Προς το περιεχόμενο

p90

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    musician
  • Τόπος
    Athens

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή p90

0

Φήμη

  1. Ο καβαλάρης του βιολιού συνήθως έρχεται από άλλο κατασκευαστή και θέλει κάποια επεξεργασία για να καθίσει σωστά πάνω στο όργανο. Αυτή η εργασία περιλαμβάνει αφαίρεση κάποιας ποσότητας ξύλου από τον καβαλάρη (είναι χοντροκομμένος ώστε να μπορείς να του δώσεις το σχήμα που θέλεις) με τρίψιμο και κοπιδι. Έτσι ρυθμίζεται το ύψος και η καμπύλη των χορδών που πρέπει να ακολουθεί την καμπύλη της ταστιερας (radius). Σημαντικό είναι να έρχεται όλη η επιφάνεια των ποδιών του καβαλάρη σε επαφή με το καπάκι του βιολιού για να μεταδίδονται σε αυτό οι δονήσεις των χορδών. Κάποια δουλειά χρειάζεται και το καποταστο (στην κιθάρα το λένε nut). Οι καλές εταιρίες κάνουν κάποιο βασικό setup στα όργανα και περιποιούνται και τα κλειδιά ώστε να μπορείς να κουρδίσεις. Έχω δει φθηνά κινεζικα βιολιά με καβαλάρηδες όπως βγήκαν από το εργοστάσιο. Ο Ledge παραπάνω έχει δίκιο για τα μαθήματα. Είναι σχεδόν εγγυημένο ότι χωρίς δάσκαλο θα μάθει κάποιος στραβά και είναι δυσκολότερο να διορθώσεις ένα μαθητή που έμαθε λάθος από το να τον ξεκινήσεις αρχάριο (μιλάω εκ πείρας, είμαι καθηγητής). Παρόλα αυτά αν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα άμεσα για μαθήματα εγώ θα έλεγα πάρε το βιολακι να κάνεις το κέφι σου και στην πορεία πηγαίνεις σε κάποιο ωδείο .
  2. Η καλύτερη πρόταση για φθηνά έγχορδα είναι τα Stentor, αυτά δίνω στους μαθητές. Είναι αγγλική εταιρεία, κατασκευάζονται στη Κίνα και νομίζω σεταρονται στην Αγγλία. Κατασκευαστικά είναι άριστα, το δοξάρι είναι αξιοπρεπές και έρχονται όπως είπα σεταρισμενα. Το μοντέλο 1018 που είναι το πιο φθηνό το βλέπω στον Skroutz γύρω στα 125€. Θα χρειαστείς και μια γέφυρα. Τα Zeigler και τα stag δεν ξέρω αν έχουν κάποιο setup και μπορεί να χρειαστείς μαστορα να το κανει. Όπως ανάφερε ο συμφορουμίτης τα ξύλα που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα όργανα δεν είναι τα επιθυμητά και αργότερα θα αναζητήσεις κάτι καλύτερο. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να μάθεις μόνος σου βιολι αλλά δεν χάνεις τίποτα δοκιμάζοντας!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου