαγνήτες). Οι μαγνήτες που παραθέτεις είναι όλοι καλοί. Από κει και πέρα είναι προσωπικό σου θέμα ποιους θα προτιμήσεις, ανάλογα και με το τι ζητάς.
  9. Αυτό ισχύει οντως και είναι και πολύ σημαντικό. Βέβαια πέρα από το θέμα της εξέλιξης της τεχνολογίας είναι και θέμα γούστου από ένα σημείο και μετά. Για παράδειγμα εμένα ως παραγωγές δεν μου αρέσουν οι πολύ σύγχρονες τόσο. Προτιμώ των 80s πχ. (μιλάω καθαρά για παραγωγή όχι την μουσική καθαυτή). Βρήκα το παρακάτω βίντεο και θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα την σύγκριση μεταξύ διαφορετικών παραγωγών αλλά ίδιων ηχογραφήσεων. Προτιμώ στρατ απο lp και γενικά προτιμώ μονούς από διπλούς μαγνήτες και "φωτεινές" κιθάρες από "σκούρες"΄. Αυτό βέβαια είναι προσωπική μου άποψη και δεν λέω πως είναι αντικειμενικά η μία καλύτερη από την άλλη.
  10. Είναι η Sigma GME. Δεν τρίζει εάν παίζω σιγά, τρίζει αν τις κοπανάω λίγο παραπάνω ή και αν παιζω μέτρια ακόμη. Τρίζει σίγουρα ο καβαλάρης και όντως γέρνει λίγο μπροστά. Να σημειώσω πως δεν είμαι αρχάριος(παίζω κιθάρα 15+ χρόνια) και ξέρω τι λέω, και πως έχω σετάρει πολλές ηλεκτρικές στο παρελθόν, απλά η σχέση μου με τις ακουστικές είναι πιο πρόσφατη. Προς στιγμή έχω βάλη μια business card(ξέχασα να το αναφέρω πριν) για να γεμίσω λίγο το κενό μέσα στο saddle slot και μειώθηκε αισθητά το τρίξιμο, αλλά ακόμη υπάρχει. Έχοντας το εργοστασιακό saddle για πρότυπο δεν νομιζω να ειναι δυσκολο να δημιουργήσω ένα άλλο.
  11. Συμφωνω απολυτα. Το εχω παρατηρησει με στρατ που οταν κάνω μπεντ μετακινείται λίγο και η γεφυρα, οπότε θα πρεπει να κανω λίγο μεγαλύτερο μπεντ απ'ότι σε μια fixed bridge. Οι heavy bottom χορδές όντως κάνουν για 00s μουσική με drop tunings μεταλ και heavy πραγματα και όχι για κλασσικό ροκ. Το καταλαβαίνεις απλά ακούγοντας τους δίσκους από Hendrix οτι χρησιμοποιούσε λεπτές μπάσες. Τότε οι ενισχυτές είχαν όσα μπάσα έχουν και τώρα, πριν το 65(ή κάπου τοτε περίπου) ήταν που δεν είχαν και μάλισταν δεν υπηρχαν καν ενισχυτές μπάσου και οι μπασίστας παίζαν με ενισχυτές κιθάρας! Για μένα οι κιθάρες οφείλουν να έχουν μεσσαία και πρίμα, τα χαμηλά είναι για τα μπάσα και τις μπότες. Αυτός είναι και ο λόγος που προτιμώ φεντερ απο γκιμπσον(αν και οι γκίμπσον έχουν κάποια θέση για lead ομως μονάχα). Αλλά όλα αυτά βέβαια είναι προσωπική άποψη
  12. Τελικά αποφάσισα να παραγγείλω 2 καβαλάρηδες απο Κινα(ο ένας σε περιπτωση που τα σκ***σω με τον 1ο). Μετά από 1+ μήνα ακόμα περιμένω να μου ρθουν... Υποτίθεται πως έχουν έτοιμο intonation, οπότε θα το τρίψω με γυαλόχαρτο για να χωρέσει στην εισδοχή και να κατέβει λίγο το action. Εάν είχα λεφτά εννοείται θα την πήγαινα σε τεχνικό, αλλά για να μου κόψει κόκκαλο και να την σετάρει θα θέλει τουλάχιστον 30 ευρω... Το τρίξιμο είναι σίγουρα από τον καβαλάρη, γιατί καταρχήν από κει ακούγεται. Το action είναι αρκετά ψηλο και δεν ακούγεται κάποιο τρίξιμο από τα τάστα(αυτό έλειπε με τέτοιο action). Τώρα που το σκέφτομαι ήταν πολύ χαζή ιδέα να κολλήσω τον καβαλάρη... Απαράδεκτο εκ μέρους της εταιρείας να πουλάνε κιθάρα με καβαλάρη πολύ μικρότερο της εισδοχής και να τρίζει! Το έψαξα αρκετά στο ίντερνετ και βρήκαι πως και άλλοι είχαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την συγκεκριμένη μάρκα
  13. Υπάρχουν; Έχετε να προτείνεται κάτι; Είμαι κιθαρίστας και θέλω να μάθω να τραγουδάω λίγο καλύτερα. Η φωνή μου είναι λίγο αβέβαιη με την έννοια του ότι κάποιες φορές μπορεί να μην πιάσω στην αρχη καλά τον τόνο και τις ψηλές ή τις πολύ χαμηλές. Η φωνη μου είναι τενορου αλλα βεβαια αδυνατω να πιασω πολλες ψηλες νοτες. Υποθέτω με τεχνική θα λυθουν κάποια θέματα
  14. Και γω ξεκίνησα από κλασσική και μπορώ να έρθω στην θέση σου. Τα χέρια σου όντως θα "πετάει" σε καποιες περιστασεις αλλά όχι σε όλες. Εάν για παράδειγμα θες να ασχοληθείς με το shredding θα δυσκολευτείς λίγο καθώς τα χέρια σου έχουν συνηθίσει νευρολογικά σε διαφορετικές κινήσεις και θα είναι δύσκολα να προσαρμοστούν σε νέες διαφορετικές, και κυρίως θα δυσκολευτείς με την πένα. Γνώμη μου είναι να πας σε καποιον καλό δάσκαλο τουλάχιστον για έναν χρόνο. Θα σου λύσει τα χέρια(να σημειώσω πως δεν είμαι δάσκαλος και δεν επωφελούμαι κάπως από αυτή την πρόταση). Στο ίντερνετ υπάρχει πληθώρα πληροφοριών αλλά είναι χαοτική. Ένας άνθρωπος θα στα βάλει σε σειρά και θα σου επισημάνει τα λάθη που κάνεις. Επίσης θα πρέπει να αποφασίσεις με τι είδος μουσικης θελεις να ασχοληθείς, καθώς οι τεχνοτροπίες και οι κλίμακες είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ blues-rock, jazz και metal
  15. Καταρχάς μιλάμε για ήχο, κάτι που είναι αρκετά υποκειμενικό. Εννοείται έχει διαφορά τα μασιφ πλαινα και πισω απο τα laminate, δεν είναι τρελοί αυτοί που δίνουν 2000+ για all solid επώνυμες κιθάρες, απλά δεν έχει τοσο μεγάλη διαφορά στον ήχο όσο το μασιφ μπροστα καπακι. Εάν ακούσεις 2 κιθάρες ίδιες κατά τ άλλα μεταξύ τους αλλα με διαφορετικά πισω και πλαινα, όπου στην μια περιπτωση είναι μασιφ παλισανδρος και στην άλλη μασιφ μαόνι θα δεις αρκετά μεγάλη διαφορά στο ηχόχρωμα. Εάν συγκρίνεις μια κιθαρα με μασιφ μαονι πλαινα και πισω με μια με laminated δεν νομιζω να είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά Απ'ότι κατάλαβα, εσύ προτιμάς πιο ζεστούς ήχους ενώ εγώ προτιμώ τον πιο διευκρινή ήχο και τις ψηλες συχνότητες. Η seagull S6 original απ'ότι έψαξα έχει καπάκι κέδρο, οι υπόλοιπες έχουν έλατο. Το 80%+ των ακουστικών γενικά έχουν καπάκι έλατο. Ο κέδρος είναι πιο ζεστός από το έλατο και χρησιμοποιείται κατα κόρον στις κλασσικές κιθάρες όπου ο ήχος πρέπει να είναι πιο μεστός. Βέβαια θα πρέπει να σκεφτείς πως θα ακούγεται μια κιθάρα σε κατάσταση mix ή live. Για παράδειγμα εάν υπολείπεται των ψηλών ίσως να μην ακούγεται πολύ καλα σε κάποιο mix με μπάσο και drums. Οι κλασσικές κιθάρες που είναι σολο όργανα έχουν μασιφ κεδρο μπροστά και παλίσανδρο πλαινα και πισω(ο παλισανδρος αναδεικνύει τις αρμονικές ενώ το μαόνι τις απορροφά και ειναι πιο ζεστό). Όταν παίζεις με άλλους δεν θες πολλές αρμονικές γιατί μπορει να ακούγεται λίγο δυσαρμονικό το τελικό αποτέλεσμα και θες και αρκετές ψηλές για να μην χανεσαι στο μπασο. Για αυτό και η πλέον κλασσική επιλογή είναι solid sitka spruce μπροστά ,και πλαινα και πίσω μαόνι, αλλά και ο κέδρος δεν είναι άσχημος. Εάν παίζεις κυρίως με δάχτυλα ο κέδρος είναι η καλύτερη επιλογή, εάν ομως κανεις πολύ strumming ενδέχεται ο ήχος που θα βγαίνει να είναι ελαφρώς παραμορφωμένος(κάτι σαν ελαφρύ overdrive). Από την στιγμή που συνδέεις την κιθάρα σε ενισχυτή αυτό που μετράει κατα 90% είναι το ηλεκτρικο σύστημα της κιθάρας και ο ενισχυτής και οχι τα ξύλα. Απ'ότι είχα ψάξει στο ιντερνετ οι shadow μαγνήτες τείνουν να μην είναι πολύ αξιόπιστοι, ίσως να μην αληθεύει βέβαια αυτό. Πάντως η epiphone όντως είναι vfm(την είχα τσεκάρει όταν έψαχνα για κιθάρα, αλλά το budget μου ήταν πολύ χαμηλότερο) ειδικά εάν έχει και καλή ακουστική! Και γω πιστεύω πως θα πρέπει να φέρεις μία γύρα τα μαγαζια και να δοκιμάσεις όσες το δυνατόν περισσότερες κιθάρες μπορείς. Μπορεί να σου κάτσει κάποια που δεν έχεις φανταστεί καν!
  16. Τους ρώτησα αλλά δεν πήρα καποια κατατοπιστική απάντηση. Επίσης, πολλοί youtubers παίρνουν λεφτά για να διαφημίσουν κιθάρες οποτε δεν είναι και πολύ αξιόπιστες οι κριτικές τους
  17. Νομίζω πως τον 41'' καβαλάρη(όπως έχουν πχ. οι affinity) τον καταλαβάνεις σχετικά εύκολα και κάποιος που έχει παίξει les paul και strat μπορεί να μου πει πως είναι σε σχέση με αυτές τις κιθάρες. Το ύψος των τάστων νομιζω το καταλαβαινεις εύκολα. Το radius νομίζω πως επίσης το καταλαβαίνεις στο περίπου εάν έχει κάποια εμπειρία με διαφορετικά radia. Γενικά δεν θέλω να κάνει κάποιος μετρήσεις... αρκεί να μου πει με ποιο μανικι γνωστης κιθαρας μοιαζει και τι διαφορά έχει στο περίπου
  18. Χρόνια πολλά, δημιουργικά και μουσικά! Δεν έχω παίξει καμία από αυτές, ωστόσο θέλω να πω πως τα μασιφ ξύλα δεν είναι το παν. Πήρα πρόσφατα κιθάρα και έχω ψάξει αρκετά το θέμα. Σε πολλές φθηνές κιθάρες τα μασιφ ξύλα υπάρχουν απλά για να τραβήξουν την προσοχη των αγοραστών. Αυτό που κάνει την αρχική μεγάλη διαφορά είναι το μασίφ καπάκι και το σχήμα-μεγεθος του σώματος. Όχι τοσο τα μασιφ πλαϊνά και πισώ καπάκια. Για αυτό θα σου πρότεινα να κοιταξεις και καμια takamine σε αυτο το ευρος τιμών με laminated back & sides και μασιφ καπακι. Επίσης θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θέλεις μαγνήτες ή όχι. Η epiphone έχει μαγνήτες ενώ οι άλλες όχι. Υπό αυτή την έννοια η Epiphone ειναι η πιο value for money, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως ένα ακουστικό όργανο ακούγεται από κοντά. Η προσωπική μου εμπειρία με τις Epiphone δεν είναι και η καλυτερη. Τις ηλεκτρικές της της θεωρώ υπερεκτιμημένες με κακούς μαγνήτες και τις ακουστικές πολύ σιγανές με χοντρά καπάκια. Ωστόσο η συγκεκριμένη που σε ενδιαφέρει ειναι Masterbilt series και λογικά θα είναι πολύ πιο προσεγμένη. Στο παρακάτω βίντεο γίνεται σύγκριση μεταξύ μαρτιν full size lam back&sides και junior full solid και κατά την άποψη μου η junior ειναι πολύ κατώτερη της full size.
  19. Αν μου πει για παράδειγμα, οτι τα τάστα είναι λίγο μεγαλύτερα απο les paul και οτι το μανίκι είναι λίγο λεπτότερο από les paul, υπάρχει μεγάλη πιθανοτητα να μου αρέσει. Επίσης εαν η αποσταση χορδών(μι σε ΜΙ) στον καβαλάρη ειναι κατω απο 42'' είναι σιγουρο πως δεν θα με βολεψει. Δεν θέλω να έχει χοντρό βερνίκι στο μανακι(που νομιζω ετσι ειναι εαν κρινω απο τις φωτογραφιες) και θέλω radius το πολύ 12. Δυστυχώς για καποιο περιεργο λογο αυτες οι πληροφοριες δεν υπαρχουν στον ιντερνετ. έχεις δίκαιο, αλλά είναι η μόνη κιθάρα(μαζι με κανα 2 αλλες) που θεωρώ ότι αξίζει και είναι μέσα στο budget μου. Πιστεύω θα μου καθόταν πολύ καλά η καινούργια fender player series strat, και μπορω να την δοκιμάσω σε κατάστημα στην Ελλάδα, αλλά δεν έχω 660 ευρώ που κάνει καινούργια από ελληνικό κατάστημα(όχι απο ίντερνετ) Έχω παρατηρήσει οτι οι πολυ φθηνες κιθάρες δεν έχουν βολικό μπράτσο για κάποιο λόγο. Το μπράτσο εάν τηρεί κάποιες προυποθέσεις(που περιγραφω πιο πανω) πιστεύω θα το συνηθίσω ακόμη και αν δεν με βολέψει και τοσο πολύ στην αρχή. Εξάλλου νομιζω πως τα χερια μας ειναι προσαρμοσμένα στην κιθάρα που παίζουμε πιο συχνά και χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσουμε κάποιο καινουργιο μανίκι.
  20. Αυτό εννοείται βέβαια. Οι μαγνήτες παιζουν τον μεγαλύτερο ρόλο φυσικά. Αν και θεωρώ υπερτιμημένους σε πολλές περιπτώσεις τους μαγνήτες και σε πολλές φθηνές κιθάρας δεν θα τους άλλαζα καν. Θα προτιμούσα πχ να αλλάξω σε μια squier γέφυρες, κλειδια και πλαστικούς καβαλάρηδες με κοκκάλινους και ίσως ποτενσιομετρα σε ορισμενες περιπτωσεις. Τα ποτενσιομετρα είναι πολύ σημαντικά και αλλάζουν τον ηχόχρωμα της κιθάρας αναλόγως και με την τιμη αντίστασης που έχουν(το ποτενσιομετρο του volume το κανει αυτο). Το ξύλο εχει διαφορά περισσότερο στο πως το νιώθει ένας παίχτης. Εγώ προσωπικά, τα τελευταία χρόνια διαλέγω κιθάρες ηλεκτρικές ανάλογα με το εαν με βολεύουν το σωμα τους και το μανικι τους, εάν ειναι ελαφριές και βεβαια εαν μ αρεσει ο ηχος τους και συνολική τους ποιότητα.
  21. Το θέμα είναι πως εγώ θέλω να είναι λίγο καλύτερη για τα λεφτά της. Γιατί είναι αρκετά φθηνή. Γύρω στα 240Ε απο anderton's. Δεν θέλω ας πούμε να πάρω μία κιθάρα και να της αλλάξω μαγνήτες και ποτενσιόμετρα και στο τέλος να εχω μια κιθάρα που το μανίκι της δεν θα είναι καλό και δεν θα με βολεύει.
  22. Έχει κάποιος εμπειρία με αυτές τις κιθάρες; Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν τις φέρνουν, ωστόσο θα ρίσκαρα να τις πάρω από εξωτερικό εάν κάποιος έχει καλή εμπειρία μαζί τους. Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για την Sub Silo 3 η οποία φαίνεται να είναι τρελό value for money εάν όντως ισχύουν τα όσα γράφονται για αυτήν.
  23. Έτυχε να πέσει στα χέρια μου μία vintage strat, νομίζω ήταν η Vintage Reissued V6MSSB και μπορώ να πω πως είναι πολύ καλό όργανο! Θυμάμαι εκείνη την περίοδο είχα μία epiphone les paul και η vintage μου φάνηκε αρκετά ανώτερη παρόλο που ήταν φθηνότερη. Έπαιζε πολύ καλά και είχε χαμηλό action. Για τον ήχο των μαγνητών δεν θυμάμαι αρκετά για να κρίνω. Γενικά δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό για αυτή την κιθάρα.
  24. Εγώ παρατήρησα κάποια διαφορά μεταλύ alder και των άλλων 2. Εξεπλάγην, γιατί δεν περίμενα να ακούσω παρατηρήσιμη διαφορά μεταξύ ξύλων. Ίσως βέβαια να είναι λίγο πιο χαμηλά ή πιο ψηλά οι μαγνήτες σε κάποια παραδείγματα. Δεν πιστεύω γενικά στο tonewood. Μεταξύ mahagony και ash εγώ τουλάχιστον δεν άκουσα κάτι διαφορετικό. Προσωπικά μου άρεσε το μαόνι και το ash από το έλατο. Και ναι, πιστεύω πως αν βάλεις μαγνήτες lp σε strat θα έχεις lp ήχο κατα 90%. Το 10% οφείλεται στην γέφυρα και το scale length. Εννοείται πως η γέφυρα παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από το ξύλο και το σχήμα της κιθάρας. Αυτό φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο όπως ο τύπος βάζει γέφυρα από τιτάνιο και ο ήχος αλλαζεί πολύ.
  25. Ο πάνω καβαλάρης είναι χαραγμένος(υπάρχει πάνω καβαλάρης που να μην είναι;). Ο τρίξιμο ακούγεται από κάτω. Κυρίως η μι η χοντρη και η μι η ψιλη τρίζουν, αλλά όλες λίγο πολύ αν τις χτυπάω δυνατά. Η εισδοχή για τον καβαλάρη είναι πιο μεγάλη από τον καβαλάρη και υπάρχει ένα μικρό κενό και αυτό προκαλεί το τρίξιμο καθως ο καβαλάρης εχει χωρο και κουνιεται μεσα στην εισδοχή.Αυτό που έκανα τελικά ήταν να βγάλω τον κάτω καβαλάρη και να τοποθετήσω ένα χαρτί. Μειώθηκε το τρίξιμο αλλά δεν έφυγε τελείως. Ίσως θα πρέπει να αλλάξω καβαλάρη με κάποιον μεγαλύτερο και καλύτερο ποιοτικά. Υποτίθεται πως βελτιωνεται και ο ήχος με κοκκάλινο καβαλάρη, ενω λόγω τριξίματος διαρρέει ενέργεια και σε μορφή έντασης αλλά και σε sustain.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου